Dodaj do ulubionych

Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia Góra

11.05.25, 15:44
Czy mogłybyście polecić jakaś dobrą i w miarę niedrogą knajpkę, w której można zjeść obiad, na trasie W-wa Jastrzębia Góra? Będę wyjeżdzac rano z Wawy, w porze obiadowej będę zapewne w okolicach Olsztynka - Ostródy, więc interesują mnie tamte okolice.
Obserwuj wątek
    • krwawy.lolo Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 15:48
      A co by się stało, gdybyś po drodze zjadła serdelka z bułką, w jakiejś przydrożnej budzie?
      • krwawy.lolo Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 15:49
        Albo po prostu kanapkę zrobioną własnoręcznie w domu?
        • krwawy.lolo Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 15:56
          A może robienie sobie kanapek na drogę to dzisiaj dzadersko/baberski obciach?
          • hrasier_2 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 07:56
            krwawy.lolo napisał:

> A może robienie sobie kanapek na drogę to dzisiaj dzadersko/baberski obciach?
            Kanapka to jest dobra na przegryzkę. A obiad to jest obiad. Musisz więcej tych swoich cudownych dorad napisać.
          • mallard Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 12:01
            krwawy.lolo napisał:

> A może robienie sobie kanapek na drogę to dzisiaj dzadersko/baberski obciach?

Tak, ale tylko z jajcem na twardo! 🙃
        • gilbertobrau Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 15:57
          Chcę zrobić przerwę w podróży, trochę odpocząć, zjeść coś gorącego i jechać dalej. Szczególnie, że cały czas sama prowadzę. Kanapka, czy buła nie wchodzi w grę.
          • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:00
            To jest trasa na 4,5-5h, od czego tu odpoczywać i dlaczego trzeba jeść? I jakim osiągnięciem jest to „sama prowadzę”? Opisujesz jakbyś co najmniej samochodem na Syberię jechała i musiała trasę z przystankami planować.
            • gilbertobrau Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:02
              jak_zwykle_wszystko_zajete napisała:

> To jest trasa na 4,5-5h, od czego tu odpoczywać i dlaczego trzeba jeść? I jakim
              > osiągnięciem jest to „sama prowadzę”? Opisujesz jakbyś co najmniej samochodem
              > na Syberię jechała i musiała trasę z przystankami planować.

A to już moja indywidualna sprawa ile będę jechać i ile będę robić przerw. Nie przypuszczałabym, że zwykłe pytanie o jedzenie w drodze jest w stanie wywołać taki wytrysk emocji jak u Ciebiebig_grin
            • volta2 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 11:16
              do jastrzębiej w 4, 5 godziny? jakaś autostrada tam prowadzi? nie mieszkam już kawałek czasu w pl, ale o takiej szybkiej teleportacji to nie słyszłałam w wiadomościach. 4 godziny to na mierzeję nie dolatuję a gdzie jastrzębia?
              • iwles Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 11:28

To z jaką prędkością jeździsz np. na S7?
                40 km/h ???
          • aankaa Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:02
            to ledwie 400 km, nie wytrzymasz bez zjedzenia czegoś gorącego? Herbaty się napij do kanapki zrobionej w domu
            • gilbertobrau Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:04
              aankaa napisała:

> to ledwie 400 km, nie wytrzymasz bez zjedzenia czegoś gorącego? Herbaty się nap
              > ij do kanapki zrobionej w domu
              >
              Wy wszyscy w ogóle czytacie post startowy? Skoro pytam o obiad, to pytam o obiad a zalewanie mnie radami dotyczących kanapek jest zbędne.
              • krwawy.lolo Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:12
                Na obiad można zjeść cokolwiek. Nawet jabłko. Obiad definiuje pora dnia, nie jadłospis. tongue_out
                • eva_evka Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 00:18
                  krwawy.lolo napisał:

> Na obiad można zjeść cokolwiek. Nawet jabłko. Obiad definiuje pora dnia, nie ja
                  > dłospis. tongue_out

Nie prawda. Jeśli ktoś wstaje o 5.00 to o 12.00 jest pora na obiad i nie ważne, że inna osoba ten obiad je o 16.00.
                  • mallard Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 12:06
                    eva_evka napisała:

> Nie prawda.

Nieprawda 🙂
                • emama248 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 16:39
                  krwawy.lolo napisał:

> Na obiad można zjeść cokolwiek. Nawet jabłko. Obiad definiuje pora dnia, nie ja
                  > dłospis. tongue_out

Czemu nie. A na sniadanie mozna zjesc schabowego z ziemniakami i kapusta. wink
              • madame_edith Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 21:54
                No ale jak wyjedziesz rano to będziesz w Ostródzie po 2,5 godziny więc jaka to pora obiadowa? Chyba, że jedziesz rowerem.
              • mag-la-swag Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 23:48
                To jest wlasnie problem forum. Zadajesz konkretne pytanie, a zamiast konkretnej odpowiedzi zaczyna sie trybunal i jatka. Powodzenia.
          • krwawy.lolo Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:09
            Dlaczego nie? Jeżeli pogoda dopisze, to przecież możesz sobie usiąść przy stole na jakimś parkingu i pociamkać własnoręcznie przyrządzoną, i wymierzoną energetycznie/składnikowo fancykanapkę, kontemplując piękną okolicę.
            • kaki11 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:18
              No ale ona chce zjeść obiad. Nie chce kanapki, bułki, nie chce robić przerwy w parku tylko pyta o obiad w knajpce. Chyba kobieta zna siebie i porę swojej wycieczki na tyle dobrze, że wie, w jakiej odpoczynkowo - jedzeniowej konfiguracji będzie jej najlepiej. Więc prawdę mówiąc, jak jeszcze rozumiem pierwsze pytanie, tak kiedy już napisała, że odpada, no to odpada. Jaki jest sens drążenia tego, że ona nie chce kanapki, tylko obiad, i chce zrobić przerwę w tej trasie, nawet jeśli ktoś inny by nie robił. 
              • krwawy.lolo Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:25
                Dlatego, że uważam jedzenie obiadu w knajpie na tak krótkiej trasie za fanaberię? Mam prawo? Mam. Nie sądzę, żeby autorka wątku doznała z mojego powodu załamania nerwowego. tongue_out
                • gilbertobrau Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:42
                  krwawy.lolo napisał:

> Dlatego, że uważam jedzenie obiadu w knajpie na tak krótkiej trasie za fanaberi
                  > ę? Mam prawo? Mam. Nie sądzę, żeby autorka wątku doznała z mojego powodu załama
                  > nia nerwowego. tongue_out

Zauważyłeś, że ja nie pytam " czy zjedzenie obiadu na trasie Wawa- Jastrzębia Góra" uważacie za fanaberie?". Czytanie ze zrozumieniem to problem?
                  Nie, załamania nerwowego nie doznałam, poczułam raczej rozbawienie i pobłażliwość, że tak bardzo starasz się przytrollować i przyczepić do nie wiadomo czego.
                  • krwawy.lolo Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:44
                    Nowa na forum? Tu się czepia nie takich rzeczy.
                    • pepsi.only Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 17:03
                      Stara.
                • kaki11 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 17:10
                  Uważać prawo masz. Natomiast jeśli już raz to napisałeś raz, dostałeś odpowiedź, że jej taka opcja nie interesuje, to dalsze drążenie w tej sprawie nie ma sensu i jest dość głupie. Ma prawo cheć knajpę, choćby ktokolwiek uważał to za fanaberię. Do czasu, aż tę fanaberię chce spełnić swoim czasem, za swoje pieniądze i nikomu nie szkodząc, to w zasadzie niech ją spełnia, choćby była najgłupszą fanaberią na świecie (a jest tylko chęcią na obiad)
                • eliszka25 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 19:20
                  A może autorka wątku ma ochotę na faneberię? Ma prawo czy już nie?
                  • iwles Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 19:43

Pewnie, że ma.
                    Tylko w poscie startowym napisała, że planuje wyjazd rano. Dla mnie rano, to max najpóźniej 9. Trasa 4-godzinna, to powinna być po 13 na miejscu. Jak dla mnie zabrakłoby czasu na obiad po drodze (dodatkowo wymagaloby to zjazdu z trasy i nadłożenia drogi), tym bardziej, że oferta obiadowa w restauracjach czesto jest nie wcześniej niż o 12.
                    Może ona nie jest tego świadoma? Dlatego padają różne odpowiedzi.
                    • eva_evka Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 19:48
                      Dla mnie 13.00 to już pora obiadowa. Poza tym bardzo nie lubię przyjeżdżać na miejsce i od razu organizować posiłku.
                    • eliszka25 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 20:34
                      Google pokazuje między 4 a 5 godzin, przynajmniej u mnie, zależnie od konkretnej trasy. Pod warunkiem, że nie ma korków, remontów dróg, wypadków itp. Czasem z tych 4 godzin bardzo szybko może się zrobić 6 albo i 8. Poza tym, może autorka nie jeździ w tak długie trasy często i musi zrobić odpoczynek, bo to dla niej stres. Zwłaszcza, że postój na trasie powinno się planować średnio co 2 godziny. To nie musi być od razu godzina postoju, ale takie 10 minut przerwy jest zdrowo zrobić. Choćby dla bezpieczeństwa, bo mózg i oczy się męczą, mimo, że tego nie czujesz. Poza tym co jest złego w rozplanowaniu trasy tak, żeby po drodze zjeść obiad? My często planujemy przystanki na trasie tak, żeby je dopasować do lokalizacji jakiejś fajnej restauracji czy miejsca, które chcemy zobaczy. Ba, nawet nadkładamy drogi, żeby zjeść dobre lody, bo taką mamy ochotę. Autorka wątku ma ochotę zjeść obiad w drodze z Warszawy do Jastrzębiej Góry, wolno jej 🤷‍♀️
                      • iwles Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 06:16

4-5 pokazuje autostrada.
                        Przez Ostródę pokazuje 4 godziny z minutami.
                        Nie no, ok. Dla mnie szkoda byłoby nadkladania drogi i wydłużania czasu podróży, zwłaszcza, że jak napisała, planuje wyjazd 10-11, a na miejscu hotel ma od 15.
                        Zawsze wolę być jak najszybciej na miejscu, żeby podroz nie "rozwlekła" się na cały dzień.
                • volta2 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 11:19
                  ja specjalnie tak wyjeżdżała, żeby koło 15 być w kłobuku na obiedzie, albo w siei. w powrotna to samo. przecież jeśli zadowolę się kanapką, to w domu skąd wyczaruję obiad?
                • emama248 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 16:44
                  krwawy.lolo napisał:

> Dlatego, że uważam jedzenie obiadu w knajpie na tak krótkiej trasie za fanaberi
                  > ę? Mam prawo? Mam. Nie sądzę, żeby autorka wątku doznała z mojego powodu załama
                  > nia nerwowego. tongue_out

Niektorym to nawet zdarza sie zjedzenie obiadu w knajpie bez zadnej trasy. We wlasnym miescie! Wychodza zdomu i ida do knajpy, zamiast ugotowac jak normalny czlowiek wink
      • raphidophora_tetrasperma Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 21:33
        No ja koleżankę akurat rozumiem. Jak jadę na wycieczkę autem, pierwsze co robię, to szukam po trasie dobrych knajp, zawsze korzystam z dobrodziejstw przydrożnej gastronomii. Nie skąpię!
    • sandy_cheeks Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:15
      Nie zbyt pomogę, ale my zawsze jemy w przydrożnych makusiach. Nie lubię hambuksów, więc biorę zestaw z wrapem + kawa.
      Jakby bo, to w Ostródzie jest McDonald's😁
      • krwawy.lolo Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:18
        Rozumiem, że z dziećmi?
        • sandy_cheeks Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 20:29
          Z dziećmi ☺️
          Makuś u nas jest rzadkością, więc jak już telepiemy je przez pół Polski, to choć taki mają bonus...
          • krwawy.lolo Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 21:42
            Tak myślałem. Mac Donalds bardziej mi się z dziećmi kojarzy.
    • stara.gropa Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:16
      Jak jadę nad morze, to zawsze zatrzymuję się na obiad tu: klobuk.pl/
      Bardzo smacznie karmią.
      • krwawy.lolo Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:21
        Pambuk, jaki nadęty bełkot (strona knajpy oczywiście). Nie chciało mi się szukać jadłospisu, niemniej jestem prawie pewien paragonu grozy.
        • stara.gropa Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:23
          Prawie czyni dużą różnicę.
          Rozumiem, że wypowiadasz się o knajpie , w której nigdy nie byłeś i nigdy tam nie jadłeś?
          • krwawy.lolo Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:27
            Powiedz mi, że można tam zjeść dwudaniowy obiad z czymś do picia w cenie do 50 peelenów, to odszczekam.
            • aankaa Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:30
              autorka wątku nic nie pisze o ograniczeniach finansowych big_grin
            • stara.gropa Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:32
              Chyba dawno nie byłeś w żadnej restauracji.
              • krwawy.lolo Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:42
                Rzeczywiście, rzadko bywam. Właśnie dlatego, że szkoda mi forsy. Bywam w Choczewie w Pestce. Jak Ci się chce wyszukaj jadłospis. Ceny są tam jeszcze akceptowalne. A w sezonie jest dużo turystów.
                • raphidophora_tetrasperma Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 21:42
                  Choczewo nie ma podjazdu do Czeczewa. Cenowo i jakościowo.
                  • krwawy.lolo Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 21:53
                    Musiałem guglać. To nawet stosunkowo niedaleko od Choczewa. Przejeżdżam w pobliżu w drodze do Oliwy.
                    • raphidophora_tetrasperma Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 22:00
                      Super miejscówka, jeszcze nie zajeżdżona. Długo się czeka na danie główne, dlatego polecam najpierw zamówić zupę (czernina-poezja) i przejść się po okolicy. Są tam barany, konie, jabłonie, pensjonat dla obcokrajowców, staw, stare maszyny rolnicze no i sam pan Tadek. Totalny odjazd.
            • mallard Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 12:11
              krwawy.lolo napisał:

> Powiedz mi, że można tam zjeść dwudaniowy obiad z czymś do picia w cenie do 50
              > peelenów, to odszczekam.

Jak w cenie, którą rzuciłeś, to odszczekanie musi być pod stołem.
      • ga-ti Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:43
        A jeśli już się zjedzie z trasy do Kłobuka to można zjeść trochę taniej (słyszysz Lolo?) w Zajeździe W starym kinie. Może nie pizzę (rózne ma opinie), ale normalny obiad.
        Dobrze karmią, domowo, zwyczajnie, ale smacznie i rozsądnie cenowo w Pasłęku, w restauracji Boston, tylko trzeba zjechać z trasy i pokluczyć po mieście.
        • krwawy.lolo Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 17:55
          Słyszę, niemniej nie skorzystam. Do Jastrzębiej Góry dojadę samochodem (bez korków) w godzinę.
        • raphidophora_tetrasperma Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 21:40
          W Pasłęku jest b.dobra smażalnia ryb. Okoń się nazywa i serdecznie polecam właśnie tam zjeść smażone okonki.
          • gajmal Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 23:07
            Dobre, ale nie tanie
      • default Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 17:15
        stara.gropa napisała:

> Jak jadę nad morze, to zawsze zatrzymuję się na obiad tu: klobuk.pl/
        > Bardzo smacznie karmią.
        >
        Potwierdzam - jedzenie bardzo smaczne, do tego fajny ogród na tyłach. Też się tam zatrzymujemy po drodze do lub z Jastrzębiej Góry 🙂
      • pyza-wedrowniczka Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 17:17
        Jedyne wege danie jest z papryczką chili... Nie sądziłam, że są jeszcze takie knajpy, gdzie nie ma nic bez mięsa normalnego
      • nunia01 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 17:37
        Kołbuk ma świetne jedzenie. Też polecam.
      • volta2 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 11:21
        my też i to od 20 lat chyba dość regularnie zaglądamy, chociaż ostatnio po ulepszeniu drogi pędzimy prosto na obiad do kątów, do jakiejś pani stasi czy krysi, polecana i oblegana, pól mojego osiedla mogę tam spotkać.
    • iwles Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:31

Przeciez to 4 godziny jazdy.
      Serio, jak wyjedziesz rano, to w porze obiadowej będziesz w okolicach Olsztynka? 😮
      • gilbertobrau Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:44
        iwles napisała:

>
        > Przeciez to 4 godziny jazdy.
        > Serio, jak wyjedziesz rano, to w porze obiadowej będziesz w okolicach Olsztynka
        > ? 😮
        >
        >
        >
        Następna co nie rozumie słowa pisanego. Dla mnie rano to 10-11. Poza tym doba hotelowa rozpoczyna się o 15 w pensjonacie, więc nie mam co się spieszyć. Pojadę sobie na spokojnie.
        • aankaa Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:46
          akurat dojedziesz w porze obiadowej
          • freja08 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 07:49
            Dla niej pora obiadowa może być ok. 12-13. Ja też jem obiad o tej porze.
        • iwles Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:48

Skoro wyjeżdżasz o 11, to akurat dojechalabys na 15 do Jastrzębiej Góry.
      • kochamruskieileniwe Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 06:44
        No ale ludzie są różni. Ktoś wyjeżdża na wakacje i dla jednego ważne jest szybkie dojechanie do celu, a dla innego postój w restauracji po drodze jest elementem wypoczynku wakacyjnego.
        Ja tam z lubością zatrzymuje się w trasie (o ile mam na to czas, bo są to wakacje lub czas mnie nie goni) by spróbować np lokalnych dań. W ten sposób jadłam w Drohiczynie lokalny przysmak zaguby. Jechałam dużo dalej, a normalnie na same zaguby do Drohiczyna z Warszawy bym nie pojechała.
        Mam oraz z dzieciństwa do szybkich podróży bez postoju. Zawsze marzyłam, by się zatrzymać w drodze. Mój ojciec był zwolennikiem jak najszybszego dotarcia na miejsce. No to sobie odbijam 🤣
    • zanetka.x Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:35
      W trasie to chyba najbezpieczniejszy jest Mc Donalds.
    • koronka2012 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 16:36
      W Olsztynku jest kilka knajpek, I do tego nie trzeba daleko zjeżdżać z trasy. Jadłam w tej przy skansenie i w też z Zielonym Piecem, ale to było dość dawno temu.
      Dalej za Ostróda jadłam Folwarku Karczemka, tanio tam nie jest, Ale było pysznie
    • kaki11 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 17:27
      W tym roku jak byliśmy w Ostródzie jedliśmy w restauracji "kresowa", smaczne obiady, i ceny moim zdaniem całkiem w normie.
      • gilbertobrau Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 23:16
        kaki11 napisał(a):

> W tym roku jak byliśmy w Ostródzie jedliśmy w restauracji "kresowa", smaczne ob
        > iady, i ceny moim zdaniem całkiem w normie.

Dziękuję, obadałam, ceny przystępne i robi sympatyczne wrażeniesmile
    • homohominilupus Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 17:52
      Kiedyś fajny był Mariaszkowy Młyn, teraz trzeba zjechać z nowej siódemki.
    • ritual2019 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 20:16
      OJP pytanie gdzie mozna zjesc na okreslonej trasie obiad w miare smacznie i niedrogo a tu wiekszosc kwestionuje potrzebe zjedzenia obiadu oraz forme bo przeciez mozna zrobic kanapke...
      • eglantine Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 20:23
        Przecież to kwintesencja ematki. 🤷🏼‍♀️
    • bywalec.hoteli Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 21:49
      Gilbertobrau, sprawdź taki lokal „Okoń”. Przy tej trasie, polecany przez wielu, uwielbiany przez podróżujących z Warszawy nad morze.

Kłobuk jest smaczny ale mogę mieć podejrzenie, że w Okoniu bardziej Ci pewne aspekty podróżującego w trasie podpisują.
      • bywalec.hoteli Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 22:23
        A wypowiedzi tego starego dziwaka lola i innych niemiłych osób to możesz śmiało ignorować.
        Ja sam nie lubię jeść podczas podróży, ale jeśli ktoś inny ma inne potrzeby, to dlaczegóż nie mógłby zjeść i wesprzeć swoimi $$$ lokalną gastronomię? XD
      • gilbertobrau Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 23:15
        bywalec.hoteli napisał:

> Gilbertobrau, sprawdź taki lokal „Okoń”. Przy tej trasie, polecany przez wielu,
        > uwielbiany przez podróżujących z Warszawy nad morze.
        >
        > Kłobuk jest smaczny ale mogę mieć podejrzenie, że w Okoniu bardziej Ci pewne as
        > pekty podróżującego w trasie podpisują.

Dzięki, właśnie obadałam, ale niestety na ciepło mają tylko ryby. A ja nie lubię smażonych ryb.
        • bywalec.hoteli Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 23:27
          gilbertobrau napisał:

> Dzięki, właśnie obadałam, ale niestety na ciepło mają tylko ryby. A ja nie lubi
          > ę smażonych ryb.

To napisz potem co wybrałaś i czy byłaś zadowolona big_grin
    • eva_evka Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 11.05.25, 22:53
      W Ostródzie nocowałam kiedyś w Willi Port, na dole byla restauracja, jedzenie było bardzo dobre.
    • wena-suela Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 08:47
      Przy nowej, wyremontowanej trasie nie uświadczysz żadnych knajpek poza sieciówkami przy stacjach benzynowych. Miałam swoje ulubione, ale teraz oznacza to zjechanie z trasy i kilka dodatkowych kilometrów. Jem więc w tych sieciowych, zazwyczaj żurek i cos tam jeszcze, bo nie lubię panierowanych kotletów itp. "domowej" kuchni. Bułki z kfc czy M\maca też niekoniecznie. Ale jeszcze bardziej nie lubię zimnych kanapek i picia w termosie / butelce. Też zawsze się zatrzymuję na ciepły posiłek. To dla mnie pierwszy dzień wakacji, nie chcę pędzić i dojechać głodna i zmęczona. Wole mieć siłę na zameldowanie, wypakowanie, spacer po plaży i przyjemną kolację w ulubionej knajpce na miejscu.
      • volta2 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 11:30
        a my jednak zjeżdżamy, mąż marzy zawsze o siei, ja tam nie przepadam, ale dla niego to w ogóle największa atrakcja wyjazdu nad morze, nie miałabym serca walczyć o te parę kilometrów

no i ten kłobuk tu polecany, to kiedyś też w niego celowaliśmy regularnie, i pamiętam ten pierwszy sezon po otwarciu trasy, przyjechaliśmy i pusto, bo klientom nie chce się zjechać. przykre to było, potem trochę kuchenne pomogły.

teraz jak pisałam, jedzie się szybciej, to polujemy na stolik w miejscu docelowym, ale jeśłi miałabym stawać po trasie, to wg mnie - warto zjechać, docenić dobrą kuchnię
      • gilbertobrau Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 11:53
        wena-suela napisał(a):

> Przy nowej, wyremontowanej trasie nie uświadczysz żadnych knajpek poza sieciówk
        > ami przy stacjach benzynowych. Miałam swoje ulubione, ale teraz oznacza to zjec
        > hanie z trasy i kilka dodatkowych kilometrów. Jem więc w tych sieciowych, zazwy
        > czaj żurek i cos tam jeszcze, bo nie lubię panierowanych kotletów itp. "domowej
        > " kuchni. Bułki z kfc czy M\maca też niekoniecznie. Ale jeszcze bardziej nie lu
        > bię zimnych kanapek i picia w termosie / butelce. Też zawsze się zatrzymuję na
        > ciepły posiłek. To dla mnie pierwszy dzień wakacji, nie chcę pędzić i dojechać
        > głodna i zmęczona. Wole mieć siłę na zameldowanie, wypakowanie, spacer po plaży
        > i przyjemną kolację w ulubionej knajpce na miejscu.

A te sieciówki to co oprócz Mac Donalda? Pizza hut, kfc?
        • wena-suela Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 12.05.25, 14:42
          Nie wiem czy mają nazwy, ale to jakby część restauracyjno/barowa stacji benzynowej. Parę dań obiadowych, ze 2 zupy, jakieś kanapki, desery itp. Z tego korzystam, bo na zjeżdżanie szkoda mi czasu, a lubię zatrzymać się na posiłek i odpoczynek.
    • ala987 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 17.09.25, 13:48
      W okolicach Olsztynka polecam „Zielony Piec”, a w Ostródzie „Jak u Mamy” – dobre jedzenie, przystępne ceny, idealne na szybki obiad w trasie.
    • lauren6 Re: Dobry obiad na trasie Warszawa - Jastrzębia G 17.09.25, 14:12
      W Ostródzie Jak u Mamy - obiady domowe. Tania i smaczna kuchnia polska. Jeżeli lubicie burgery to Dobry Burger.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka