Dodaj do ulubionych

Garnki - ratunku!

28.10.24, 14:38
Jeżu kolczasty, jaką że mnie nieporada w tum względzie. Nie umiem dobrać garnków, czytam polecajkiwanej i ciągle pomyłki. Potrzebuję z grubym dnem, na indukcję. Chętnie pojedynczych, że stali 18/10, do zmywarki, takichz które nie lada śladów wody.
Poratujecie? Wszystkie garnki super hiper lacośtam i emaliowane . Jestem w stanie zapłacić w okolicy 200 zł za naprawdę dobry garnek. Myślałam o garnkach Zwilling, ale jeśli miałabym się znów pomylić, wolę dopytać...
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Garnki - ratunku! 28.10.24, 15:37
      przed era kruseta tongue_out przez kilka lat mialam stalowe tefala, wprawdzie seria z czarnymi uchytami ale typ garnkow ten sam

www.tefal.pl/garnki/garnki-ze-stali-nierdzewnej/c/garnki-ze-stali-nierdzewnej

tzn stoja w szafie do dzisiaj i czasami nawet sa uzywane

tzn,
    • pseudo_stokrotka Re: Garnki - ratunku! 28.10.24, 15:46
      Ale co jest nie tak z garnkami, które kupiłaś? Bo rozumiem że jakieś kupiłaś i nie jesteś zadowolona?
      • shule_aroon Re: Garnki - ratunku! 28.10.24, 17:58
        jeżeli "lada sladow wody" to może problem jest ze zmywarka albob srodkiem czystosci.
    • kira02 Re: Garnki - ratunku! 28.10.24, 18:38
      Zwiling jest super, moja mama ma. A ja mam garnki z serii ikea 365 i tez sa super.
    • brenya78 Re: Garnki - ratunku! 28.10.24, 18:47
      Kupilam ostatnio w ikei, nie z serii 365 tylko drozszy, z pokrywka szklana. Boze jaki to jest wspanialy garnek.
    • jkl13 Re: Garnki - ratunku! 28.10.24, 19:33
      Ikea 365. Mam od 16 lat, myje w zmywarce, nic się z nimi nie dzieje.
    • eliszka25 Re: Garnki - ratunku! 28.10.24, 20:03
      Garnki mam różne. Od jakichś tanich no name, przez ikeowskie po sigg, a ostatnio kupiłam emaliowany z Olkusza. Wszystkie myję w zmywarce od ponad 20 lat i nic się z nimi nie dzieje. Żadne ślady od wody nie zostają.
    • raczek-nieboraczek-2 Re: Garnki - ratunku! 28.10.24, 21:10
      elio?
    • mikams75 Re: Garnki - ratunku! 29.10.24, 14:12
      Chyba nie rozumiem z czym masz problem. Wg mnie trzeba się postarać, żeby kupić zły garnek, szczegolnie z grubym dnem. Nawet jeden mam wyjątkowo badziewany cienki, od kompletu z piętrowymi sutkami do gotowania na parze. To ulubiony garnek córki, bo jest lekki. Lekki, cienki ale też się w nim dobrze gotuje i ładnie się domywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka