Dodaj do ulubionych

Różanki drogie

23.05.12, 10:07
znacie taką?

www.rosarium.com.pl/k/?id=344&Artemis%9F
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: Różanki drogie 23.05.12, 13:54
      forumogrodnicze.info/search.php?fid[]=41&sid=cf79fd5f6bb594d65d194b9d9895b245
      tyle wiem, co tu można przeczytać:)
      • yoma Re: Różanki drogie 23.05.12, 14:04
        Dzięk.

Karpatia zaczyna mi kwitnąć :)
        • lellapolella Re: Różanki drogie 23.05.12, 14:20
          zdaje się, że link się do d. wkleja:/
          jakbym miała okazję i miejsce, to bym brała, ciekawy ten zapach anyżkowy, recenzje ma róża dobre... mam od Tantaua 'Nostalgie' i jeśli ta jest równie udana, to warto
          • yoma Re: Różanki drogie 23.05.12, 14:46
            Zapach i kolor, nie? No wlaśnie.
            • dorkasz1 Re: Różanki drogie 23.05.12, 18:29
              Nie przekonałyście mnie. Anyżu nie znoszę, a -26, to nie na moją Syberię. Chopin na pewno nie żyje, Mme Isaac Pereire chyba też, podobnie White New Dawn...
              • yoma Re: Różanki drogie 23.05.12, 18:31
                Tak, to -26 też mnie martwi, a anyż masz w kredensie :P
                • lellapolella Re: Różanki drogie 23.05.12, 20:21
                  aż sprawdziłam, bo myślałam, że Nostalgia też ma -26, ale nie, -29. A tak w ogóle, to ja się na znajdy przestawiam, bo mnie szlag trafia... Tak reklamuję to R. ale chyba dam se siana. 'Polka' -ewidentny trup, Harrison po 4 latach prawdopodobnie okaże się pomyłką, pterodaktyla dziś przesadzałam do gruntu, tego co mi kwitł i rozsypał mi się w rękach, zero korzeni... Żeby się dobić, wykopałam 'Mermaid', żeby sprawdzić, czy taki trup jak wygląda, a ona jeszcze większy- była kupiona w doniczce i bryła korzeniowa po prostu zbutwiała. Ja pergolę, a "Souvenir du dr.Jamain' kupiony wiosną u pana Bogdana na all. ma pąki, oba egzemplarze i po siedem mocnych pędów! Obie dziś wysadzałam do gruntu i bryły korzeniowe pięknie związane a były kupione z gołym korzeniem.
                  • yoma Re: Różanki drogie 23.05.12, 20:25
                    Współczuję. To pan Bogdan ma podpisane, znaczy?
                    • lellapolella Re: Różanki drogie 23.05.12, 21:38
                      a tak ma podpisane, żeby w wyszukiwarce nie wyszło, poza tym ten Souvenir to historyczna, patenty dawno wygasły;) Zresztą, czy to ona, będę pewna dopiero gdy zakwitnie, ale przy różach z R. też tak bywa, niestety. Najbardziej się zdrzaźniłam zeszłego roku, gdy mi 'Blanche Moreau' zakwitła na różowo, napisałam do nich obfociłam, a oni odpisali, że przysłano im pomylone zrazy i nie mogą mi wymienić na prawdziwą "Blanche', bo nie mają... A w ofercie nadal "Blanche' i znam kilka osób, które kupiły po mnie. Ten brak erraty w ofercie ubódł mnie najbardziej, bo to już jest mocno nie fair. Żeby poznaniacy takie rzeczy robili, świat staje na głowie.
                      • leloop Re: Różanki drogie 23.05.12, 22:46
                        co Wam przypomina widok znajomy ten ;)
                        https://lh5.googleusercontent.com/-MN_t7Cighmg/T7zv6gXKq3I/AAAAAAAAN8Q/OJwUfgISn9c/s512/DSC00269.jpg
                        to ten co go nabyłam jesienią u mnie, lellowy puścił pięknie liście ale kolce na razie mało widowiskowe. a mówiłam trzymaj gada u siebie, mam wyrzuty, ze Ci od piersi odjelam :]
                        • lellapolella Re: Różanki drogie 23.05.12, 22:52
                          nie miej, ja go posadziłam i wciąż mam nadzieję, teraz będę pieścić:)
                          a kolce prześliczne
                          najwyżej będziesz nam sadzonki robić:P
                          • yoma Re: Różanki drogie 24.05.12, 10:21
                            Zazdrość mnie iii!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka