Dodaj do ulubionych

Polećcie film na Apple.tv

26.12.24, 19:54
…taki żeby była fajna historia ale i na wysokim poziomie kino. No, ewentualnie może być serial.
Co lubię?
- Gran Torino
- Ronin
- Casablanca
- filmy kryminalne, akcji i samochodowe z Delonem, Belmondo, McQueenen
- Rewers
- Szermierz (estoński)
- Pani z przedszkola (Polski)
Obserwuj wątek
    • chromatic Re: Polećcie film na Apple.tv 26.12.24, 19:59
      Bywalec ty jesteś podróżnikiem to obejrzyj sobie serial/program "nieochoczy podróżnik"
      • bywalec.hoteli Re: Polećcie film na Apple.tv 26.12.24, 20:03
        Dziękuję za polecenie ale takich podróżniczych paradokumentalnych seriali to oglądałem dużo, np. Genialne serię „Ciężarówką przez…” z Dawidem Andresem.
        Poleć coś fabularnego bardziej
        • chromatic Re: Polećcie film na Apple.tv 26.12.24, 20:06
          To ciężarówką się nie umywa.
          • bywalec.hoteli Re: Polećcie film na Apple.tv 26.12.24, 20:11
            Czemó? Wyjaśnisz?
            • chromatic Re: Polećcie film na Apple.tv 26.12.24, 20:18
              To zupełnie inny rodzaj programu. Inaczej poprowadzony. Nie chcesz, nie oglądaj ale moim zdaniem na Apple TV jest to jedna z ciekawszych pozycji do obejrzenia.
              • bywalec.hoteli Re: Polećcie film na Apple.tv 26.12.24, 21:23
                Rozumiem. Ale chciałbym coś fabularnego a nie podróżniczego. Polecisz coś innego?
                • chromatic Re: Polećcie film na Apple.tv 26.12.24, 21:30
                  Na Apple nie mam nic innego do polecenia. Nie masz innej, ciekawszej platformy?
                  • bywalec.hoteli Re: Polećcie film na Apple.tv 26.12.24, 22:06
                    Mam netflixa - ale nawet nie zaglądam, dzieci oglądają tam bajki, mam nadzieję że nie ma woke propagandy
                    • bywalec.hoteli Re: Polećcie film na Apple.tv 26.12.24, 22:43
                      Mimo to, polecisz coś na netldixe?
                      • angazetka Re: Polećcie film na Apple.tv 27.12.24, 16:05
                        Chcesz coś z Avonu?
                        • bywalec.hoteli Re: Polećcie film na Apple.tv 27.12.24, 16:06
                          Nie, tej platformy nie mam, nie chce.
    • bywalec.hoteli Re: Polećcie film na Apple.tv 26.12.24, 21:27
      Serial o szachistce z Taylor-Joy o szerokich oczach też mi się podobał.
    • plain-vanilla Re: Polećcie film na Apple.tv 27.12.24, 11:55
      Najlepiej to mi się oglądało Sci-Fi (Silo, For all the mankind, Foundation), a tego nie ma na twojej liście plus komedie (Ted Lasso, Schmigadoon).
      Z kryminałów to może Presumed Innocent sobie zobacz. I wejdź w internet i poszukaj sobie najlepsze seriale na Apple TV. Jest pełno stron, które kompilują włącznie z krótkim opisem. Tak trafiłam na Schmigadoon - w życiu nikt by mnie nie namówił, bo nie jestem fanką musicals. A uśmiałam się jak nigdy.
      • marecky81 Re: Polećcie film na Apple.tv 27.12.24, 12:18
        Silos, Dla Całej Ludzkości, Fundacja, Uznany za Niewinnego.

Musicali.
        • plain-vanilla Re: Polećcie film na Apple.tv 27.12.24, 13:27
          A to tłumaczenie to dla mnie czy dla autora wątku? Bo szukać filmów można też przez oryginalne tytuły.
          • marecky81 Re: Polećcie film na Apple.tv 27.12.24, 14:14
            Dla ciebie.
            • plain-vanilla Re: Polećcie film na Apple.tv 27.12.24, 14:28
              Ale po co? Wszystko oglądam po angielsku, więc tytuły podałam w tym języku, bo ich po polsku po prostu nie znam. Akurat tak się składa, że są to również oryginalne tytuły tych produkcji filmowych.
              • marecky81 Re: Polećcie film na Apple.tv 27.12.24, 14:30
                Ale my jesteśmy na polskim forum. Możesz przecież oglądać po polsku.
                • bywalec.hoteli Re: Polećcie film na Apple.tv 27.12.24, 14:42
                  Daj spokój, niech pisze po angielsku tytuły jeśli w jej kraju wyświetlają się po angielsku.
                • plain-vanilla Re: Polećcie film na Apple.tv 27.12.24, 18:11
                  😂
                  W ogóle nie mówię po polsku. A wpisy na forum tłumaczy mi AI.
                  • bywalec.hoteli Re: Polećcie film na Apple.tv 28.12.24, 01:14
                    plain-vanilla napisała:

> 😂
                    > W ogóle nie mówię po polsku. A wpisy na forum tłumaczy mi AI.

Kiedyś były takie wpisy jako komentarze na Onecie: "Jestem Niemcem, piszę ze słownika. Polacy, wytłumaczcie mi, jak..." big_grin
                    • plain-vanilla Re: Polećcie film na Apple.tv 28.12.24, 20:43
                      Czytam forum od kilkunastu lat i nie zamierzam przestać. Prawdziwa skarbnica tego, co się dzieje w Polsce (politycznie i obyczajowo)! Apple TV mam z doskoku na kilka miesięcy w roku za darmo i sobie chwalę. Chociaż moim zdaniem większy wybór jest na Netflix, ale trzeba dobrze szukać, bo dużo jest sieczki. Nie polecę, bo niestety repertuar jest diametralnie inny tutaj niż w PL. Jest lubisz filmy sensacyjne i thrillery to Netflix, zobacz sobie z Danielem Craigiem Knives Out i Glass Onion. A reszty szukaj w necie, są całe listy filmów polecanych i wartych zobaczenia.
      • bywalec.hoteli Re: Polećcie film na Apple.tv 27.12.24, 13:41
        Dzięki za polecenia. SF nie oglądam. Ale zerknę na to co poleciłaś.
        • presens Re: Polećcie film na Apple.tv 28.12.24, 10:29
          Rozdzielenie, kulawe konie, uznany za niewinnego - jest tego trochę
    • koronka2012 Re: Polećcie film na Apple.tv 28.12.24, 10:38
      Bad sisters, najlepszy serial kryminalny który widziałam od lat
    • skarolina Re: Polećcie film na Apple.tv 28.12.24, 17:43
      Seriale - Ted Lasso, Shrinking, Kulawe konie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka