08.02.25, 22:05
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31677684,wiceminister-opublikowal-dane-internauty-w-koalicji-zawrzalo.html#s=BoxPWD
i kolejny wiceminister trafiony-zatopiony.
Oczywiście hejt w sieci powinien być ścigany (przy okazji jak tam postępowanie w sprawie doprowadzenia do samobójstwa syna posłanki Filiks? Bez żadych efektów? Czemu mnie to nie dziwi???), ale chyba zgodnie z prawem, prawda? A nie wykorzystując stanowisko do załatwiania prywatnych porachunków. Dla jasności - można ujawnić kto się imiennie kryje za jakimś nickiem. O ile ów ktoś sam zostawił dość informacji, żeby można było dojść do tego przy użyciu powszechnie dostępnych narzędzi lub ma się owe dane dzięki skorzystaniu ze ścieżki "zwiadomienie o popełnieniu/podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez osobę posługującą się takim i takim nickiem i ustalenie, via policja/sąd jej danych osobowych". Ale gdyby zachodził któryś z ww przypadków to pan wiceminister gramatyka nie miałby powodu kasować wpisu ani przepraszać.
Mam nadzieję, że następnym razem, jeśli chodzi o wiceministrów tusk postanowi iść w jakość a nie ilość.
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: bez trybu 08.02.25, 22:14
      oczywiście mam nadzieję, że pan wiceminister sam się jutro, no, najpóźniej w poniedziałek poda do dymisji a premier ją przyjmie.
      A jak już jesteśmy przy tej hołownianej "nowej jakości w polityce" - to jak tam postępowanie w sprawie studiów na collegium tumanum pana rotacyjnego marszałka i jego prowadzącego, michała kobosko?
      • mizantropka_20 Re: bez trybu 08.02.25, 23:06
        Hołownia idzie w prezydenty podgryzając Trzaskowskiego i oczywiście Tuska.
        • pepsi.only Re: bez trybu 08.02.25, 23:14
          Nic nowego- tak wszedł do sejmu, i tak nadal postępuje, zero klasy.
          • lauren6 Re: bez trybu 11.02.25, 10:44
            Liczę, że po wygranej Trzaskowskiego Tusk walnie pięścią w stół, rozpiszą wcześniejsze wybory i pożegnamy się z P2050 oraz Razemkami.
            • evening.vibes Re: bez trybu 11.02.25, 10:45
              lauren6 napisała:
              > Liczę, że po wygranej Trzaskowskiego Tusk walnie pięścią w stół, rozpiszą wcześ
              > niejsze wybory i pożegnamy się z P2050 oraz Razemkami.

Jasne, pełuszki 130% głosów 🤣

Lemingi lemingami forever!
              • lauren6 Re: bez trybu 11.02.25, 11:05
                W szczególności należy się pozbyć pisowskiej piątej kolumny na lewicy, czyli Razemków.
                • evening.vibes [...] 11.02.25, 11:17
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • lauren6 [...] 11.02.25, 12:32
                    • evening.vibes [...] 11.02.25, 12:46
                      • lauren6 Re: bez trybu 11.02.25, 12:51
                        Razemki mają poparcie społeczne na poziomie błędu statystycznego. Ich 7 posłów w Sejmie to nieporozumienie.
                        • evening.vibes Re: bez trybu 11.02.25, 12:54
                          lauren6 napisała:
                          > Razemki mają poparcie społeczne na poziomie błędu statystycznego. Ich 7 posłów
                          > w Sejmie to nieporozumienie.

No to miło - niech Tusek walnie pięścią i masz powrót PiS gwarantowany big_grin
                          • lauren6 Re: bez trybu 11.02.25, 12:56
                            > masz powrót PiS gwarantowany

Taki scenariusz na szczęście jest możliwy tylko w twoich razemkowych mokrych snach.
                            • evening.vibes Re: bez trybu 11.02.25, 12:59
                              lauren6 napisała:
                              > Taki scenariusz na szczęście jest możliwy tylko w twoich razemkowych mokrych sn
                              > ach.

Wielokrotnie pisałam, że nie głosuję na Razem ale rozumiem, że dla osoby której główną rozrywką życiową jest podniecanie się przygodami celebrytów w przygłupich reality shows zapamiętanie tego jest za trudne.

A pełuszkowa pycha wyborcza już was doprowadziła na dno - widać nic się nie nauczyliście.
                              • lauren6 Re: bez trybu 11.02.25, 13:08
                                Nie wiem na kogo głosuje osoba, której jedynym hobby jest hejt internetowy, ale mentalnie bardzo pasujesz do Zandberga i spółki.
            • alicia033 Re: bez trybu 11.02.25, 12:10
              lauren6 napisała:

> rozpiszą wcześniejsze wybory i pożegnamy się z P2050 oraz Razemkami.

i co to niby zmieni? Oni tam wszyscy od lewej do prawej i od prawej do lewej powinni siedzieć za złodziejstwo ponad podziałami.

Polecam wszystkie trzy, póki co, części o "prawym" romanie.
              • lauren6 [...] 11.02.25, 13:06
                • alicia033 Re: bez trybu 11.02.25, 14:08
                  no, pięknego masz idola, laurenko, pięknego!
                  Nie dośc, że faszol, to wychodzi, że do tego oszust i złodziej.
    • gr.uu Re: bez trybu 08.02.25, 22:15
      Nie wiem, skąd on ma te dane, natomiast ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, ile informacji zostawiają i jak łatwo można ustalić, kto się kryje za nickiem. Czego zresztą to forum jest dowodem.
      • lajtova Re: bez trybu 08.02.25, 22:31
        Tu najłatwiej idzie dekodacja osób z przerośniętym ego i wysokim warszawskim kapitałem kulturowym.
      • pepsi.only Re: bez trybu 08.02.25, 22:59
        gr.uu napisała:

> Nie wiem, skąd on ma te dane, natomiast ludzie nie zdają sobie sprawy z tego, i
        > le informacji zostawiają i jak łatwo można ustalić, kto się kryje za nickiem. C
        > zego zresztą to forum jest dowodem.

Wiceminister Cyfryzacji? no ja też nie wiem, skąd może mieć dane internauty, który go krytykował.
        • evening.vibes Re: bez trybu 10.02.25, 18:46
          pepsi.only napisała:
          > Wiceminister Cyfryzacji? no ja też nie wiem, skąd może mieć dane internauty,
          > który go krytykował.

A tobie się wydaje, że jak minister to ma wgląd w IP każdego piszącego w internecie w tym kraju? big_grin
          • alicia033 Re: bez trybu 10.02.25, 18:56
            evening.vibes napisała:

> A tobie się wydaje, że jak minister to ma wgląd w IP każdego piszącego w intern
            > ecie w tym kraju? big_grin

minister nie, usłużny "kumpel" z NASK już tak, "geniuszko".
            Jeszcze raz powtórzę - gdyby źródło jego wiedzy było legalne to nie miałby powodu kasować wpisu ani za co przepraszać.
            • evening.vibes [...] 10.02.25, 18:58
            • evening.vibes Re: bez trybu 11.02.25, 16:39
              alicia033 napisała:
              > evening.vibes napisała:
              >
              > > A tobie się wydaje, że jak minister to ma wgląd w IP każdego piszącego w
              > intern
              > > ecie w tym kraju? big_grin
              >
              > minister nie, usłużny "kumpel" z NASK już tak, "geniuszko".

Zweryfikowałam - NASK nie ma możliwości ani ustalić IP osoby piszącej na X ani sprawdzić do kogo dane IP należy. Także swoje chamstwo możesz sobie włożyć tam gdzie masz wiedzę - do dudy.
          • pepsi.only Re: bez trybu 10.02.25, 20:08
            evening.vibes napisała:

> pepsi.only napisała:
            > > Wiceminister Cyfryzacji? no ja też nie wiem, skąd może mieć dane internau
            > ty,
            > > który go krytykował.
            >
            >
            > A tobie się wydaje, że jak minister to ma wgląd w IP każdego piszącego w intern
            > ecie w tym kraju? big_grin
            >
            >
            >

Ładnych słów używasz... dość chamsko, wręcz wulgarnie piszesz -zanim twój post moderacja skasowała, zobaczyłam to big_grin
            evening.vibes lepiej uważaj!, bo twoje dane osobowe również zostaną udostępnione big_grin
            Nie spodobają sie komuś wysoko postawionemu, i ten ktoś pod wpływem emocji zadziała , i tadam:
            twoje imię, nazwisko może hulać po internetach

A dokładnie o tym jest ta afera. 🫵

Ty wciąż nie kumasz jednej rzeczy:

Michał Gramatyka jest nie tylko posłem, a również wysokim urzędnikiem państwa, na dodatek wiceministrem cyfryzacji, doktor prawa, trudno nie podejrzewać, że wykorzystał swoją pozycję do zdobycia danych osobowych internauty.
            Tak, zdobył je w inny sposób, od strony prawej, konkretnie od hejtera o kilku nickach, byłego pracownika CBA.
            Ale to nie ma znaczenia. Gramatyka rozpowszechnił te dane jako wiceminister odpowiedzialny za ochronę danych. Popełnił przestępstwo. Oraz ściągnął na internautę falę hejtu i spowodował zagrożenie dla jego rodziny.

A mógł wysłać wezwanie przedsądowe, i załatwić to inaczej...

I to tyle do ciebie.
            • evening.vibes [...] 10.02.25, 20:15
              • pepsi.only Re: bez trybu 10.02.25, 20:42
                Tak jestem pewna, tak jest to przestępstwo, doczytaj sobie.
                • evening.vibes Re: bez trybu 10.02.25, 21:15
                  pepsi.only napisała:
                  > Tak jestem pewna, tak jest to przestępstwo, doczytaj sobie.

'Doczytaj sobie' = król jest nagi.
                • gr.uu Re: bez trybu 10.02.25, 22:53
                  A jakie konkretnie przestępstwo?
                  • pepsi.only Re: bez trybu 11.02.25, 09:48
                    Dobra, widzę, że bez tego nie obejdzie się.
                    Wg mojej, nieprawniczej wiedzy, to: publiczne przetwarzanie danych osobowych osoby, która na portalu byla anonimowa.
                    Stworzył przy tym zagrożenie dla życia (internauta chciał targnać się na zycie)
                    i mienia tej osoby (setki hejterskich opinii pod prowadzoną działalnością gospodarczą internauty) ,
                    oraz zagrożenie dla jego bliskich (atak hejterów był taki, że grozili nie tylko jemu, jego bliskim również) .
                    Pan radca prawny, doktor prawa, wiceminister cyfryzacji, czyli ten no... od ochrony danych... myślicie, ze nie wiedział co robił?
                    Na X wymienia się jednym tchem : RODO art 23 KC art 24 KC , niektórzy wymieniają też 266 kk
                    • gr.uu Re: bez trybu 11.02.25, 10:05
                      A według mojej nieprawniczej wiedzy, RODO dotyczy firm a nie osób. Dlatego Bergamotka nie popełniła przestępstwa, ujawniając moje dane na forum. Czy jednak popełniła wedlug Twojej nieprawniczej wiedzy?
                      A TW Wolfgang sam sobie zaszkodził - nikt nie kazał panu przedsiębiorcy ryzykować dobra firmy przez publikowanie wulgarnych tekstów. Bo on nie krytykował rządu - to było zwykłe ordynarne chamidło. I teraz ojojoj płacz bo się wszyscy dowiedzieli i trafił na drugą stronę?
                      Tak mi płakał kiedyś jeden młody nazista, bo ojejciu, no może pisał o gazowaniu ludzi, ale teraz ma zniszczone życie bo to zostało nagłośnione i pod firmą rodziców piszą brzydkie rzeczy.
                      Ludzie powinni się nauczyć jednego - nie chcesz się wstydzić przed klientami i rodziną to myśl o tym, co wyczyniasz w internecie, a ie płacz, że ktoś to ujawnia.
                      • pepsi.only Re: bez trybu 11.02.25, 10:25
                        gr.uu napisała:

> Ludzie powinni się nauczyć jednego - nie chcesz się wstydzić przed klientami i
                        > rodziną to myśl o tym, co wyczyniasz w internecie, a ie płacz, że ktoś to ujawn
                        > ia.

Problem nie tylko jest to co, albo w jaki sposób piszesz.
                        Problemem może być fakt, że podpadniesz komuś wysoko postawionemu, a ten naśle na ciebie farmę botów i cię zhejtują.
                        Albo problemem może być to, że robiąc nagonkę na jednego internautę osoba wysoko postawiona próbuje wpłynąć na całą grupę, wystraszyć grupę, uciszyć, czy osiągnąć inne, własne cele ...
                        • pursuedbyabear Re: bez trybu 11.02.25, 10:59
                          Dokładnie tak.
                          Inna sprawa, że forum ma nieporównywalnie mniejszą siłę rażenia niż obecny X. Na którym siedzą typy gotowe naprawdę niszczyć ludzi i grozić im. Na niszowym forum dla 40-latek co może się stać?...
                          • gr.uu Re: bez trybu 11.02.25, 11:03
                            Jakbym miała tak słabą psychikę jak TW Wolfgang może też miałabym załamanie nerwowe? Ale z hejterami tak jest, jak anonimowo szczuć i pluć to psycha silna, a potem biedactwo na granicy samobójstwa nagle, jak się znajdzie po drugiej stronie tej zabawy.
                            • tania.dorada Re: bez trybu 11.02.25, 12:46
                              gr.uu napisała:

> Jakbym miała tak słabą psychikę jak TW Wolfgang może też miałabym załamanie ner
                              > wowe?

Znaczy wszyscy wiemy że jesteś samicą alfa i masz silną psychikę, ale na każdego się znajdzie sposób, na przykład w przypadku posłanki Filiks to nie informacje o niej wykorzystano, tylko o jej synu, wiadomo, z jakim skutkiem.
                              • gr.uu Re: bez trybu 11.02.25, 13:32
                                No właśnie i czy ludzie którzy go atakowali powinni mieć prawo do anonimowości?
                                • alicia033 Re: bez trybu 11.02.25, 14:05
                                  gr.uu napisała:

> No właśnie i czy ludzie którzy go atakowali powinni mieć prawo do anonimowości?

Nie powinni. Tak, jak i do bezkarności. Niestety i jedno, a zwłaszcza to drugie zapewnia im jak dotąd aktualna władzuchna.
                                  • gr.uu Re: bez trybu 11.02.25, 14:07
                                    Jak widać przy dużym poparciu społecznym pikających serduszek martwiących się, żeby przypadkiem hejterom nie było smutno i źle jak się skonfrontują z tym samym co robią
                                • tania.dorada Re: bez trybu 11.02.25, 14:42
                                  Nie, nie powinni. Czy tej sprawy przypadkiem nie umorzono tak w ogóle?
                                  Mnie się osobiście podoba jak - wobec rażąco niskiego i sprzecznego z jakąś sprawiedliwością społeczną i równością wyroku - załatwiono Brocka Turnera, tego obiecującego studenta z Kalifornii który brutalnie zgwałcił koleżankę i zostawił nieprzytomną gdzieś na bruku, ale nie można mu było niszczyć młodości więc dostał dwa miesiące odsiadki.
                                  Za to jego twarz wraz z opisem tego co zrobił znalazła się w podręczniku do prawa karnego XD
                                  • alicia033 Re: bez trybu 11.02.25, 15:14
                                    tania.dorada napisał(a):

> Nie, nie powinni. Czy tej sprawy przypadkiem nie umorzono tak w ogóle?

Jeśli chodzi o sprawę syna posłanki Filiks to jeszcze nie. Ale bodnarowa prokuratura pilnie na to pracuje, zostawiając to postępowanie odłogiem.
                          • lauren6 Re: bez trybu 11.02.25, 12:52
                            > Na niszowym forum dla 40-latek co może się stać?...

Zapytaj triss big_grin
                        • gr.uu Re: bez trybu 11.02.25, 11:01
                          Problemem jest to, że wielokrotnie mnie hejtowano anonimowo - bo przecież o rzekomo wpisane w mój zawód i muszę się z tym liczyć. Choć nie przypominam sobie, żebym zatrudniała się burdelu, żeby czytać na swój temat, że jestem dziw.... I rozumiem, że gdybym ujawniła, że judeobanderowską kur... i zwykłą dziw... której należy się gwałt zbiorowy nazywa mnie pan Kowalski, który prowadzi zakład samochodowy w Pcimiu, to ja byłabym winna, gdyby ludzie zaczęli tę firmę bojkotować i pisać wszędzie, jak zachowuje się właściciel? I ja odpowiadałabym dajmy na to za nieprzyjemne komentarze wobec rodziny pana? Nie on za swoje zachowanie?
                          Bo zrozum, że to nie chodzi o podpadanie komuś wysoko postawionemu, tylko o to, że to bydło czuje się anonimowe.
                          • evening.vibes Re: bez trybu 11.02.25, 11:21
                            gr.uu napisała:
                            > Bo zrozum, że to nie chodzi o podpadanie komuś wysoko postawionemu, tylko o to,
                            > że to bydło czuje się anonimowe.

Dokładnie. Pepsi chce bronić bydła w imię ewentualnych, potencjalnych niewinnych ofiar zupełnie ignorując to, że obecnie cierpią całkiem REALNI ludzie.
                        • evening.vibes Re: bez trybu 11.02.25, 11:19
                          pepsi.only napisała:
                          > Problemem może być fakt, że podpadniesz komuś wysoko postawionemu, a ten naśle
                          > na ciebie farmę botów i cię zhejtują.

Przecież to może zrobić w każdej chwili - nie ma nic wspólnego z tą sytuacją.
                          • gr.uu Re: bez trybu 11.02.25, 11:25
                            Poza tym pisze o "podpadnięciu komuś wysoko postawionemu" to jakby mu TW Wolfgang żonę uwiódł i minister się mścił wykorzystując stanowisko. A to chodzi o to, że prawo do krytyki osób publicznych nie jest jednocześnie prawem do ordynarnego i wulgarnego hejtu.
                            • pursuedbyabear Re: bez trybu 11.02.25, 11:28
                              Czyli uważasz, że było to zasadne, tak?
                              • gr.uu Re: bez trybu 11.02.25, 11:37
                                Tak, uważam że ujawnianie danych hejterów jest zasadne. A jak dla kogoś ponoszenie konsekwencji tego, że świat nie lubi wulgarnych chamów jest za trudne, to niech nie będzie wulgarny i chamski.
                                • pursuedbyabear Re: bez trybu 11.02.25, 11:47
                                  Proszę, takie są wyniki bohaterskiego aktu pana ministra cyfryzacji.
                                  • gr.uu Re: bez trybu 11.02.25, 12:32
                                    Może powinno się organizować jakieś walki hejterów? Spokojnie, ten też nie jest anonimowy
                                    • pursuedbyabear Re: bez trybu 11.02.25, 13:28
                                      Superpomysł, najwyżej się skończy jak u Filiksa.
                                      • evening.vibes Re: bez trybu 11.02.25, 13:30
                                        pursuedbyabear napisała:
                                        > Superpomysł, najwyżej się skończy jak u Filiksa.

Łoł - ale piękny popis SYMETRYZMU - zrównanie hejtera i molestowanego chłopca 🤦🤦🤦
                                      • gr.uu Re: bez trybu 11.02.25, 13:32
                                        A czy on był hejterem?
                                        • pursuedbyabear Re: bez trybu 11.02.25, 14:40
                                          A czy uważasz za stosowne to, że ludzie na X nawołują do odwiedzin u Wolfganga? Nie uważasz, że to przegięcie?
                                          Nie?
                                          Ok. W sumie nie jestem zdziwiona.
                                          • gr.uu Re: bez trybu 11.02.25, 14:55
                                            Wolfgang zdaje się pisał, że z kimś tam trzeba ostro jechać. No to jak lubi ostro, to powinien być zadowolony a nie płakusiać, że nie daje rady. Sama bym chętnie odwiedziła moich hetjerów i sprawdziła, czy twarzą w twarz też tacy odważni.
                                            • lauren6 Re: bez trybu 11.02.25, 15:12
                                              > Sama bym chętnie odwiedziła moich hetjerów

Co za problem podjechać do Marek?
                                              • gr.uu Re: bez trybu 11.02.25, 15:31
                                                Niestety chwilowo walczę z załamaniem nerwowym po zaproszeniu do znajomych na facebooku, więc nie mogę się narażać na widok tej depresyjnie brzydkiej okolicy
                                            • pursuedbyabear Re: bez trybu 11.02.25, 15:21
                                              Czemu tego nie robisz?
                                • pepsi.only Re: bez trybu 11.02.25, 11:48
                                  To może podamy do publicznej wiadomosci imię evening.vibes. Nazwisko. Miejsce zamieszkania. Z czego żyje. Widziałaś jej wczorajsze wpisy? Lubi sobie chamsko powyzywać od... A dziś z kolei pisze o mnie, ze mam chęć bronić bydło, gdzie ja cały czas skupiam się na polityku. Tak, na nim. Bo to na nim ciążą wobec społęczeństwa pewne zobowiazania. Ma chronić dane, a nie niszczyć życie ludzi. Skoro ponoszą go emocje, i z pełną świadomością łamie prawo (a ma tą świadomość, bo to on jest radcą prawnym, doktorem prawa), to powinien zająć się czymś innym.

Kończę dyskusję: Gramatyka do dymisji.
                                  • evening.vibes Re: bez trybu 11.02.25, 11:53
                                    pepsi.only napisała:
                                    > To może podamy do publicznej wiadomosci imię evening.vibes. Nazwisko. Miejsce z
                                    > amieszkania. Z czego żyje. Widziałaś jej wczorajsze wpisy? Lubi sobie chamsko p
                                    > owyzywać od...

Evening wczoraj odpowiedziała na poziomie na jakim zmywakowa się do niej odezwała. Chamska wypowiedź zmywakowej dalej jest - z tym nie masz problemu?

> cały czas skupiam się na polityku. Tak, na nim. Bo to na nim ciążą wobec społ
                                    > ęczeństwa pewne zobowiazania

Czyli skupiasz się na tym, żeby ofiara nie miała możliwości skutecznej obrony BO jest politykiem?
                                    • pepsi.only Re: bez trybu 11.02.25, 12:02
                                      No to w takim razie sprawdź sobie jak załatwiła to Pomaska.
                                      Bo jej przypadek pokazał, że właśnie można bardzo skutecznie obronić się, i poradzić w takiej sytuacji.

Powtórzę: Gramatyka do dymisji.
                                      • evening.vibes Re: bez trybu 11.02.25, 12:07
                                        pepsi.only napisała:
                                        > No to w takim razie sprawdź sobie jak załatwiła to Pomaska.
                                        > Bo jej przypadek pokazał, że właśnie można bardzo skutecznie obronić się, i por
                                        > adzić w takiej sytuacji.

Ty w ogóle wiesz co znaczy 'obronić się'??? To, że kogoś skażą za gwałt oznacza, że ofiara 'obroniła się'????
                                    • lauren6 Re: bez trybu 11.02.25, 12:30
                                      > Evening wczoraj odpowiedziała na poziomie na jakim zmywakowa się do niej odezwała

Wszyscy znamy ten twój poziom.
                                      Specjalnie mnie nie dziwi, że bronisz chama łamiącego prawo.
                                      • evening.vibes Re: bez trybu 11.02.25, 12:45
                                        lauren6 napisała:
                                        > > Evening wczoraj odpowiedziała na poziomie na jakim zmywakowa się do niej
                                        > odezwała
                                        >
                                        > Wszyscy znamy ten twój poziom.

Uderz w stół a hejterka się odezwie big_grin

> Specjalnie mnie nie dziwi, że bronisz chama łamiącego prawo.

A mnie nie dziwi, że bronisz hejtera polityka, który nie jest z jedynej słusznej frakcji wielbicieli Kena.
                                        • lauren6 Re: bez trybu 11.02.25, 12:55
                                          > A mnie nie dziwi, że bronisz hejtera polityka

Jestem przeciwna wykorzystywaniu systemów państwowych do prywatnych wojenek wiceministra na X.

Zaczyna się od wyciągnięcia nazwiska internauty z X, kończy zbieraniem kompromatów na rywali politycznych za pomocą pegazusa.
                                          • evening.vibes Re: bez trybu 11.02.25, 13:01
                                            lauren6 napisała:
                                            > Jestem przeciwna wykorzystywaniu systemów państwowych

A zostały wykorzystane? Myślisz, że ten kto ujawnił na forum Triss miał wtyki?
                                            • lauren6 Re: bez trybu 11.02.25, 13:18
                                              evening.vibes napisała:

> lauren6 napisała:
                                              > > Jestem przeciwna wykorzystywaniu systemów państwowych
                                              >
                                              > A zostały wykorzystane? Myślisz, że ten kto ujawnił na forum Triss miał wtyki?
                                              >
                                              >

Odwrócę pytanie: a skąd pewność, że nie zostały wykorzystane? Masz 100% pewności, że wiceminister cyfryzacji przeprowadził internetowe śledztwo, zamiast pójść na skróty i wykorzystać np nask?
                                              • evening.vibes Re: bez trybu 11.02.25, 13:23
                                                lauren6 napisała:
                                                > Odwrócę pytanie: a skąd pewność, że nie zostały wykorzystane? Masz 100% pewnośc
                                                > i, że wiceminister cyfryzacji przeprowadził internetowe śledztwo, zamiast pójść
                                                > na skróty i wykorzystać np nask?

Ależ oczywiście, że nie mam i jeżeli pan wykorzystał władzę to powinien dostać kopa w tyłek natychmiastowo.

Natomiast wiem, że samo Ministerstwo Cyfryzacji nie ma wglądu do personaliów internautów i szczerze powiedziawszy nie jestem przekonana, że NASK ma. Na pewno ma dane providera ale użytkownika końcowego?
                                            • gr.uu Re: bez trybu 11.02.25, 13:35
                                              Triss sama się ujawniła podając mnóstwo faktów na swój temat, podobnie jak robi to wiele innych osób tutaj. Przy czym nie uważam za etyczne wykorzystywanie tych informacji, ale to nie jest łamanie prawa. Jak na przykład ktoś na forum rozpisuje się o swoich zdradach to potem może mieć pretensje do siebie, jak to dotrze gdzieś dalej i będzie miało daleko idące konsekwencje życiowe. To nie jest włamanie się komuś do domu i kradzież pamiętnika
                                  • gr.uu Re: bez trybu 11.02.25, 12:33
                                    Ale on nie niszczy niczyjego życia. Facet je sobie sam przez głupotę niszczy, bo nie rozumie, że w internecie nie jest się anonimowym. Jak on innych wyzywał to cacy, a jak jego wyzywają to be i smutno i życie zniszczone?
                    • evening.vibes Re: bez trybu 11.02.25, 10:11
                      pepsi.only napisała:
                      > Wg mojej, nieprawniczej wiedzy,

Czyli standardowo - 'nie znam się ale się wypowiem' tongue_out

> Stworzył przy tym zagrożenie dla życia (internauta chciał targnać się na zycie)
                      > i mienia tej osoby (setki hejterskich opinii pod prowadzoną działalnością gosp
                      > odarczą internauty) , > oraz zagrożenie dla jego bliskich (atak hejterów był taki, że
                      > grozili nie tylko jemu, jego bliskim również) .

A pan hejter swoimi rzygami nie stworzył?
    • chocolate_dog123 Re: bez trybu 08.02.25, 22:39
      kancelariakpg.pl/granica-dozwolonej-krytyki-osob-pelniacych-funkcje-publiczne-oraz-reakcja-prawna-na-takie-zachowania/
    • pepsi.only Re: bez trybu 08.02.25, 22:58
      Widziałam już wczoraj. A nie ukrywam też czytałam wcześniejsze dyskusje i wpisy posła.
      Cóż, nie chcę sie nikomu narazić (bo o nim albo dobrze, albo wcale tongue_out) pan poseł ma styl pisania wyjątkowo napastliwy, nie przyjmuje do siebie krytyki, tylko od razu uznaje to za atak. Te kilka dyskusji, i chociaż jestem "wytrenowana" na ematce, to po tamtym czułam niesmak. A to poseł, wiceminister, i to wszystko pisał pod własnym imieniem nazwiskiem.
      Nie no, szkoda gadać, niech mu ktoś wyłączy internet...
      A to, ze udostępnił dane osoby, która go krytykowała, wykorzystując swoje stanowisko, to on swój wpis skasował, ale inny podłapali, i hejt na człowieka już zaczął się lać (tylko zerknęłam, nie jest dobrze) .
      3d ma problem z gramatyką, gdyż nie ma ani grama etyki... tak, ja też oczekuję dymisji, i że premier ją przyjmie.
      To jest sonda na X , trwa od 2 godzin, ciekawe ile osób zagłosuje za dymisją.
    • pepsi.only Re: bez trybu 08.02.25, 23:07
      I najlepsze: nadużył władzy, wystawił człowieka, i wciąż nawołuje, że anonimowy hejt w sieci MUSI się skończyć. Bo otóż...on i Hołownia mają projekt w którym nie będzie można pisać anonimowo w internecie.
      I ja nawet mogę zgodzić się na to, pod warunkiem, że zniosą też immunitety poselskie!!!!!
    • alicia033 Re: bez trybu 10.02.25, 18:36
      No i ciszasad
      Tusk urządził sobie cyrk na GPW i sprawa zamieciona.
      • pepsi.only Re: bez trybu 10.02.25, 20:09
        Jutro w Radiu Rebeliant będzie Gramatyka o 21.00 . Jestem mega ciekawa rozmowy z nim: Gramatyka + internauci.

Dostał po łapach na pewno. W KPRM na pewno temat był przegadany.

Jak to było z Wieczorkiem? Po 2miesiącach poleciał? Niedzielski też od razu nie poleciał ze stanowiska, a co ma? 2 lata więzienia w zawieszeniu...
        Gramatykę pogrążą jego obrońcy- niezależny redaktor JAdczak, Matecki, Jabłoński, uczciwy Czarnecki, czy Karnowski, i generalnie pół strony prawej ... i to, że ostentacyjnie chodzi do tvZarublika,
        upadł nisko, wyżej dudy nie podskoczy.

Ja jestem w miarę spokojna.
        • pepsi.only Re: bez trybu 11.02.25, 09:46
          Odwołali Gramatykę z dzisiejszej audycji, bo stali słuchacze podnieśli raban. No i to by było na tyle.
          Obserwuję dalej.
        • lauren6 Re: bez trybu 11.02.25, 10:46
          > Jak to było z Wieczorkiem? Po 2miesiącach poleciał?

Pewnie tak jak w przypadku Wieczorka, którego bronił Czarzasty, tu też trwają zakulisowe rozmowy.
    • hrasier_2 Re: bez trybu 10.02.25, 19:18
      "Mam nadzieję, że następnym razem, jeśli chodzi o wiceministrów tusk postanowi iść w jakość a nie ilość.. Aleś ty naiwna.. To ten z polskiej partii uczciwości.. Co ledwo się dostało do sejmu. A jego szef płacze nad konstytucją, która jest ciągle łamana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka