Dodaj do ulubionych

Internet we Francji...technicznie

09.08.24, 13:06
Bo emetka wszystko wie..

Kochane, potrzebny internet we Francji, stacjonarnie, na okres ok 3 -4 mce..
Zakup karty raczej tam ale od strony technicznej...czy taki router zabrany z Polski będzie działał...czy jeszcze ewentualnie są jakieś inne rozwiązania,które nie przychodzą mi do głowy.?
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Internet we Francji...technicznie 09.08.24, 13:20
      Jeśli router nie ma simlocka, to oczywiście będzie działał z francuską kartą sim. I przy okazji będzie to najtańsze możliwe rozwiązanie
      • beata985 Re: Internet we Francji...technicznie 09.08.24, 13:39
        No taki router kupiony np w media Markt czy innym sklepie.
        Ok, dziękuję bardzo
        • kk345 Re: Internet we Francji...technicznie 09.08.24, 13:59
          No to nie ma simlocka, będzie działał
          • beata985 Re: Internet we Francji...technicznie 09.08.24, 15:06
            Git..
            Dziękuję ☺️
    • alpepe Re: Internet we Francji...technicznie 09.08.24, 20:53
      Jak masz starą działającą komórkę bez simlocka, to też możesz użyć jako routera, ja tak w ub. miesiącu miałam, owszem, mąż mi dał swój stary router turystyczny na baterie, ale tam nie widziałam stopnia zużycia danych, a na komórce i owszem.
    • melikles Re: Internet we Francji...technicznie 09.08.24, 21:06
      Router komórkowy czy Ethernet?
      • melikles Re: Internet we Francji...technicznie 09.08.24, 21:13
        Nie doczytałem, że stacjonarny, czyli coś takiego :
        allegro.pl/oferta/bezprzewodowy-router-wifi-tp-link-wr841n-2-anteny-12943101106?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_komputery_akcesoria_pla_pmax&ev_campaign_id=17966335850&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw_Na1BhAlEiwAM-dm7FM-xf5oP9dWzSK4H_B3H6Hj4i9iTUX6WbwNOUiQLUsvMiIdvcfe-xoC3uUQAvD_BwE

Bez problemu działa po podłączeniu do internetu gdziekolwiek, z wifi wcześniej skonfigurowanym.
        • beata985 Re: Internet we Francji...technicznie 10.08.24, 10:43
          Co znaczy z WiFi wcześniej skonfigurowanym?
          Sorry ale kompletnie się nie znam...
          U siebie w domu włożyłam kartę do routera i to było na tyle...
    • tiffany_obolala Re: Internet we Francji...technicznie 09.08.24, 21:36
      Tylko router z simcartą to będzie nadal internet mobilny, czyli "zużywalny" i relatywnie wolny. Do ematki i maili tak, do oglądania filmów i calli na zoomie już trochę gorzej. Kartę (jeśli to faktycznie parę miesięcy) można zabrać z PL, wyjdzie chyba taniej (w Belgii by wyszło), tylko trzeba ją do PL też czasem zabierać
      • melikles Re: Internet we Francji...technicznie 09.08.24, 21:58
        Też zauważyłem, że odpowiadające babcie nie wiedzą o czym piszą, albo autorka wątku nie wie o czym pisze.
        • alpepe Re: Internet we Francji...technicznie 09.08.24, 22:35
          Melikles, babcie używają tu skrótów myślowych, więc rozumiem, że ty nie zajarzyłeś chłopie, o czym beata pisze.
          • melikles Re: Internet we Francji...technicznie 09.08.24, 22:40
            Beata pisze o internecie stacjonarnym, babciu. Bez skrótów myślowych.
      • alpepe Re: Internet we Francji...technicznie 09.08.24, 22:34
        Że co? Przyznam, że nie znam się na internecie francuskim, ale musiałam ostatnio przecierpieć miesiąc bez stacjonarnego, a w komórce miałam za mało giga, więc kupiłam kartę z miesięcznym wymówieniem i po miesiącu faktycznie wymówiłam. Internet śmigał.
        • krwawy.lolo Re: Internet we Francji...technicznie 10.08.24, 09:53
          Le Ęternete
          • krwawy.lolo Re: Internet we Francji...technicznie 10.08.24, 09:55
            Można też kupić kartę prepaid w ogóle nie wypowiadać. Tylko Twój wariant zapewne miał więcej gigów.
    • beata985 Re: Internet we Francji...technicznie 10.08.24, 10:44
      Ok, dzięki za odpowiedzi...
      Dowiedziałam się w międzyczasie że tam internet jest...w sensie WiFi ale zasięg kiepski więc chyba to zastosowanie mija się z celem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka