czerwonylucjan 01.05.25, 22:33 Widzicie duza roznice w jakosci odpowiedzi miedzy tym bezplatnym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
riki_i Re: Chat gpt platny 01.05.25, 22:50 W poradach prawnych ponoć bardzo opłaca się ten płatny. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Chat gpt platny 02.05.25, 07:21 Absolutnie nie. Jeśli chodzi o prawo, to chat wymyśla na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
dni_minione Re: Chat gpt platny 01.05.25, 23:17 Tak, zwłaszcza gdy był dostępny o1. Teraz nie widzę dla niego dobrego odpowiednika w tych głównych, ale znalazłam sobie niestandardowy model i jestem z niego na razie bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
ameliya_85 Re: Chat gpt platny 02.05.25, 07:19 ja tez uzywam platny (place ok. 22 - 23 euro za miesiac) i rzeczywiscie jest lepszy. Ja do nauki a moj maz do pracy go uzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Chat gpt platny 02.05.25, 15:56 Nauki oszukiwania pracodawcy wyborcza.pl/7,75398,31898347,bezmyslne-kopiuj-wklej-w-artykulach-naukowych-z-pierwszej-ligi.html Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: Chat gpt platny 02.05.25, 16:30 Pytałem kiedyś gtp o osiągięcia pewnego polskiego genetyka. Uparcie twierdził, że tenże profesor uczestniczył w morderstwie księdza Popiełuszki. Nic już nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Chat gpt platny 02.05.25, 10:58 ameliya_85 napisała: > Ja do nauki a moj maz do pracy go uzywa. > Kogoś tu czeka życie pełne niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Chat gpt platny 02.05.25, 14:54 Ja szczerze to nie zauważyłam różnicy, no ale ja jakoś specjalnie zaawansowanych opcji nie potrzebuje. Oprócz braku limitu czy to odpowiedzi czy to wklejania zdjęć, różnic brak. Wykup sobie na miesiąc i sama sprawdź czy dla ciebie wersja płatna będzie lepsza czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Chat gpt platny 02.05.25, 23:42 Różnica w tym że płatna wersja jest w stanie przeanalizować dużo większe ilości danych. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Chat gpt platny 02.05.25, 23:41 To zależy do czego używasz. Przykładowo. Dostaje z czterech teamów 4 różne pliki opisujące tę samą sprawę ale z 4 różnych stron. Chat jest w stanie przeanalizować wszystkie cztery i zlepić mi w pełną całość. Albo odwrotnie. Dostaje opisy tej samej sytuacji od 10 osób i czat ma wyłapać różnice. Na piechotę byłoby z tym sporo zabawy. Czasem oczywiście o czymś "zapomina" muszę mu więc zadawać bardzo konkretne pytania, nie radzi sobie dobrze z ogarnianiem całościowym. Jeśli tworzę dokument muszę go rozbić na mniejsze kawałki i wypytywać o konkrety. Ogólnie bardzo mi przyspiesza pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Chat gpt platny 03.05.25, 11:14 Np do tlumaczen, bo ten podstawowy najpierw daje "lepsza wersje" tego co napislam w obcym jezyku, po czym gdy zapytam czy jakas forma ktorej uzyl jest na pewno poprawna, to sie okazuje, ze nie..😳 Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Chat gpt platny 03.05.25, 18:15 Nie używam do tłumaczeń. Używam do porównywania dokumentów , wyłapywania niespójności , generowania statystyk na podstawie ankiet, wyłapywania odpowiedzi wykluczających się i pisania streszczeń. Ogólnie rzeczy dosyć prostych ale upierdliwych i czasochłonnych gdzie ma przeanalizować i przetworzyć podane mu dane, więc nie ma za bardzo jak zmyślać. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Chat gpt platny 03.05.25, 18:32 Ok, podajesz dane w excelu w tabelkach? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Chat gpt platny 03.05.25, 00:13 Trzeba by samemu potestować ten i ten. Ja mam w robocie chat gpt od microsofta - jest spoko Odpowiedz Link Zgłoś