Dodaj do ulubionych

Do podróżujących

29.12.24, 01:00
Wśród Was sporo podróżniczek, nawet jeśli w wydaniu all inclusive., to zapewne sporo widziałyście. Do jakiego kraju byście wróciły?
Obserwuj wątek
    • lajtova Re: Do podróżujących 29.12.24, 01:10
      Do Grecji dlatego wracam tam w 2025.
      Na Maderę(nie Portugalia tylko konkretnie ta wyspa) dlatego wracam tam w 2025.
    • turkusowozlota Re: Do podróżujących 29.12.24, 02:09
      Chyba do każdego w którym bylam, bo nigdzie nie widzialam wszystkiego.
      Najwięcej razy bylam na Wyspach Kanaryjskich, ale za każdym razem na innej wyspie i jeszcze kilka mi zostało do zwiedzenia. No i na gran canarie chętnie wrócę bo to na razie mój nr 1 na kanarach.
      • miki.20105 Re: Do podróżujących 29.12.24, 09:00
        Ja też Gran Canarię lubię. Będziemy tam 3 raz w wakacje
      • alina460 Re: Do podróżujących 29.12.24, 09:24
        Ja z kolei jestem fanką Fuerteventury 🙂
    • kaki11 Re: Do podróżujących 29.12.24, 02:21
      Na Maltę która mnie absolutnie mnie zauroczyła, i do USA bo miałam tam fantastyczne wakacyjne spełnienie marzeń, ale ten kraj ma jeszcze sporo do obejrzenia miejsc które gdzieś też mi się marzą. No i są jeszcze takie miejsca do których bym wróciła ale w inne rejony lub w innych celach - np. Włochy, Francję i Szwajcarię znam tylko górsko (w 2 pierwszych + stolice), i to albo typowo narciarsko albo po prostu zaliczając konkretne szczyty, ale już tak bardziej wypoczynkowo- zwiedzająco nigdy, albo do Maroka mogłabym jeszcze pojechać w góry Atlas które tylko liznęliśmy.
      • alina460 Re: Do podróżujących 29.12.24, 09:25
        To ja za Maltę podziękuję. Nic specjalnego tam dla mnie nie było. Prawie w ogóle nie ma tam przyrody, pustynia.
        • princesswhitewolf Re: Do podróżujących 30.12.24, 13:47
          >Prawie w ogóle nie ma tam przyrody, pustynia.

Jak wszedzie na tej szer geograficznej latem.
      • starczy_tego Re: Do podróżujących 29.12.24, 10:54
        Czym Cię zauroczyła Malta? Dla mnie to chyba największe turystyczne rozczarowanie
        • simply_z Re: Do podróżujących 29.12.24, 12:00
          Dla mnie tak samo, brus, betonoza, ścisk..
          • simply_z Re: Do podróżujących 29.12.24, 12:00
            Brud*
        • kaki11 Re: Do podróżujących 29.12.24, 20:24
          Jakoś uważam, że tam sporo jest miejsc które mają klimat takich uroczych starych miasteczek i uliczek jaki ja lubię, i jasne jest to też w wielu innych krajach w których byłam, ale tam czułam to najbardziej. Do tego przyrodniczo nie jest tam zielono, ale nie powiedziałabym, że nudno- fajne zatoczki, czysta woda, skały, jaskinie, całkiem przyjemne miejsca nurkowe. Ludzie, jedzenie, pogoda - miałam szczęście być jesienią, więc też mniej turystów, tłoku i chyba przyjemniejsza pogoda- też zdały egzamin i w efekcie naprawdę się tam dobrze czułam, i jak na takie spokojne wakacje to naprawdę wróciłam tak jakoś zakochana w tym miejscu, że nie chciałabym tam jeszcze kiedyś wrócić.
        • princesswhitewolf Re: Do podróżujących 30.12.24, 13:47
          >Czym Cię zauroczyła Malta?

Architektura w la Valetta jest piekna. Zwiedzania na 24 godziny i tyle
    • nangaparbat3 Re: Do podróżujących 29.12.24, 03:58
      Do Grecji. I do Lizbony.
      • apallosa Re: Do podróżujących 29.12.24, 05:00
        Zostane zjedzona z kopytami, ale do ...Rosji.
        Tęsknię, uwielbiam kraj i ludzi, kuchnie , literaturę rosyjską- Zwiedzilabym przechetnie cały Obwod Kaliningradzki/ krolewiecki, Moskwę, przejechalabym się koleją transsyberyjską...
        Jeszcze chętnie wrocilabym do Rumunii, na Cypr, na Teneryfa i inne Wyspy Kanaryjskie. Marzy mi się znowu Norwegia. Dużo tego...
        • imponderabilia20 Re: Do podróżujących 29.12.24, 08:18
          To samo!
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: Do podróżujących 29.12.24, 10:36
          apallosa napisał:

> Zostane zjedzona z kopytami, ale do ...Rosji.
          > Tęsknię, uwielbiam kraj i ludzi, kuchnie , literaturę rosyjską- Zwiedzilabym
          > przechetnie cały Obwod Kaliningradzki/ krolewiecki, Moskwę, przejechalabym się
          > koleją transsyberyjską...
          > Jeszcze chętnie wrocilabym do Rumunii, na Cypr, na Teneryfa i inne Wyspy Kana
          > ryjskie. Marzy mi się znowu Norwegia. Dużo tego...

Też bym wróciła do Rosji, ale no niestety, na pewno nie w najbliższym czasie.
          Byłam w Moskwie i 2 razy w Pitrze.
        • nangaparbat3 Re: Do podróżujących 29.12.24, 12:32
          Nie byłam w Rosji, ale marzy mi się od pół wieku podróż koleją trans , a ostatnio jeszcze Wołogda.
          Może dożyje czasów, że się da, a ja będę jeszcze dość sprawna.
        • obrus_w_paski Re: Do podróżujących 31.12.24, 09:11
          Bardzo żałuję że nie zdążyłam pojechać do różano, dank petersburg i Moskwa były moimi marzeniami
          • apallosa Re: Do podróżujących 31.12.24, 09:19
            Moimi są do tej pory. W Moskwie byłam bardzo dawno temu, w Petersbiegu nigdy.
            Jeszcze nic straconego....może kiedyś?
            A i jeszcze koleją transsyberyjską bym się przyjechała i to kilka razy.
    • clk Re: Do podróżujących 29.12.24, 05:03
      Grecian, tajlandia, USA
    • jkl13 Re: Do podróżujących 29.12.24, 06:51
      Francja, Włochy, Hiszpania
      • alina460 Re: Do podróżujących 29.12.24, 09:25
        Dodalabym jeszcze Portugalię do tego zestawu.
    • agiq_agiq Re: Do podróżujących 29.12.24, 07:55
      Im więcej wyjazdow do nowych krajów też więcej takich gdzie chciałabym wrócić.
      Przede wszystkim na Islandię i do Norwegii.
      Chętnie też do północnej Hiszpanii i Portugalii.
      W góry do Słowenii.
      Gor Austrii i Włoch nie liczę bo tam właśnie bardzo często wracam i w lecie i w zimie. Czasem nawet tylko na weekend.
      Z ciepłych destynacji to raczej wybierałabym nowe, z tych co byłam to wróciłabym na Sardynię.
      Ze stolic Europy wróciłabym do Kopenhagi, Oslo, Tallina, Rygi, Wiednia.
    • anorektycznazdzira Re: Do podróżujących 29.12.24, 08:15
      Chorwacja (to akurat robię), Kuba, Australia,
      miasta: Lizbona, Moskwa (gdyby było normalnie), NY, Singapur
      • hermenegilda_zenia_is_back Re: Do podróżujących 29.12.24, 10:35
        Kuba to dla mnie jeden z nielicznych krajów, do których nie chciałabym wrócić. Pamiętam ja niestety jako jeszcze bardziej zwyrodniałą formę polskiego komunizmu, nawet przyroda nie rekompensowała tych okropności, segregacji i wszechobecnej podejrzliwości ludzi wobec ludzi, no ale ja jeździłam po Kubie jako backpackerka a nie siedziałam w kurorcie w 5-gwiazdkowym hotelu . Miejsce które pokazuje, jak z raju można zrobić piekło
        • anorektycznazdzira Re: Do podróżujących 30.12.24, 07:58
          Oczywiście oczywiście, tylko Ty podróżowałaś, ja siedziałam w 5 gwiazdkowym hotelu
          a co tam 10gwiazdkowym.
          Nie wiem co tam wyrabiałaś, ale ja podróżując po Kubie miałam kompletnie inne doświadczenia i obserwacje
          i właśnie ze względu na ludzi bym tam wróciła
          (przyroda jest lepsza w kilku innych miejscach)
          • andace Re: Do podróżujących 30.12.24, 12:35
            Kubę zwiedzałam na własną rękę, przejechałam przez prawie 4 tygodnie całą wyspę, w 5* hotelu spędziłam 4 dni (bo w miejscu które wybrałam na plażowanie są tylko hotele) i też nie mam takich obserwacji.
            Ludzie byli super, pomocni, otwarci, dzięki temu zwiedziłam dużo więcej niż planowałam, bo właścicielka pierwszego pokoju w którym nocowałam pomogła ogarnąć zwiedzanie w kolejnych miejscach i potem już kolejne osoby przekazywały kontakty i ogarniały nam pobyt i noclegi i transport w następnych lokalizacjach. Mówię po hiszpańsku i bardzo dobrze wspominam pobyt na Kubie.
          • princesswhitewolf Re: Do podróżujących 30.12.24, 13:45
            Nie ma czegos takiego jak 10 gwiazdkowy hotel
            • anka_one_and_only Re: Do podróżujących 30.12.24, 13:49
              Naprawdę? surprised
              • chatgris01 Re: Do podróżujących 01.01.25, 14:37
                🤣
            • brenya78 Re: Do podróżujących 02.01.25, 01:02
              princesswhitewolf napisała:

> Nie ma czegos takiego jak 10 gwiazdkowy hotel

Ojprdl.
    • heca007 Re: Do podróżujących 29.12.24, 08:16
      Wszędzie bym wróciła lub wracam. Oprócz Zanzibaru tongue_out Do Czarnogóry i Albanii mnie na razie nie ciągnie ponownie. I Serbii oraz troszkę Macedonii.
      Oczywiście wróciłabym na Tajwan bo mam duży niedosyt.
      • nuta15 Re: Do podróżujących 29.12.24, 08:36
        W Grecji, Hiszpanii, Włoszech i Turcji byłam po kilka razy i wróciłabym do każdego z tych krajów, tyle ciekawych miejsc jest jeszcze do zobaczenia.
      • alfa36 Re: Do podróżujących 29.12.24, 18:07
        Co w Zanzibarze nie tak? Na Tajwanie byliście z dużym biurem? Obserwuję te małe biura podróży i się skłaniam.
        • heca007 Re: Do podróżujących 29.12.24, 23:18
          Na Tajwanie byliśmy bez biura wink Sami sobie wszystko organizowaliśmy.
          A Zanzibar? Siedzisz jak w złotej klatce. Wyobraź sobie, że jest wyspa i dokoła niej, nad brzegiem jest pas około 100m szerokości gdzie są hotele dla turystów. Poza tym pasem jest typowa Afryka. Niesamowity brud, wszędzie błoto, stada much. I ciagle ktoś chce od ciebie pieniędzy. Za wszystko. Nie masz gdzie pójść- w barze cię okradną (tak, poznałam ludzi których okradli). Albo wychodzisz na plażę, na której nie da się posiedzieć więcej niż 15 minut (nikt nie plażuje) albo idziesz do wody albo siedzisz w ośrodku. Poza niego nie wyjdziesz praktycznie sama. Szczególnie jako kobieta. Zresztą obecność męża niewiele pomaga tongue_out I samo przejście od hotelu przez plaże do wody (20-30m) powoduje, że zlatuje się grupa Masajów albo innych mieszkańców, którzy chcą od ciebie pieniądze albo proponują seks. Albo chcą coś sprzedać. Sa nachalni i nie rozumieją słowa NIE. Idą za tobą. Egipt to przy tym pikuś tongue_out Następnie jedzenie. Złapałam potężną zemstę faraona. A w restauracji jedną ręką jesz a drugą odganiasz muchy z nad talerza uncertain Co niewiele pomaga i jedna wpadła mi do soku. Więc stawiają taki wiatrak na baterie na stole żeby te muchy odganiał... Wszędzie musisz się poruszać taksówką. Wszędzie chcą cię wydymać na kasę. Są oblepiający i irytujący. Jednocześnie leniwi i jak mogą to nic nie robią tylko czekają aż ktoś coś im da. Z tego wszystkiego jedyne co jest piękne to widoki morza, biały piasek i safari w Tanzanii- to mogłabym powtórzyć.
          • koronka2012 Re: Do podróżujących 30.12.24, 10:12
            Dziwne… nie dość że na Zanzibarze byłam sama jako kobieta, to jeszcze spokojnie chodziłam, a nawet jeździłam lokalną komunikacją.
            Moja koleżanka jedzie tam sama 4 raz z rzędu na miesiąc i nie do resortu…
            • heca007 Re: Do podróżujących 30.12.24, 18:57
              Sam ośrodek prowadzony przez Polkę jest bardzo ok. Czyściutki, wszystko działa i nad samym brzegiem, leżąc w basenie można patrzyć na morze i plażę. Ale sorry, ten brud, wertepy, upał, muchy i ciagłe daj kasę/ napiwek mnie męczyło. Dla introwertyka to męczarnia. My też mamy znajomą, która tam jeździ ale ona jawnie mówi po co jeździ... To nie dla mnie, nie chcę być zaczepiana, nie chcę się targować absolutnie o wszystko, chcę widzieć cenę tego co kupuję.
              • bywalec.hoteli Re: Do podróżujących 30.12.24, 21:13
                heca007 napisała:

> Sam ośrodek prowadzony przez Polkę jest bardzo ok. Czyściutki, wszystko działa
                > i nad samym brzegiem, leżąc w basenie można patrzyć na morze i plażę.

Natalia i Kephas? To kojarzę, babka pochodzi z Poznania
    • sabek81 Re: Do podróżujących 29.12.24, 08:53
      Madera, usa
    • michunia_01 Re: Do podróżujących 29.12.24, 08:54
      Chyba latwiej odpowiedziec, dokad nie musze wracac. W miejsca ladne, ciekawe, ale z jakiegos powodu nie zachwycajace (dla mnie): Barcelona czy Apulia.
      Wracam na Sardynie, Korsyke, Prowansje.
      • hasty Re: Do podróżujących 29.12.24, 09:17
        Toskania, Skandynawia,Korfu
      • alina460 Re: Do podróżujących 29.12.24, 09:26
        Mam podobne odczucia z Barceloną.
        • simply_z Re: Do podróżujących 29.12.24, 12:01
          Ja tez, ble
          • chicarica Re: Do podróżujących 29.12.24, 14:05
            Barcelona kiedyś była fantastyczna, obecnie to tragedia.
            • ursgmo Re: Do podróżujących 29.12.24, 23:52
              A co się zmieniło na niekorzyść ? Nie byłam, planuję w tym roku.
              • anka_one_and_only Re: Do podróżujących 30.12.24, 10:22
                Po ostatnim pobycie stwierdzam że liczba inżynierów i lekarzy z północnej Afryki wymknęła im sie trochę spod kontroli. Ale poza tym OK, tylko pieniądze lepiej noś w majtkach a telefon na grubym łańcuchu.
                • simply_z Re: Do podróżujących 30.12.24, 22:02
                  Anka ale tam jest tak od lat..a byłam w Barcelonie kilka razy na przestrzeni lat. Nigdy nie czułam się tam bezpiecznie.
                  • anka_one_and_only Re: Do podróżujących 31.12.24, 09:54
                    A instagramerzy się jarają, że to najpiękniejsze miasto świata lol.
      • anorektycznazdzira Re: Do podróżujących 30.12.24, 08:01
        a ja tak mam z Wenecją
        dla mnie spore rozczarowanie, zerowa motywacja, żeby wracać
        • princesswhitewolf Re: Do podróżujących 30.12.24, 13:50
          Bo Wenecje sie zwiedza zima i to o swicie jak nikogo nie ma
          • simply_z Re: Do podróżujących 30.12.24, 22:02
            Zalezy, byłam tez pod koniec sierpnia i mnie oczarowała.
            • chatgris01 Re: Do podróżujących 01.01.25, 14:44
              Mnie Wenecja oczarowała w środku sierpnia, ale to było 35 lat temu.
              Teraz bym się wybrała raczej poza sezonem turystycznym.
              • turkusowozlota Re: Do podróżujących 01.01.25, 15:26
                Mnie oczarowała w październiku zeszlego roku. Byłam zachwycona Wenecją, ale to nie jest miasto do którego chciałabym wrócić. To co chciałam zobaczyłam i mam odhaczone. Tak samo mam np z Rzymem.
    • piszaca.zza.swiatow2 Re: Do podróżujących 29.12.24, 10:48
      Malezja, Wietnam, Tajlandia, Indonezja. Do Włoch (Rzym i okolice) też chętnie.
      Na nadchodzący rok w planie jest Kanada i Albania, więc może się coś zmieni, ale nie sądzę.
    • berdebul Re: Do podróżujących 29.12.24, 11:17
      Wszędzie, żadnego kraju nie zwiedziłam w calosci.
      Holandia, Tajwan, Chiny, USA, to moje top 4, do których wróciłabym zawsze, do żadnego na stałe.
      • grey_delphinum Re: Do podróżujących 29.12.24, 11:34
        Wracam często do Chorwacji, bo m. jest milosnikiem tego kraju.

Nie chciałabym wrócić do Aten, bo to betonowa pustynia.
    • kurt.wallander Re: Do podróżujących 29.12.24, 12:01
      W tej chwili mam największą ochotę wrócić do Korei i do Włoch.

W Korei byłam 2 sezony temu i mam niedosyt.

We Włoszech byłam kilka razy, ale ostatnio chyba w 2019 roku, więc dość dawno. No i równiez jest jeszcze wiele regionów, których nie widziałam.
    • szarmszejk123 Re: Do podróżujących 29.12.24, 12:04
      Do Szkocji.
      • koronka2012 Re: Do podróżujących 29.12.24, 23:07
        Jedziemy?? 😉
    • b.bujak Re: Do podróżujących 29.12.24, 13:51
      z każdego wyjazdu wracam z niedosytem i chęcią powrotu, więc ta lista się nieustannie wydłuża: Węgry, Słowenia, Wlochy, Austria, Niemcy, Szkocja i w ogóle Wyspy Brytyjskie, Turcja .....
    • chicarica Re: Do podróżujących 29.12.24, 14:04
      Zawsze i wszędzie choćby i 100 razy, do Hiszpanii. Jestem tam minimum raz w roku, odbieram ten kraj jako mój drugi dom. Nie wiem zresztą czy się tam kiedyś nie przeprowadzę.
      • simply_z Re: Do podróżujących 29.12.24, 20:38
        Mimo głupoty ich mieszkańców?big_grin
        • anka_one_and_only Re: Do podróżujących 30.12.24, 09:43
          W tym wypadku to chyba ciągnie swój do swego big_grin
        • princesswhitewolf Re: Do podróżujących 30.12.24, 13:52
          Skad pomysl ze Hiszpanie sa glupsi od Polaków?
          • bezmiesny_jez Re: Do podróżujących 31.12.24, 09:25
            Chicarica wielokrotnie na to narzekała.
            • anka_one_and_only Re: Do podróżujących 31.12.24, 09:55
              Ale chicarica jak ją poczytać też zbytnio intelektem nie grzeszy, więc jak piszę, wpasuje się doskonale smile
              • obrus_w_paski Re: Do podróżujących 31.12.24, 11:18
                Simple od lat aktywuje się właściwie tylko wctematach południowców a zwłaszcza kobiet. Jeśli jest wątek o owłosieniu, to zawsze coś powie o włochatych brzuchach Hiszpanek. O beznadziejnej architekturze, jedzeniu albo głupocie mieszkańców. Coś czuję że podczas tego erazmusa jakiś Hiszpan ją skrzywdził albo włochatą Hiszpanka odbiła faceta
                • princesswhitewolf Re: Do podróżujących 01.01.25, 15:37
                  No na jedzenie w Hiszpanii to ja tez narzekam bo jestem wegetarianka a jakby nie bylo to kraj w ktorym wybor dla nie jedzacych miesa jest niewielki.

Zas miesozercy maja swietna zapewne kuchnie
                • anka_one_and_only Re: Do podróżujących 01.01.25, 16:03
                  To długo ją ta trauma trzyma, bo ona chyba już koło czterdziestki. Musiało faktycznie być grubo.
                  • simply_z Re: Do podróżujących 02.01.25, 15:35
                    No ale wciaz mlodsza od ciebie, nie Ankasmile? no i z chudsza duda, niz twojasmile.
                    • anka_one_and_only Re: Do podróżujących 02.01.25, 15:39
                      No, super że urodziłaś się kilka lat później niż ja big_grin Gratulacje z powodu tego wielkiego życiowe osiągnięcie, musiałaś w to włożyć mnóstwo pracy i samozaparcia, udowodniłaś niedowiarkom, ze chcieć to móc!
                      • simply_z Re: Do podróżujących 02.01.25, 15:45
                        Skomentowalas w jakis idiotyczny sposob moj wiek, ktorego zreszta nie znasz, bo i skad, wiec ci po prostu odpisalam. I nie, nie mam traumy zwiazanej z hiszpanskimi bylymi czy tam jakimis kolegami, nawet utrzymujemy kontakt, po prostu praca z nimi jest delikatnie mowiac specyficzna, choc oczywiscie zdarzaja sie tez mile wyjatki.
                        • anka_one_and_only Re: Do podróżujących 02.01.25, 15:48
                          Masz jakiś kompleks na punkcie wieku, że cię to tak zabolało? Przecież twój wiek nie zależy od ciebie, po co się tym tak przejmujesz. Waga owszem, zależy od człowieka a patrz, ja mam na twoj komentarz o mojej d*pie totalnie wyebane. Musisz być chodzącym kompleksem.
                          • simply_z Re: Do podróżujących 02.01.25, 15:51
                            Dlaczego mialabym miec? kazdy sie starzeje, czyz nie?po prostu smiesza mnie zdania typu, musi ja dlugo trzymac, bo juz jest kolo 40-tki, Tzn co mnie trzyma? nie mozna wyrazic swojej opinii? w innym watku ty lub twoje alter ego sugerowalo cos na temat mojej wagi, co tez wydaje mi sie dziwne, bo zawsze bylam szczupla. Co do kompleksow, widze ile osob udziela sie namietnie w watkach fitnesowych czy kosmetycznych, moze je masz na mysli...
                            • anka_one_and_only Re: Do podróżujących 03.01.25, 09:36
                              No dobrze, już dobrze. Nie mam alter ego. A powiedz mi jeszcze, nie sądizsz, że ludzie piszący, ze całe nacje są głupie jak to robicie chicarica i ty, to ograniczone matoły?
                • simply_z Re: Do podróżujących 02.01.25, 15:34
                  Eee co ty pierdolisz?
            • princesswhitewolf Re: Do podróżujących 01.01.25, 15:35
              A Chicarica to nie ze Szwecji?
              • ta_jedna_karen Re: Do podróżujących 02.01.25, 16:25
                No to co, że ze Szwecji?
    • 71tosia Re: Do podróżujących 29.12.24, 19:08
      Hawaje zwłaszcza wyspa kauai (kręcono tam zdjęcia do Jerasic Park)
      Japonia - zawsze znajduje cos nowego i ciekawego
      Szkocja - mrocznie, pogoda paskudna ale uroczo
      nowa Zelandia - chyba jedne z najpiękniejszych krajobrazów jakie widziałam, tylko szkoda ze taaaak daleko, podróż to mordęga
      • 71tosia Re: Do podróżujących 29.12.24, 19:10
        No i Toskania - nigdy nie zawodzi
      • princesswhitewolf Re: Do podróżujących 30.12.24, 13:53
        >Hawaje zwłaszcza wyspa kauai

A w jakim miesiacu bylas? Ja pojechalam w lipcu i nie znosilam twgo ze ciagle sie kleje i zaduch. Zezrec mnie komary chcialy, do tego pyl i piach unoszacy sie w powietrzu. Podobno zalezy od miesiaca.
        • 71tosia Re: Do podróżujących 30.12.24, 18:26
          Nie było ani jednego komara. Byłam we wrześniu ale tam cały rok podobnie. Mnie ta wyspa zachwyciła - zwłaszcza wybrzeże Na Pali. Wyspa jest nieduża ale bardzo urozmaicona kaniony, dzingla, wodospady.
    • przepio Re: Do podróżujących 29.12.24, 19:12
      Do Włoch wracam notorycznie- w różne rejony, ale do Rzymu chyba najczęściej. Rok po roku bylam w Bośni i Hercegowinie- bo za pierwszym razem mialam taki niedosyt, że wrócić musialam. Teraz chętnie bym pojechała po raz trzeci, ale juz rozum mi mówi, że muszę zrobić przerwę.
      Ja lubię wracać- wtedy już zwiedzam niespiesznie, bez poczucia, że coś muszę zobaczyć.
    • bywalec.hoteli Re: Do podróżujących 29.12.24, 19:19
      Chętnie wróciłbym do Hiszpanii i Francji. To duże kraje a ja je ledwie liznąłem podrozniczo.
      Nie ma tak, że są miejsca gdzie koniecznie chciałbym wrócić jeszcze raz na zasadzie że do tej samej miejscowości. Jak już to do innej, w inny region niż byłem.
      Ciekawiłaby mnie na przykład płaska rolnicza wschodnia Chorwacja - Sławonia, przez którą ledwie przejeżdżałem.
    • droch Re: Do podróżujących 29.12.24, 20:30
      Do Kanady, np. w the Rockies albo okolice Whistler. Na Vancouver Island też...
    • korniz Re: Do podróżujących 29.12.24, 20:31
      Hiszpania słynie z bogatego menu dużo i bardzo dobre Przekonałam się o tym na Majorce, mimo , że hotel 3 ✨, tyle jedzenia jeszcze nie widziałam, nawet za kazdym razem byly 3 torty do wyboru a ciasta 5 rodzai. Pychotka
      • alfa36 Re: Do podróżujących 01.01.25, 13:51
        Dobry hotel 3 gwiazdki? Nie potrzebuję złotych klamek, ale zawsze obawiam się tych trzech gwiazdek.
    • simply_z Re: Do podróżujących 29.12.24, 20:40
      Wracam najczęściej do Hiszpanii i Włoch, uwielbiam Toskanię jest taka magiczna i na pewno wrócę kiedyś na Korsykę. Lubię też klimat Grecji, chyba najbardziej jeśli chodzi o kraje południa, jest tam coś takiegio co mnie relaksuje.
    • princesswhitewolf Re: Do podróżujących 29.12.24, 20:53
      Na poludnie Francji..i wracam.

poza tym Grecje lubie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka