wakacje_50 04.01.25, 16:33 Sprzątanie, gotowanie, czytanie, pierdyliard domowych spraw. Czy malujecie się w takie dni, czy występujecie sauté? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Weekend w domu 04.01.25, 16:35 Czyli mój obecny. Ba, nawet z domu wyszłam na zakupy. Nie, nie malowałam się. Zero, nic, null. Odpowiedz Link Zgłoś
wakacje_50 Re: Weekend w domu 04.01.25, 16:38 A to ryzykowne koleżanko. Zawsze istnieje ryzyko spotkania przystojnego sąsiada z 2 piętra pod blokiem i co wtedy? 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Weekend w domu 04.01.25, 17:08 Sąsiedzi tu gdzie jestem mają od lat 70 wzwyż i znam ich od kolyski. Bardzo mili ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Weekend w domu 04.01.25, 16:38 Nie. Ale w ogóle rzadko się maluję. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Weekend w domu 04.01.25, 16:47 Ja od roku tylko się majtam podkładem w pudrze i już, nie zajmuje to więcej niż 20 s więc to robię w zasadzie codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
gr.uu Re: Weekend w domu 04.01.25, 16:51 Nie, w pozostałe też nie, nie przepadam za makijażem Odpowiedz Link Zgłoś
freja08 Re: Weekend w domu 04.01.25, 16:52 Nie maluję się, jedynie podkład i bezbarwna pomadka, a jeśli minęło już trochę czasu od henny to jeszcze tusz do rzęs i kredka na brwi. Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Weekend w domu 04.01.25, 22:26 Nigdy nie miałam na twarzy podkładu. To brzmi jak makijaż. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Weekend w domu 04.01.25, 17:03 Nie maluję się ani w dni domowe ani w dni pracowe. Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Weekend w domu 04.01.25, 17:19 Nie maluję prawie w ogóle. Czasem nałożę trochę szminki i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Weekend w domu 04.01.25, 17:25 Jak w domu, to nie, ale dzis wychodziłam , więc tak, była nowa, fajna kredka, cienie, tusz od Tilbury, róż i puder. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Weekend w domu 04.01.25, 18:03 Jak nie wychodze "do ludzi" to sie nie maluje. "Do ludzi" u mnie jednak nie oznacza wyjścia do sklepu, czy wcześniej odprowadzania dzieci do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Weekend w domu 04.01.25, 18:14 nie mam takich dni bez wychodzenia z domu. Maluje się w weekendy, krem bb, na to puder i róż. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Weekend w domu 04.01.25, 18:23 nie lubie swojej skory saute, zawsze mialam z jej powodu kompleksy i lubie jak jest troche wyrownana wiec nawet jak wychodze o 7 rano z dziecmi na autobus szkolny to nakladam krem bb/lekki podklad (kupuje w PL w promocji eveline czy bielende i ma takie szybkie mazniecie sa idealne). Jak jestem w domu to tez lubie byc minimalnie ale jednak umalowana. I zeby nie bylo, mam nadzieje, ze moja corka tak nie bedzie miala, staram sie nie obciazac jej wlasnymi schizami i fobiami. Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Weekend w domu 04.01.25, 18:27 Ja nawet dziś wychodziłam, bez makijażu. Do pracy zawsze się maluję. Mąż i syn zabrali mnie na obiad do restauracji i nic nie mowil8, że straszę. Więc jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Weekend w domu 04.01.25, 18:28 Maluje się w dni pracowe oraz w niepracowe - jak będę gdzieś dłużej wśród ludzi. No ja w makijażu jestem jakby ładniejsza, a lubiexsie dobrze czuc. Ostatnio pierwszy raz w życiu przed Sylwestrem teraz zakupiłam korektor pod oczy i róż - i powiem, ze zmieniły moje życie 😂🤦 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Weekend w domu 04.01.25, 18:35 Mam tak samo z różem- naprawdę robi u mnie robotę w makijażu. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Weekend w domu 04.01.25, 18:49 jesli 'wychodze do ludzi' czy to lykned czy nie to tak z tym, ze moje malowanie to latem krem bb z filtrem 50 + sypki puder, w porze chmurno - deszczowej podklad + puder do tego blyszczyk i juz, rzesy i brwi - regularnie henna i regulacja, powiek niemal nigdy nie malowalam wychodzac 'z domu' w sensie 'na pole/na dwor' - jak kto woli to latem tylko filtr (uzywam mgielki svr-jako jedyna nie drazni mi oczu) w zaleznosci od dlugosci i czestotliwosci pobytu 'na dworze' ale jak zapomne to swiat sie nie skonczy a w obu przypadkach i tak dzien sie zaczyna od kremu/emulsji/toniku.wody termalnej Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Weekend w domu 04.01.25, 20:41 nie maluje sie w takie dni, ale ja tez nie maluje sie jak gdzies wychodze typu spacer, zakupy, kawe z kolezanka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Weekend w domu 04.01.25, 21:11 Nie maluję się. Bardzo rzadko maluję się w domu jeśli nie mam gości. A jeśli już to pomadka nawilżająca i tusz na rzęsy, ale to naprawdę sporadycznie i raczej w dzień lenia niż sprzątania i załatwiania spraw domowych. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Weekend w domu 04.01.25, 21:37 Nie maluję się. Ale nie wypuszczam się dalej niż do sklepu osiedlowego (50 metrów), a tam już mnie w różnych stanach widzieli więc bez makijażu ich nie wystraszę. Odpowiedz Link Zgłoś