Dodaj do ulubionych

Jeszcze o kołdrach

29.01.25, 15:48
Czy eMatka jeżdżąca do ciepłych krajów przykrywa się w hotelowym łóżku? Ja nie potrafię spać bez przykrycia. Klimatyzacja zawsze w nocy wyłączona. Więc jestem zazwyczaj spocony, jak świnia.
Obserwuj wątek
    • heca007 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 15:55
      W ciepłych miejscach dają prześcieradła do przykrycia. Mamy też takie w domu. Jak jest naprawdę bardzo gorąco to mąż go używa. Ja i tak potrzebuję kołdry tongue_out
      • krwawy.lolo Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 16:53
        Ja się tym prześcieradłem cały przykrywam i wkładam między nogi, coby się nie sklejały.
        • heca007 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 17:01
          Pozostaje więc spać całkiem nago wink Lub polubić się z klimatyzacją. Ewentualnie zaprzestać jeżdżenia do tak gorących miejsc wakacyjnych. Nie każdy dobrze znosi upały.
          • krwawy.lolo Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 18:16
            Kiedy ja w upałach odżywam. A kołdrę, czy tam prześcieradło muszę mieć mièdzy nogami. Mam tak od dziecka.
    • sueellen Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 16:03
      W Hiszpanii kołdry są używane zima w ten sposób że najpierw przykrywasz się prześcieradłem a na to leci kołdra. Latem jest samo prześcieradło.
      • szarmszejk123 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 16:13
        W IT tak samo, nienawidzę tego! Co za beznadziejny system, człowiek się zapętla w tym prześcieradle albo zostaje całe skopane w nogi, beznadzieja 😡
        • chatgris01 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 16:42
          Jak skopujesz w nogi, nie jest wywinięte rewersem na wierzch kołdry?

We Francji tak samo, ale ja się nie zapętlam tongue_out
          Tylko nie wsuwam już pod materac dołu prześcieradła i kołdry, od czasu, kiedy zszedł mi przez ten ucisk paznokieć z dużego palca u stopy 😈
          • szarmszejk123 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 16:48
            Jest, na początku. A potem nie wiem co się dzieje, bo śpię 😅 i budzę się albo jako mumia, albo z prześcieradłem w nogach :p
          • danaide2.0 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 17:38
            Moje drogie - w Polsce tak samo!

Latem zaczęłam się przykrywać samą poszwą od kołdry, najlepiej lnianą.
    • edka12 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 16:33
      krwawy.lolo napisał:

> . Więc jestem
      > zazwyczaj spocony, jak świnia
      Świnia się nie poci. A co do tematu to też lubię przykrycie i samych prześcieradeł nie lubię. W domu mam zawsze kołdrę.
    • ritual2019 Re: Jeszcze o kołdrach 29.01.25, 19:22
      Na wakacje jezdzimy w tropiki, jednak sa koldry a mie tylko przescieradla do przykrycia. Tak przykrywam sie bo klimatyzacja jest wlaczona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka