marusia_ogoniok_102 06.09.24, 14:06 Jakby coś się zepsuło w środku. Wyszorowałam wszystkie półki, wnętrze i szuflady płynem do naczyń, wywaliłam wszystko co mogło zaśmierdnąć - nie pomogło. Co jeszcze mogę zrobić? Nie mogę zlokalizować źródła Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk345 Re: Coś mi śmierdzi w lodówce 06.09.24, 14:23 A ten otworek do odpływu wody wyczyściłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Coś mi śmierdzi w lodówce 06.09.24, 14:31 Nie wiem co ci może śmierdzieć ale przypomnialo mi się, że całkiem niedawno otworzyłam lodówkę a tam mys się na mnie zza kiełbasy patrzy. Żywa mysz, niesmierdząca. Nie mamy pojęcia jak weszła do środka! Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Coś mi śmierdzi w lodówce 06.09.24, 14:37 Z długich wakacji wróciłaś? Nieużywana i zamknięta lodówka tak mi zaśmiardła, nie pomogło nic, samo przeszło. Ten system kondensu jakoś sam doszedł do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Coś mi śmierdzi w lodówce 06.09.24, 14:51 Moze cos byc w przewodzie ktory odprowadza skropliny lub w pojemniku do którego spływają. Wiele lodówek ma taki oryginalny przepychacz plastykowy do wlotu przewodu, możesz nim sprawdzić czy coś tam nie zalega. Mozna do otworu wprosić troche delikatnego odtłuszczacze np ludwika w sprayu. Odsunąć lodówkę i umyć, zdezynfekować pojemnik na skropliny. Pozatym by usunąć zapach z lodówki wsypać 1-2 opakowania sody oczyszczonej do miseczki i ustawić w kącie lodówki, wchłonie zapachy. Sody potem nie wyrzucać tylko wykorzystac do sprzątania lub mycia np kibelka Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Coś mi śmierdzi w lodówce 06.09.24, 14:53 Npryskać odtłuszczacza. Przezroczysty nie ma zapachu, pomarańczowy ma .. pomarańczowy, nawet przyjemny ale niekoniecznie do lodówki Odpowiedz Link Zgłoś
szara_w Re: Coś mi śmierdzi w lodówce 06.09.24, 14:58 Jeśli masz jajka, to je obejrzyj. Ja kiedyś miałam jajko z małą dziurką... oj było czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Coś mi śmierdzi w lodówce 06.09.24, 14:58 Boraks kup Marusia. Nie jest drogi. W aptece lub w Rossmanie. I rozłóż na półkach. I jak Ci pisali za lodówką sprawdź skraplanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Coś mi śmierdzi w lodówce 06.09.24, 15:01 Molekuły śmierdzą, choć źródła pewnie od dawna brak. Pochłaniacz zapachów na bazie węgla do lodówki. No i jak lodówka znów zacznie mrozić, to jak długo będzie na chodzie, tak długo nic nie będziesz czuła. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Coś mi śmierdzi w lodówce 06.09.24, 15:03 Mi kiedyś śmierdziało, znalazłam winowajcę, drożdże w woreczku Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Coś mi śmierdzi w lodówce 06.09.24, 15:44 Drozdze śmierdzą przeokrutnie (Wracają mi wspomnienia pandemiczne...) Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Coś mi śmierdzi w lodówce 06.09.24, 16:21 Oj tak, drożdże są zdradzieckie 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Coś mi śmierdzi w lodówce 06.09.24, 16:24 Otwór i kanał odprowadzania skroplin- weź metr sztywniejszego kabla- takiego dwużyłowego, i tym przepchnij kanal Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Coś mi śmierdzi w lodówce 06.09.24, 19:23 A na pewno wywaliłaś wszystko co mogło śmierdzieć? U mnie w pracy była taka sytuacja. Z lodówki zostało wyrzucone niby wszystko, lodówka umyta a dalej śmierdzi. Okazało się, że w jednym z pudełek był zamknięty brokuł i to on tak śmierdział. A pudełko było szczelnie zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
pupu111 Re: Coś mi śmierdzi w lodówce 06.09.24, 20:59 Może cos smierdzi pod nia, ja kiedys w mojej kuchni czułam okropny zapach, mialam koło lodówki miskę dla kota, i okazało się, że sporo karmy suchej się dostało pod lodówke. Jak się kiedys potem wylała woda, to zaczeło gnic. Odpowiedz Link Zgłoś