mabel_mora 03.03.25, 07:43 Ematki oglądały? ja niestety nie, teraz nadrabiam co urzekło, co zaskoczyło, co rozvczarowało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mabel_mora Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 07:53 wg. vogue - najpiekeniejsze kreacje miały odcień szampana Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 08:33 Te kreacje na zdjęciach bardzo ładne, pasują na galę. Nie ma się czego przyczepić 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:08 Mam wrażenie, że sukienka Seleny Gomez jest za mała w biuście. Odpowiedz Link Zgłoś
noname2021 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 07:55 nie wiem jak to okreslic. Nosferatu? Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 08:40 podobno jest wybrana do roli Jezusa w filmie. serio. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:15 Piękne pazy, zupełnie nie wiem o co wam chodzi 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
noname2021 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 04.03.25, 05:46 Pazy? to sa szpondle! Strach na to patrzec, bo oczy wylupuje Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 08:13 hm.....jest szczupły, albo nawet wręcz chudy, nie widac, bo jest odpowiednio ubrany, nie wiem jak się porusza, a to bardzo istotne ale gdyby ściągnąć farbę z włosów, ubrac w dziergany sweter, dresowe spodnie, to wygladal by na staruszka Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 08:40 nie ta postawa. dziadki sa skulone a on stoi jak trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
balladyna Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:32 I ciągle jest pełen energii, jakiej w dziadkach nie uświadczysz. Dobry strój czy farba z pewnością pomagają, ale to nie one są najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:14 Wiesz mnie jakby zdjąc farbę z włosów, makijaż i ubrać w podomkę mojej babki tez bym wyglądała mniej korzystnie... Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 10:53 I to przy tym wyniszczającym trybie życia. Riki, staruszku, co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 22:22 On od lat nie prowadzi wyniszczającego trybu życia, ma cały system utrzymywania się przy życiu, alkoholu od dawna nie piję Odpowiedz Link Zgłoś
noname2021 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 04.03.25, 05:48 a jednak. jakby go troche wyprasowac na twarzy, albo wyciac nadmiar skory - to moze nawet wygladac jak 40 latek.. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 04.03.25, 10:20 fajnie zażartował - że do nie był pierwszym wyborem do tej roli, tylko Bob Dylan, ale Dylan powiedział, że muszą wziąc kogoś młodszego, stąd Mick Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 08:10 Jak nie tylko to Kieran Culkin dostał Oscara za drugoplanowa rolę w Prawdziwym Bólu. No nie wiem, jakoś mnie nie przekonał... Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:27 hmm...a mnie bardzo to też był jeden z nielicznych oskarowych filmów, które widziałam, ale Culkin był wg. mnie prawdziwy: bezdomny (mieszkał na lotnisku wg. mnie) przez to nigdzie sie nie spieszył, miał czas na obserwoanie ludzi, koszmarnie samotny i chyba z tym pogodzony (ostatnia scena na lotnisku) w ogóle to chyba był film o depresji i samotnośći Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 10:09 To pewnie subiektywne moje odczucie. No nie mogłam się do niego przekonać podczas całego filmu. Ale też nie jestem jakimkolwiek znawcą więc kieruję się wyłącznie odczuciem podoba<> nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
poszetka Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 17:04 Mnie też. Pamiętam jak wyszlysmt z kina z koleżanką i obie uznalysmy, że Culkin zagrał Ooskarowo. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 22:22 A dzięki za spoiler Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 04.03.25, 10:21 ja bym dala Pierce'owi, no ale nie widziałam Prawdziwego Bólu Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 08:31 czas na abażury i suknie z zapuszczonych, ale za to wystylizowanych włosów łonowych? Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 08:41 ta czerwona to załozona tył na przód. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 08:48 Czerwona " na raczka" wymiata. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:10 bib24 napisała: > ta czerwona to załozona tył na przód. I nikt jej nie powiedział 😆 Może jej tak wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:16 Tej w czerwonej w ogóle nie powinni wpuścić na salony Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 16:26 Nosiłabym, tylko mój mąż nie lubi mnie w takich rzeczach 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 08:57 i takie dwie skrajnosci, w szampańskim kolorze, pierwsza - ja "stary" hollywood, jak m. monroe, a młodsza - mocno zaburzona, oglądałam jakieś filmiki z gali, psycholka, tuptanie drobnymi kroczkami, śmieszne miny, cos na granicy płaczu/śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 14:33 Z Arianą Grande dobrze nie jest już od jakiegoś czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:07 Teraz na szybkości przeglądam zdjęcia z czerwonego dywanu. Bardzo słabo moim zdaniem. Najbardziej podobała mi się Demi Moore i Halle Berry - choć też bez szału. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:15 Zaskoczenie, że Anora (niezły film) przegrał z Substancją (dla mnie rewelacja, prawdziwa hollywoodzka produkcja) i że średnia Mikey Madison pokonała perfekcyjną Demi moore a po przejrzeniu kreacji i gwiaz - najpiekniej Selena gomez, nie widac żadnych przeróbek, najbardziej naturalna, świeża, dużo schudła i wygląda przepieknie, dla mnie nr 1 Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:16 Zupełnie nie uległam magii Wicked. Ariana G mnie przeraża chudością i dziwnymi oczyma ale kiecki obu Pań mnie kupiły. Nie ma lepszego miejsca na wielkie, teatralne kiece. Ta ciemnozielona aksamitna sukienka jest niesamowita. Dramatyczna, teatralna, inna. Sukienka Ariany G też wygląda prawie jak rzeźba. A i jeszcze bardzo podobała mi się sukienka Whoopi Goldberg. W ruchu wyglądała jakby płynęła - nie wiem co to za materiał, ale robił niesamowity efekt. . Super. Generalnie bardzo lubie projekty Christiana Siriano. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:26 O popatrz, o ile co do sukni Cynthii Erivo i Ariany Grande całkowicie się zgadzam, Whoopi IMO wygląda fatalnie. One na czerwonym dywanie nawiązują do swoich ról w Wicked, a Whoopi sama nie wiem jaki efekt chciała osiągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:29 TO chyba kwestia podejścia. Zupełnie nie oceniam tego jak kto wyglądał w danej sukience. Bardziej czy sukienka mi się podobała. I ta sukienka Whoopi podoba mi się bardzo. Tym bardziej w ruchu. Naprawdę ciekawa jestem co to za materiał. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:42 Ta sukienka inaczej wygląda na zdjęciu a inaczej w ruchu. Zgadzam się ze materiał fenomentalny Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p1 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 17:25 Też mi nie pasuje, wygląda jak matematyczka, której kazali pilnować studniówki, to się wbiła w suknię balową, ale myślami pozostała przy twierdzeniu Laplace'a. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:28 glldberg ma kieckę jest te weselne tafty z lat 90 Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:30 Zupełnie nie. Tafty były ciężkie i sztywne - co nie zmienia faktu że też powoli wracają. Ten materiał jest zwiewny, obstawiam bardziej jakiś jedwab albo organzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:42 az przejrzałam filmiki jest usztywniona jakby kiecka była wytopiona z plastikowych butelek PET www.instagram.com/dailymail/reel/DGtxWB_umrh/ www.youtube.com/watch?v=ePYveWdkhH4 Odpowiedz Link Zgłoś
noname2021 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 04.03.25, 05:51 dla mnie folia aluminiowa, ale z domieszka gumy. Ciekawy efekt, ale na kazdej innej osobie. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:18 Moją faworytka to Margot Qualley. Wpadka wieczoru - Whoopi Goldberg w celofanie. Kreacje w szampańskim kolorze - niektóre bardzo ładne, ale trochę za dużo ich było, więc powiało nudą. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:29 Taka prosta czerń mnie rzadko przekonuje, ale Margaret rzeczywiście wyglądała przepięknie Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:32 kogo ona mi przypomina...cały czas mi to chodziło po głowie, juz wiem!! aktorka grająca brzudule....julia kamińska, sa bardzo podobne Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 14:51 Mi przypomina Hugh Granta😉 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 09:19 Ojej czemu tak 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 10:04 wgląda jakby włozyła na siebie za duża prezerwatwę Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 10:48 albo lambrekin z lat 90 Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 10:02 Ralph Fiennes znowu bez Oskara! Dno. Odpowiedz Link Zgłoś
balladyna Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 10:10 A mnie się podobał strój A.Sandlera😉. Bardzo ładny prztyczek w pomarańczowy nos. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 10:58 No skąd, spałam oczywiście. Selena Gomez miała cudowną suknię, pięknie wyglądała. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 15:49 Ty zawsze wątki ciuchowe zakładasz po różnych imprezach. Zawsze podziwiam, że komuś się chce foty wklejać i kiecki omawiać Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 16:49 muszę wam jeszcze to - z imprezy VF pokazać, selena kwitnie, wygląda przepieknie Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 17:05 O, na after party pojawiły się też stroje “studniówkowe” 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 17:13 i sypialniane, chyba, że to już było zrobi0ne po imprezie Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 19:33 Peniuar! Prawdziwy peniuar! Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 19:50 A do kompletu gość w bonżurce. 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_1 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 19:53 eglantine napisała: > A do kompletu gość w bonżurce. 😀 Mój Boże... Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 22:35 Się śmiejecie a tu państwo aktorostwo na śniadanie dzień po gali już przyszykowani Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 17:35 Jak piersiowy rowek z przodu mikry to pokazujemy zadni rowek. Tak nisko, że każdy liliput po drodze się ucieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 19:32 sukni nie widziałam jeszcze, ale wyniki znam i totalne rozczarowanie. Anora - akademia obsypała nagrodami ciekawy, ale nieistotny film o Rosjanach i zagrany przez Rosjan. w dzisiejszych czasach, serio, nie ma lepszych tematów/filmów? skoro chcą byc tacy poprawni, to czemu nie w tym temacie? gdyby to jeszcze był film wybitny. ale nie. ogromny niesmak. a nieuhonorowanie Demi Moore za Substancję to dramatyczna niesrawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
is-laura Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 19:37 Ten film to nie tylko uhonorowanie sexworkingu, ale próba pokazania światu, że z Rosją znów można robić interesy. Idzie nowe. A brak Oskara dla Demi to skandal Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 22:26 nie po raz pierwszy i nie po raz ostatni 'akademia' wykazala sie polityczna poprawnoscia i brakiem jakichkolwiek przyzwoitosci Odpowiedz Link Zgłoś
violent_green Re: Oscary -kreacje i nie tylko 03.03.25, 22:26 Zgadzam się, też trzymałam kciuki za Substancję i Demi Moore. Odpowiedz Link Zgłoś
noname2021 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 04.03.25, 06:02 Najgrosza fryzura - Miley Cyrus Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 04.03.25, 08:12 E tam, najgorsza. Poczekajmy rok-dwa. Moze się okazać najmodniejsza (sama 20 lat temu miałam taką grzywkę). I niewidoczne brwi. Teraz są dziwne, a za chwile będą normą. Czekam jescze na odsysanie ust 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 04.03.25, 08:43 A wiesz, że coś w tym może być. Przez ostatnie lata oglądałam to co się wyrabia z brwiami (grube, dorysowane, czarne, czarniejsze, bardzo namalowane, tatuowane, teraz w wersji dziwacznie wyczesanych) i zmiana na prawie niewidoczne wydaje mi się bardzo atrakcyjną opcją. Fakt, że nie wchodziłam w trendy ani w opcji namalujmy sobie skrzydła jak i namalujmy sobie włoski to mogę nie wchodzić w trendy pt udawajmy, że nie mamy. Tylko te laski z wytatuowanymi brwiami będą miały kłopot. Ale akademie, kliniki, świątynie czy salony brwi jakoś sobie z tym poradzą. Ale jak brwi przestaną być ważne. CO będzie następne? O co trzeba będzie dbać z pełnią nakładu sił i kasy. Ja obstawiam ten malutki miękki kawałek tuż przy uchu. Pomiędzy uchem a policzkiem jest dołek. I ten dołek może być złym dołkiem, który trzeba podkreślić i pielęgnować osobnymi kosmetykami. I ćwiczyć - ćwiczenie jest ważne. Jak się wmówi kobietom że ten dołek powinien być dłuższy niż szerszy to zaraz powstaną świątynie dołka i będzie można na nim zarabiać. Jakby co biorę procent Odpowiedz Link Zgłoś
balladyna Re: Oscary -kreacje i nie tylko 04.03.25, 10:16 To raczej spódnica z wysokim stanem. Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 04.03.25, 10:43 A taka suknia jest dobrym wyjściem do dyskusji - kiedy i gdzie można promować narodowe, lokalne, plemienne tradycje. Pani jest czarnoskóra, wywodzi się być może (z bardzo dawna lub mniej dawna) z kultury, w której piersi nie zasłaniano. I tu możemy płynnie przejść do kultura, polityka i religia, czyli czy Zelenski powinien założyć garnitur do Trumpa i jeśli tak, to czy dalajlama i papież również. Jedna suknia, a tyle pani przekazała. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Oscary -kreacje i nie tylko 04.03.25, 13:48 >Pani jest czarnoskóra, wywodzi się być może (z bardzo dawna lub mniej dawna) z kultury, w której piersi nie zasłaniano. myślisz, ze to o to chodziłó? Odpowiedz Link Zgłoś