Dodaj do ulubionych

Kandydat wypowie pakt

08.02.25, 23:17
www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/9734661,nawrocki-jak-zostane-prezydentem-jednostronnie-wypowiem-pakt-migracy.html
... a Unia się strasznie przejmie.

Co dają tego typu buńczuczne deklaracje?
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 00:11
      i bardzo dobrze
      • tanebo0001 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 00:49
        Ty też boisz się gwałtów?
      • mdro Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 11:10
        O, widzimy, że bywalec pobiegł do moderacji błagać o wycięcie tych kilku wpisów, w których forumki zwracały uwagę na rażącą niezgodność jego deklaracji o własnej błyskotliwości z faktami, czyli wpisami takimi jak ten big_grin
        A podobno wszystkie wygasiłeś? Przyznaj się, wylogowujesz się i spocony z wrażenia śledzisz, czy ktoś coś o tobie napisał?

Widzisz, bywalcze, Nawrocki nie jest w stanie spełnić tej obietnicy. Ja wiem, że elektorat pisowski nie grzeszy inteligencją i wiedzą, ale ty podobno wybijasz się ponad przeciętną?
        • pursuedbyabear Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 11:12
          Bywalec tylko udaje, że wygasza. A później odpowiada na posty wygaszonych forumek 😆
        • marta.graca Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 11:16
          Ktoś jeszcze gada z bywalcem?
        • mdro Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 12:25
          A nie, przepraszam moderację i bywalca, to było w innym wątku, w którym bywalec podobnie zabłysnął.
    • taki-sobie-nick Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 00:33
      No i tradycyjnie już motyw Niemiec:

My potrzebujemy inwestycji tu, w komunikację, w domy pomocy społecznej, ośrodki zdrowia, w boiska dla młodzieży, w hale, lodowiska. Chcemy się rozwijać, a nie załatwiać interesy i problemy państwa niemieckiego. To nie jest nasz kierunek
    • kaki11 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 00:56
      Taaaak, i obniży o 1/3 ceny energii... i pewnie zrobi jeszcze wiele innych rzeczy, które jak wiadomo, zależą od niczego innego jak od tego kto zostanie prezydentem Polski. Jak nic 😀
    • hrasier_2 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 01:15
      Hatszepsut Tusk obiecał w ciągu 100 dni obniżyć cenę benzyny do 5,19 i akademik za złotówkę. To dopiero kawalarz z naszego premiera. Ten drugi jego zastępca to lepszy od Trumpa. Trump mówił o dwóch płciach. Trzaskowski o trzech. Czy nie jest cudowny😂
    • engine8t Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 01:58
      A co Unia ma do tego czy i kogo Polska przyjmuje czy tez nie.?
      Czyzby Polska nie byla suwerennym Panstwwem? Bo jak nie jest to a jakiej razji maja zamiar wybierac Prezydenta?
      • nieeznaajoomaa Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:39
        Tusk już podpisał porozumienie, na mocy którego Polska przyjmie tutaj 40 tysięcy uchodźców z Niemiec, których m.in. Ty będziesz utrzymywał i to na o wiele wyższym poziomie niż sam żyjesz.
        • memphis90 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:46
          I cyk, trzeci rubelek!
        • marta.graca Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:55
          Udowodnij, ruski trollu.
        • karyna-z-radzymina Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 10:40
          "Polskie państwo i polski rząd nie będzie marnował wysiłku policjantów, żołnierzy, straży granicznej, bo oni tam ryzykują życie (...), żeby ograniczyć do minimum zagrożenie nielegalną imigracją" — powiedział Tusk.

• karyna-z-radzymina Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 10:41
            "Polska nie będzie implementowała Paktu migracyjnego ani projektów, które miałyby doprowadzić do przymusowego przyjmowania migrantów — przekazał na konferencji prasowej Donald Tusk."
    • taki-sobie-nick Update 09.02.25, 02:06
      Jarosław Kaczyński będzie rozmawiał z Polakami - powiedział Paweł Szefernaker, zapowiadając włączenie się prezesa PiS w kampanię prezydencką prezesa IPN. Szef sztabu kandydata wspieranego przez Prawo i Sprawiedliwość podkreślił, że walka wyborcza ma włączyć "wyższy bieg".

No, jeśli owo rozmawianie z Polakami ma wyglądać tak jak słuchanie Polaków podczas poprzedniej kampanii PiS-u (jedynym Polakiem, którego tam słuchano, był Jarosław K.)...
      • hrasier_2 Re: Update 09.02.25, 09:58
        taki-sobie-nick napisała:

> Jarosław Kaczyński będzie rozmawiał z Polakami - powiedział Paweł Szefernak
        > er, zapowiadając włączenie się prezesa PiS w kampanię prezydencką prezesa IPN.
        > Szef sztabu kandydata wspieranego przez Prawo i Sprawiedliwość podkreślił, że w
        > alka wyborcza ma włączyć "wyższy bieg".

>
        > No, jeśli owo rozmawianie z Polakami ma wyglądać tak jak słuchanie Po
        > laków
        podczas poprzedniej kampanii PiS-u (jedynym Polakiem, którego tam słu
        > chano, był Jarosław K.)...
        Nie wiem, ale kto to Cię podmienił. To niemożliwe jest. Lub chcesz wywołałać burzę na forum. Ludzie się łatwo podniecają takimi wątkami.
    • iwles Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 02:17

Przeciez nie ma możliwości jednostronnego wypowiedzenia paktu. A glupi lud to kupi 🤦‍♀️
      • husky_cat Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:39
        Co nie zmienia faktu, że pakt polegajacy na wciskaniu na siłę imigrantów do krajów, które ich nie chcą nie ma sensu i będzie skutkować dalszym skręcaniem w prawo.
        Pieniądze wyrzucone w błoto, lepiej je przeznaczyć na skuteczna ochronę granic i deportacje
        • iwles Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:46

Pytam - jak kandydat Nawrocki ma zamiar zrealizować obietnice wyborcze? Skoro z założenia- NIE ma takiego prawa.
          • husky_cat Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 09:04
            Dla mnie ten kandydat, kumpel Wielkiego Bu, czy jakoś tak, to obraza dla Polaków.
            Niemniej jednak potrafię zauważyć, że pakt migracyjny to kolejny gwóźdź do trumny UE
            • iwles Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 09:32

Ale Polacy, szczególnie spod wschodniej granicy, uwierzą mu.
              • husky_cat Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 10:02
                To prawda. Dlatego sytuacja w całej UE powinna być w tej kwestii jasna. W innych krajach skręt w prawo nie ogranicza się do jednego rejonu.
                Wydaje mi się, że nasz rząd powinien postawić na komunikację ze społeczeństwem w jasny i prosty sposób
                • marta.graca Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 10:53
                  Oni się nawet w ramach koalicji nie potrafią komunikować, a co dopiero mówić o społeczeństwie.
                  • husky_cat Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 12:55
                    To prawda, a miałam naprawdę nadzieję, że odrobili lekcję
      • stasi1 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 09:18
        Przecież pisowcy cały czas mówią że emigrancji maja dostać mieszkania i 2 tyś euro na miesiąc. Po prawdzie tusk tego paktu nie podpisał więc faktycznie nie ma co wypowiadać. Właśnie jednostronie coś się wypowiada. Jeśli dwustronnie to jest to umowa
        • hrasier_2 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 10:03
          stasi1 napisał:

> Przecież pisowcy cały czas mówią że emigrancji maja dostać mieszkania i 2 tyś e
          > uro na miesiąc. Po prawdzie tusk tego paktu nie podpisał więc faktycznie nie ma
          > co wypowiadać. Właśnie jednostronie coś się wypowiada. Jeśli dwustronnie to je
          > st to umowa
          Z Ursulą wymienił papatki w Gdańsku. Herr jak chrapie to kłamie.
    • attiya Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 07:31
      Słyszałam jego wypowiedź: " musimy chronić nasze kobiety". Nie, dziękuję, ochrony od boksera i alfonsa to ja nie potrzebuję.
      • hrasier_2 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 09:50
        attiya napisała:

> Słyszałam jego wypowiedź: " musimy chronić nasze kobiety". Nie, dziękuję, ochro
        > ny od boksera i alfonsa to ja nie potrzebuję.
        >
        Kto tak ci namieszał w głowie. Wyrazy współczucia. Serio.
      • m78wt3c Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 10:30
        attiya napisała:

> Słyszałam jego wypowiedź: " musimy chronić nasze kobiety". Nie, dziękuję, ochro
        > ny od boksera i alfonsa to ja nie potrzebuję.
        >

Alfons Nowogrodzki tak mówił ?
        A to ciekawe usłyszeć z jego ust takie coś 😊

---------
        www.fakt.pl/wydarzenia/polska/slask/znajomy-ksiedza-andrzeja-s-z-portalu-randkowego-mowi-o-szczegolach-spotkan-z/mtjvg02
    • memphis90 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:44
      I cyk, rubelek wpadł!
      • nieeznaajoomaa Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:49
        A co, nieprawda?
        • tanebo0001 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:51
          NIEPRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • demono2004 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 12:38
            tanebo0001 napisał:

> NIEPRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I te 49 osrodkow integracyjnych, to tez nieprawda big_grin
            • tanebo0001 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 12:39
              Udowodnij!
      • miaumia Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 11:37
        Jesteś niepoważna. Co sprzeciw w odniesieniu do cyklonu gwałtów i realnym widmem przepaści dochodowej pomiędzy migrantami a Polakami ma wspólnego z rublami?!
        Że też nikt z takimi groteskowymi poglądami ani samo jego źródło nie zostało tu jeszcze wyjaśnione.
        Obrzydliwie się to czyta, z rzygiem.
        I to kobieta kobiety chce zasilać krzywdą.
        • demono2004 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 12:38
          miaumia napisała:

> Jesteś niepoważna. Co sprzeciw w odniesieniu do cyklonu gwałtów i realnym widme
          > m przepaści dochodowej pomiędzy migrantami a Polakami ma wspólnego z rublami?!
          > Że też nikt z takimi groteskowymi poglądami ani samo jego źródło nie zostało tu
          > jeszcze wyjaśnione.
          > Obrzydliwie się to czyta, z rzygiem.
          > I to kobieta kobiety chce zasilać krzywdą.

Przeciez to stworzenia, jak i wiekszosc z tego forum, są zadaniowane. Czego ty po niej oczekujesz?
          • miaumia Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 21:38
            Jestem zaskoczona reakcjami, poglądami na tym forum, bo sporo osób wydawało się samodzielnie myślących wink
            • iwles Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 21:42
              miaumia napisała:

> Jestem zaskoczona reakcjami, poglądami na tym forum, bo sporo osób wydawało się
              > samodzielnie myślących wink

I mówi to ktoś, kto w wiekszosci wypowiedzi posługuje się AI 🤣

• miaumia Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 22:10
                A testy AI są tu zabronione? wink
                • iwles Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 22:59

Nie świadczy o samodzielnym myśleniu.
              • miaumia Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 22:17
                To chociaż upadnie mit 'dziadygi'.
                xD
      • demono2004 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 12:35
        memphis90 napisała:

> I cyk, rubelek wpadł!
        >

Chyba tobie euro, bo za darmo bys głupot nie pisala, zadaniowana "lekareczko".
    • anorektycznazdzira Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:48
      Kandydat także "skróci kolejki do lekarzy"
      muszę przyznać, że ten pomysł jest fascynujący. Jak? Może pojedzie pod gabinety i będzie ludzi przeganiał, bo poza to jego kompetencje nie sięgają.
      • kropkacom Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:55
        Obecny prezydent nie może skrócić? big_grin
      • tanebo0001 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 09:01
        Zrobi to co Trump. Powie. I słowo powinno stać się ciałem.
    • ministra_prawdy Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 10:54
      Powinna być możliwość pozwania, w trybie wyborczym, kandydata na prezydenta za łgarstwa, wprowadzanie wyborców w błąd i nagłe zmiany zdania bez wytłumaczenia skąd się wzięły.
      To co oni ostatnio odwalają, bo dotyczy to też tego drugiego pajaca, przechodzi ludzkie pojęcie i jest oczywistą obrazą obywateli.
    • abria Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 11:01
      ale po co ma coś wypowiadać? kandydat obywatelski czyli pisowski, jest z frakcji która wydała 2 mln wiz, a do tego sprowadziła do Polski:

1) Kolumbijczyków:
      wiadomosci.wp.pl/zbiorowy-gwalt-pod-warszawa-nowe-informacje-o-dramacie-20-latki-7057081721731648a

2) Meksykanów:
      podroze.onet.pl/aktualnosci/odkryli-meksykanski-kartel-na-podlasiu-wcale-mnie-to-nie-dziwi/s8esrf1

3) Gruzinów (przyjaciele Kaczyńskiego):
      www.rp.pl/przestepczosc/art39915151-gruzini-popelniaja-najwiecej-przestepstw-ze-wszystkich-obcokrajowcow-w-polsce

4) Pakistańczyków:
      businessinsider.com.pl/biznes/tak-wyglada-miasteczko-kontenerowe-obcokrajowcow-w-plocku/tcrgc57

5) całą masę niezweryfikowanych Ukraińców, którzy zakladają w Polsce gangi

Ja bym wolała, żeby kandydat "obywatelski" siedział teraz cicho, bo to jego rzekome wypowiadanie czegoś skończy się jak poprzednio, czyli sprowadzeniem kolejnych imigrantów.
      • ministra_prawdy Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 11:08
        abria napisała:

> 3) Gruzinów (przyjaciele Kaczyńskiego):

Ci "Gruzini" to po prostu Ukraińcy z kupionymi na lewo gruzińskimi paszportami.
        • abria Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 11:34
          nie - ci Gruzini to Gruzini
    • miaumia Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 11:45
      Po 1, na razie jest tylko kandydatem, po 2, nie ma możliwości jednostronnego wypowiedzenia, co najwyżej wyjścia ze struktur EU, po 3, z sławetną historią owego kandydata wierzycie, że broni praw kobiet?
      I że przy korycie będąc, i w całkiem niezłych układach martwi się o poziom ekonomiczny jednej wielkiej polskiej rodziny?

I ostatnie, ja jestem przeciwko włączaniu obcych kulturowo migrantów, i nie wspieram żadnego ugrupowania, frakcji ani opcji zagranicznych czy wschodnich.
      Jak również przeciwko tworzeniu dla nich przywilejów naszym kosztem.
    • aankaa Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 15:25
      pan kandydat chyba nie przeczytał książeczki "prawa i obowiązki prezydenta RP"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka