Dodaj do ulubionych

Alzacja, Colmar, okolice - święta/sylwester

13.09.24, 21:15
Wigilia z rodziną, natomiast zaraz po niej z uwagi na fajnie rozkładające się w tym roku dni wolne (święta, sylwester, święto 3 króli plus weekendy pomiędzy) szukamy jakiegoś urokliwego miejsca, w którym można miło spędzić czas we dwoje. Pewnie jarmarki z uwagi na planowany dzień wyjazdu nas ominą ale może ktoś spędzał okres świąteczno/sylwestrowy w bajkowych miasteczkach Alzacji i podpowie czy warto jechać czy lepiej może zmienić kurs na Helsinki?
Obserwuj wątek
      • kk345 Re: Alzacja, Colmar, okolice - święta/sylwester 14.09.24, 10:22
        A klikałeś w ten link?
        • krwawy.lolo Re: Alzacja, Colmar, okolice - święta/sylwester 14.09.24, 12:08
          Od lat.
          • kk345 Re: Alzacja, Colmar, okolice - święta/sylwester 17.09.24, 22:56
            Tak? To chyba niezbyt regularnie: Nuuk Airport South (currently down, will be back up soon)
    • koronka2012 Re: Alzacja, Colmar, okolice - święta/sylwester 13.09.24, 22:26
      Byłam w Colmar i okolicach jesienią, i było bajkowo.
      Jeśli zamierzasz się tam wybrać w okresie swiatecxnym to rezerwację miejsc powinnaś mieć już zaklepaną.
    • mayaalex Re: Alzacja, Colmar, okolice - święta/sylwester 13.09.24, 23:48
      Alzacja jest przepiekna ale rzeczywiscie w tym okresie moze byc trudno znalezc hotele, zwlaszcza w tych najpopularniejszych miejscach (Strasbourg, Colmar, Mulhouse) bo w czasie swiatecznych rynkow turystow jest tam mnostwo (lacznie z calymi autobusami wycieczek amerykanskich i chinskich). Ale i tak warto bo jarmarki sa genialne (w Strasburgu np jest ich kilka w roznych miejscach a udekorowane jest cale centrum). Szukaj juz teraz i rezerwuj smile Z pogoda moze byc roznie, kiedys grudzien/styczen zawsze byly zimne i sniezne, teraz zdarza sie snieg i niskie temperatury, ale gwarancji nie ma, moze byc mokro. Termin masz dobry bo zazwyczaj jarmarki trwaja do 6 stycznia, nie koncza sie wcale na Boze Narodzenie.
    • homohominilupus Re: Alzacja, Colmar, okolice - święta/sylwester 13.09.24, 23:51
      Bylam w Colmar w sierpniu wprawdzie ale cudo.
      I wina alzackie, mniammmm.
    • kk345 Re: Alzacja, Colmar, okolice - święta/sylwester 14.09.24, 09:46
      Zdecydowanie Alzacja, Helsinki nie mają do niej startu 😊
    • alexis1121 Re: Alzacja, Colmar, okolice - święta/sylwester 14.09.24, 09:56
      Byłam w zeszłym roku między świętami i sylwestrem, było pięknie ale bardzo tłoczno. Chyba że wstaniesz o 7. Jarmark był w sumie jeden, w Obernai. Generalnie nie zdecydowałabym się ponownie jechać tam w okresie świątecznym.

• ichi51e Re: Alzacja, Colmar, okolice - święta/sylwester 14.09.24, 10:01
      Ja byłam kiedyś w Colmar w okresie świątecznym i jest bosko.
    • jkl13 Re: Alzacja, Colmar, okolice - święta/sylwester 14.09.24, 10:14
      Moim ulubionym miasteczkiem jest Riquewihr. To jest nasza baza wypadowa w Alzacji, stamtąd jest wszedzie blisko, zawsze tam nocujemy. Co prawda nie byłam tam nigdy zimą, ale mają całoroczny sklep bożonarodzeniowy i to mi w zupełności wystarcza smile W okresie świątecznym musi tam być obłędnie, już Ci zazdroszczę wyjazdu.
    • novembre Re: Alzacja, Colmar, okolice - święta/sylwester 14.09.24, 12:15
      W Eguisheim jest jarmark do 23 grudnia i potem 27-30 grudnia. Eguisheim jest pol godziny od Colmar, male urokliwe typowo alzackie miasteczko.
    • nenia1 Re: Alzacja, Colmar, okolice - święta/sylwester 14.09.24, 19:15
      zbiorczo dziękuję za odpowiedzi smile trochę mi to porozjaśniało, zrobiłam rezerwację w Colmar już, jak radzicie, z możliwością odwołania, i przyjrzę się jeszcze tym wpisanym w wątku innym miejscówkom.
      • novembre Re: Alzacja, Colmar, okolice - święta/sylwester 18.09.24, 12:05
        Bedzie pani zadowolona smile
    • finalfantasy7 Re: Alzacja, Colmar, okolice - święta/sylwester 14.09.24, 19:40
      Jak tam jest pięknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka