Dodaj do ulubionych

Wasze zakupy online

28.12.24, 22:18
Musze, bo sie udusze. Zamowilam online troche spozywki + srodki do czyszczenia. Z opcja dostawa pod drzwi. Domofon, otwieram drzwi i robie swoje. Otwieram wreszcie drzwi i... podziwiam skrzynke piwa i butelke whiski. Po siedzeniu na hotlein wrocili i wymienili. 😂
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Wasze zakupy online 28.12.24, 22:30
      Po siedzeniu na hotlein?
      • hrasier_2 Re: Wasze zakupy online 29.12.24, 10:06
        alpepe napisała:

> Po siedzeniu na hotlein?
        >
        Na infolinii 😊
    • szara.myszka.555 Re: Wasze zakupy online 28.12.24, 22:31
      Ale jest tu jakieś ukryte pytanie? Czy żalisz się po prostu?
      • andallthat_jazz Re: Wasze zakupy online 28.12.24, 22:37
        Nie, pytam, co dostalyscie od czapy, zamawiajac online.
        • mamtrzykotyidwato5 Re: Wasze zakupy online 28.12.24, 22:38
          Nic.
          Zawsze dostaję to, co zamówiłam..
        • ichi51e Re: Wasze zakupy online 29.12.24, 09:55
          Też mi się nie zdarzyło a ja biorę spożywkę i dwa razy dziennie.
          Najgorsze co mi się zdarzyło to leniwy kurier któremu nie chce się wchodzić po schodach.
        • yenna_m Re: Wasze zakupy online 29.12.24, 11:07
          Zdarzyło się. Nie zdążylam nawet otworzyć przesylki a sprzedawca się skontaktował, poinformował o pomylce i przyslal kuriera po obbiór, rownocześnie śląc prawidlową paczkę.
          Ten sie nie myli, kto nic nie robi.
    • silenta Re: Wasze zakupy online 28.12.24, 22:38
      A tam nie ma żadnych ograniczeń wiekowych przy sprzedaży alkoholu? Tak zostawiają na wycieraczce nie wiadomo komu?
      • andallthat_jazz Re: Wasze zakupy online 28.12.24, 22:46
        No. jestem stalym klientem i maja dane mojej karty. Zamawiam glownie chemie i dodatki, w stylu papier do dudy + czasem spozywke. Pozajaczkowalo im sie tym razem mocno. 😂
      • ichi51e Re: Wasze zakupy online 29.12.24, 09:56
        Po prostu kurier się pomylił i zostawił jej czyjeś zamowienie
        • silenta Re: Wasze zakupy online 29.12.24, 10:33
          Tak, wiem że się pomylił natomiast zastanawia mnie, że nie musi sprawdzić czy odbierający jest pełnoletni.
          • ichi51e Re: Wasze zakupy online 29.12.24, 10:51
            Odebrać może każdy ważne kto kupił. I w Austrii po karcie widzą że pelnoletni
    • imponderabilia20 Re: Wasze zakupy online 28.12.24, 22:55
      Nie zamawiam online.
      • princesswhitewolf Re: Wasze zakupy online 28.12.24, 23:55
        A ja prawie zawsze
        • hrasier_2 Re: Wasze zakupy online 29.12.24, 10:07
          Ja też. Także coś do samochodu.
    • berdebul Re: Wasze zakupy online 28.12.24, 22:57
      Mieszkałam na 4 piętrze, bez windy, potwornie wąskie i strome schody (każdy mówił, że to najgorsze schody po jakich wchodził). Zamówiliśmy zakupy online, wkoorwiony pan przyniósł, yebnął nimi i poszedł (opłacone online). Biorę się za rozpakowywanie, a tam 4 zgrzewki wody, której nie zamawialiśmy.
      Napisaliśmy reklamację, dostaliśmy info że mamy potraktować jako prezent. 🫣
      • andallthat_jazz Re: Wasze zakupy online 28.12.24, 23:31
        No to u mnie niby tylko 3 pietro, ale mocno krete i upierdliwe. Ze mu sie chcialo tachac cala skrzynke piwa, bez sprawdzenia. 😂 Pewnie dlugo zapamieta. 😂
        • andallthat_jazz Re: Wasze zakupy online 28.12.24, 23:35
          A ja bym chciala zobaczyc miny ludzi, ktorzy to zamowili a dostaja papier toaletowy, worki na smieci, plyn do naczyn itd. 😂😂😂
          • heca007 Re: Wasze zakupy online 29.12.24, 08:12
            andallthat_jazz napisała:

> A ja bym chciala zobaczyc miny ludzi, ktorzy to zamowili a dostaja papier toale
            > towy, worki na smieci, plyn do naczyn itd. 😂😂😂

Przypomnij sobie covid... wtedy taka paczka ze srajtaśmą była jak przesyłka z Ameryki big_grin
      • andallthat_jazz Re: Wasze zakupy online 29.12.24, 00:54
        😂 sorry
    • daniela34 Re: Wasze zakupy online 28.12.24, 23:49
      Jedyne pomylone zamówienie to była pizza. Dostaliśmy większą ale z sosem piri-piri, którego nikt nie był w stanie zjeść.
    • heca007 Re: Wasze zakupy online 29.12.24, 08:11
      U córki w bloku, na grupie sąsiedzkiej non stop są zapytania czy ktoś nie widział lub nie odebrał cudzej paczki. Chłopak córki zamówił opony zimowe. Znalazły się dwa piętra niżej u sąsiada, którego ledwo kojarzyli z windy. Co ciekawe u nich nie ma zwyczaju na tejże sąsiedzkiej grupie informować, że odebrało się cudzą paczkę wink Czyli sam sprawdzasz czy kurier dostarczył (też mają w doopie powiadomienie) a potem zaczynasz pisać i biegać po klatkach. Innym razem zamówili paczkę z ulubionym gazowanym napojem (nie alkohol). Paczka wisiała w systemie jako dostarczona do sąsiada. Sąsiad się zapierał, że nikt do niego nic nie przynosił. Po pół roku, kiedy zakładali lampę w mieszkaniu i musieli wyłączyć korki, odkryli w szafie z korkami, na podłodze nienaruszoną paczkę sciana Kurier musiał być na haju.
    • sueellen Re: Wasze zakupy online 29.12.24, 10:11
      W takiej sytuacji nie musze siedziec na holine bo kurier sam to dla mnie ogarnia smile W przypadku alkoholu kurier musi sie upewnic ze odbiorca jest osoba dorosla wiec opcja zostawienia pod drzwiami bez nadzoru nie wchodzi w gre.
    • katriel Re: Wasze zakupy online 29.12.24, 11:28
      Zdarzyło mi się raz zrobić zakupy spożywcze online w innym sklepie niż zwykle (bo tam akurat mieli to, czego potrzebowałam). Sieciówka, ale z małej sieci, tzn. nie typu "1000 marketów w całym kraju" tylko bardziej "5 sklepów, po jednym w każdej dzielnicy miasta". Strona internetowa wspólna, numer na infolinię na stronie.
      Jak się zorientowałam, ze dostałam cudze zakupy (w miarę od razu, ale już po odjeździe kuriera), to dawaj dzwonić na infolinię. A tu niespodzianka: infolinia twierdzi, że oni tylko jeden główny sklep obsługują, a moje zakupy były z jakiegoś innego (?? z tej samej strony zamawiałam, na której był numer podany!) i mam dzwonić tam (?? żadnego innego numeru na tej stronie nie było, a ja nawet nie wiem, który z czterech pozostałych sklepów to by miał być!).
      Pani mi jakiś inny numer podała. Ja go najpierw wrzuciłam w google (bo się bałam, że ktoś mi głupi dowcip robi), ale w końcu tam zadzwoniłam i faktycznie odebrała pani ze sklepu, z którego jechało moje zamówienie. Westchnęła ciężko i powiedziała, żebym się nie przejmowała, bo ten kurier zawsze myli zamówienia, ale ona do niego zadzwoni, to przyjedzie i zamieni.
      Faktycznie przyjechał i zamienił, ale więcej już w tym sklepie zakupów nie robiłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka