Dodaj do ulubionych

do fryzjera

27.08.24, 08:44
postanowilam przeprosic sie z kolorem od dwoch lat nie robie nic z wlosami ( oprocz scinania) a jutro ide do fryzjera na kolor/ pasemka jeszcze nie wiem.Kolor taki jak na zdjeciach sporo juz siwizny jedno porzadne pasmo siwych jak spinam wlosy do tylu. Chcialam troche pasemek w tym kolorze ale fryzjer twierdzi ,ze przy moim kolorze tylko mi zniszczy / wypali wlosy.Doradzcie chcialabym cos co rozjasni a jednoczesnie bedzie w miare naturalne nie rude i nie zolte ,moze sie przeplatac troche z siwizna ale zeby wygladalo naturalnie .Wlosy w dobrym stanie ,duzo i geste. Wiem ,ze moge zapytac fryzjera ale ostatnie moje kolory fryzjerskie to jedna porazka ( za jasne ,za rude za zolte ecc ) chcialabym przyjsc z jakims pomyslem ale zeby byl wykonalny na moim naturalnym kolorze Zdjecia dolaczone
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: do fryzjera 27.08.24, 08:58
      Szukaj innego fryzjera, bo to nieprawda że nie da się zrobić tu pasemek bez wypalania włosów. Zapewne nie ma w tym doświadczenia i się boi więc tak mówi.
      Jak Ci nie przeszkadza siwy kolor to tak właśnie bym zrobiła, ujednoliciła dół z górą żeby na całej długości były zarówno siwe jak i ciemniejsze. I wtedy możesz mieć spokój na długo i niech rosną dalej jakie są.
    • szarmszejk123 Re: do fryzjera 27.08.24, 09:10
      Szukaj innego fryzjera. Nie widzę żadnego powodu dla którego nie można by było zrobić pasemek na twoich włosach.
      • marianna211272 Re: do fryzjera 27.08.24, 10:04
        pasemka jako takie mowi ,ze tak .Ja bym chciala cos dopasowujacego sie do mojej siwizny .Fryzjer twierdzi ,ze zniszczy mi wlosy jesli rozjasni zbyt mocno.Tylko ,ze moje wlosy wlasnie dosc latwo sie rozjasniaja ehh cos czuje ,ze jutro bede wrzucac zdjecia z kolejnej porazki fryzjerskiej
        • kk345 Re: do fryzjera 27.08.24, 10:16
          > cos czuje ,ze jutro bede wrzucac zdjecia z kolejnej porazki fryzjerskiej
          Nie będziesz musiała, jeśli zmienisz fryzjera. Ten jest do kitu.
          • szarmszejk123 Re: do fryzjera 27.08.24, 10:18
            Właśnie.
        • 35wcieniu Re: do fryzjera 27.08.24, 10:21
          No i po co sobie to robisz? Fryzjer ewidentnie nie ma wprawy w odcieniach siwego. Oczywiście że będziesz niezadowolona jeśli ma na tobie eksperymentować przy braku wiedzy. Idź do kogoś kto zna temat.
          • marianna211272 Re: do fryzjera 27.08.24, 10:43
            ten fryzjer jest moim fryzjerem od 30 lat po jakiejs klapie porzucilam go na kilka lat aby wrocic w podskokach po wizytach u innych jeszcze gorszych i wcale nie tanich ostatnia wizyta u innego kosztowala mnie 170 euro .Ten nawet jesli mi nie zrobi tak jakbym chciala przynajmniej zrobi tak zeby sie mogla pokazac na ulicy.Najlepiej robia mi w Polsce moze sa przyzwyczajeni do typu wlosow wiedza na ile moze sie rozjasnic i nie przesadzaja ( nie wiem ) w kazdym badz razie widac pasemka ale nie ma efektu jajecznicy .
            • marianna211272 Re: do fryzjera 27.08.24, 10:44
              podsumowujac: juz szukalam innego nie znalazlam .
    • panna_lila Re: do fryzjera 27.08.24, 11:12
      jak jesteś z Krakowa to może tu, zobacz sobie w ogóle jakie Arkadiusz Tomkowicz robi kolory na siwych
      www.facebook.com/people/ArkadiuszTomkowicz_hairstylist/100067885274538/
      • brenya78 Re: do fryzjera 27.08.24, 14:27
        Świetne te kolory.
      • misiamama Re: do fryzjera 27.08.24, 14:56
        To wygląda super, a przy tym jest mega w trendach.
        • taki-sobie-nick Re: do fryzjera 27.08.24, 21:26
          Ten siwoblond jest w trendach?
      • zosia_1 Re: do fryzjera 27.08.24, 21:40
        Mi się w ogóle nie podoba co ten Tomkowicz robi kobietom. Z wiekiem wiadomo, że włosy siwieją ale to blendowanie to postarzanie tych kobiet do wieku 70+
    • brenya78 Re: do fryzjera 27.08.24, 14:25
      Ja jestem z frakcji pokochania siwizny. Szalenie podobają mi się zadbane siwe włosy. Ale chyba nie o taką odpowiedź Ci chodziło.
      Moja mama przestała farbować i nareszcie ma bardzo fajny kolor. Wszystko inne to był właśnie jakiś rudy z brudnym, plus odrost po tygodniu...
      • 18lipcowa3 Re: do fryzjera 27.08.24, 14:42
        A dlaczego kochać coś co koszmarnie postarza,?
        Tu jest młoda babka jeszcze a nie pani 70++ by pielęgnować siwizne
        • misiamama Re: do fryzjera 27.08.24, 14:55
          spójrz na tę polecaną stronę Arkadiusza Tomkowicza. To są młode kobiety, nawet nie 50-latki. Farbowanie na blond włosów ciemnych / siwych, daje paskudny efekt, wymagajacy poprawek po tygodniu.
          • 18lipcowa3 Re: do fryzjera 27.08.24, 15:06
            I co z tego . Wyglądają starzej. Jeszcze pół biedy jak jest śliczna twarz to jako tako ogrywa ta siwiznę. Ale polska szara mysz ? No nieee
            • brenya78 Re: do fryzjera 27.08.24, 16:40
              Wydaje Ci sie Lipcowa. Jak zwykle. Za rok zmienisz zdanie. Przycupnij, poczekaj, nie panikuj.
              • 18lipcowa3 Re: do fryzjera 27.08.24, 17:31
                Nie sądzę.
                Właśnie wyszlam od fryzjera, odrost plus pasemka plus pielęgnacja
                Żaden siwy tego nie pobije
                • marianna211272 Re: do fryzjera 27.08.24, 18:10
                  tylko ,ze wlasnie wyszlas od fryzjera .U mnie to bylo latanie co miesiac siedzenie godzinami strata czasu . Chcialabym cos co nie bedzie mnie zmuszalo do comiesiecznych wizyt u fryzjera i dalo efekt najbardziej naturalny np takie cos mniej intensywnie
                  • 18lipcowa3 Re: do fryzjera 27.08.24, 18:23
                    marianna211272 napisał(a):

> tylko ,ze wlasnie wyszlas od fryzjera .U mnie to bylo latanie co miesiac siedze
                    > nie godzinami strata czasu .

I w związku z tym chcesz się postarzyc o 15 lat?
                    • marianna211272 Re: do fryzjera 27.08.24, 18:26
                      bez przesady nikt mnie nie bierze za siedemdziesieciolatke
                      • 18lipcowa3 Re: do fryzjera 27.08.24, 19:42
                        A będzie jak czegoś że sobą nie zrovisz
                        • marianna211272 Re: do fryzjera 27.08.24, 21:24
                          kiedy bedzie ? od 2 lat mam siwe
                    • panna_lila Re: do fryzjera 27.08.24, 18:49
                      Skąd to myślenie że srebro na głowie postarza? Siwy=stary? Starsze panie ufarbowane na blond czy kasztan nie wyglądają młodziej
                      • 18lipcowa3 Re: do fryzjera 27.08.24, 19:41
                        panna_lila napisała:

> Skąd to myślenie że srebro na głowie postarza? Siwy=stary?
                        To pytanie to serio?
                      • brenya78 Re: do fryzjera 27.08.24, 20:55
                        "Starsze panie ufarbowane na blond czy kasztan nie wyglądają młodziej""

Powiedziałabym wręcz że karykaturalnie.
                        • 18lipcowa3 Re: do fryzjera 27.08.24, 21:20
                          Tak jak i 40-50 w siwych
                        • marianna211272 Re: do fryzjera 27.08.24, 21:21
                          no wlasnie ja tez tak troche to widze i boje sie tego efektu wolalabym zmieszac moj siwy naturalny z jakims pasujacym odcieniem ale bardziej w strone pasemek niz koloru ,ktory wyglada srednio wedlug mnie
                • brenya78 Re: do fryzjera 27.08.24, 20:57
                  "Właśnie wyszlam od fryzjera, odrost plus"

A za tydzień ten sam odrost...
                  • akseinga1975 Re: do fryzjera 27.08.24, 21:17
                    Lipcowa nie ma odrostu
                    • 18lipcowa3 Re: do fryzjera 27.08.24, 21:22
                      Oczywiście że mam
                      Siwy lekko już
                      W życiu by mi nie przyszło zapuszczać go z dumą
                      Jeszcze nie czas

Widziałam moje rownolatki które mają taki siwy odrost i nic z tym nie robią. Dramat
                      Babcie

Nie czarujcie się że to wygląda inaczej, serio
                  • 18lipcowa3 Re: do fryzjera 27.08.24, 21:20
                    U ciebie? Współczuję
    • 18lipcowa3 Re: do fryzjera 27.08.24, 14:41
      No zapuściłas się.
      Czym predzej farbuj plus pasemka. ja bym szła w blond
    • marianna211272 Re: do fryzjera 31.08.24, 15:09
      poszlam do fryzjera 20 minut samego dogadania co bym chciala ,co mozna i co moze wyjsc .W koncu zdecydowalam sie na pasemka kilka tonow jasniejsze od moich zostawiajac siwe ( w miare dobrze sie przeplataja)
      • akseinga1975 Re: do fryzjera 31.08.24, 15:38
        Super efekt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka