00zxc00 16.02.25, 10:50 leżycie chore w łóżku cały dzień? Telewizja mnie męczy. Dwa odcinki serialu mogę obejrzeć ale to maksimum. 🤧 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madame_edith Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 10:55 Czytam i śpię na zmianę. Nie pamiętam jednak kiedy tak sobie mogłam poleżeć, zazwyczaj nawet jak jestem chora to muszę wziąć leki i robić swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
00zxc00 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 13:07 Mnie leki nie pomagają. Jedyne co pomaga to porządne wyleżenie się w cieple pod pierzyną i picie ciepłych napojów. Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 13:16 Jesoo, jak mnie drażni takie gadanie. Jak masz siłę "robić swoje", to chyba nigdy porządnie chora nie byłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 10:55 Przerabiałam niedawno. Nie miałam siły na nic, po prostu leżałam albo spałam. Jak mi się polepszyło, to oglądałam seriale, czytałam i tłukłam Duolingo. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 10:59 Identycznie. Jesli jestem tak chora, ze leżę w łóżku, to nie mam za bardzo sily na nic i głównie śpię. Jak daję radę czytać, to znaczy, że zaczyna iść ku lepszemu. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 11:00 Śpię/drzemię i robię przerwy tylko na posiłki i toaletę. Jeśli mam ochotę i siłę na czytanie i seriale, to znaczy, że nie jestem tak chora, by leżeć w łóżku. Odpowiedz Link Zgłoś
00zxc00 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 13:08 Ale jak tylko wstaję z łóżka to zaczynam kichać i nie mogę przestać. To co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 15:58 Znaleźć przyczynę kichania, bo najwyraźniej jest poza łóżkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 11:03 Na zmianę czytam, śpię i słucham radia. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 11:15 Dziękuję za ten wątek, bo sama miałam pytać jak funkcjonują inni. Jestem właśnie leżąca i to bardzo, i na dłużej. Nic mnie nie interesuje - ani czytanie (które normalnie uwielbiam), ani tv, ani radio, więc leżę i od leżenia boli wszystko lącznie z cierpiącą duszą 😭 „Wypoczynek” jest bardzo męczący😩 Ps. Jak ktoś ma rady jak to przetrwać plus sposób na nerwoból pod łopatką to poproszę 🙏 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 16:24 cholernie meczacy staralam sie przespac jak najwiecej, z Kicia.Yoda (*) u boku bylo jakos latwiej i ogladalam po raz kolejny moj ulubiony serial, czytanie srednio mi szlo Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 11:38 W czasie choroby nie potrafię spać. Więc ostatnio jak miałam prawie 40 st gorączki to po prostu leżałam i gapiłam się w sufit. Trwało to1 dzień, pozostałe dni łaziłam i nadrabiałam okołodomowe zaległości. Gdybym była unieruchomiona, to bym czytała. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 11:44 Czytam. Czasem oglądam, mam tyle rzeczy do oglądania, że nadrabiam zaległości. Śpię. Jak się lepiej czuję trochę to dochodzi to hobby, które mogę robić na leżąco/siedząco albo przy kompie. Cały tydzień ostatni tak spędziłam, bo dziecko przywlekło jakiegoś wirusa, jemu przeszło w 3 dni, a mi się ciągnie, chociaż lżej przechodzę, tyle że jakby bardziej w czasie rozciągnięte. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 11:45 Śpię, czytam, słucham podcastów Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 16:09 Jak jestem chora i leżę w łóżku, to śpię. Jak nie jestem aż tak chora, żeby spać, to nie leżę w łóżku, bo i po co miałabym leżeć? Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 16:20 jak masz zakaz obciazania stopy przez np 3 miesiace i jedyne wyjscie z kanapy to kustykanie z kulami na jednej nodze do lazienki, to co robisz? siedzenie tez nie jest wyjsciem, bo masz noge miec uniesiona a kazda proba zmiany typu ' a posiedze sobie ' konczy sie obrzekiem i pulsujacym bolem? przypadki chorobowe wymagajace lezenia/ sporego ograniczenia ruchomosci to nie tylko przeziebienie czy grypa, tak wtedy najczesciej spie, o ile np bol gardla da zasnac Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 16:26 W takim unieruchomieniu jest plus taki że nie masz gorączki i ciężkiej, bolącej głowy. Więc czytasz, oglądasz tv, grasz, buszujesz w necie, działasz manualnie, na ile pozwala pozycja leżącą, półleżącą. Upierdliwe co prawda, ale zająć się czymś można. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 18:02 po pierwszym tygodniu masz serdecznie dosc ogladania tv, buszowania w necie i innych 'aktywnosci' przy goraczce i ciezkiej bolacej glowie jednak najlepiej robi sen, im wiecej tym lepiej a i bolec cie moze rowniez to co powoduje brak mozliwosci ruchu i wstania z lozka a odnioslam sie jedynie to tego co napisla trzykoty Jak nie jestem aż tak chora, żeby spać, to nie leżę w łóżku, bo i po co miałabym leżeć Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 16:22 Ostatnio tak leżałam w covidzie, nie robiłam nic. Telewizja mnie męczyła, książek nie mogłam, bolała mnie głową i oczy. Leżałam, spałam, dzemałam, nasłuchiwałam odgłosów z domu i podwórka, gadałam z rodzinką, ale ze względu na zaraźliwość unikaliśmy się trochę. Krótkie stany chorobowe - leżę, słucham muzyki, nie robię nic, ale to powiedzmy wieczór taki tylko, od rana jestem na tyle zdrowa, że funkcjonuję normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 17:40 Oglądam tv (częściej pewnie filmy na stremingach niż zwykłe kanały, no ale też), przeglądam internet, czytam książkę, piszę ze znajomymi i przerywam to wszystko drzemkami, i ewentualnie zabawą z córką czy rozmową z mężem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 17:40 Oglądam tv (częściej pewnie filmy na stremingach niż zwykłe kanały, no ale też), przeglądam internet, czytam książkę, piszę ze znajomymi i przerywam to wszystko drzemkami, i ewentualnie zabawą z córką czy rozmową z mężem. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 17:43 Jeśli jestem na tyle chora, by musieć leżeć w łóżku cały dzień, to głównie śpię. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 17:55 Zdarzyło mi się w tym roku i dokładnie nie miałam kompletnie siły jeden dzień. Spałam , czasem spojrzałam na forum, siły zero. i zmuszałam się, żeby coś wypić, ale nie zrobiłabym sobie. Kolejnego dnia już zdołałam zrobić sobie herbatę. Aczkolwiek też leżałam. Generalnie też wydawało mi się, że wszystko robię w chorobie . Tym razem padłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 21:17 Jeśli mnie oglądanie czy czytanie męczy, to śpię, bo na nic innego nie mam siły. Odpowiedz Link Zgłoś