20.11.04, 16:41
pomóżcie! co robić! jestem strasznie nerwowa no i jak wiadomo udziela się to
mojej dzidzi.Ale nie wiem przez co, ostatnio martwie się nawet tym że małą
kwęka.Podrywa mnie wszystko na równe nogi. Czyżby to ta jesień-zima. ? Może
któraś z Was też tak ma i mi pomoże. Może jakieś ziółka są dobre na takie
nerwicowo-deprecyjne stany.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • osmag Re: nerwy 20.11.04, 16:56
      A ile ma dzidzia?
      Może to depresja poporodowa? Spróbuj od melisy.
    • mkostki Re: nerwy 20.11.04, 16:59
      ja tak mam
      pije melise, pomaga srednio
      najbardziej jednak pomagaja rozmowy z mama i przyjaciołkami i oderwanie sie od
      czasu do czasu np. wypad do kina.
      jak masz chęc to mozemy pogadać:moje gg 3638975
      Magda
    • wera771 Re: nerwy 20.11.04, 17:02
      Ania ma prawie 3 miesiące więc chyba to już nie depresja poporodowa. A melise
      już piłam i nic nie pomaga.Ale dzieki.
      • moniapuk Re: nerwy 20.11.04, 20:12
        no tak te nerwy ja tez piłąm melise ale nic nie pomagało poprostu trzeba
        sprubowac sie wyciszyc i najlepiej ruszyc sie nawet do supermarketu albo do
        galerii wśród ludzi z kolezanka i pogadac to pomaga. Jesli masz samochód i
        prawko przejedz sie chocby dookoła osiedla przy ulubiomej muzie to mi tez
        pomogło. a najlepiej jak przypomnisz sobie chwile jak urodziłas swoja dzidzie i
        zdasz sobie sprawe z tego ze jestes wartosciowa osoba i dałas na swiat takie
        cudo i ze sobie poradziłas i jestes kul wogóle sobie sama mów komplementy bo
        przecież zasługujemy na nie za to ze jestesmy mamami. powodzenia i pozdrowionka
        papa.
    • malgorzatka28 Re: nerwy 20.11.04, 20:51
      Doskonale wiem o czy piszesz, sama ostatnio jestem w kiepskim nastroju ale u
      mnie to zdecydowanie pogoda - zdecydowanie jestem ciepłolubna. Jak łapię dół to
      wyprawiam tatusia z córeczką (3,5mc) na spacerek a sama włączam głośno
      (naprawdę głośno) muzyczkę przygotowuję sobie goracą kąpiel z duuużą ilością
      piany i tak sobie leżę o niczym nie myślę tylko się relaksuję - polecam - mi
      pomaga.

Pozdrawiam i życzę samych radosnych dni !!!
    • ruta8 Re: nerwy 21.11.04, 10:41
      troche pomaga magnez z wit B, ale trzeba brac regularnie przez dluzszy okres i
      tez nie zobaczysz poprawy momentalnie... ale ogolnie na nerwy pomaga. a po 3
      mies od porodu jest sie jeszcze bardzo wrazliwym.
      powodzenia, znam ten problem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka