taki-sobie-nick 08.02.25, 23:17 www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/kraj/artykuly/9734661,nawrocki-jak-zostane-prezydentem-jednostronnie-wypowiem-pakt-migracy.html ... a Unia się strasznie przejmie. Co dają tego typu buńczuczne deklaracje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mdro Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 11:10 O, widzimy, że bywalec pobiegł do moderacji błagać o wycięcie tych kilku wpisów, w których forumki zwracały uwagę na rażącą niezgodność jego deklaracji o własnej błyskotliwości z faktami, czyli wpisami takimi jak ten A podobno wszystkie wygasiłeś? Przyznaj się, wylogowujesz się i spocony z wrażenia śledzisz, czy ktoś coś o tobie napisał? Widzisz, bywalcze, Nawrocki nie jest w stanie spełnić tej obietnicy. Ja wiem, że elektorat pisowski nie grzeszy inteligencją i wiedzą, ale ty podobno wybijasz się ponad przeciętną? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 11:12 Bywalec tylko udaje, że wygasza. A później odpowiada na posty wygaszonych forumek 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 11:16 Ktoś jeszcze gada z bywalcem? Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 12:25 A nie, przepraszam moderację i bywalca, to było w innym wątku, w którym bywalec podobnie zabłysnął. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 00:33 No i tradycyjnie już motyw Niemiec: My potrzebujemy inwestycji tu, w komunikację, w domy pomocy społecznej, ośrodki zdrowia, w boiska dla młodzieży, w hale, lodowiska. Chcemy się rozwijać, a nie załatwiać interesy i problemy państwa niemieckiego. To nie jest nasz kierunek Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 00:56 Taaaak, i obniży o 1/3 ceny energii... i pewnie zrobi jeszcze wiele innych rzeczy, które jak wiadomo, zależą od niczego innego jak od tego kto zostanie prezydentem Polski. Jak nic 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 01:15 Hatszepsut Tusk obiecał w ciągu 100 dni obniżyć cenę benzyny do 5,19 i akademik za złotówkę. To dopiero kawalarz z naszego premiera. Ten drugi jego zastępca to lepszy od Trumpa. Trump mówił o dwóch płciach. Trzaskowski o trzech. Czy nie jest cudowny😂 Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 01:58 A co Unia ma do tego czy i kogo Polska przyjmuje czy tez nie.? Czyzby Polska nie byla suwerennym Panstwwem? Bo jak nie jest to a jakiej razji maja zamiar wybierac Prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
nieeznaajoomaa Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:39 Tusk już podpisał porozumienie, na mocy którego Polska przyjmie tutaj 40 tysięcy uchodźców z Niemiec, których m.in. Ty będziesz utrzymywał i to na o wiele wyższym poziomie niż sam żyjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 10:40 "Polskie państwo i polski rząd nie będzie marnował wysiłku policjantów, żołnierzy, straży granicznej, bo oni tam ryzykują życie (...), żeby ograniczyć do minimum zagrożenie nielegalną imigracją" — powiedział Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
karyna-z-radzymina Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 10:41 "Polska nie będzie implementowała Paktu migracyjnego ani projektów, które miałyby doprowadzić do przymusowego przyjmowania migrantów — przekazał na konferencji prasowej Donald Tusk." Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Update 09.02.25, 02:06 Jarosław Kaczyński będzie rozmawiał z Polakami - powiedział Paweł Szefernaker, zapowiadając włączenie się prezesa PiS w kampanię prezydencką prezesa IPN. Szef sztabu kandydata wspieranego przez Prawo i Sprawiedliwość podkreślił, że walka wyborcza ma włączyć "wyższy bieg". No, jeśli owo rozmawianie z Polakami ma wyglądać tak jak słuchanie Polaków podczas poprzedniej kampanii PiS-u (jedynym Polakiem, którego tam słuchano, był Jarosław K.)... Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Update 09.02.25, 09:58 taki-sobie-nick napisała: > Jarosław Kaczyński będzie rozmawiał z Polakami - powiedział Paweł Szefernak > er, zapowiadając włączenie się prezesa PiS w kampanię prezydencką prezesa IPN. > Szef sztabu kandydata wspieranego przez Prawo i Sprawiedliwość podkreślił, że w > alka wyborcza ma włączyć "wyższy bieg". > > No, jeśli owo rozmawianie z Polakami ma wyglądać tak jak słuchanie Po > laków podczas poprzedniej kampanii PiS-u (jedynym Polakiem, którego tam słu > chano, był Jarosław K.)... Nie wiem, ale kto to Cię podmienił. To niemożliwe jest. Lub chcesz wywołałać burzę na forum. Ludzie się łatwo podniecają takimi wątkami. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 02:17 Przeciez nie ma możliwości jednostronnego wypowiedzenia paktu. A glupi lud to kupi 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:39 Co nie zmienia faktu, że pakt polegajacy na wciskaniu na siłę imigrantów do krajów, które ich nie chcą nie ma sensu i będzie skutkować dalszym skręcaniem w prawo. Pieniądze wyrzucone w błoto, lepiej je przeznaczyć na skuteczna ochronę granic i deportacje Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:46 Pytam - jak kandydat Nawrocki ma zamiar zrealizować obietnice wyborcze? Skoro z założenia- NIE ma takiego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 09:04 Dla mnie ten kandydat, kumpel Wielkiego Bu, czy jakoś tak, to obraza dla Polaków. Niemniej jednak potrafię zauważyć, że pakt migracyjny to kolejny gwóźdź do trumny UE Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 09:32 Ale Polacy, szczególnie spod wschodniej granicy, uwierzą mu. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 10:02 To prawda. Dlatego sytuacja w całej UE powinna być w tej kwestii jasna. W innych krajach skręt w prawo nie ogranicza się do jednego rejonu. Wydaje mi się, że nasz rząd powinien postawić na komunikację ze społeczeństwem w jasny i prosty sposób Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 10:53 Oni się nawet w ramach koalicji nie potrafią komunikować, a co dopiero mówić o społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
husky_cat Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 12:55 To prawda, a miałam naprawdę nadzieję, że odrobili lekcję Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 09:18 Przecież pisowcy cały czas mówią że emigrancji maja dostać mieszkania i 2 tyś euro na miesiąc. Po prawdzie tusk tego paktu nie podpisał więc faktycznie nie ma co wypowiadać. Właśnie jednostronie coś się wypowiada. Jeśli dwustronnie to jest to umowa Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 10:03 stasi1 napisał: > Przecież pisowcy cały czas mówią że emigrancji maja dostać mieszkania i 2 tyś e > uro na miesiąc. Po prawdzie tusk tego paktu nie podpisał więc faktycznie nie ma > co wypowiadać. Właśnie jednostronie coś się wypowiada. Jeśli dwustronnie to je > st to umowa Z Ursulą wymienił papatki w Gdańsku. Herr jak chrapie to kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 07:31 Słyszałam jego wypowiedź: " musimy chronić nasze kobiety". Nie, dziękuję, ochrony od boksera i alfonsa to ja nie potrzebuję. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 09:50 attiya napisała: > Słyszałam jego wypowiedź: " musimy chronić nasze kobiety". Nie, dziękuję, ochro > ny od boksera i alfonsa to ja nie potrzebuję. > Kto tak ci namieszał w głowie. Wyrazy współczucia. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
m78wt3c Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 10:30 attiya napisała: > Słyszałam jego wypowiedź: " musimy chronić nasze kobiety". Nie, dziękuję, ochro > ny od boksera i alfonsa to ja nie potrzebuję. > Alfons Nowogrodzki tak mówił ? A to ciekawe usłyszeć z jego ust takie coś 😊 --------- www.fakt.pl/wydarzenia/polska/slask/znajomy-ksiedza-andrzeja-s-z-portalu-randkowego-mowi-o-szczegolach-spotkan-z/mtjvg02 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:51 NIEPRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 12:38 tanebo0001 napisał: > NIEPRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I te 49 osrodkow integracyjnych, to tez nieprawda Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 11:37 Jesteś niepoważna. Co sprzeciw w odniesieniu do cyklonu gwałtów i realnym widmem przepaści dochodowej pomiędzy migrantami a Polakami ma wspólnego z rublami?! Że też nikt z takimi groteskowymi poglądami ani samo jego źródło nie zostało tu jeszcze wyjaśnione. Obrzydliwie się to czyta, z rzygiem. I to kobieta kobiety chce zasilać krzywdą. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 12:38 miaumia napisała: > Jesteś niepoważna. Co sprzeciw w odniesieniu do cyklonu gwałtów i realnym widme > m przepaści dochodowej pomiędzy migrantami a Polakami ma wspólnego z rublami?! > Że też nikt z takimi groteskowymi poglądami ani samo jego źródło nie zostało tu > jeszcze wyjaśnione. > Obrzydliwie się to czyta, z rzygiem. > I to kobieta kobiety chce zasilać krzywdą. Przeciez to stworzenia, jak i wiekszosc z tego forum, są zadaniowane. Czego ty po niej oczekujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 21:38 Jestem zaskoczona reakcjami, poglądami na tym forum, bo sporo osób wydawało się samodzielnie myślących Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 21:42 miaumia napisała: > Jestem zaskoczona reakcjami, poglądami na tym forum, bo sporo osób wydawało się > samodzielnie myślących I mówi to ktoś, kto w wiekszosci wypowiedzi posługuje się AI 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 22:59 Nie świadczy o samodzielnym myśleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 22:17 To chociaż upadnie mit 'dziadygi'. xD Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 12:35 memphis90 napisała: > I cyk, rubelek wpadł! > Chyba tobie euro, bo za darmo bys głupot nie pisala, zadaniowana "lekareczko". Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:48 Kandydat także "skróci kolejki do lekarzy" muszę przyznać, że ten pomysł jest fascynujący. Jak? Może pojedzie pod gabinety i będzie ludzi przeganiał, bo poza to jego kompetencje nie sięgają. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 08:55 Obecny prezydent nie może skrócić? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 09:01 Zrobi to co Trump. Powie. I słowo powinno stać się ciałem. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 10:54 Powinna być możliwość pozwania, w trybie wyborczym, kandydata na prezydenta za łgarstwa, wprowadzanie wyborców w błąd i nagłe zmiany zdania bez wytłumaczenia skąd się wzięły. To co oni ostatnio odwalają, bo dotyczy to też tego drugiego pajaca, przechodzi ludzkie pojęcie i jest oczywistą obrazą obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 11:01 ale po co ma coś wypowiadać? kandydat obywatelski czyli pisowski, jest z frakcji która wydała 2 mln wiz, a do tego sprowadziła do Polski: 1) Kolumbijczyków: wiadomosci.wp.pl/zbiorowy-gwalt-pod-warszawa-nowe-informacje-o-dramacie-20-latki-7057081721731648a 2) Meksykanów: podroze.onet.pl/aktualnosci/odkryli-meksykanski-kartel-na-podlasiu-wcale-mnie-to-nie-dziwi/s8esrf1 3) Gruzinów (przyjaciele Kaczyńskiego): www.rp.pl/przestepczosc/art39915151-gruzini-popelniaja-najwiecej-przestepstw-ze-wszystkich-obcokrajowcow-w-polsce 4) Pakistańczyków: businessinsider.com.pl/biznes/tak-wyglada-miasteczko-kontenerowe-obcokrajowcow-w-plocku/tcrgc57 5) całą masę niezweryfikowanych Ukraińców, którzy zakladają w Polsce gangi Ja bym wolała, żeby kandydat "obywatelski" siedział teraz cicho, bo to jego rzekome wypowiadanie czegoś skończy się jak poprzednio, czyli sprowadzeniem kolejnych imigrantów. Odpowiedz Link Zgłoś
ministra_prawdy Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 11:08 abria napisała: > 3) Gruzinów (przyjaciele Kaczyńskiego): Ci "Gruzini" to po prostu Ukraińcy z kupionymi na lewo gruzińskimi paszportami. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 11:45 Po 1, na razie jest tylko kandydatem, po 2, nie ma możliwości jednostronnego wypowiedzenia, co najwyżej wyjścia ze struktur EU, po 3, z sławetną historią owego kandydata wierzycie, że broni praw kobiet? I że przy korycie będąc, i w całkiem niezłych układach martwi się o poziom ekonomiczny jednej wielkiej polskiej rodziny? I ostatnie, ja jestem przeciwko włączaniu obcych kulturowo migrantów, i nie wspieram żadnego ugrupowania, frakcji ani opcji zagranicznych czy wschodnich. Jak również przeciwko tworzeniu dla nich przywilejów naszym kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Kandydat wypowie pakt 09.02.25, 15:25 pan kandydat chyba nie przeczytał książeczki "prawa i obowiązki prezydenta RP" Odpowiedz Link Zgłoś