karyna.z.cieszyna 03.03.25, 22:48 Mam pytanie. Czy do Czech potrzebny jest paszport? Czy wystarczy dowód osobisty? Jak ścisłe są kontrole na granicy? Da radę coś przewieść? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Wyjazd za granicę 03.03.25, 22:51 Wieść gminna niesie, że przewieść niedasię Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Wyjazd za granicę 03.03.25, 22:54 Autem zero kontroli w pociągu czasem dowód proszą ale to chyba raczej bo lubią w PKP człowieka podejść - a nóż widelec nie ma… Ja bym szła w meble i krysztaly Odpowiedz Link Zgłoś
pupu111 Re: Wyjazd za granicę 03.03.25, 23:14 Ja mało jezdze, ale np. samolotem mozna podobno miec tylko jakąś ilosc gotówki która trzeba zadeklarowac? Jako oni to potem sprawdzaja, zawsze mnie dziwiło? Kojarze film Transsyberia, całkiem fajny, i tam jedna dziewczyna na koniec weszła w posiadanie ogromnej ilosci gotówki jakiejs mafii, było to w Rosji, i miała zostac odesłana samolotem do USA. Zawsze mnei zastanawiało, jak przewiozła te pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: Wyjazd za granicę 04.03.25, 06:44 Gotówkę sprawdzają wyrywkowo celnicy na kontroli osobistej. Każą opróżnić kieszenie, portfel i liczą wtedy gotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Wyjazd za granicę 04.03.25, 07:25 No od 10 tys € trzeba zadeklarować przed przewiezieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Wyjazd za granicę 03.03.25, 23:23 nadal i Polska i Czechy sa w strefie Schengen wiec nie ma kontroli granicznych , no chyba ze cos w ostatnich godzinach sie zmienilo Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Wyjazd za granicę 03.03.25, 23:29 karyna.z.cieszyna napisała: >Czy do Czech potrzebny jest paszport? Tak > Czy wystarczy dowód osobisty? Tak > Jak ścisłe są kontrole na granicy? Tak > Da radę coś przewieść? Tak, możesz przewieść jakiś dowód, a nawet dowieść. Odpowiedz Link Zgłoś
imponderabilia20 Re: Wyjazd za granicę 03.03.25, 23:40 Lentilków sobie nawieź i będziesz tu sprzedawać pod społem. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Wyjazd za granicę 04.03.25, 07:34 I czekoladę Studencka! Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Wyjazd za granicę 04.03.25, 07:54 paskudna w smaku, nie wiem jak mi to kiedys smakowalo. No chyba, ze "ulepszono" recepture. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Wyjazd za granicę 04.03.25, 08:02 Spróbuj przewieźć, może będziesz mieć więcej szczęścia 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Wyjazd za granicę 04.03.25, 08:42 Dodam, że dowód tylko plastikowy. Czesi nie uznają mobywatela. Odpowiedz Link Zgłoś