Dodaj do ulubionych

Teleporada

08.11.24, 15:06
Od tygodnia mam mega katar i kaszel mokry, gdyż ten katar mi ciągle spływa i stąd kaszel, a wręcz napady kaszlu. Wczoraj i dziś wzięłam wolne i dziś chciałam się zapisać do lekarza, no ale miejsc brak, możliwa tylko teleporada. Widełki czasu 2,5 godziny 🤦 Od 14 do 15:30 mam czekać. Więc czekam. I takie pytanie co on mi może przez telefon zasugerować bez osluchania mnie? Pierwszy raz mam taką teleporade, ogólnie to jestem okazem zdrowia przeważnie. L4 nie chcę, tylko coś co postawi mnie na nogi.
Obserwuj wątek
    • slatynka85 Re: Teleporada 08.11.24, 19:17
      Wiecie, że nikt do mnie do tej pory nie zadzwonił 🙄. O 17 tej dzwoniłam do tej przychodni, to powiedzieli, że widzą, że jestem zapisana, ale, że przede mną kilka teleporad i żeby czekać.
      Nie zapytałam do której 🤦
      Teraz już przychodnia zamknięta, więc nie zadzwonię ja. Jest 19:20, już chyba nie ma co liczyć na tą teleporadę? 🤔
      • kachaa17 Re: Teleporada 08.11.24, 21:35
        Pewnie nie zadzwonią ale do mnie kiedyś zadzwonili teoretycznie po godzinach otwarcia.
    • rb_111222333 Re: Teleporada 08.11.24, 21:50
      No i co, zadzwonili? Myślę, że może zasugerować specyfiki łagodzące objawy, nawilżanie nosa i wizytę w poradni gdyby się nie poprawiało
      • slatynka85 Re: Teleporada 08.11.24, 22:35
        Zadzwonili przed 20. Zapytał się jaki kaszel, jaki kolor kataru, czy jest gorączka i czy mam uczulenie na coś. Przepisał mi aerozol wziewny comboterol, infex zatoki (mam go w domu, ale niestety przeterminowany, pamiętam, że mi pomagał), mam dalej brać rutinoscorbin, spray do nosa i acodin, bo też brałam na kaszel.
        Zobaczymy. Ten comboterol coś koło 100zl kosztuje, mam nadzieję że pomoże.
        • slatynka85 Re: Teleporada 08.11.24, 22:37
          A no i po braku gorączki, mokrym kaszlu i białym katarze stwierdził, że to infekcja wirusowa, a nie bakteryjną, więc antybiotyk nic nie da. Tu akurat na plus, bo znam lekarzy co antybiotyk ładowali zawsze.
        • slatynka85 Re: Teleporada 13.11.24, 19:38
          Dziś jest 13.Od wczoraj jestem zdrowa, jedynie chrypka została, ale to też przejdzie. Leki drogie w UJ, ale faktycznie skuteczne.
    • kozica111 Re: Teleporada 13.11.24, 19:49
      ACC optima 4 x dziennie, co 2 h moczyć stopy w 2 miskach jedna z gorąca woda druga z lodowata, natrzeć się olejkiem mentolowym na noc i zjeść pajdę chleba z uduszonym czosnkiem i miodem.Nie dziękuj.
    • anonimowyuczeztnikforum Re: Teleporada 13.11.24, 22:59
      W czasach pandemii lekarka poprosiła o kasłanie do słuchawki, nic mnie nie zdziwi 😃

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka