siedemkropek82 Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 09:01 W szpitalu,w sekretariacie,przy komputerze,do godziny 13.35. Lubię ją ale stresu też mam trochę.Pieniadze mogły by być lepsze.Odpowoedzialną,często po pracy myślę o pracy.Cos słodkiego od pacjenta czasami umila mi te wszystkie stresy. Odpowiedz Link Zgłoś
milka43 Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 09:02 Niezgodna z wykszatalceniem, a tak wszystkiego po trochu, stresująca , odpowiedzialna, wymagająca bycia pod telefonem 24h na dobę.Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
wpore Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 09:09 Dwa lata temu zmieniłam pracę na niewymagającą, lekką, praktycznie bez zwariowanych terminów. Jest interesująca i rozwijam się w niej bardzo. Pieniądze są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
poszetka Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 10:10 Są takie prace ? Dla mnie to jakieś Urban legend. Nie znam absolutnie ani jednej osoby, która ma dobrze płatną przyjemną pracę. Jeżeli tak jest u Ciebie to gratuluję i zazdroszczę. Wygrałaś życie Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 10:57 No wlasnie polowa ma lekkie prace, nic nie trzeba robic i dobrze platne. A coz to za prace? Odpowiedz Link Zgłoś
wpore Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 12:19 Pracuje w pewnej gałęzi przemysłu za granicą. W kraju w którym żyje związki zawodowe mają ogromny wpływ na płace i wynegocjowały Dobre taryfy dla pracowników tego przemysłu w poszczególnych zakładach pracy. Ot i cała tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 09:52 Mam dwie. Obie dosyć ciekawe. Obie w totalnie różnej energii. Jedna bywa stresująca, przebodzcowujaca. Druga mnie relaksuje, wycisza. Obie to mój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
hortensja80 Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 11:11 Pracuje w jednym miejscu od czasu ukonczenia studiow. Pierwsze 20 lat to byla orka na ugorze, bardzo dużo pracy, ale niezłe wynagrodzenie, dużo stresu, przepychanek, gierek itd. Teraz moja rola się zmienila i mam luz, troche brakuje takich bardziej ambitnych zadań, ale doceniam to że w większości pracuje z domu, do biura mam 5 min. autem, szefa w innym kraju, wiec nikt mnie na miejscy nie kontroluje, można pozałatwiać swoje sprawy, ogarnąć dzieci bez stresu, zaprowadzić dziecko do przedszkola na 9:00 a nie 8:00, zeby tam za dlugo nie kiblowało itd. Jako, ze firma sie kurczy ostatnio, jest ryzyko, ze mnie zredukuja niebawem, wiec chodze na rozmowy o prace, ale wizja czestszego siedzenia w biurze plus dojazdow na drugi koniec duzego miasta, skutecznie mnie zniecheca poki co do zmiany, nawet za wieksze pieniadze. Byle do emeryturki... Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 17:55 Wymaga skupienia jak każda, odpowiedzialna? Nie, kapitalizm nie runie przeze mnie. Nie jest obciążająca emocjonalnie (prywatnie mam dość obciążeń). Ksztalcenie? Tak. Siedzę teraz z nosem w zagadnieniach technicznych (ale nie jestem inżynierem). Lubię ją, oczywiście jeśli mi dobrze płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
karpie_gdyjem Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 18:56 Na przykładzie przyszłego tygodnia: w poniedziałek i wtorek będę biegać po polu z widłami, a we czwartek będę występować przed trzystuosobową publicznością złożoną z samych szych. W międzyczasie mam rządowe konsultacje i kolejny etap przygotowań do imprezy wystawienniczej. A od czerwca znowu w połowie w polu, w połowie w laboratorium. Nie ma nudy 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 19:59 Trudną. Twórczą, kreatywną. Bardzo odpowiedzialną i samodzielną. Stresującą, bo mi zależy, niestety. Jak idzie dobrze, to cudowną. Ja się coś spaprze, to gorzej. Płatną przeciętnie, ale za to w branży, w której robię od 20 lat już i nie zamienię na inną. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Jaką macie pracę? ;) 16.05.25, 20:08 Nie napiszę bo was zanudze ale ta pani ma fajną pracę. Pracuje z wanny 🤣🤣🤣 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,31942128,nietypowe-posiedzenie-krs-poslanka-zukowska-polaczyla-sie-z.html Odpowiedz Link Zgłoś
kurtkapuchowa Re: Jaką macie pracę? ;) 17.05.25, 06:46 Dzieki Bogu jestem zwykla biurwa, nie tam zadna waska specjalistka. Dlatego mam prace malo moze emocjonujaca, ale za to spokojna, pewna, przewidywalna. Nie potrzeba w niej jakis super kwalifikacji, pracownik moze byc wyszkolony w ok. 2 miesiace, reszte sie douczyc w praktyce. Wielkie zrywy i ambicje juz za mna, teraz to priorytet ma doczolgac sie na cieplej posadce do emerytury Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Jaką macie pracę? ;) 17.05.25, 14:09 wspaniałą. wymagającą intelektualnie - co roku kilkaset stron zmian przepisów i trzeba być na bieżąco a nawet wyprzedzać Sejm żeby wdrożyć zmiany. ciekawą - łączy moje 2 kierunki studiów, biorę udział w nowych przedsięwzięciach. choć wiele osób myśli, że moja praca to głównie "papiery", w dużej mierze jest to praca z ludźmi. odpowiedzialną - podejmuję decyzje mające spore konsekwencje finansowe, ale życie ludzkie od tego nie zależy. bywa obciążająca, stresująca, ale i tak ją uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś