Dodaj do ulubionych

Zima!!!🥶

21.11.24, 10:40
Nadeszła zima!!!
Wiem, że na krótko (w poniedziałek ma być u nas 13 stopni na plusie), ale od wczoraj nieustannie cieszy mi się paszcza na widok śniegu. I to pomimo tego, że nie dojechalam wczoraj ma basen, bo drogi były tak oblodzone. Uwielbiam śnieżną zimę.
Pierwsze dwa zdjęcia z wczoraj sprzed domu, ostatnie świeżutkie z okna w pracy (dla marudów komunikat: tak, mam w pracy czas na ematkę smile
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 10:43
      O jaa, ale pięknie 😍😍
    • simply_z Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 10:55
      Ale zdajesz soie sprawe, ze mamy tak naprawde jeszcze jesien?
      • znowu.to.samo Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 09:30
        simply_z napisała:

> Ale zdajesz soie sprawe, ze mamy tak naprawde jeszcze jesien?
        >

A w BN będzie 15 na plusie i będzie, lało mówię wam!
    • daniela34 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 10:56
      Pięknie! W Krakowie pada ale się topi natychmiast.
    • pepsi.only Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 12:03
      E tam zima, jeszcze jesień- jeszcze nie wszystkie liście spadły z drzew, na jabłonce 1/3 liści do zrzucenia, modrzewie się żółcą...
      Ale fakt, zmarzłam od rana prze-o-krut-nie, a dopiero teraz mam chwilę na kawę, i śniadanko (takie trochę późniejsze dzisiaj )
    • mysiulek08 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 12:05
      powiem krotko - koszmar
      • clio_yaga Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 19:53
        mysiulek08 napisała:

> powiem krotko - koszmar
        >
        Myślałam, że tylko ja mam takie odczucia. Mnie zima nawet na obrazkach wkurza.
      • alpepe Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 20:48
        Haha, mam podobne odczucia. Nie mogę się doczekać niedzieli i poniedziałku. W niedzielę ma być 12 stopni w dzień, 10 w nocy, w pon. 14 w dzień, 8 w nocy.
        • krwawy.lolo Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 20:50
          Zgapiasz ode mnie?
      • arabelax Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 21:23
        to samo.
        czekam do wiosny i lata.
    • mariola233 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 12:06
      U mnie też pada
    • jkl13 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 12:07
      Na okoliczność pięknej pogody urwałam się z pracy na mały spacerek. Oto efekty wink
      • szarmszejk123 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 12:16
        Cudnie, uwielbiam śnieg 😍
        Jako jedyna z całej rodziny 😅
        Nawet pies gardzi:p
        • kubek0802 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 12:22
          Koszmar. Nie cierpię zimy, niskich temperatur, a w najbliższej perspektywie nie ma na co czekać i to mnie dołuje.
        • jkl13 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 12:24
          U mnie pies też gardzi, ale tak jej się porobiło na starość, wcześniej wracała do domu dopiero po tym, jak kulki śniegowe przyklejone na łapach nie dawały jej już chodzićwink
          A z domowników poza mną jeszcze młodszy syn kocha śnieg. Wczoraj po 21 wrócił z treningu, umył się i popędził do kolegów na śnieżną bitwę.
          • szarmszejk123 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 12:53
            U mnie w domu sami południowcy, nawet pies :p I śnieg to dla nich coś, co jest ładne na li i jedynie na zdjęciach:p
            Córka, jak dwa lata temu napadało ( bo w nl sniego to raczej nieczęsty widok) na początku była zachwycona, ale tylko pierwszego dnia 😅
      • feniks_z_popiolu Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 12:52
        Super zdjęcia smile widać, że popadało konkretnie.
        W Warszawie rano było trochę śniegu ale teraz właściwie sie roztopił
        • kubek0802 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 12:55
          A tak w ogóle to w jakiej części kraju ta katastrofa? Chyba że to Norwegia czy coś w tym stylu.
          • jkl13 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 13:27
            Koszalin
            • lella_two Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 14:11
              Tak mi się wydawało😎 U mnie też pięknie, wiem, że na krótko i "nacieszam się".
      • kachaa17 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 16:22
        Gdzie napadało tyle śniegu?
        • jkl13 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 17:24
          Koszalin
          • taki-sobie-nick Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 00:04
            W lesie mieszkasz (w tym Koszalinie)? I co to za spodek na fotce nr. 4?

Zdjęcia fajne!
            • jkl13 Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 00:22
              To park w samym centrum miasta. A spodek to amfiteatr, świeżo po remoncie smile
              • taki-sobie-nick Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 00:27
                Koszalinianie nie gęsi i swój spodek mają.
                • jkl13 Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 00:35
                  😀
                  • taki-sobie-nick Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 00:45
                    A w Białej Podlaskiej zamknęli spodek/spodki.

www.dziennikwschodni.pl/biala-podlaska/mieszkancy-z-sentymentem-do-ufo-kultowy-kiosk-zawiesil-dzialalnosc,n,1000329267.html
    • simply_z Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 13:09
      Tak, pada to biale gowno, i oczywiscie stopi sie na swieta i bedziemy mieli jak zawsze szaro-buro deszczowa Wigilie.
      • homohominilupus Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 00:32
        simply_z napisała:

> Tak, pada to biale gowno, i oczywiscie stopi sie na swieta i bedziemy mieli jak
        > zawsze szaro-buro deszczowa Wigilie.
        >

Uwielbiam ten polski optymizm i serio, brakuje mi go tutaj 🤩
      • arabelax Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 21:25
        Ja nie wiem co ludzie mają z tym, że w swieta ma być śnieg i w Wigilię.
        • homohominilupus Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 22:59
          Ja też nie wiem.
          Jak dla mnie to śnieg mógłby leżeć od końca listopada do początku marca i tylko dosypywać żeby wciąż bylo czysto i bialo 🤩
          Do pracy mogłabym jeździć na biegówkach.
    • siedemkropek82 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 13:24
      U mnie sypie.Zdjecie na szybko bo w robocie jestem.
    • sandy_cheeks Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 15:10
      U mnie już tylko na dachach cokolwiek widać, za to chmury nad centrum wyglądają złowieszczo 😈
    • bei Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 16:19
      U nas też poprószyło śniegiem, czekam na solidniejsze opady. Wymieniałam teraz łopaty, i kupiłam b lekkie, 5 lat gwarancji, i chcę wypróbować, czy rzeczywiście takie dobre.
      • pepsi.only Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 17:47
        Bei, co to za łopaty? - rzuć namiary na firmę, dostawcę. Też potrzebuję lekkich, i chętnie wypróbuję coś nowego.
    • beata985 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 17:40
      Na zdjęciu...cudownie....
      W rzeczywistości...dzisiaj skrobałam i odsniezalam.....a kysz....
      • jkl13 Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 17:45
        Ja też skrobałam i odśnieżałam. Uwielbiam to. Pewnie dlatego, że zdarza się kilka razy w roku wink Jakbym miała skrobać i odśnieżać przez kilka miesięcy w roku, pewnie nie lubiłabym śniegu tak bardzo...
        • homohominilupus Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 00:32
          jkl13 napisała:

> Ja też skrobałam i odśnieżałam. Uwielbiam to.

Siostro

Pewnie dlatego, że zdarza się kil
          > ka razy w roku wink Jakbym miała skrobać i odśnieżać przez kilka miesięcy w roku,
          > pewnie nie lubiłabym śniegu tak bardzo...
    • kropkacom Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 17:48
      Pięknie. Tęsknię za śnieżną zimą.
      • la_felicja Re: Zima!!!🥶 21.11.24, 17:50
        Ja też
    • jkl13 Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 08:22
      Aktualizacjąsmile
      W nocy dosypało białego puchu, przez niektóre z was zwanego białym g🩵wnem. Mamy już 15cm śniegu i mróz. Znowu skrobałam i odsnieżałam samochód.
      A wczoraj nie było prądu w całej wsi, zerwało linie energetyczne. Dzięki temu odszukałam zapasy świec i zapałek oraz przekonałam się,że 10-letnia turystyczna kuchenka na naboje gazowe nie działawink
      Uwielbiam śnieżną zimę (tak, wiem, że mamy jeszcze jesień wink
    • ironia_losu_od-nowa Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 18:43
      A ja czekam z utęsknieniem aż mi w końcu lodowiska otworzą. Trzy, dwa, jeden... fruu ⛸️
    • mayaalex Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 18:59
      U nas padalo w srode ale topilo sie prawie od razu. Zamowilismy cos z ulubionej indyjskiej knajpki i nie byli w stanie przyslac na kuriera, nikt nie chcial jezdzic w tym syfie (zeby nie bylo, jak zamowilismy to jeszcze bylo sucho) i w koncu ktos z restauracji przyjechal smile za to dzis jest przeokrutnie zimno, mimo ze na termometrze niby bylo nawet +6 to czulam, jak mnie zimno przewierca az do kosci, brrr! a w niedziele ma byc 15 stopni…
      Taki snieg, jak na zdjeciach lubie tylko poza miastem, gdzies w gorach najlepiej (a w kazdym razie na wakacjach).
      • taki-sobie-nick Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 21:31
        mayaalex napisała:

> U nas padalo w srode ale topilo sie prawie od razu. Zamowilismy cos z ulubionej
        > indyjskiej knajpki i nie byli w stanie przyslac na kuriera, nikt nie chcial je
        > zdzic w tym syfie (zeby nie bylo, jak zamowilismy to jeszcze bylo sucho)

Jacyś rozpaskudzeni ci kurierzy, to nie Syberia.
        • mayaalex Re: Zima!!!🥶 23.11.24, 09:12
          Ja mysle, ze po prostu bali sie jezdzic rowerami w tym marznacym sniegodeszczu. Tym bardziej, ze samochody niekoniecznie maja zimowki a kierowcy nie maja jakiegos super doswiadczenia w warunkach zimowych wiec jak sie cos takiego dzieje to najrozsadniej jest unikac jazdy. Zawsze jest taki jeden-dwa dni w roku, chaos i duzo wypadkow, a potem robi sie sucho albo mokro ale cieplo i wszystko wraca do normy.
      • taki-sobie-nick Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 21:33
        mayaalex napisała:

> U nas padalo w srode ale topilo sie prawie od razu. Zamowilismy cos z ulubionej
        > indyjskiej knajpki i nie byli w stanie przyslac na kuriera, nikt nie chcial je
        > zdzic w tym syfie (zeby nie bylo, jak zamowilismy to jeszcze bylo sucho) i w ko
        > ncu ktos z restauracji przyjechal smile za to dzis jest przeokrutnie zimno, mimo z
        > e na termometrze niby bylo nawet +6 to czulam, jak mnie zimno przewierca az do
        > kosci, brrr!

A co masz na sobie? Bo przypomina mi się spotkanie dziewiarskie, po którym kobitka w polarze i kurtce letniej, idąc chodnikiem, jojczała, jak jej strasznie zimno.

Okazało się następnie, że za rogiem zaparkowała samochód - no ale nie była w stanie przejść tych par metrów bez jojczenia. Może ty tak samo?

A butki jakie masz?
        • mayaalex Re: Zima!!!🥶 23.11.24, 09:07
          Mialam puchowy plaszcz, wielki kaszmirowy szal i zalozylam kaptur (co prawie nigdy mi sie nie zdarza). Butki adidasy ale skarpetki cieple. Tu tak czasem bywa, temperatura niby na plusie a wieje taki okrutny, przenikajacy wszystko zimny i wilgotny wiatr - wtedy nic nie pomaga, trzeba po prostu jak najszybciej wrocic do domu i sie rozgrzewac smile
          Jutro na szczescie ma byc +15 smile
          • taki-sobie-nick Re: Zima!!!🥶 23.11.24, 21:33
            mayaalex napisała:

> Mialam puchowy plaszcz, wielki kaszmirowy szal i zalozylam kaptur (co prawie ni
            > gdy mi sie nie zdarza). Butki adidasy ale skarpetki cieple.

No i tu minus, na zimę zaopatrujemy się w butki o grubej, izolującej podeszwie, ocieplane najlepiej wełną owczą. Skarpetki nic ci nie pomogą.
          • taki-sobie-nick Re: Zima!!!🥶 23.11.24, 21:34
            mayaalex napisała:

> Mialam puchowy plaszcz, wielki kaszmirowy szal i zalozylam kaptur (co prawie ni
            > gdy mi sie nie zdarza)

Należało czapkę. Kaptur dodatkowo, jeśli niezbędny.
    • krwawy.lolo Re: Zima!!!🥶 22.11.24, 19:01
      Nawet u mnie na wsi spadł śnieg. To w listopadzie rzadkość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka