Dodaj do ulubionych

Objawy covid

06.09.24, 16:24
Napiszcie proszę jak teraz przechodzicie covid. Mam gorączkę od 6 dni, żadnych innych objawów. Wiadomo osłabienie i brak apetytu. Dziś badanie krwi wykazało znacznie obniżone białe krwinki. Lekarz nie wie co jest grane a ja mam już dosyć.
Obserwuj wątek
    • elenelda Re: Objawy covid 06.09.24, 16:35
      Skąd wiesz, że to jest covid?
      • zerlinda Re: Objawy covid 06.09.24, 16:39
        Może zrobiła test?
        • nena20 Re: Objawy covid 06.09.24, 16:44
          Lekarz uznał że chyba to nie covid i nie zlecił testu. Z szeregu badań tylko ten rozjazd w morfologii. Dzwonił do mnie , twierdzi że jakaś infekcja wirusowa . Mam przyjść do niego w poniedziałek.
          • memphis90 Re: Objawy covid 06.09.24, 17:50
            No bo teraz nie ma już testów w POZ, trzeba samemu kupić w aptece i zrobić…
      • nena20 Re: Objawy covid 06.09.24, 16:40
        No właśnie nie wiem, ale pocieszam się może to covid
        • mamtrzykotyidwato5 Re: Objawy covid 06.09.24, 16:46
          To się nie pocieszaj tylko zrób test combo - niecałe 13 zł kosztuje, na co czekasz?
          • infinitypool Re: Objawy covid 06.09.24, 16:57
            Mam dokladnie te same objawy, tzn tylko goraczka 5ty dzień. Test combo negatywny. Lekarka mowi ze ma teraz sporo pacjentów z sama goraczka i zero innych objawów. Wszyscy covid negatywni
            • nena20 Re: Objawy covid 06.09.24, 17:47
              Ja też mam test negatywny . Właśnie zrobiłam. Ale dzięki za pocieszenie.
          • tilijka123 Re: Objawy covid 27.09.24, 07:54
            mamtrzykotyidwato5 napisała:

> To się nie pocieszaj tylko zrób test combo - niecałe 13 zł kosztuje, na co czek
            > asz?

Po 6 dniach to już test będzie negatywny, nawet jeśli przechodzi covida.
            • arwena_111 Re: Objawy covid 27.09.24, 08:53
              No nie - mojej mamie zrobili w przychodni test ( chyba z 5 dni po pierwszych objawach ) - wyszedł covid. Mojemu tacie wtedy wyszedł test negatywny - dwa dni później robili już sobie w domu - pozytywny.
      • mallard Re: Objawy covid 06.09.24, 16:57
        elenelda napisała:

> Skąd wiesz, że to jest covid?

A ona to napisała?
    • 71tosia Re: Objawy covid 06.09.24, 17:03
      Gorączkę miałam 1-2 dni ale do ust nie mogłam nic wziąć przez kilka dni, nawet herbata czy sok wywoływały odruch wymiotny. Covid potwierdzony testami. Niestety zarazilam sporo osob zanim się zorientowałam ze to covid (duza konferencja naukowa).
      • nena20 Re: Objawy covid 06.09.24, 17:48
        A jakieś inne objawy ? Czy tylko gorączką plus brak apetytu.
        • dreg13 Re: Objawy covid 06.09.24, 18:09
          U mnie i znajomych te, wyczerpujące często listę:
          gorączka,
          dreszcze,
          ból gardła,
          ból mięśni,
          charakterystyczne silne zmęczenie,
          katar lub zatkany nos lub kichanie,
          ból gałek ocznych,
          ból i zawroty głowy.
          Objawy występujące rzadziej:

suchy, uporczywy kaszel,
          chrypka,
          duszność, ucisk w klatce piersiowej
          nudności, wymioty, ból brzucha lub biegunka,
          utrata apetytu
          wysypka skórna lub przebarwienia palców u rąk i stóp,
          uczucie mrowienia w kończynach,
          utrata lub zaburzenia smaku i/lub węchu,
          problemy ze snem.
        • 71tosia Re: Objawy covid 06.09.24, 19:48
          Zmęczenie oraz bóle stawów i mięśni ale nie tak silne jak przy grypie
    • koko8 Re: Objawy covid 06.09.24, 17:07
      U mnie domownik aktualnie- osłabienie, stan podgorączkowy, zawalone zatoki i megagluty. Covid potwierdzony testem laboratoryjnym.
    • arwena_111 Re: Objawy covid 06.09.24, 17:54
      Biegunka i wymioty - ostatnio moi rodzice, bratanica z rodziną, brat cioteczny z żoną
      • kariwitch00 Re: Objawy covid 06.09.24, 18:06
        Ból kończyn, gardła, kaszel bez gorączki ale to trwało stosunkowo krótko później ogromne zmęczenie.
        • dreg13 Re: Objawy covid 06.09.24, 18:10
          No właśnie te inne objawy to przez np. godzinę, a zmęczenie dłuugooo
          • kariwitch00 Re: Objawy covid 06.09.24, 18:11
            Hym nie godzinę ale dni natomiast zmęczenie tygodniami
            • dreg13 Re: Objawy covid 06.09.24, 18:16
              Ja miałam godzine lub pojedynczo, np to kichanie - pol dnia. Bol gardła - chwilowe ukłucia. Wszystkie objawy przerobilam i najgorsze to zmęczenie.
    • butkasuflera Re: Objawy covid 06.09.24, 19:40
      ja przez dwa pierwsze dni miałam mdłości, dwa dni rzyganka z ogólnym osłabieniem i bólem wszystkich mięśni, trzeci tydzień dochodzę do siebie, temperatury zbytniej nie miałam
    • makurokurosek Re: Objawy covid 06.09.24, 19:57
      Raczej słaba ta gorączka skoro jesteś w stanie siedzieć na necie i prowadzić dyskusje
    • sueellen Re: Objawy covid 06.09.24, 20:13
      U nas też szaleje COVID. Każdemu z katarem test wykazał COVID. Główne objawy typowe przeziębienie. Gorączka, ból gardła katar. Mija po tygodniu.
    • netlii Re: Objawy covid 06.09.24, 20:18
      U mnie w rodzinie jak przy masywnym przeziębieniu albo grypie czyli łamanie w kościach, bóle mięśniowe, zawalone zatoki, ogólne osłabienie, poczucie kluchy w gardle. Bez kaszlu, kataru i wysokiej temperatury, maks. 38.
      Test wykonany w przychodni z wymazu.
      Przechodzi po 5 dniach
    • default Re: Objawy covid 06.09.24, 20:30
      Moi sąsiedzi - całą rodziną 2+3 mieli właśnie covid, głównie z objawami gastrycznymi: mdłości, wymioty, biegunka. Także gorączka no i osłabienie. Niby jak grypa żołądkowa, ale testy pokazały covid.
    • iberka Re: Objawy covid 26.09.24, 11:45
      Temperatura 39.8 przez 2 doby, zatoki zatkane na max, ból gardła, totalne osłabienie. Właśnie tydzień temu "wystartowałam", dzień później moja młoda.
    • landora Re: Objawy covid 26.09.24, 11:51
      Gorączka, dreszcze, ból gardła, totalny brak apetytu. Tak przez dwa dni. Teraz zostało osłabienie, lekki kaszel.
    • kitty4 Re: Objawy covid 26.09.24, 13:04
      ja przeszłam covid tzry tygodnie temu - POTWORNY ból gardła, problemy z głosem do dzis, ale jest już lepiej. Brak smaku i węchu - co było bardzo upierdliwie. 5 dni gorączka i ogóle osłabienie i mięśniowe również. Sen 18 h na dobę i po 7 dniach zaczęło mi powoli przechodzić. ALe gardło daje znać o sobie do dzis.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka