Dodaj do ulubionych

Pytanie do osob mieszkających w UK

14.02.25, 14:23
1. ktorą partię polityczną wspieracie i dlaczego Labour?

2. co sadzicie o osiedlach mieszanych z council housing? I jak można tego uniknąć (ich sąsiedztwa)?

3. Dlaczego po Brexicie Uk wciąż przyjmuje ogromne ilości “uchodźców” z Afganistanu itd., i trzyma ich w hotelach za wase podatki (odpowiedzialność ponosi Labour zdaje się).

Dzięki
Obserwuj wątek
    • ritual2019 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 16:39
      napisykoncowe napisała:

> 1. ktorą partię polityczną wspieracie i dlaczego Labour?

Zadnej.

> 2. co sadzicie o osiedlach mieszanych z council housing? I jak można tego unikn
      > ąć (ich sąsiedztwa)?

Mozna, nie mamy w sasiedztwie council estates. Kupuje sie dom w odpowiedniej lokalizacji.

> 3. Dlaczego po Brexicie Uk wciąż przyjmuje ogromne ilości “uchodźców” z Afganis
      > tanu itd., i trzyma ich w hotelach za wase podatki (odpowiedzialność ponosi Lab
      > our zdaje się).

???
      >
      > Dzięki
      • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 17:31
        rituals-

Ad.2. no dzieki, ale to mozesz zdradzic, ktore lokalizacje nie zawieraja takiego elementu?? niekoniecznie te, w ktorej mieszkasz, moze znasz jakies inne.
        • ritual2019 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 17:34
          Mnostwo, wystarczy poszukac.
          Musi cie tez byc stac.
          • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 17:42
            ale nowe osiedla tez? bo teraz wzzedzie obowiazkowo w nowych osiedlach buduje sie affordable housing z elementem przeznaczonym na affordable rent, niewazne ze chata kosztuje 500k- sasiedztwo bedzie przednie… ale to pewnie wiesz. a buduje sie nowe domy bez czegos takiego?

a jesli masz na mysli domy z drugiej reki to bardzo ciezko jest znalezc domy bez councilu, bo teraz sa one poupychane niemalze incognito, jest to zaprawde mrowcza robota. znasz jakies opcje, by wyszukac odpowiednie lokalizacje?
            • ritual2019 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:05
              Wiem ze jestes trollem i ze cie karmie:
              Yes, you can absolutely buy a new build property on an estate without any council houses; when purchasing a new build, you can choose from developments where all the properties are privately owned, meaning there will be no council housing on the same estate.
              Key points to remember:
              Developer control:
              Developers decide what type of housing is built on an estate, so you can specifically look for developments without any council housing options.
              Research is key:
              When looking at new build properties, check the details of the estate with the developer or estate agent to verify if there are any council houses included.
              Location matters:
              Certain areas might have a higher concentration of council housing, so be mindful of the neighborhood when searching for a new build.
              • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:09
                wiesz co, z chat gpt tez umiem korzystac, takze slabo swoja znajomosc obecnych realiow w UK reklamujesz.
                • ritual2019 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:11
                  Ja niczego nie reklamuje. A ty naucz sie lepiej trollowac. EOT.
                  • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:11
                    🤦‍♀️
                  • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:15
                    musze cie uswiadomic, bo nie wiesz, ze rzad uk i concils obliguja deweloperow w uk zeby zawieraly co najmniej 10% of affordable housing wliczajac w to council, widze ze nie masz pojecia o tym, twoj czat gpt tez slaba ci dal odpowiedz. z nim trzeba umiec rozmawiac i dopytywac o szczegoly. mam nadzieje, ze czegos cie dzisiaj nauczylam i dowiedzialas sie csegos nowego. a teraz idz ske rozejrzec czy na pewno nie masz w sasiedztwie conuncilow, bo widze, ze
                    mozesz nawet nie ogarniac swojego podworka.
                    • princesswhitewolf Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 23:18
                      Napisykoncowe, zrozum ze te nowe budynki sa z zalozenia affordable. To nie sa domy dla sredniej klasy wyzszej. To sa domy jakie rozwiazac problem braku domow w UK.

Kogo stac kupuje dom nie na jakims osiedlu domkow ,ale na ulicy z czerwonej cegly , podwojnym murek typu cavity wall i ogrodem wiekszym niz te na osiedlach domkow
                      • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 23:55
                        princess, ale o jakiej cenie mowimy? czy cena 450k £ kwalifikuje sie do affordable?
                        • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 23:57
                          a jesli tak, to dlaczego wszyscy narzekaja, ze w uk chaty niebotycznie drogie, skoro pol miliona to takie affordable?
                        • princesswhitewolf Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 00:01
                          >czy cena 450k £ kwalifikuje sie do affordable

W Londynie i okolicach to chyba nie dom tylko jakas klitka za taka sume
                          • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 00:03
                            absolutnie nie w Londynie.
                            • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 00:04
                              nie zwariowalam jeszcze, zeby sie do Londynu ladowac w tym wszystkim, ojezu😂😂😂
                            • princesswhitewolf Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 00:20
                              No ale pomysl, srednia cena nieruchomosci w calym UK to £290k w tej chwili. W to wchodza studio flats i wielkie mansions. W Londynie i na wsi w Lincolnshire itd.
                              Wniosek taki, ze ceny sa super wysokie
            • dr.amy.farrah.fowler Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 16:39
              Czyli ci, co pracują, muszą zapieprzać całe życie zawodowe na własny dom (średnia cena nieruchomości w Londynie ponad 600 000 funtów, średnie wynagrodzenie w Londynie nawet nie 1/12 tego), za to nierobom funduje się przyjemne domeczki, i jeszcze muszą one być w dobrych miejscach i ładne, bo inaczej nieroby źle się poczują z powodu braku perspektyw i pójdą zadźgać kogoś nożem albo rozjechać ciężarówką.

Trzymajcie się tam w tym UK.
              • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 16:40
                dr.amy.farrah.fowler napisał(a):

> Czyli ci, co pracują, muszą zapieprzać całe życie zawodowe na własny dom (średn
                > ia cena nieruchomości w Londynie ponad 600 000 funtów, średnie wynagrodzenie w
                > Londynie nawet nie 1/12 tego), za to nierobom funduje się przyjemne domeczki, i
                > jeszcze muszą one być w dobrych miejscach i ładne, bo inaczej nieroby źle się
                > poczują z powodu braku perspektyw i pójdą zadźgać kogoś nożem albo rozjechać ci
                > ężarówką.
                >
                > Trzymajcie się tam w tym UK.
                >

tak.
                jak widzisz, pozostalym ematkom w uk to nie przeszkadza, to ja jestem dziwna i robie problem.
    • sueellen Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:25
      1. Jestem za konserwatywna opcja bo labour chce mnie oskubać głównie z emerytury i oddać biednym. Chce opodatkować podwójnie prywatną emeryturę co uważam za grabież w biały dzień.

2. Jestem za bo to dobrze zarabiających nie zniechęci a tych mało rozgarniętych zmotywuje. Zmniejsza przestępczość bo jest większa szansa że ktoś zgłosi, zadzwoni na policję, wymusza segregację śmieci, neighbours watch itd. Jak uniknąć? Kupić manor house z kawałem ziemi i nie mieć sąsiadów.
      3. Tak długo jak siedzą w tych hotelach niech sobie siedzą.
      • sueellen Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:27
        P.s. głosowałam na zielonych 😅. W kolejnych wyborach zagłosuje pewnie na konswerwy. Nigdy w życiu na labour.
      • szpil1 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:33
        sueellen napisała:

> 1. Jestem za konserwatywna opcja bo labour chce mnie oskubać głównie z emerytur
        > y i oddać biednym.

Biednym? Nierobom.
        • sueellen Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:42
          szpil1 napisała:

> sueellen napisała:
          >
          > > 1. Jestem za konserwatywna opcja bo labour chce mnie oskubać głównie z em
          > erytur
          > > y i oddać biednym.
          >
          > Biednym? Nierobom.

No nie chce być niegrzeczna 😅
      • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:34
        1. no dokladnie
        2. ale jestes za mieszanymi osiedlami czy przeciw? ja czytalam juz duzo na quora i reddit od ludzi bezposrednio dotknietymi tym zjawiskiem + zeznania znajomych i imho niw wyglada to za dobrze…

3. hehe…
        • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:37
          a zeby rozwinac pjt 2
          ty (sueleen) piszesz to tak czysto teoretycznie i zyczeniowo- bo takie bylo zalozenie, zeby biednych/ nierobow zsocjalizowac, ale w prajtyce to rozwala cala dzielnice, wystarczy ze trafi sie 1-2 domki zamieszkane przez patole, i koniec.

przyklad z forum: www.reddit.com/r/HousingUK/comments/1ewb6ey/new_social_housing_tenants_are_ruining_our_area/?chainedPosts=t3_1cmb5ms
          • sueellen Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 19:07
            napisykoncowe napisała:

> a zeby rozwinac pjt 2
            > ty (sueleen) piszesz to tak czysto teoretycznie i zyczeniowo-

Pisze na podstawie własnych doświadczeń. Mieszkam w tym kraju od wielu lat. Przykłady.
            Sąsiedzi mieszkający w tzw domu" z councilu " byli uciążliwi. Nie zajmowali się psami, nie segregowali śmieci, w czasie lockdownu mieli wielu i częstych gości. Potem okazało się że handlowali narkotykami. Nie robili imprez , nie robili awantur a jednocześnie byli podejrzani i działali na nerwy. Zostali zgłoszeni kilkakrotnie przez różne osoby z różnych powodów, mile "case" w councilu, byli na oku. Któregos dnia przyjechała policja zawinęła sąsiada , sąsiadkę przesiedlili gdzieś indziej. Ale były mniej drastyczne środki. Sąsiadów można zgłosić za śmiecenie czy niesegregowanie śmieci , nieodpowiednia opiekę nad dziećmi czy zwierzętami awantury czy imprezy. Zostają objęci kuratelą odpowiednich służb , są na oku a ich zachowania są stale korygowane. To działa. Sama zauważyłam poprawę Counsillowscy sąsiedzi np zaczęli dbać o swoje ogródki . Po tym gdy jeden z sąsiadów wygrał konkurs na najpiękniejszy ogród, a w lockdownie dzieliliśmy się wyhodowanymi warzywami nagle tematem zainteresowało się coraz więcej osób. Kiedy sąsiedzi widzą innych sąsiadów pielacych, koszących, dbających to sami też zaczynają dbać. Jest to też okazją do rozmowy.
            Kiedy w jednym z domów w upalna letnią noc słuchać było krzyki, zrobiło się poruszenie. W nocy ludzie wychodzili z domów by sprawdzić co się dzieje i kto tak krzyczy Kilku sąsiadów zebranych na ulicy zapukało. Okazało się że sąsiadka ma autystyczna siostrzenice, mocno zaburzoną, która zabrali do siebie bo biologiczna matka nie dawała sobie z nią rady. Kiedy sprawa się wyjaśniła, rodzina dostała większą pomoc, miejsce w odpowiednim ośrodku terapii, rentę itd. Po prostu sąsiedzi za nich wydeptali ścieżki do odpowiednich organów administracji, doradzali pomagali.
        • sueellen Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:45
          napisykoncowe napisała:

>
          > 2. ale jestes za mieszanymi osiedlami czy przeciw?

Jestem za. Jedyny sensowny pomysł na powstrzymanie segregacji i tworzenia gett. Ludzie społecznie niedopasowani zostają dość szybko "spacyfikowani" przez tych porządnych obywateli zarówno za pomocą kija jak i marchewki.
          • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:51
            nie wiem… zerknij na ten artykul, ktory podeslalam(pelno jest w necie podobnych zeznan swiadkow). marksism powinien zostac zakopany i zapomniany raz na zawsze, bo to sie po prostu nie sprawdza i nigdy nie sprawdzal.

a ty masz u siebie beneficiarzy?
            • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:53
              i wydaje mi sie tez, ze innym pomyslem byloby pogonienie beneficiarzy do pracy- moze jako pomoc w budowaniu takich domow… a potem zeby sie ubiegali o mortgage na jakis 1-2 bedroom? a nie, siedza na zasilku i czekaja az dostana 4 bdroom w dobrej dzielnicy gdzie inni musieli zabulic cala kwote za nieruchomosc, na co ciezko pracowali. wtf…
              • po_godzinach_1 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:57
                napisykoncowe napisała:

> i wydaje mi sie tez, ze innym pomyslem byloby pogonienie beneficiarzy do pracy-
                > moze jako pomoc w budowaniu takich domow… a potem zeby sie ubiegali o mortgage
                > na jakis 1-2 bedroom? a nie, siedza na zasilku i czekaja az dostana 4 bdroom w
                > dobrej dzielnicy gdzie inni musieli zabulic cala kwote za nieruchomosc, na co
                > ciezko pracowali. wtf…

Może kandyduj na jakiego ministra w brytyjskim rządzie alboco
                • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 18:58
                  spoko
                • asia.sthm Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 19:06
                  > Może kandyduj na jakiego ministra w brytyjskim rządzie alboco

Popieram. Albo niech zostanie beneficiarzem, bo dlugotrwaly, permanentny scisk d.upska moze wywolac niezdolnosc do pracy.
                  • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 19:08
                    lewackich trolli ignoruje
                    • asia.sthm Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 19:13
                      wlasnie widac jak ignorujesz big_grin

Zeby ci z nosa cieklo
            • sueellen Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 19:12
              Po co mi czytać artykuły?

Tak mieszkam na nowym osiedlu domków jednorodzinnych gdzie 10% stanowią też affordable rent. Problemy były ale się skończyły bo najbardziej problematycznie sąsiedzi zostali wyrzuceni a reszta skutecznie spacyfikowana. Jest spokój i porządek.
              • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 19:15
                sueellen napisała:

> Po co mi czytać artykuły?
                >
                > Tak mieszkam na nowym osiedlu domków jednorodzinnych gdzie 10% stanowią też aff
                > ordable rent. Problemy były ale się skończyły bo najbardziej problematycznie są
                > siedzi zostali wyrzuceni a reszta skutecznie spacyfikowana. Jest spokój i porzą
                > dek.

no to czy moglabys mi opowiedziec cos wiecej? jak sie wyrzuca takich problematycznych? sprawdzajac zrodla nie jest o to tak latwo
                • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 19:20
                  i ba pewno tylko 10%? orzegladajac oferty barrat/ david wilson homes to oni maja grubo ponad 10%. na jednym z osiedli na 200 domow az 70 domow jest affordable (z czego 60% ma byc przeznaczona na affordable renting).
                  wiec…. ja nie wiem czy na tej ematce wszyscy koloryzuja czy zyja w jakiejs alternatywnej, niedostepnej dla zwyklych smiertelnikow rzeczywistosci
                • sueellen Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 10:42
                  napisykoncowe napisała:

> no to czy moglabys mi opowiedziec cos wiecej? jak sie wyrzuca takich problematy
                  > cznych? sprawdzajac zrodla nie jest o to tak latwo

Zgłaszać odpowiednim służbom i instytucjom, zapisywać kiedy kto gdzie. Np sąsiad regularnie puszcza głos na muzykę. Ile razy w tygodniu? Jak długo? W jakich godzinach?
                  Sąsiad prowadzi nielegalną działalność
                  Sąsiad wynajmuje swój dom nielegalne (overcrowding)

Itd itp. Im więcej sąsiadów zgłasza regularnie tym szybciej służby się zainteresują. W ten sposób z sąsiadami wsadziliśmy handlarza narkotyków do paki ( zgłosiliśmy suspicious activity) - bo w lockdownie coś dużo gości mieli , takich na chwilę. Podjeżdżalo auto, 3 min i odjeżdżali. I tak po kilka razy dziennie, codziennie.
              • ritual2019 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 19:24
                sueellen napisała:

>
                > Tak mieszkam na nowym osiedlu domków jednorodzinnych gdzie 10% stanowią też aff
                > ordable rent.

Moze sie zdecyduj czy ty mieszkasz w cottage na wsi czy w new build.
                • sueellen Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 00:37
                  ritual2019 napisał(a):

.
                  >
                  > Moze sie zdecyduj czy ty mieszkasz w cottage na wsi czy w new build.

A musze się decydować? Mamy 3 domy.
                  • ritual2019 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 08:06
                    Masz 300 🤣
                    • ritual2019 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 08:08
                      Jak te imprezujace nocami nastolatki, ale ktos szybko zauwazyl ze one w wieku jeszcze nieimprezowym.
                      No ale gazeta placi...
                    • sueellen Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 10:43
                      ritual2019 napisał(a):

> Masz 300 🤣

Fajnie by było, nie powiem 😊
                      W każdym razie idę w dobrym kierunku.
                    • princesswhitewolf Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 18:43
                      Najma ale co w tym dziwnego? Przeciez ty gdzies mieszkalas zanim poznalas partnera swojego. On tez. I tak rodza sie dwa domy. A potem np jego ojciec zmarl...no i taj zrodzily sie trzy itd.
                      Sueellen nie ma 18 lat tylko swoje lata
            • sueellen Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 10:36
              napisykoncowe napisała:

>
              > a ty masz u siebie beneficiarzy?

Ludzie którzy mieszkają w affordable housing najprawdopodobniej biorą jakieś benefity. Nie zaglądam im do portfela. Z tego co widzę przynajmniej jeden członek rodziny pracuje, ale może zarabiać zbyt mało by utrzymać rodzinę.
              • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 11:44
                sueellen napisała:

> napisykoncowe napisała:
                >
                > >
                > > a ty masz u siebie beneficiarzy?
                >
                > Ludzie którzy mieszkają w affordable housing najprawdopodobniej biorą jakieś be
                > nefity. Nie zaglądam im do portfela. Z tego co widzę przynajmniej jeden członek
                > rodziny pracuje, ale może zarabiać zbyt mało by utrzymać rodzinę.

a skad wiesz w ogole, kto mieszka w affordable? sa jakos oznakowane czy wybudowane na ciemnym koncu osiedla - czy mapke sobie zrobilas z krzyzykami, ktory jest private, a ktory nie? tak pytam…
                • sueellen Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 13:05
                  napisykoncowe napisała:

> a skad wiesz w ogole, kto mieszka w affordable?

Bo mam development plans
                  W sieci są też dostępne historię konkretnych domów, kiedy i za ile zostały sprzedane itd
                  • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 13:46
                    wiem, ze sa zaznaczone na planach. wiec: do portfela im nie zagladasz, ale dyskretnie odnotowane, kto na swoim, a kto ma benefitach to juz jest 😂 przepraszam, rozbawilo mnie to
                    • sueellen Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 17:16
                      napisykoncowe napisała:

> wiem, ze sa zaznaczone na planach. wiec: do portfela im nie zagladasz, ale dysk
                      > retnie odnotowane, kto na swoim, a kto ma benefitach to juz jest 😂 przeprasza
                      > m, rozbawilo mnie to

Tylko w przypadku tych którzy sprawiali problemy. Łatwo sprawdzić i można podjąć odpowiednie działania w razie potrzeby.
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 15:30
            No chyba że nie zostaną i wręcz przeciwnie, zostaną zalążkiem rozprzestrzeniającego się syfu. Znasz "The Broken Windows Theory"? Degeneracja dzielnicy zaczyna się od drobiazgów.
            • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 15:42

> No chyba że nie zostaną i wręcz przeciwnie, zostaną zalążkiem rozprzestrzeniają
              > cego się syfu. Znasz "The Broken Windows Theory"? Degeneracja dzielnicy zaczyna
              > się od drobiazgów.

dokladnie o to mi chodzi.
              • dr.amy.farrah.fowler Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 16:28
                No bo w praktyce ten scenariusz jest bardziej prawdopodobny.

Żeby ustawiać kogoś do pionu, to trzeba mieć czas, energię i jeszcze w wielu przypadkach się nie bać. To przeważnie nie są śmiecące dzieci, które wystarczy opierd*lić, żeby zaczęły dla świętego spokoju zbierać papierki po gumach do żucia, tylko nierzadko patologia, przestępcy, gangsterka. A jak służby są bezradne, to kto może po prostu się wyprowadza, jak ci ludzie z wątku na reddicie, sprzedali dom ze stratą i wynieśli się.
                • sueellen Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 17:23

>
                  > Żeby ustawiać kogoś do pionu, to trzeba mieć czas, energię i jeszcze w wielu pr
                  > zypadkach się nie bać.

A ja na to potrzymać mi grabki.
                  Doprowadziłam (nie sama) do aresztowania jednego gnoja i eksmisji dwóch "rodzin" oraz ustawiliśmy do pionu innych którzy nie przestrzegali dobrych obyczajów ( śmiecenie, imprezy, niedbanie o dom) zarówno za pomocą kija ( zgłoszenia) jak i dobrego przykładu (akcje sprzątania, pielenia, wymiany sadzonkami itd). Oczywiście nie samodzielnie, zaangażowanych było kilka domów z sąsiedztwa.

> , tylko nierzadko patologia, przestępcy, gangsterka. A jak służby są bezradne,
                  > to kto może po prostu się wyprowadza,

Służby są bezradne bo nie mają zgłoszeń, świadków. Najgorzej gdy sąsiedzi " się boją". No to jak się boją to niech się boją dalej. Ich sprawa. Jeśli sąsiedzi się interesują i zgłaszają i współpracują to i służby przestają być bezradne. Tak to działa.
                  • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 17:29
                    sueellen napisała:

> dr.amy.farrah.fowler napisał(a):
                    >
                    >
                    > A ja na to potrzymać mi grabki.
                    > Doprowadziłam (nie sama) do aresztowania jednego gnoja i eksmisji dwóch "rodzin
                    > " oraz ustawiliśmy do pionu innych którzy nie przestrzegali dobrych obyczajów (
                    > śmiecenie, imprezy, niedbanie o dom) zarówno za pomocą kija ( zgłoszenia) jak
                    > i dobrego przykładu (akcje sprzątania, pielenia, wymiany sadzonkami itd). Oczyw
                    > iście nie samodzielnie, zaangażowanych było kilka domów z

masakra… sorry, ale ja szuka w domu, zeby w nim mieszkac, a nie bawic sie w aktywiste na co dzien i walczyc z patola. w koncu wydalo sie, kto mieszka w affordable housing- kupa patoli, z ktora trzeba sie pozniej uzerac. dzieki za te informacje. wypisuje sie z dealu u tego dewelopera. tragedia…
                    • sueellen Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 17:44
                      napisykoncowe napisała:

>
                      > masakra… sorry, ale ja szuka w domu, zeby w nim mieszkac, a nie bawic sie

Jak sobie uważasz. Ja się pobawilam w aktywistkę rok dwa lata i od kilku lat mam blogi spokój ciszę i fajnych sąsiadów. Co więcej , przesłanie poszło dalej i ci z affordable housing Sami jedni drugich ustawiają do pionu kiedy zobaczyli że jednak się da. Dziś jak ktoś planuje imprezę to informuje sąsiadów dookoła, gorąco przeprasza i stara się być ciszej po 23:00. Od miesięcy jeśli już nie lat nie miałam do nikogo zastrzeżeń. Większość tych "patusow" jak ich nazywasz jest naprawialna i do patusow im daleko, pod warunkiem że widzą dobry przykład. Na początku ich ogródki przed domem to był syf, a teraz widzę że zaczynają dbać. Najczęstsze "przewinienia" to było niesegregowanie śmieci i niedbanie o ogródki przed domami, czasem komunikacja krzykiem. Wiadomo , ludzie z kasą mówią szeptem 😂
                      • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 17:46
                        nie jestem pracownikiem socjalnym, zeby “naprawiac” patusow. poza tym ile to lat masz spokoj- mowilas, ze w 2020 sie wprowadzilas tam i pierwsze lata to byla walka??
                        • sueellen Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 18:06
                          napisykoncowe napisała:

- mowilas, ze w 2020 sie wprowadzilas tam i pierwsze lata to byla
                          > walka??
                          Nie mogłam tak mówić bo nie wprowadziłam się w 2020. W 2020 w czasie lockdownu osoby podejrzane stały się po prostu widoczne. Wszyscy siedzieli w domach, ciepło było więc widać było że coś w tym jednym domu jest nie tak. Poszły pisma, była interwencja policji, teraz mieszka tam spokojna rodzina i jest dobrze.
    • princesswhitewolf Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 23:14
      1. A nie, ja glosuje na Lib Dem zawsze

2. Jakie znowu osiedla? Chyba ci sie z Polska pomylilo. Tu jest bardzo malo osiedli czyli blokow. Chyba ze masz na mysli mieszanie domos councillowskich miedzy prywatnymi. W ogole mi to nie przeszkadza

3. Przeprowadz sie do Afganistanu to zrozumiesz
      • taki-sobie-nick Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 23:30
        princesswhitewolf napisała:

>

>
        > 3. Przeprowadz sie do Afganistanu to zrozumiesz

Nierealne, jak sądzę. Poza tym czy oni coś robią? Uczą się angielskiego, szukają pracy?
        • princesswhitewolf Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 00:22
          Dlaczego zakładasz ze siedza na zasilkach
          .znam Polke co wyszła za taksowkarza Afganczyka. Bardzo mily facet
          • taki-sobie-nick Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 00:30

> Dlaczego zakładasz ze siedza na zasilkach

Nie zakładam, tylko pytam. To co innego.
          • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 09:32

> Dlaczego zakładasz ze siedza na zasilkach
            > .znam Polke co wyszła za taksowkarza Afganczyka. Bardzo mily facet

ehhh.. Polka i Afganczyk, no moj ulubiony mix 😂😂

sorry za moja zasciankowosc 😂😂
            • princesswhitewolf Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 18:35
              No zasciankowosc. To Pani psycholog zatrudniona w szkole a jej maz jest taksowkarzem i jest fantastyczny.
      • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 23:50

> 3. Przeprowadz sie do Afganistanu to zrozumiesz

wlasnie nie po to mieszkam w Europie (chyba jeszcze), zeby miec Afganistan wokol. Czemu to ty sie tam nie wyprowadzisz moze? bedzie o jeden dom wiecej dla vulnerable refugees….
        • taki-sobie-nick Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 14.02.25, 23:53
          Dlaczego vulnerable?
          • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 00:00
            taki-sobie-nick napisała:

> Dlaczego vulnerable?

wlasnie nie wiem. tak o nich pisza w mediach. ze są vulnerable i narazeni na ataki ekstremistow prawicowych 🤷🏼‍♀️ biedaczki

www.bucksfreepress.co.uk/news/24544314.no-asylum-seekers-housed-buckinghamshire-hotels/
            • taki-sobie-nick Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 00:22
              napisykoncowe napisała:

> taki-sobie-nick napisała:
              >
              > > Dlaczego vulnerable?
              >
              > wlasnie nie wiem. tak o nich pisza w mediach. ze są vulnerable i narazeni na at
              > aki ekstremistow prawicowych 🤷🏼‍♀️ biedaczki

Na ataki ekstremistów to są narażeni, ale żeby byli tacy wrażliwi...
        • princesswhitewolf Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 00:26
          Ja sie przeprowadzilam swiadomie do miejscs wielokulturowego a nie zascianka prawicowych katoli
          • taki-sobie-nick Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 00:31
            No to możesz mieć prawicowych Afgoli.
            • taki-sobie-nick Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 00:38
              Polecam twojej uwadze zwłaszcza fotki.

lekarze-bez-granic.pl/afganistan-dzialania-w-bamianie-galeria-zdjec/
              • taki-sobie-nick Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 00:40
                A tu minister do spraw cnoty i występku:

www.rp.pl/spoleczenstwo/art41012561-afganistan-talibowie-oglosili-kodeks-cnot-i-wystepkow-damski-glos-i-meska-broda-na-cenzurowanym
            • tanebo0001 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 00:42
              Zawsze zastanawiało mnie dlaczego prawicowe wsioki emigrują.
              • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 09:31
                tanebo0001 napisał:

> Zawsze zastanawiało mnie dlaczego prawicowe wsioki emigrują.

a ja sie zastanawiam co o swiecie takie osoby jak ty? myslisz, ze UK zawsze byla upstrzona tzw. uchodzcami i ze brytyjczycy sa przeszczesliwi, ze ich posiadaja?… UK to naprawde nacjonalistyczny kraj. nie chce mi sie rozwijac.
                • tanebo0001 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 09:38
                  Po pierwsze - dlaczego emigrują? Bo tam gdzie żyją nie ma co żryć albo jest wojna. Więc wyjście jest proste - nie ocieplać klimatu i interweniować gdy gdzieś zaczyna się wojna. Tylko jak żyć jak nie można smrodzić starym dieslem albo ogrzewając dom oponami. Nie chcesz imigrantów? Chętnie przyjmie ich Al kaida. Nie chcesz płacić za USAID? Chiny już mówią że chętnie was zastąpią. Oczywiście nie za darmo...
                  • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 11:16
                    tanebo0001 napisał:

> Po pierwsze - dlaczego emigrują? Bo tam gdzie żyją nie ma co żryć albo jest woj
                    > na. Więc wyjście jest proste - nie ocieplać klimatu i interweniować gdy gdzieś
                    > zaczyna się wojna. Tylko jak żyć jak nie można smrodzić starym dieslem albo ogr
                    > zewając dom oponami. Nie chcesz imigrantów? Chętnie przyjmie ich Al kaida. Nie
                    > chcesz płacić za USAID? Chiny już mówią że chętnie was zastąpią. Oczywiście nie
                    > za darmo...

sluchaj europa nie jest taka elastyczna zeby teraz przeniesc cala azje mniejsza do siebie. wiem, ze lewackie trolle maja branie w takich tematach takze nie odpowiadam ci wiecej.
                    • tanebo0001 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 11:35
                      No to mówię!!!!! Nie niszczyć planety i ograniczać wojny.
            • princesswhitewolf Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 18:36
              Ludzie lubia sie skupiac na radykalach ale ci to wyjatki. Wiekszosc ludzi ulega amalgamacji kulturowej
          • hrasier_2 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 09:37

> Ja sie przeprowadzilam swiadomie do miejscs wielokulturowego a nie zascianka pr
            > awicowych katoli
            Daj Ci Boże, by Cię nie spotkało tak jak w Niemczech. Nie wiem po co ta ciągła pogarda do katolików.
            • tanebo0001 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 09:39
              BO NA SIŁĘ WCISKACIE WSZYSTKIM SWOJĄ ZBOCZONĄ IDEOLOGIĘ A SAMI NIE ŻYJECIE WG NIEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HIPOKRYZJA WYCIEKA WAM USZAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 11:20
                tanebo0001 napisał:

> BO NA SIŁĘ WCISKACIE WSZYSTKIM SWOJĄ ZBOCZONĄ IDEOLOGIĘ A SAMI NIE ŻYJECIE WG N
                > IEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HIPOKRYZJA WYCIEKA WAM USZAMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

spoko, islam chetnie przejmie takich jak ty. islam kest dobry i wcale nie ma w nim hipokryzji. jedyne co to baby beda musialy w burkach lazic i to oczywiscie absolutnie nie same. rodzic 6 dzieci. dawac sie lac swojemu mezowi z ktorym nie beda mogly wziac rozwodu, bo zabronione. i wszystkie te inne przyjemnosci jakie niesie ze soba islam, a ktorych juz mi sie nie chce wymieniac.

nie wiem, gdzie was sieja tych inteligentow antykoscielnych, naprawde. wiadomo ze pustkai nie bedzie i jak wykosi sie koscil to przyjdzie nowe- a wyboru nie bedzie praktycznie, no cala europa zach. zasrana islamem. naprawde wole chinczykow 😂
                • tanebo0001 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 11:27
                  A co za różnica czy islam czy wy? Niczym się nie różnicie!
                  • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 11:27
                    1/100
                    • tanebo0001 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 11:35
                      To opinia spoza twojej banieczki.
                      • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 15:18
                        obrazasz moje uczucia religijne, szerzysz hate speech, jestes nietolerancyjna i powinnas isc za to do wiezienia na co najmniej 36 tygodni.
                  • dr.amy.farrah.fowler Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 16:09
                    Nieno, niczym istotnie, za zaprzestanie praktykowania katolicyzmu można zostać zabitym.
                    • tanebo0001 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 16:19
                      Oczywiście. W w sumie z katolicyzmu też. Bo nie da się wymazać chrztu. W islamie też mają ردة . A kara śmierci za apostazję stosowana jest tylko w kilku krajach - tak dzikich że za kradzież wielbłąda nabijają na pal...
                      • dr.amy.farrah.fowler Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 16:32
                        No Rushdi miał pecha, że zamieszkał w dzikim kraju, co nie?

A taka Ayaan Hirsi Ali to nawet nie wiadomo, gdzie mieszka, zdaje się przerzucili ją do Stanów incognito i gdzieś tam siedzi pod ochroną policji, żeby jej byli współwyznawcy nie zaciukali.
              • princesswhitewolf Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 18:37
                Nie krzycz tanebo - nie naduzywaj wielkich liter
            • princesswhitewolf Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 18:37
              Przeciez ja nie mowie o katolikach tylko o prawicowych katolikach ktorzy niby mowia o milosci ale nie cierpia wszystkich lacznie z sasiadami. A miala byc to religia milosci
    • mamaafg Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 10:29
      1/100. Slaby trolling. Nas, mieszkancow uk takie tematy od dawna nie ruszaja. Nie wiem wiec czemu polka reaguje na nie tak histerycznie. Po prostu nie przyjezdzaj, nie odwiedzaj, nie interesuj sie czy co tam sobie w glowie planujesz.
      • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 11:17
        taktak. bo 1. albo jestes lewicowym trollem albo2. siedzisz na spcjalu razem z afganczykami wiec co ma cie ruszac niby?
        • mamaafg Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 12:02
          Tak tak 👍
      • asia.sthm Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 14:09
        Co to za zmywak? Następny nawiedzony rasiol?
        Nie da się go słuchać ale końcówkę ma interesujàcà. Dziękujàc sponsorom za wsparcie podejrzewa, że przyjdà panowie zabrać go na poszerzanie odbytu, więc córce wydał polecenie nagrywania aby sponsorzy wiedzieli o aresztowaniu.
        Piorun wie jakà ma diagnozę, ale zdrowy nie jest. Nadaje jak karabin maszynowy starajac się na dowcip.
        I po co ja w to klikałam, uduszę tabebo.
        • princesswhitewolf Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 18:41
          Zmywak na tym zarabia. Nie splywalyby kliki gdby nie żerował na najnizszych instynktach
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 16.02.25, 08:44
            Lewicowe zboczenia z facetami przebranymi za małe dziewczynki też się świetnie klikają.
            • tanebo0001 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 16.02.25, 08:52
              Zwłaszcza w kościołach...
              • dr.amy.farrah.fowler Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 16.02.25, 09:51
                W kościołach to raczej z chłopcami.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 16:44
        Zmywak! Uwielbiam go. Wyjątkowe połączenie ciekawych informacji i wygłupu.

Tomku, jeśli to czytasz, kocham Cię (nie mów żonie).
        • asia.sthm Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 17:04

> Zmywak! Uwielbiam go. Wyjątkowe połączenie ciekawych informacji i wygłupu.
          >
          > Tomku, jeśli to czytasz, kocham Cię (nie mów żonie).
          >

Wiadomo, wy jesteście z tej samej kapusty. 🤣
          • dr.amy.farrah.fowler Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 17:11
            I jesteśmy z tego dumni!
            • asia.sthm Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 17:13
              Jak każdy głàb 😆
              • princesswhitewolf Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 15.02.25, 18:41
                Asia no to ci sie udało 😂
              • dr.amy.farrah.fowler Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 16.02.25, 08:43
                Wolę być głąbem niż pogrążonym urojeniach lewicoidem odpowiedzialnym za śmierć Europy, jaką znamy.
                  • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 16.02.25, 09:10
                    piekne czasy, kiedy wszyscy byli na swoich miejscach. naprawde nie wiem, co musialo sie stac w zyciorysie takich jak ty, ze tak namietnie dazycie do samounicestwienia, ale musialo byc grubo.
                    to nie mogl byc zwykly alkoholizm w domu czy pijany wujek.. to musialo byc cos.. cos naprawde przerazajacego.. nieuleczalnie bolesnego…. 🫣
                    • tanebo0001 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 16.02.25, 09:21
                      napisykoncowe napisała:

> piekne czasy, kiedy wszyscy byli na swoich miejscach. naprawde nie wiem, co mus
                      > ialo sie stac w zyciorysie takich jak ty, ze tak namietnie dazycie do samounice
                      > stwienia, ale musialo byc grubo.
                      > to nie mogl byc zwykly alkoholizm w domu czy pijany wujek.. to musialo byc cos.
                      > . cos naprawde przerazajacego.. nieuleczalnie bolesnego…. 🫣
                      Piękne czasy. Żydów i Słowian przepuszczano przez komin. Masz nadzieję że wrócą? Pewna jesteś że masz aryjskich przedków? Sprawdzałaś do siódmego pokolenia? Może i ty też przejdziesz przez komin...
                  • asia.sthm Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 16.02.25, 09:17
                    Myślisz, że coś dotrze? Faszolki nawet się nie kapnà o co chodzi.

Już ci tego zmywaka wybaczam.
                  • dr.amy.farrah.fowler Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 16.02.25, 10:11
                    Owszem, idzie, a zawdzięczamy to właśnie lewicoidom, do których nie dociera, że wciskanie do gardła urojonego multikulti w postaci gwałcicieli i zamachowców z Afryki i Azji kiedyś skończy się rzezią.
                    • tanebo0001 Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 16.02.25, 10:25
                      Po pierwsze - co? Biali nie gwałcą? UDOWODNIJ ŻE CZARNI GWAŁCĄ CZĘŚCIEJ. Widzę że znowu żyłka pękła. Co? Znowu rolę w Star Wars zagrała kobieta? Czy królewna śnieżka ma zbyt ciemny odcień skóry i ci nie staje? TO WYJDŹ Z PIWNICY INCELU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • napisykoncowe Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 16.02.25, 13:48
                        nie interesuja mnie moi przodkowie, zyje dniem dzisiejszym, a dzisiaj fakt jest taki, ze twoje ziomy - syryjczycy i afganczycy i inni - czycy, nozuja europejczykow gdzie popadnie. jak ci sie to podoba i nie masz nic na przeciwko - i usprawiedliwiasz ich tym, ze przeciez bialo tez gwalco- to ja ci nawet troche wspolczuje doswiadczen zyciowych, ktore cie doprowadzily do tego stanu.
                      • dr.amy.farrah.fowler Re: Pytanie do osob mieszkających w UK 17.02.25, 11:20
                        Arabowie są biali, doucz się.

Nie, nie chodzi o kolor skóry, chodzi o wychowanie w opresyjnej, średniowiecznej religii, gdzie kobieta jest sprzętem domowym, a każda niemuzułmanka to z definicji k*rwa i można brać jak swoje. (No bo jak nie zasłania włosów i chodzi w krótkiej spódniczce, to jasne, że k*rwa).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka