Dodaj do ulubionych

Mat czy połysk?

02.05.25, 21:55
Jakie meble lepiej sprawdzą się w małej kuchni w bloku? Kolor - białe lub szare. Bardziej mi się wizualnie podobają te 'połyskliwe', ale jestem straszna jeśli chodzi o wybór, dekorację wnętrz, itd. Doradzicie coś?
Obserwuj wątek
    • silenta Re: Mat czy połysk? 02.05.25, 22:11
      Mam szare w połysku i są super.
    • nenia1 Re: Mat czy połysk? 02.05.25, 22:34
      Zależy od stylu, jak lubisz glamury to połysk, jak styl minimalistyczny to matowe. Ja osobiście zdecydowanie wolę matowe, dla mnie są bardziej eleganckie, choć i tak najwięcej zależy od materiału z jakiego są robione meble. Matowe nie odbijają światła i sprawiają, że wnętrze jest spokojniejsze, harmonijne, naturalne, zwłaszcza przy meblach drewnianych, dlatego wszystkie meble jakie mam to mat, bo tak je odbieram i to mi odpowiada.
    • alina460 Re: Mat czy połysk? 02.05.25, 22:34
      Połysk. Miałam kiedyś szare matowe i wyglądały tak sobie. W dwóch mieszkaniach miałam białe meble w połysku i te są wg mnie najlepsze.
    • mia_mia Re: Mat czy połysk? 02.05.25, 22:51
      Lakier/mat to kwestia gustu, natomiast po zmianie na matowe mogę powiedzieć, że są łatwiejsze w utrzymaniu czystości.
    • aankaa Re: Mat czy połysk? 02.05.25, 23:14
      po zmianie na matowe mogę powiedzieć, że są łatwiejsze w utrzymaniu czystości.

warto pochylić się nad tą wypowiedzią smile
    • snakelilith Re: Mat czy połysk? 02.05.25, 23:48
      Mam białe z połyskiem. OsobIście bardziej mi się takie podobają. Kuchnia jest już relatywnie stara, ale fronty wygląda jak nowe. Mam wrażenie, że te z połyskiem łatwiej wyczyścić. Na matowym plamy mogą być bardziej widoczne, ale może to nieprawda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka