Dodaj do ulubionych

damski bokser?

24.03.25, 23:48
tak dla równowagi <kpina>, bo takie historie to dotąd słyszeliśmy z tzw. prawej strony sceny politycznej.
Wisi sobie na głównej taki otóż tekst:
www.tokfm.pl/Tokfm/7,103087,31794755,ta-sprawa-wymaga-wyjasnienia-zaszkodzi-kampanii-biejat.html#do_w=484&do_v=1316&do_st=RS&do_sid=1724&do_a=1724&do_upid=1316_ti&do_utid=31794755&do_uvid=1742825600196&s=BoxOpImg5
a w nim odsyłacz do X.
x.com/B_Maciejewska/status/1903000773740433584?
bohaterowie: Andrzej Szejna, poseł tej pożalsiępanieb. lewicy, wiceminister (a mówiłam - nie ilość, a jakość, panie tusk!) MSZ oraz niejaka Justyna Klimasara, która wszystkiemu zaprzecza. Clue: w 2016 szejna miał pobić ową panią (w X wpisach jest wrzucone zdjęcie zakładam, że owej pani, z podbitym okiem i fragment obdukcji lekarskiej), a ta zaczęła szantażować go zgłoszeniem sprawy na policję, co zaowocowało przepływami pieniężnymi od pana do pani.
Jak myślicie, skończy się to jakimś pozwem o zniesławienie? Oraz jakie tam walki frakcyjne w lewicy trwają, że agorowi puścili taki tekst?
Obserwuj wątek
    • bardzo_wredna_dziewucha Re: damski bokser? 25.03.25, 02:06
      Nie jesteś na bieżąco. Tydzień temu był na Wyborczej artykuł o sciemnianych kilometrówkach Szejny i jeszcze kilka smaczków z jego okręgu. Teraz to ciąg dalszy smile
      Nie wiem kto się tam w Lewicy zaczął stawiać, ale to dobrze, bo może wreszcie uda się obalić wujka Włodka.
      • alicia033 Re: damski bokser? 25.03.25, 08:53
        bardzo_wredna_dziewucha napisała:

> Nie jesteś na bieżąco. Tydzień temu był na Wyborczej artykuł o sciemnianych kil
        > ometrówkach Szejny i jeszcze kilka smaczków z jego okręgu.

O tym czytałam ale to to że tak powiem standardsad wśród naszych pożal się panie b. elit politycznych (jak to skwantyfikowałcrying czarzasty "95 procent parlamentarzystów rozlicza kilometrówki. Znaczy zastosował klasyczną
        "obronę" przez rozwodnienie tematu). Chlanie to też tam standard ponad podziałami, powinni przy Wiejskiej otworzyć poradnię leczenia uzależnień, czynną całą dobęsad. Natomiast takie obyczajówki to jednak rzadko tak brutalniecrying gazeta elektoratowi rzuca, bo pewnie po twitterach, w węższych banieczkach jest ich więcej. I tu dochodzimy do jeszcze poważniejszej sprawy: jakim cudem (pytanie retoryczne) taki typ został wiceministrem? Przecież z takim "track recordem" (alkoholizm, potencjalny szantaż) powinien zostać wykluczony na etapie obligatoryjnego postępowania do dostępu do informacji niejawnych. Znaczy gdybyśmy mieli jakieś uczciwe służby, bo nie uwierzę, że coś takiego udało im się przeoczyć. Jak to jest, że kogoś takiego w ogóle wysuwa się na wysokie stanowisko (to obciąża jego partyjnych funfli i funfele) i mianuje, co obciąża oczywiście premiera, ministra spraw zagranicznych, jako bezpośredniego szefa, ministra spraw wewnętrznych (obu - i kierwińskiego, który był wówczas szefem resortu i tego aktualnego, ze wzrokiem tęskniącym za rozumem, siemoniak, jako odpowiadających za służby, oczywiście odpowiednie osoby w samych służbach, włącznie z naczelnym kierownictwem - no chyba, że przedstawili te okoliczność, a decyzja o mianowaniu zapadła wbrew ich negatywnej opinii) i pozostałych współkoalicjantów, którzy zgodzili się, żeby ktoś taki był wiceministrem (tak, wiem - "na zasadzie wzajemności" przymykania oczu na własne "kryształy" że wspomnę tego peeselowskiego tuza intelektu z czterokrotnym wyrokiem na karku, który również powinien był poleć na dostępie do informacji niejawnych). No i jak tu nie uważać Polski za kraj czysto teoretyczny?
        • bardzo_wredna_dziewucha Re: damski bokser? 25.03.25, 10:46
          Ja mam tak złą opinię o naszym państwie teoretycznym, że nie dziwi mnie nic, w tym wiceminister alkoholik i przemocowiec.
        • ministra_prawdy Re: damski bokser? 25.03.25, 11:11
          alicia033 napisała:

> No i jak tu nie uważać Polski za kraj czysto teoretyc
          > zny?

Nie sposób i wiadomo to od lat. Pogódź się z tym w końcu, bo się wykończysz, a na twoim rozedrganiu i frustracji kabzę nabijają sobie tylko rozmaici Pińscy, którym generujesz ruch na kanałach big_grin
          • alicia033 Re: damski bokser? 25.03.25, 11:18
            > którym generujesz ruch na kanałach

cóż dramol, będziesz musiał żyć z tym dalej.
            • hrasier_2 Re: damski bokser? 25.03.25, 18:01
              alicia033 napisała:

> > którym generujesz ruch na kanałach
              >
              > cóż dramol, będziesz musiał żyć z tym dalej.
              > Z tym euforii nie zrobisz. Gdyby to było o kandydacie prawicy to był by szał. Facet ma dostęp do materiałów jawnych i po takich stwierdzeniach koleżanek z lewicy powinien być zawieszony natychmiast. To teraz ABW kontroluje trzeźwość kierowców na drogach? Spadło nam na psy to ABW, albo wygłupiają się wyciągając z wrzaskiem Mateckiego z samochodu, albo świadczą o trzeźwości kierowców. Facet do tego robi kilometrówki, choć wszyscy w sejmie gadali, że on auta nie prowadził. Polityk z wysokiego szczebla władzy.
              • hrasier_2 Re: damski bokser? 25.03.25, 18:01
                Niejawnych.
    • hrasier_2 Re: damski bokser? 25.03.25, 11:03
      Dobry jest co chcesz Ala. Beata Maciejewska nigdy nie widziałam Szejny za kierownicą. Raz jechaliśmy do niego do okręgu. W umówione miejsce przywiózł go kierowca klubu parlamentarnego.
      To akurat dobrze o nim świadczy, że nie siadał za kierownicą.
      Zanim wsiadł do mojego auta zniknął na kilka minut w toalecie stacji benzynowej - opisała.
      Musiał zatankować - to trwa.
    • alicia033 Re: damski bokser? 25.03.25, 17:14
      Kpina:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31799979,jest-reakcja-sikorskiego-na-sprawe-szejny-abw-sprawdzi-wiceministra.html#s=BoxPWD

czyli ABW będzie kontrolować sama siebie.
      • advanced48 Re: damski bokser? 25.03.25, 17:24
        Co to jest "clue"?
        • alicia033 Re: damski bokser? 25.03.25, 17:42
          www.google.com/search?q=clue&oq=clue&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqDggAEEUYJxg7GIAEGIoFMg4IABBFGCcYOxiABBiKBTIKCAEQLhixAxiABDIHCAIQABiABDIMCAMQLhhDGIAEGIoFMgwIBBAAGEMYgAQYigUyDAgFEAAYQxiABBiKBTIHCAYQABiABDIHCAcQABiABDIHCAgQABiPAjIHCAkQABiPAtIBCTM5NTBqMGoxNagCCbACAfEFsdj1DpT1U_k&sourceid=chrome&ie=UTF-8
      • hrasier_2 Re: damski bokser? 25.03.25, 17:26
        alicia033 napisała:

> Kpina:
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31799979,jest-reakcja-sikorskiego-na-sprawe-szejny-abw-sprawdzi-wiceministra.html#s=BoxPWD
        >
        > czyli ABW będzie kontrolować sama siebie.
        >
        > O co chodzi, w kontaktach z ruskimi trzeba wypić, dać przykład. A że po pijaku może zdradzić jakieś tajne wiadomości, to nic takiego.
    • ministra_prawdy Re: damski bokser? 26.03.25, 00:15
      Spadło straszliwie, a przypuszczam, że wymagało to od Alicji wręcz heroizmu, aby ten temat przywołać. A tu nic, nawet jedna praworządna duszyczka nie przyzna, że nie tylko u pisiorów źle. Co z wami, do kościoła nie chodzicie, w Boga i Prawdę nie wierzycie, czy co?
      • afro.ninja Re: damski bokser? 26.03.25, 09:51
        Jeśli chodzi o polską lewicę to cóż ma ona dość niechlubną przeszłość. Poza tym tak jak w każdej partii liczy się hierarchia. Dali Biejat na kandydatkę, bo jest na icb tle jest bardzo dobra, tylko ma ZERO zaplecza. ZERO! Więc samo to, że ona kandyduje w ramach tej partii, też daje do myślenia.
        Ostatnio widziałam wywiad z lewicowym politykiem w tv, dziennikarka zrównała go z.ziemią, a on jej tylko z politowaniem odpowiadał- oj pani redaktor,. Żadnego zażenowania, jakiejś odpowiedzialności za to co ta partia głosi, no żal.pl!
      • alicia033 Re: damski bokser? 26.03.25, 10:17
        ministra_prawdy napisała:

> a przypuszczam, że wymagało to od Alicji wręcz heroizmu, aby ten temat przywołać.

to cudowne🤣, biorąc pod uwagę jak różne laurenki i mizantropki wyzywają mnie tu od konfiar.
        A ty z kolei od tych z drugiej strony.
        Jechanie po polskich politykach nie sprawia mi żadnego bólu ani problemu, bez względu na to, pod jakim szyldem występują.
        • hrasier_2 Re: damski bokser? 26.03.25, 11:19
          Ona chwiejna jak chorągiewka. Udaje niezależną. A w jeden kij dmucha. Pan wiceminister już ma postawione zarzuty za bezczelne okradanie państwowej kasy - to go naprawdę dyskredytuje? Alkoholizm to paskudna choroba, można wyleczyć, choć ciężko. Ale z brakiem moralności jest dużo gorzej.
          Dla zawodowego polityka celem pracy powinna być służba wyborcom, a nie ich okradanie i nabijanie własnej kabzy.
          Urzędnicy państwowi powinni być godziwie wynagradzani, ale przede wszystkim uczciwi. I to z prawa czy lewa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka