Dodaj do ulubionych

Co robicie kiedy

16.02.25, 10:50
leżycie chore w łóżku cały dzień? Telewizja mnie męczy. Dwa odcinki serialu mogę obejrzeć ale to maksimum.
🤧
Obserwuj wątek
    • madame_edith Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 10:55
      Czytam i śpię na zmianę. Nie pamiętam jednak kiedy tak sobie mogłam poleżeć, zazwyczaj nawet jak jestem chora to muszę wziąć leki i robić swoje.
      • lajtova Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 11:41
        Nie musisz. Chcesz.
      • 00zxc00 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 13:07
        Mnie leki nie pomagają. Jedyne co pomaga to porządne wyleżenie się w cieple pod pierzyną i picie ciepłych napojów.
      • bezmiesny_jez Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 13:16
        Jesoo, jak mnie drażni takie gadanie. Jak masz siłę "robić swoje", to chyba nigdy porządnie chora nie byłaś.
        • madame_edith Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 13:54
          Bardzo możliwe i dzięki bogu!
    • primula.alpicola Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 10:55
      Przerabiałam niedawno.
      Nie miałam siły na nic, po prostu leżałam albo spałam.
      Jak mi się polepszyło, to oglądałam seriale, czytałam i tłukłam Duolingo.
      • iwoniaw Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 10:59
        Identycznie. Jesli jestem tak chora, ze leżę w łóżku, to nie mam za bardzo sily na nic i głównie śpię. Jak daję radę czytać, to znaczy, że zaczyna iść ku lepszemu.
    • daniela34 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 10:58
      Czytam.
    • m_incubo Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 11:00
      Śpię/drzemię i robię przerwy tylko na posiłki i toaletę.
      Jeśli mam ochotę i siłę na czytanie i seriale, to znaczy, że nie jestem tak chora, by leżeć w łóżku.
      • 00zxc00 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 13:08
        Ale jak tylko wstaję z łóżka to zaczynam kichać i nie mogę przestać. To co robić?
        • m_incubo Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 15:58
          Znaleźć przyczynę kichania, bo najwyraźniej jest poza łóżkiem.
    • zosia_1 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 11:02
      Jak jestem chora? To śpię
    • nangaparbat3 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 11:03
      Na zmianę czytam, śpię i słucham radia.
    • panna_lila Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 11:15
      Dziękuję za ten wątek, bo sama miałam pytać jak funkcjonują inni.

Jestem właśnie leżąca i to bardzo, i na dłużej. Nic mnie nie interesuje - ani czytanie (które normalnie uwielbiam), ani tv, ani radio, więc leżę i od leżenia boli wszystko lącznie z cierpiącą duszą 😭
      „Wypoczynek” jest bardzo męczący😩

Ps. Jak ktoś ma rady jak to przetrwać plus sposób na nerwoból pod łopatką to poproszę 🙏
      • mysiulek08 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 16:24
        cholernie meczacy

staralam sie przespac jak najwiecej, z Kicia.Yoda (*) u boku bylo jakos latwiej i ogladalam po raz kolejny moj ulubiony serial, czytanie srednio mi szlo
    • koko8 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 11:38
      W czasie choroby nie potrafię spać. Więc ostatnio jak miałam prawie 40 st gorączki to po prostu leżałam i gapiłam się w sufit. Trwało to1 dzień, pozostałe dni łaziłam i nadrabiałam okołodomowe zaległości.
      Gdybym była unieruchomiona, to bym czytała.
    • arthwen Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 11:44
      Czytam.
      Czasem oglądam, mam tyle rzeczy do oglądania, że nadrabiam zaległości.
      Śpię.
      Jak się lepiej czuję trochę to dochodzi to hobby, które mogę robić na leżąco/siedząco albo przy kompie.
      Cały tydzień ostatni tak spędziłam, bo dziecko przywlekło jakiegoś wirusa, jemu przeszło w 3 dni, a mi się ciągnie, chociaż lżej przechodzę, tyle że jakby bardziej w czasie rozciągnięte.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 11:45
      Śpię, czytam, słucham podcastów
    • bezmiesny_jez Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 13:16
      Nic nie robię.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 16:09
      Jak jestem chora i leżę w łóżku, to śpię.
      Jak nie jestem aż tak chora, żeby spać, to nie leżę w łóżku, bo i po co miałabym leżeć?
      • mysiulek08 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 16:20
        jak masz zakaz obciazania stopy przez np 3 miesiace i jedyne wyjscie z kanapy to kustykanie z kulami na jednej nodze do lazienki, to co robisz? siedzenie tez nie jest wyjsciem, bo masz noge miec uniesiona a kazda proba zmiany typu ' a posiedze sobie ' konczy sie obrzekiem i pulsujacym bolem?

przypadki chorobowe wymagajace lezenia/ sporego ograniczenia ruchomosci to nie tylko przeziebienie czy grypa, tak wtedy najczesciej spie, o ile np bol gardla da zasnac
        • ga-ti Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 16:26
          W takim unieruchomieniu jest plus taki że nie masz gorączki i ciężkiej, bolącej głowy. Więc czytasz, oglądasz tv, grasz, buszujesz w necie, działasz manualnie, na ile pozwala pozycja leżącą, półleżącą. Upierdliwe co prawda, ale zająć się czymś można.
          • mysiulek08 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 18:02
            po pierwszym tygodniu masz serdecznie dosc ogladania tv, buszowania w necie i innych 'aktywnosci'

przy goraczce i ciezkiej bolacej glowie jednak najlepiej robi sen, im wiecej tym lepiej

a i bolec cie moze rowniez to co powoduje brak mozliwosci ruchu i wstania z lozka

a odnioslam sie jedynie to tego co napisla trzykoty

Jak nie jestem aż tak chora, żeby spać, to nie leżę w łóżku, bo i po co miałabym leżeć
            • ga-ti Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 18:05
              Też racja.
    • ga-ti Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 16:22
      Ostatnio tak leżałam w covidzie, nie robiłam nic. Telewizja mnie męczyła, książek nie mogłam, bolała mnie głową i oczy. Leżałam, spałam, dzemałam, nasłuchiwałam odgłosów z domu i podwórka, gadałam z rodzinką, ale ze względu na zaraźliwość unikaliśmy się trochę.
      Krótkie stany chorobowe - leżę, słucham muzyki, nie robię nic, ale to powiedzmy wieczór taki tylko, od rana jestem na tyle zdrowa, że funkcjonuję normalnie.
    • samanta1010 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 16:23
      audiobook
    • kaki11 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 17:40
      Oglądam tv (częściej pewnie filmy na stremingach niż zwykłe kanały, no ale też), przeglądam internet, czytam książkę, piszę ze znajomymi i przerywam to wszystko drzemkami, i ewentualnie zabawą z córką czy rozmową z mężem.
    • kaki11 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 17:40
      Oglądam tv (częściej pewnie filmy na stremingach niż zwykłe kanały, no ale też), przeglądam internet, czytam książkę, piszę ze znajomymi i przerywam to wszystko drzemkami, i ewentualnie zabawą z córką czy rozmową z mężem.
    • angazetka Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 17:43
      Jeśli jestem na tyle chora, by musieć leżeć w łóżku cały dzień, to głównie śpię.
      • alfa36 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 17:55
        Zdarzyło mi się w tym roku i dokładnie nie miałam kompletnie siły jeden dzień. Spałam , czasem spojrzałam na forum, siły zero. i zmuszałam się, żeby coś wypić, ale nie zrobiłabym sobie. Kolejnego dnia już zdołałam zrobić sobie herbatę. Aczkolwiek też leżałam. Generalnie też wydawało mi się, że wszystko robię w chorobie . Tym razem padłam.
    • pytajacakinga Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 19:40
      Śpie
    • mikams75 Re: Co robicie kiedy 16.02.25, 21:17
      Jeśli mnie oglądanie czy czytanie męczy, to śpię, bo na nic innego nie mam siły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka