krwawy.lolo 29.01.25, 15:48 Czy eMatka jeżdżąca do ciepłych krajów przykrywa się w hotelowym łóżku? Ja nie potrafię spać bez przykrycia. Klimatyzacja zawsze w nocy wyłączona. Więc jestem zazwyczaj spocony, jak świnia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca007 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 15:55 W ciepłych miejscach dają prześcieradła do przykrycia. Mamy też takie w domu. Jak jest naprawdę bardzo gorąco to mąż go używa. Ja i tak potrzebuję kołdry Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 16:53 Ja się tym prześcieradłem cały przykrywam i wkładam między nogi, coby się nie sklejały. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 17:01 Pozostaje więc spać całkiem nago Lub polubić się z klimatyzacją. Ewentualnie zaprzestać jeżdżenia do tak gorących miejsc wakacyjnych. Nie każdy dobrze znosi upały. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 18:16 Kiedy ja w upałach odżywam. A kołdrę, czy tam prześcieradło muszę mieć mièdzy nogami. Mam tak od dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 16:03 W Hiszpanii kołdry są używane zima w ten sposób że najpierw przykrywasz się prześcieradłem a na to leci kołdra. Latem jest samo prześcieradło. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 16:13 W IT tak samo, nienawidzę tego! Co za beznadziejny system, człowiek się zapętla w tym prześcieradle albo zostaje całe skopane w nogi, beznadzieja 😡 Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 16:42 Jak skopujesz w nogi, nie jest wywinięte rewersem na wierzch kołdry? We Francji tak samo, ale ja się nie zapętlam Tylko nie wsuwam już pod materac dołu prześcieradła i kołdry, od czasu, kiedy zszedł mi przez ten ucisk paznokieć z dużego palca u stopy 😈 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 16:48 Jest, na początku. A potem nie wiem co się dzieje, bo śpię 😅 i budzę się albo jako mumia, albo z prześcieradłem w nogach :p Odpowiedz Link Zgłoś
danaide2.0 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 17:38 Moje drogie - w Polsce tak samo! Latem zaczęłam się przykrywać samą poszwą od kołdry, najlepiej lnianą. Odpowiedz Link Zgłoś
edka12 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 16:33 krwawy.lolo napisał: > . Więc jestem > zazwyczaj spocony, jak świnia Świnia się nie poci. A co do tematu to też lubię przykrycie i samych prześcieradeł nie lubię. W domu mam zawsze kołdrę. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 19:22 Na wakacje jezdzimy w tropiki, jednak sa koldry a mie tylko przescieradla do przykrycia. Tak przykrywam sie bo klimatyzacja jest wlaczona Odpowiedz Link Zgłoś