taki-sobie-nick 10.02.25, 22:16 businessinsider.com.pl/wiadomosci/donald-tusk-cieszy-sie-ze-brzoska-przyjal-wyzwanie/eh4rf24 Ciekawe, co to za konkrety, które nie spodobałyby się premierowi... I dlaczego akurat Brzoska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Brzoska z misją 10.02.25, 22:26 Musk na miarę możliwości... Żenujące i straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Brzoska z misją 10.02.25, 22:29 angazetka napisała: > Żenujące i straszne. zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Brzoska z misją 13.02.25, 10:08 Ehhhhh no tak to niestety wygląda.. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Brzoska z misją 10.02.25, 22:51 Czyli biznes ma sam dla siebie przygotowywać ustawy? W normalnej demokracji parlamentarnej powinien to robić parlament. Niestety przyjęło się, że rząd sam sobie przygotowuje ustawy które ma wykonywać, a parlament je tylko zatwierdza, co jest złamaniem zasady trójpodziału władzy. Tusk wokół siebie ma instytuty badawcze, uniwerytety, rządowe agencje, a Brzoska ma to wszytko zastąpić. Wystarczy popatrzeć na krzywoustego ministra finansów i usłyszeć jego intelektualny bełkot i wiemy z kim mamy do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Brzoska z misją 11.02.25, 10:44 Jaki ustawy? Ma być bez ustaw Odpowiedz Link Zgłoś
laluga Re: Brzoska z misją 11.02.25, 18:32 Bez ustaw. Zmiany będą wprowadzane rozporządzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka_20 Re: Brzoska z misją 12.02.25, 06:19 wystarczy poczytać twój bełkot i wiemy z kim mamy do czynienia Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Brzoska z misją 11.02.25, 09:05 Jaki Trump (Tusk) taki Musk (Brzoska) Odpowiedz Link Zgłoś
panirobak82 Re: Brzoska z misją 14.02.25, 18:21 Musiałeś to rozrysować dla ematki? Te dodatki w nawiasach to dlatego, że chciałeś być lepiej zrozumiany czy zabawny? Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Brzoska z misją 11.02.25, 10:43 Czyli Poczta Polska oficjalnie poszła się j*b*ć. Herr Tusk właśnie złożył ją w darze, za mydlenie oczu przedsiębiorcom. Będzie drugi Kulczyk Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Brzoska z misją 11.02.25, 10:50 > Czyli Poczta Polska oficjalnie poszła się j*b*ć. Jeszcze za waszych rządów poszła. Widocznie 8 lat sprzedaży książek kucharskich pisanych przez zakonnice i tanich podróbek markowych torebek, zamiast inwestycji w jakość usług, doprowadziła firmę do takiego stanu, skąd nie ma powrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
kariwitch00 Re: Brzoska z misją 11.02.25, 10:51 Przez pocztę to ludzie mają problemy w urzędach i instytucjach bo zawala kilka tygodni temu słyszałam że nawet z edoreczeniami obsługiwanymi przez pocztę też były problemy. Czy ktoś wie co tam się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Brzoska z misją 11.02.25, 10:59 Nic dziwnego, skoro zajmuje się wszystkim poza swoimi zadaniami, od wyborów kopertowych po sprzedaż mydła i powidła. szczecin.wyborcza.pl/szczecin/7,34939,31680735,poczta-polska-jak-szeptucha-lekarze-domagaja-sie-natychmiastowej.html Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Brzoska z misją 11.02.25, 11:04 "Nowotwór piersi leczy się okładami ze startej marchewki, a maść na odleżyny można zrobić ze zeszklonej na patelni cebuli." 🤯 Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Brzoska z misją 11.02.25, 10:53 > dlaczego akurat Brzoska? Może dlatego, że jako przedsiębiorca odniósł olbrzymi sukces? Myślę, że lepiej pracować nad pomysłami człowieka, który zna się na temacie, niż nad wymysłami 460 randomów z Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Brzoska z misją 11.02.25, 18:01 Może jednak punkt widzenia wielkiego przedsiębiorcy nie jest jedynym istniejącym? Prawa pracowników, takie tam? Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Brzoska z misją 11.02.25, 18:04 Może by tak pomyśleć o tych JDG, co nikogo nie zatrudniają, a miało być dla nich tyle ułatwień. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Brzoska z misją 11.02.25, 18:21 marta.graca napisała: > Może by tak pomyśleć o tych JDG, co nikogo nie zatrudniają, a miało być dla nich tyle ułatwień. > ci na JDG to na tego różowego landrynka właśnie robią jako kurierzy inpostu więc zapomnij o jakichkolwiek ułatwieniach. Odpowiedz Link Zgłoś
gronostajka Re: Brzoska z misją 11.02.25, 21:32 no nie szkaluj wielkiego przedsiębiorcy! Odpowiedz Link Zgłoś
mysiaapysia Re: Brzoska z misją 11.02.25, 22:23 To są fakty. Brutalne, niewygodne, ale fakty. Z którymi nikt już właściwie nie dyskutuje. Umowy o pracę tam się - jak to mówią - nie przyjęły. Odpowiedz Link Zgłoś
panirobak82 Re: Brzoska z misją 14.02.25, 18:25 Kto powiedział, że nie będzie praw pracowników? Odpowiem, NIKT. Wyciągasz takie wnioski na jakiej podstawie? Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Brzoska z misją 11.02.25, 21:57 Jak nie lubię Brzoski, tak uważam podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Brzoska z misją 12.02.25, 15:04 Jaki sukces, że udało mu się dorobić kosztem gigantycznego wyzysku pracowników, zagrożenia ważnej instytucji publicznej i dewastacji polskich miast zarówno przez cholerne paczkomaty wszędzie jak i dostawczaki wszędzie to jest sukces? Aha. On się zna na tym, jak zrobić, żeby Brzoska po trupach dostał więcej pieniążków, i wyłącznie na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Brzoska z misją 12.02.25, 18:45 Na czym polega zagrożenie ważnej instytucji publicznej? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Brzoska z misją 13.02.25, 09:03 marta.graca napisała: > Na czym polega zagrożenie ważnej instytucji publicznej? > Nie pamiętasz już, co się działo z doręczeniami sądowymi, gdy je inpost przejął od poczty polskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Brzoska z misją 15.02.25, 11:34 Działo się to, że PP stanęła na krawędzi bankructwa i prędziutko wycofano się z tego pomysłu. PP działa w tej chwili tylko na pismach urzędowych i sądowych; wszystko inne to margines bo istnieją liczne alternatywy. Brzoska i Inpost nie wzięli się z powietrza tylko jako reakcja na całkowity niedowład PP w zakresie dostarczania paczek. Po prostu we właściwym momencie stwierdził "jak PP działa jak działa to zacznijmy robić to lepiej". Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Brzoska z misją 15.02.25, 11:49 profes79 napisał: > Działo się to, że PP stanęła na krawędzi bankructwa i prędziutko wycofano się z tego pomysłu. pudło. Try again, profes. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Brzoska z misją 15.02.25, 20:54 Nie będę próbował - mam na koncie sytuację gdy PP odesłała do urzędu rzekomo dwukrotnie awizowane urzędowe pismo bo listonoszowi się dupy nie chciało ruszyć - jakie to rodziło dla mnie konsekwencje chyba nie muszę ci mówić. W całym bloku kilkanaście osób płaciło karne odsetki od podatku od nieruchomości a jednej zajęto konto egzekucją administracyjną dokładnie z takiego samego powodu. Z usług PP korzystam tylko wtedy jak nie mam innego wyjścia (a niestety w przypadku doręczeń sądowych i administracyjnych to nadal nie ma innego wyjścia). Odpowiedz Link Zgłoś
szarsz Re: Brzoska z misją 16.02.25, 10:35 Mnie pocztą polską zgubiła wyrok sądowy. Dostałam nawet awizo, tylko co z tego, skoro nie wydano mi go, bo pani nie znalazła? To samo z paczkami zagranicznymi, unikam zamawiania spoza polski, bo nigdy nie wiem, czy dojdzie. Tracking działa do polskiej granicy, potem czarna dziura Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Brzoska z misją 15.02.25, 12:33 To tylko i wyłącznie twoje zdanie. Uważam, że jego model biznesowy to był strzał w dziesiątkę i mega ułatwienie życia dla tysięcy ludzi. Może nigdy nie musiałaś stać po pracy 2h w kolejce na poczcie razem z innymi zdenerwowanymi ludźmi, bo doręczenia PP były w godzinach, gdy zwykli ludzie pracują. Ja musiałam nie raz, więc jedyne co mogę powiedzieć o PP: niech ginie. Z paczkomatów korzystam często i w głębokim powtarzaniu mam to jak widok paczkomatu wpływa na Twoje poczucie estetyki i pejzaż wewnętrzny. Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: Brzoska z misją 12.02.25, 15:19 Tych randomów ktoś wybrał. Pan Brzoska chce realizować swoje pomysły? Niech kandyduje. Na problemach polskich przedsiębiorców zna się moja krawcowa, a nie wyzyskiwacz, którego sukces oparty jest na wyzysku kurierów. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Brzoska z misją 12.02.25, 15:24 Zgadzam się. Brzoska nie reprezentuje żadnych interesów oprócz swoich. Cała ta akcja to kolejna cegiełka do rozjechania zakonnicy na pasach. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Brzoska z misją 12.02.25, 16:07 lella_two napisała: > Zgadzam się. Brzoska nie reprezentuje żadnych interesów oprócz swoich. Również się zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Brzoska z misją 12.02.25, 17:31 Skoro został namaszczony przez premiera, to nie tylko swoje. Sam się nie wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Brzoska z misją 14.02.25, 18:49 bezmiesny_jez napisała: > Tych randomów ktoś wybrał. Pan Brzoska chce realizować swoje pomysły? Niech kan > dyduje. Ale to przecież Tusk desperacko próbuje ocieplać swój wizerunek. Pytanie jest jedynie co Brzosce obiecano za udział w tym cyrku? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Brzoska z misją 14.02.25, 18:58 dyzurny_troll_forum napisała: > Pytanie jest jedynie co Brzosce obiecano za udział w tym cyrku? 🤣🤣🤣 ten typ ma takie parcie na szkło i obsesję władzy, że jak już to on tu komuś suto za to posmarował a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Brzoska z misją 11.02.25, 10:57 Źle to zabrzmiało. Tak jakby oddał rządy bogatemu przedsiębiorcy. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Brzoska z misją 11.02.25, 11:02 Bez kitu: kopiują Trumpa i Elona haha. I jeszcze Trzaskowski ostatnio wyskoczył że są 2 płcie . Co dziwne , na pytania o złożone ostatnio obietnice wyborcze nie chcą odpowiadać haha. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Brzoska z misją 11.02.25, 11:07 abria napisała: > Bez kitu: kopiują Trumpa i Elona haha. > I jeszcze Trzaskowski ostatnio wyskoczył że są 2 płcie . > > Co dziwne , na pytania o złożone ostatnio obietnice wyborcze nie chcą odpowia > dać haha. Trzy. On, ona i ono. Lepszy od Trumpa🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Brzoska z misją 14.02.25, 18:51 abria napisała: > Co dziwne , na pytania o złożone ostatnio obietnice wyborcze nie chcą odpowia > dać haha. Ale te obietnice wyborcze to nie zostały uroczyście unieważnione jakoś ostatnio!? Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Brzoska z misją 11.02.25, 17:50 taki-sobie-nick napisała: > I dlaczego akurat Brzoska? Brzoska, jeden z 19 najbogatszych ludzi w Polsce, ze swoimi bajkowymi przyjęciami, takimż stylem życia I życiem na jachtach oraz w palqcach doskonale określi, co też trapi polskich przedsiębiorców. Co do jednego mikroroblemiku. Z wieży z kości słoniowej po prostu lepiej widać Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick A tak przy okazji 11.02.25, 21:35 co konkretnie facet ma deregulować? Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: A tak przy okazji 11.02.25, 21:35 *oczywiście mogę wyguglać, ale wolę pogadać Odpowiedz Link Zgłoś
gronostajka Re: A tak przy okazji 11.02.25, 21:42 ostatnio chyba wyborcza rzuciła z nim wywiad, w którym narzekał, na te regulacje, że przez nie to przedsiębiorcy nie mogą się rozwijać i że czas na pracę, żeby jak najwięcej wycisnąć. Co konkretnie, to nie pamiętam, ale no wiadomo, że UE to ma te regulacje i przez nie jest niefajnie. A jakby to zdegeregulować, to będzie fajnie. Pewnie skończy się na powrocie do darmowych foliówek w Biedronce i zakazie liwidacji śmieciówek wpisanym do konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: A tak przy okazji 11.02.25, 21:48 gronostajka napisała: > ostatnio chyba wyborcza rzuciła z nim wywiad, w którym narzekał, na te regulacj > e, że przez nie to przedsiębiorcy nie mogą się rozwijać i że czas na pracę, żeb > y jak najwięcej wycisnąć. Co konkretnie, to nie pamiętam No litości! Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: A tak przy okazji 12.02.25, 18:44 Nie mają takiej większości, żeby coś wpisywać do konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: A tak przy okazji 13.02.25, 11:07 taki-sobie-nick napisała: > co konkretnie facet ma deregulować? > Kiedy rząd Tuska zepsuł wszystko, co było do zepsucia, wtedy ogłosił deregulację, aby uchronić się przed defenstracją. Poczta Polska do likwidacji. Rok już minął tej koalicji. Więc trzeba coś robić. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Brzoska z misją 11.02.25, 22:30 Ze strony businessinsider: Premier zaproponował bowiem Rafałowi Brzosce oraz innym przedsiębiorcom, aby przygotowali możliwie szybko pierwsze rekomendacje do zmian, które nie wymagają ustaw, czyli długiego procesu i nie są związane z pewnym ryzykiem politycznym, bo komuś się nie spodobają i nie będzie większości albo podpisu. Chodzi mu o działania dokładne i precyzyjnie opisane przez ludzi biznesu, a nie urzędników. No nie wygląda to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Brzoska z misją 12.02.25, 00:49 taki-sobie-nick napisała: > I dlaczego akurat Brzoska? Dlatego, że napisał artykuł (czy dał wywiad) w Wyborczej z pretensjami, że polska gospodarka jest przeregulowana. Pewnie chcą mu się dać wykazać. Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Brzoska z misją 12.02.25, 15:05 Tusk przekonuje mnie, żeby głosować na Nawrockiego już w pierwszej turze. Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Brzoska z misją 12.02.25, 15:05 (a planowałam w ogóle nie iść na te wybory, bo naprawdę szkoda czasu na ten cyrk) Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Brzoska z misją 12.02.25, 15:29 No, ten jest jeszcze lepszy z tym obniżaniem cen prądu🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Brzoska z misją 13.02.25, 11:29 No Trzaskowski będzie gwarantem spokoju i emigranci nie wejdą do Polski. Można się śmiać. Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Brzoska z misją 13.02.25, 21:12 Przecież już ich weszły całe tłumy, najwięcej do 2023 r. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Brzoska z misją 14.02.25, 04:06 ci emigranci, co to ich zaplecze Nawrockiego importowało hurtem na lewych wizach? Odpowiedz Link Zgłoś
moni_485 Re: Brzoska z misją 14.02.25, 06:39 anorektycznazdzira napisała: > ci emigranci, co to ich zaplecze Nawrockiego importowało hurtem na lewych wizac > h? > A słyszałaś o innych emigrantach, czy tylko znasz tych pisowskich? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Brzoska z misją 14.02.25, 18:33 tych pisowskich to nawet widziałam Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Brzoska z misją 14.02.25, 18:53 escott napisała: > Tusk przekonuje mnie, żeby głosować na Nawrockiego już w pierwszej turze. W pierwszej na Brauna, w drugiej na Mentzena! Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Brzoska z misją 14.02.25, 18:59 dyzurny_troll_forum napisała: > W pierwszej na Brauna, w drugiej na Mentzena! cóż, każdemu wolno marzyć. Nawet ruskim trolliszczom. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Update: Brzoska zakończył deregulację 14.02.25, 23:15 Jakoś szybko mu poszło. Informacje w poniedziałek: www.bankier.pl/wiadomosc/Tusk-i-Brzoska-Plan-dzialan-dotyczacych-deregulacji-dla-biznesu-jest-gotowy-8892446.html Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Update: Brzoska zakończył deregulację 15.02.25, 09:17 W prywatnym biznesie szybkie działanie to standard. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Update: Brzoska zakończył deregulację 15.02.25, 09:41 marta.graca napisała: > W prywatnym biznesie szybkie działanie to standard. tja... Odpowiedz Link Zgłoś
nunia01 Re: Update: Brzoska zakończył deregulację 16.02.25, 11:13 Może mu AI napisało? Odpowiedz Link Zgłoś