Dodaj do ulubionych

Mentzen - i wszystko jasne

28.05.25, 17:12
Sławomir Mentzen właśnie podał do publicznej widomości podsumowanie obu kandydatów i powiedział konkretne i wyraźne NIE dla Trzaskowskiego. Nareszcie !
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:23
      jest już wątek o filmie nagranym przez Mentzena - ematki milczą big_grin
      • angazetka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:28
        Może maja to w nosie?
    • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:25
      Mencen przez 3 dni nie był faszystą. Starczy big_grin
      • mocca25 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:32
        Oczywiście, że był.
        • mocca25 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:33
          RT nie podpisał się pod żadnym z jego faszystowskich pomysłów. Podpisał mu swoją książkę.
          • angazetka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:35
            Z kilkoma się zgodził.
            • wyprawa32768 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:44
              zgodził się, ale nie popierał, śliski typ
              • mocca25 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:47
                Ale nie z tymi faszystowskimi
                • angazetka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:58
                  Na szczęście.
                  • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:12
                    Posluchaj angazetko calej wypowiedzi u źródła. Nie wiem, czy jest powod do radości.
                • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 07:32
                  mocca25 napisała:

> Ale nie z tymi faszystowskimi

🤣🤣🤣
                  (normalnie drugi gowin!)
        • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 07:31
          mocca25 napisała:

> Oczywiście, że był.

i trzaskowski wypił z takim piwo🤮🤮🤮
      • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:35
        Jaki Mentzen? Memcen raczej🤣

dramatika napisał(a):

> Mencen przez 3 dni nie był faszystą. Starczy big_grin
        • margit49 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:55
          mayolijka napisała:

> Jaki Mentzen? Memcen raczej🤣
          >
          Zdecydowanie Dementzen 🤣
      • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:35
        Braunowcy tez wqrzeni szczujnią, pojda glosowac na Nawrockiego.
        Znam kilku sympatykow Mentzena. Wszyscy mowia, byle nie Trzaskowski.

Mysle, ze media przegrzaly temat i bardzo mocno zmobilizowaly prawy elektorat.
        • margit49 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:03
          yenna_m napisała:

> Mysle, ze media przegrzaly temat i bardzo mocno zmobilizowaly prawy elektorat.

A ja myślę, że to Ty przegrzałaś temat
          Mam w otoczeniu wyborców Mentzena - wspominałam o tym.
          To zdecydowany antypis i wybierają Trzaskowskiego
          Że już nie wspomnę o szemranej przeszłości Nawrockiego, która też zniechęca / nawet żona Cezara powinna być poza podejrzeniem/
        • mdro Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:05
          Gdzie są przykłady na "demolowanie kościołów" przez Strajk Kobiet, yenno_m?
          • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:08
            Dewastacja. Niech bedzie dewastacja. Albo zniszczenie mienia.

www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-10-29/wtargniecia-na-msze-zniszczone-elewacje-kosciolow-zatrzymania-dane-policji/

Kosciol budynek zabytkowy. Konserwator zabytkow itd, koszty spore. Zawracaniecdudy, zeby cokolwiek zrobic wctakim budynku tez niemale
            • tania.dorada Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:13
              Aha, pięć lat temu. I kościół wcale a wcale się do tego nie przyczynił, tak sobie stał z boku gdybkobierybodziersno z praw i kompletnie nie zajmował stanowiska.
              Wycena szkod i „koszty spore” to jest bardzo względne.
            • mdro Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:15
              Pisałaś " Na tej samej zasadzie kobiety ze strajku kobiet demolowaly koscioly". To jest dokładny cytat.
          • margit49 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:10
            > Gdzie są przykłady na "demolowanie kościołów" przez Strajk Kobiet, yenno_m?

Nawet napisy się nie zgadzają 🙄
        • volta2 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:01
          ja dziś w metrze podsłuchiwałam mlodzież, to samo, byle nie trzaskowski... w srodku wawy, metro centrumsmile
          zazdrościłam im, bo moi w ogóle nie interesują się wyborami
          • pani.asma [...] 28.05.25, 19:03
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • marecky81 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:09
            Wymyśliłaś to.

volta2 napisała:

> ja dziś w metrze podsłuchiwałam mlodzież, to samo, byle nie trzaskowski... w sr
            > odku wawy, metro centrumsmile
            > zazdrościłam im, bo moi w ogóle nie interesują się wyborami
            • volta2 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:51
              nie, nie wymyśliłam, moje dzieci naprawdę nie interesują sie wyborami, w pierwszej turze głosowały, w drugiej im nie zależy. mamy wesele, poprawiny, nie chcę się spieszyć do komisji przed zamknięciem, więc ja mam papier do głosowania w miejscu pobytu, im nie chce się wyrobić a chyba czas mają do jutra?
              • pani.asma Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 08:01
                Nie mów że ty popierasz Rafałka

No miałam cię za mądrzejszą i doświadczoną życiowo sad((
                • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 08:23
                  pani.asma napisała:

> Nie mów że ty popierasz Rafałka
                  >
                  Ja popieram Rafałka, a Ty asma nie możesz, bo bierzesz kasę za popieranie Batyra. Mnie nikt nie płaci za to, kogo popieram. 🫡
                  A tak na marginesie: dobry to jest biznes, to trollowanie i sianie zamętu dla kasy 🤔
                  • pani.asma [...] 29.05.25, 08:49
                    • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 09:01
                      pani.asma napisała:

> ale to ty sobie dorabiasz jako niemiecki troll, fajne takie euro ktore splywaja w setkach za uwielbianie Rafala?

Pewnie, że euro fajniejsze od rubli.
                      Ja piszę za friko. Dlatego pytałam czy dobrze Ci płacą. 😀

>
                      > nie jest zadna tajemnica ze niemcy finansuja jego kampanie
                      >
                      A możesz napisać coś więcej, bo ja o tym nie wiem nic. 🤔
                    • ariathedevil Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 10:17
                      Sutener bił te dziewczyny tak jak lał się na ustawkach ruski trollu ? I co wreszcie z tym mieszkaniem, które wyłudził na żula ?
          • margit49 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:14
            volta2 napisała:

> ja dziś w metrze podsłuchiwałam mlodzież, to samo, byle nie trzaskowski... w sr
            > odku wawy, metro centrumsmile

No jasne, amatorzy tych szlachetnych walk wręcz nie będą głosować na inteligenta
            Zawsze możemy mieć Górną Voltę albo Burkina Faso 😀
            • volta2 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:54
              tobie lepiej schować głowę w piasek i liczyc, że zadka nie widać, co?
          • iwles Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:28

Volta, a ty nie pisałaś, że teraz nie ma cie w Polsce?
            • volta2 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:49
              jestem, przyleciałam na wesele. na tydzien, może dwa, i dzieci zobaczyć. więc jak wyżej, takie rozmowy w metrze były. jak wiadomo, przedzial mencenowy to właśnie młody narybek, więc ja akurat nie byłam zdziwiona komentarzami.
    • abria Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:35
      to dobrze ze powiedzial NIE dla Nawrockiego
      • bywalec.hoteli Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:45
        Nie kłam. Powiedzial: „nie widzę żadnego powodu by głosować na Rafała Trzaskowskiego”
        • dni_minione Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:00
          Oraz że nie ufa Nawrockiemu, ale podpisał, to podpisał, więc cóż.
          • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:33
            Wcale tak nie powiedzial. Ale pocieszajcie sie dalej.
          • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:37
            Powiedzial dokladnie tak:

"Nie uwazam tego za nic złego, jezeli dorośli faceci chcą sie nawalać w lesie. To jest ich sprawa. Lepiej, żeby to robili w lesie niż na mieście czy na stadionie."

O kawalerce. Poza tym Slawek ze nie kupuje tlumaczen Nawrockiego (co media podaly i mogliscie przeczytać) , to

"Moje zdanie jest takie. Nawrocki w mlodosci robił błedy, robił rzeczy, ktorych zaden kandydat na prezydenta by nie zrobil (...). Mlodosc Karola Nawrockiego, uważam, że jest świetnym tematem. To znaczy, że być może to być może nie służy kampanii wyborczej, ale ja chciałbym, żeby kiedyś powstał jakiś rzetelny dokument o młodości Karola Nawrockiego. Co on robił w tym Grand Hotelu w Sopocie, co on robił na tym osiedlu, co on robił na tych ustawkach, z kim on sie znał, kiedy trenował ten boks. To jest świetna historia. To znaczy wyobrazmy sobie, że mamy faceta, który ociera się o swiat przestępczy w mlodości a potem z tego wyszedł, zrobil doktorat, skonczył studia wczesniej, zostal najpierw dyrektorem Muzeum, potem prezesem IPNu a potem kandyduje w wyborach na prezydenta i ma sporecszanse te wybory wygrać. To jest po prostu fascynujaca filmowa historia".
            • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:41
              Bo to sumie jest świetna historia. Lepsza z pewnoscia niz historia wypieszczonego synka TW Justyny.
              • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:46
                Prorządowe media zdecydowanie przegrzaly temat Nawrockiego.
              • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:50
                Można sobie czytać o gangsterach i innej patologii, może być to ciekawe, ale po co od razu wybierać ich na rządzących?
                • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:53
                  marta.graca napisała:

> Można sobie czytać o gangsterach i innej patologii, może być to ciekawe, ale po
                  > co od razu wybierać ich na rządzących?
                  >
                  Marto, ale czy ktos Ci kaze wybierac gangusa? Ja pierwsza Ci powiem: idz i zaglosuj tak, jak Ci serce podpowiada. Zaglosuj tak, jak czujesz. Czy jako dorosla osoba potrzebujesz do tego mojego pozwolenia?
                  • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:56
                    Nie, nikt mi nie każe, po prostu dziwnie nieswojo się czuję, jak ktoś nazywa patolskie zachowania świetnymi ciekawymi historiami. Nie chciałabym, by ktoś z mojej rodziny tak się zachowywał i nie kupuję tego rodzaju zachwytów.
                    • pani.asma [...] 28.05.25, 19:00
                      • wrota.do.lasu [...] 28.05.25, 19:19
                    • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:05
                      marta.graca napisała:

> Nie, nikt mi nie każe, po prostu dziwnie nieswojo się czuję, jak ktoś nazywa pa
                      > tolskie zachowania świetnymi ciekawymi historiami.

Jakie patolskie zachowania? Mentzen ma rację - jak się grupa młodych okłada w lesie, bo im testosteron buzuje, to jest ich sprawa, nikomu tym krzywdy nie robią.
                      A Polska tak właśnie wyglądała - brudno i brzydko, że pękają oczy. Przestępczość, bezrobocie, brutalnie przeprowadzona transformacja. Polska nie była światem gogusiów wyhodowanych w złotej klatce.
                      • memphis90 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 07:08
                        >A Polska tak właśnie wyglądała - >brudno i brzydko, że pękają oczy. >Przestępczość, bezrobocie, brutalnie >przeprowadzona transformacja
                        Tzn jaka konkretnie transformacja ustrojowa zachodziła w 2009r, kiedy to 26 letni Lolek (mający już wówczas żonę i 3 dzieci) prał się w lasach po ryju z kibolami?
                        • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 10:40
                          memphis90 napisała:

> Tzn jaka konkretnie transformacja ustrojowa zachodziła w 2009r,

A, pardon. Zapomniałam, że w 2004 weszliśmy do UE i już na drugi dzień Polska była krajem mlekiem i miodem płynącym big_grin

Wcześniej słabo to zauważałam, bo nie angażuję poważnych emocji w politykę, ale ktoś mi uświadomił, że to wcale nie jest tak, że salony lewicowo - liberalne jak zwykle cynicznie i bez emocji konfabulują, żeby opluskwić przeciwnika politycznego. Tu zachodzi inne zjawisko. Nawrocki rzeczywiście był "łobuzem" - chłopakiem z Pragi, wyrosłym na jakimś blokowisku w takim a nie innym środowisku. Stał na jakichś bramkach, lał się po lasach i zamiast jak człowiek wziąć kredyt na 50 lat, to "kombinował". Przestępstwa nie jesteście mu w stanie udowodnić, ale to dla was detal - już sam fakt, że ktoś z patologii i dołów "zawłaszczył" doktorat, stanowisko w IPN, a teraz "dybie" na najwyższy urząd, wywołuje w was drgawki i obrzydzenie. Cały czas siedzi w was to obrzydzenie do robola, do "patologii pińcet", do dołów, które "ciągną socjal zamiast wziąć się do roboty", zatem Nawrocki wcale nie musi być przestępcą, wy go po prostu odrzucacie jako "zwierzę z ludzką twarzą" - kogoś z dołów hierarchii.

Na takim myśleniu salony przegrały w 2015, w 2019 i jest spora szansa, że przez swoją pychę i pogardę dla zwykłego człowieka, przerąbiecie i te wybory, czemu zaczęłam kibicować i rozważam zagłosowanie na Nawrockiego. Nie przeciw Trzaskowskiemu, tylko NA Nawrockiego, żeby wam zetrzeć tę pychę i pogardę z twarzyczek smile
                          • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 12:55
                            dramatika napisał(a):

> Wcześniej słabo to zauważałam, bo nie angażuję poważnych emocji w politykę, ale
                            > ktoś mi uświadomił, że to wcale nie jest tak, że salony lewicowo - liberalne j
                            > ak zwykle cynicznie i bez emocji konfabulują, żeby opluskwić przeciwnika polity
                            > cznego. Tu zachodzi inne zjawisko. Nawrocki rzeczywiście był "łobuzem" - chłopa
                            > kiem z Pragi, wyrosłym na jakimś blokowisku w takim a nie innym środowisku. Sta
                            > ł na jakichś bramkach, lał się po lasach i zamiast jak człowiek wziąć kredyt na
                            > 50 lat, to "kombinował". Przestępstwa nie jesteście mu w stanie udowodnić, ale
                            > to dla was detal - już sam fakt, że ktoś z patologii i dołów "zawłaszczył" dok
                            > torat, stanowisko w IPN, a teraz "dybie" na najwyższy urząd, wywołuje w was drg
                            > awki i obrzydzenie. Cały czas siedzi w was to obrzydzenie do robola, do "patolo
                            > gii pińcet", do dołów, które "ciągną socjal zamiast wziąć się do roboty", zatem
                            > Nawrocki wcale nie musi być przestępcą, wy go po prostu odrzucacie jako "zwie
                            > rzę z ludzką twarzą" - kogoś z dołów hierarchii.

No i przyszła obrończyni "uciemiężonych", gwałcicieli i przestępców i będzie nam tłumaczyć, dlaczego człowiek wykształcony, kulturalny, mający doświadczenie do pełnienia tej funkcji, znający języki, nie wciągający na wizji, nie mający kolegów z półświatka, nie oferujący lichwy, nie nawalający się w lesie dla sportu i nie kombinujący jak niezbyt legalnie i moralnie nabyć nieruchomość, jest tym gorszym wyborem. Wszak nie chodzi o wzmocnienie mafii pisowskiej, brak kompetencji i degrengoladę kontrkandydata, co do której nie ma żadnej już w tej chwili wątpliwości i wybór po prostu najlepszego reprezentanta. No cóż, Trzaskowski jest "zbyt", może chociaż ma tatuaż. Ktoś wie?

> Na takim myśleniu salony przegrały w 2015, w 2019 i jest spora szansa, że przez
                            > swoją pychę i pogardę dla zwykłego człowieka, przerąbiecie i te wybory,

No i musiał paść koronny argument wyznawców PiSu, oczywiście podkoloryzowany manipulancko, żeby zabrzmiał odpowiednio. I po co zmyślać, że bronisz prawdy, honoru, sprawiedliwości, etc. ?

> czemu zaczęłam kibicować i rozważam zagłosowanie na Nawrockiego. Nie przeciw Trzaskow
                            > skiemu, tylko NA Nawrockiego, żeby wam zetrzeć tę pychę i pogardę z twarzyczek smile

Nie wyrosłaś z piaskownicy jeszcze? Od początku nie było żadnej najmniejszej wątpliwości na kogo będziesz głosowała. smile A jeśli chcesz zobaczyć pychę i pogardę na twarzyczce to wystarczy, że spojrzysz w lustro.
                            • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:08
                              natalia.nat napisała:

> Wszak nie chodzi o wzmocnienie mafii pisowskiej

Wiele wskazuje na to, że Nawrocki się zerwał PiSowi ze smyczy - brak współpracy ze sztabem w ustalaniu wersji z kawalerką, spuszczenie w kiblu Kurskiego. Ale masz rację, w dudzie mam czy wzmocni mafię pisowską, czy nie wzmocni - uważam, że w polskiej polityce jest inny problem, niż to, czy rządzi PiS, czy PO.
                              Uznałam, że jeśli kibol wygra, doprowadzając was do stanu przedzawałowego, to będzie mi przykro, że się do tego nie przyczyniłam big_grin
                              • tania.dorada Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:12
                                dramatika napisał(a):

> Wiele wskazuje na to, że Nawrocki się zerwał PiSowi ze smyczy

Nieważne. On ma tyle za uszami, że masa ludzi ma na niego kompromaty. I lepiej byłoby mieć prezydenta którego nie da się łatwo zaszantażować. Tylko tyle i aż tyle.
                                • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:21
                                  tania.dorada napisał(a):

> Nieważne. On ma tyle za uszami, że masa ludzi ma na niego kompromaty.

To, że pochodzi z klasy ludowej, nie jest przestępstwem i nic innego na niego nie macie, bo już byście tym machali. Inna sprawa, że klasa ludowa to dla was robactwo (bo nawet nie zwierzęta - te stawiacie wyżej niż ludzi), a to nawet gorzej niż bycie przestępcą smile
                                  • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:46
                                    dramatika napisał(a):

> To, że pochodzi z klasy ludowej, nie jest przestępstwem i nic innego na niego nie macie, bo już byście tym machali.

Wszystko na to wskazuje, że jest "kryształowy". A co macie na kontrkandydata?

> Inna sprawa, że klasa ludowa to dla was ro
                                    > bactwo (bo nawet nie zwierzęta - te stawiacie wyżej niż ludzi), a to nawet gorz
                                    > ej niż bycie przestępcą smile

To twój chochoł, paniusiu ceniąca honor i prawdę. I nie jesteśmy żadne "was".
                                  • tania.dorada Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:18
                                    Ale ja nic nie pisze o klasie ludowej, chyba że uważasz że wszyscy w klasie ludowej to przestępcy.
                              • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:23
                                dramatika napisał(a):

> Wiele wskazuje na to, że Nawrocki się zerwał PiSowi ze smyczy - brak współpracy
                                > ze sztabem w ustalaniu wersji z kawalerką, spuszczenie w kiblu Kurskiego.

Poluzowali trochę bo miał być "obywatelski", ale nie ma wątpliwości, co to za opcja polityczna i kto będzie nim sterował.

> Ale masz rację, w dudzie mam czy wzmocni mafię pisowską, czy nie wzmocni - uważam,
                                > że w polskiej polityce jest inny problem, niż to, czy rządzi PiS, czy PO.
                                > Uznałam, że jeśli kibol wygra, doprowadzając was do stanu przedzawałowego, to b
                                > ędzie mi przykro, że się do tego nie przyczyniłam

Żadne zaskoczenie i krzyżyk na drogę. I nie musisz zmyślać bajek, że wybierasz kibola na złość ematce, zwyczajnie jest to twój kandydat ze zbieżnymi do twoich poglądami i wartościami.
                                I nie wybierasz go nam, ale przede wszystkim sobie.

• dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:32
                                  natalia.nat napisała:

> I nie musisz zmyślać bajek, że wybierasz
                                  > kibola na złość ematce, zwyczajnie jest to twój kandydat ze zbieżnymi do twoich
                                  > poglądami i wartościami.

Dziękuję za tę analizę moich intencji, w sumie masz rację. Też pochodzę z klasy ludowej, wielokrotnie byłam tu wyzywana od patusiar bez wykształcenia, wyłudzających kredyty, dających d...y nieznajomym. Ten kandydat jest więc moim kandydatem, a wasz stan przedzawałowy będzie tylko wisienką na torcie big_grin
                                  • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 14:08
                                    dramatika napisał(a):

> Dziękuję za tę analizę moich intencji, w sumie masz rację. Też pochodzę z klasy ludowej,

To wyjątkowe jest. smile

>wielokrotnie byłam tu wyzywana od patusiar bez wykształcenia, wyłudzających kredyty, dających d...y >nieznajomym.

Mało ambitne wybory życiowe, pouczanie innych, personalne odzywki bardzo niskich lotów. Na większość tych rzeczy ma się wpływ.

> Ten kandydat jest więc moim kandydatem, a wasz stan przedzawałowy będzie tylko wisienką na torcie

Niech ci będzie. Obiecuje dostać zawału, jak losy Trzaskowskiego rozstrzygnie jeden stracony głos. big_grin
                                    • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 14:49
                                      natalia.nat napisała:

> Mało ambitne wybory życiowe

Na to, gdzie się urodziłam, miałam podobny wpływ jak ty na to, że będziesz mieć 80 IQ i subtelność retoryczną wiertarki udarowej big_grin
                                      • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:19
                                        dramatika napisał(a):

> > Mało ambitne wybory życiowe
                                        >
                                        > Na to, gdzie się urodziłam, miałam podobny wpływ jak ty na to, że będziesz mieć
                                        > 80 IQ i subtelność retoryczną wiertarki udarowej

Jak nie rozumiesz tekstu pisanego i jedyne na co cię stać to personalne odzywki, to nie zabieraj się do dyskusji, bo szkoda na ciebie klawiatury. I nie oczekuj, że coś innego do ciebie wróci.
                                        Nawet twój idol, mimo że pochodzi z nizin i patologii zrobił doktorat, o czym sama wspomniałaś. Najprościej wszystko wytłumaczyć pochodzeniem, większość ma dokładnie takie samo jak ty. Inni są winni, bo ty się źle urodziłaś i dokonałaś złych wyborów. Poza tym ja nie będę się tłumaczyć z tego jak ktoś cię nazywa, zwłaszcza że sama stale obrażasz inwektywami i poniżasz.
                                        • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:24
                                          natalia.nat napisała:

> jedyne na co cię stać to personalne odzywki

Próbuję cię sprowokować do tego, żebyś mnie wygasiła i przestała mnie zanudzać swoją finezją intelektualną kombajnu zbożowego, ale widzę, że i tego nie jesteś w stanie się domyślić big_grin
                                          • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:42
                                            dramatika napisał(a): ....

Ty sobie wygaś, jak masz ochotę. To nie mój problem, że za trudne są dla ciebie dyskusje merytoryczne bez wycieczek osobistych.
                                            Ja zamierzam cię cały czas punktować za twoje niezliczone kłamstwa, manipulacje, hejtowanie, niekonsekwencję, chamską propagandę, megalomanię, prostackie odwracanie kota ogonem i finezją intelektualną kombajnu zbożowego. big_grin
                                            • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 16:27
                                              natalia.nat napisała:

> Ja zamierzam cię cały czas punktować

Punktowanie według Natalki: "a wcale że nie!" big_grin
                                • niemcyy Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:34
                                  Brak współpracy ze sztabem w kwestii kawalerki świadczyłby o zerwaniu się ze smyczy, gdyby się wybronił albo sam nie rozlał szamba kłamiąc, że ma jedno mieszkanie. Brakiem współpracy pokazał, że jest "niezbyt lotnym" nawet nie osiłkiem, bo ciężko uzależnionym człowiekiem, który bez dawania w dziąsło nie wytrzyma 1,5-godzinnej dyskusji.
                                  • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:45
                                    niemcyy napisał(a):

> pokazał, że jest "niezbyt lotnym" nawet nie osiłkiem,
                                    > bo ciężko uzależnionym człowiekiem, który bez dawania w dziąsło nie wytrzyma 1,
                                    > 5-godzinnej dyskusji.

Tym okazywaniem pogardy dla człowieka, który nie jest z "ą ę" arystokracji (i który wciąga plebejską nikotynę, zamiast koki big_grin ) osiagacie dokładnie odwrotny efekt. Od 30 lat to robicie, bez wyciągania wniosków, co jest definicją szaleństwa big_grin
                                    • droch Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:55
                                      Tym okazywaniem pogardy dla człowieka, który nie jest z "ą ę" arystokracj(...)

Ooo, i tu się z Tobą nie zgodzę. Nasz Prezespan wyraźnie powiedział, że są lepsze i gorsze podwórka i on z byle kim nie bawił się.
                                      • pani.asma [...] 29.05.25, 14:38
                                        • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 14:56
                                          pani.asma napisała: ...

Co ty sobą reprezentujesz? Masz jakieś dowody, artykuł, czyjąś wypowiedz na potwierdzenie swoich oszczerstw, które na okrągło wypisujesz. Zaczynam wierzyć, że faktycznie to jest za pieniądze.

• pani.asma Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:21
                                            A ty co reprezentujesz ????
                                            Niemieckie trolle

Ja piszę tylko o tym co Rafał sam mówił o sobie a Ty kłamstwa z centrali

www.prawo.pl/prawo/jaka-kara-za-okreslenie-r-trzaskowskiego-dupiarzem,515635.html
                                            • angazetka Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:25
                                              Mówił, że mial ofiary?
                                              • pani.asma Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:31
                                                To jak wyglądał ten proceder ?
                                            • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:33
                                              pani.asma napisała:

> Niemieckie trolle

Ty nim jesteś?

> Ja piszę tylko o tym co Rafał sam mówił o sobie a Ty kłamstwa z centrali

Nie, nie piszesz tylko o tym. Jest tam coś o zaliczaniu kobiet i ofiarach? I co za Rafał?
                                              I które to są te moje kłamstwa?
                                              Powtarzam pytanie. Co ty sobą reprezentujesz?
                                        • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:42
                                          Próbowali, ale nie pykło.
                                          • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:44
                                            A tak konkretnie to co nie pykło?
                                            • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:46
                                              No ktoś wyżej żałował, że nie przedstawiono żadnych kobiet, które KN "przyprowadzał" do klientów.

Mam nadzieję, że idea ironii nie jest Ci obca?

marta.graca napisała:

> A tak konkretnie to co nie pykło?
                                              >
                                          • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:46
                                            To teraz dyskusja na memy?
                                            I do kogo ten komentarz?
                                            • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:55
                                              Źle się podpiął. Ale mem równie śmieszny jak ten, który już mi tu mignął dwa razy, gdzie KN występuje w koszulce Prostytucja. Przyjmie się😉
                                              • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:58
                                                Nie da się ogarnąć teraz drzewka.
                                          • pani.asma Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 16:06
                                            10/10
                                            Dzień hak godzien rządów Tuska
                                          • pani.asma Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 16:08
                                            A teraz już kumam dlaczego ta jedna posłanka z wanny nadawała na posiedzeniu komisji
                                    • pani.asma [...] 29.05.25, 14:39
                                    • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:40
                                      Przy czym to jakieś wypaczone pojęcie arystokracji. Prawdziwa polska, nietargowicka arystkokracja w grobach się przewraca, jak widzi antypolskie, komusze dziecię na salonach oraz całą rzeszę przyklaskujących mu pożytecznych idiotów.
                                      • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 16:26
                                        mayolijka napisała:

> Przy czym to jakieś wypaczone pojęcie arystokracji.

Naturalnie. Noblesse oblige, a te tutaj tylko pluć potrafią.
                                  • pani.asma Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 14:35
                                    Nie rób komedii przecież mamy już u władzy z czlowieK uzależnionego od prędkości któremu trzeba było zabrać prawo jazdy a ty zgrywasz jakbyś o niczym nie wiedziała , jakieś niewiniątko

Czy nie możesz raz nie pajacować
                              • droch Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:30
                                spuszczenie w kiblu Kurskiego

Obecny Figurant też zarzekał się, że Kurski nie wróci do TVP smile Oczywiście, wrócił.
                                • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:52
                                  droch napisał:

> Obecny Figurant też zarzekał się, że Kurski nie wróci do TVP smile Oczywiście, wró
                                  > cił.

Whatever. Bardziej by mi przeszkadzały inne rzeczy, które robił Duda, a które znowu wam zupełnie nie przeszkadzały. Jego dotychczasowa działalność nie napawa optymizmem w tym zakresie, ale i tak zobaczenie waszych min po wyborach, gdyby wygrał, w zupełności mi wystarczy. A jest szansa nawet na przedterminowe wybory i być może początek upadku PO - a to równałoby się upadkowi PO-Pisu, czyli zrealizowanie najwazniejszego obecnie interesu narodowego.
                                  • droch Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:58
                                    ale i tak zobaczenie waszych min po wyborach

Jak grochem o ścianę - czy możesz do mnie pisać w 1 os. lp.? Prezentuję swoje poglądy.

być może początek upadku PO - a to równałoby się upadkowi PO-Pisu

Co za naiwność 🤣 PiS nigdy nie pozwoli na upadek PO, chyba, że już nigdy nie będą musieli rozpisywać wyborów. A PiS i PO wspólnie nie pozwolą na nadmierny rozrost konkurencji.
                                  • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 14:17
                                    dramatika napisał(a):

> A jest szansa nawet na przedterminowe wybory
                                    > i być może początek upadku PO - a to równałoby się upadkowi PO-Pisu, czyli zre
                                    > alizowanie najwazniejszego obecnie interesu narodowego.

I kto miałaby rządzić w interesie narodowym?

• pani.asma Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 14:40
                                  Przynajmniej robił fajny sylwester w Zakopanem jak telewizję prze ją Rafał to jest po prostu nudna i wystepują tam dziennikarze o imionach Sandra i innych jakichś dziwnych
                    • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:05
                      marta.graca napisała:

> Nie, nikt mi nie każe, po prostu dziwnie nieswojo się czuję, jak ktoś nazywa patolskie zachowania świetnymi ciekawymi historiami. Nie chciałabym, by ktoś z mo jej rodziny tak się zachowywał i nie kupuję tego rodzaju zachwytów.
                      >

Podpisuję się pod tym co napisałaś.
                    • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:22
                      Ale nie masz choć cienia wątpliwości, że te historie są przegrzane? Nie brzydzi Cię sposób tej publikacji? Nie oburza Cię, że Tusk o niej wiedział tydzień wcześniej? Nie dziwi Cię materiał "śledczy" bez nazwisk, bez cytatów, oparty na kompletnie anonimowych źródłach? Napisany z pogwałceniem wszystkich standardów dziennikarstwa śledczego, opublikowany w momencie, kiedy niemożliwym jest żeby się do iego odnieść? Nie oburza Cię, że jak Murański mówi o Nawrockim, że dziwki przyprowadzał to tak jest, a jak Michał Dzięba oskarża Trzaskowskiego o kokainę i sexparty w Brukseli, to to są pomówienia (tylko nie mów mi, że Trzaskowski wygrał w sądzie z Dziębą, bo nie wygrał. Ugodzili się, a to różnica.)? Nie smuci Cię, że kampania sprowadzą się dzięki KO do oskarżeń wyssanych z brudnego palca, zamiast do rozmowy o Polsce? O kierunku, w którym zmierza UE (tu jeszcze raz polecam rozmowę z Saryusz-Wolskim)? O nielegalnym finansowaniu kampanii RT przez obcy kapitał? Serio? Dziwię Ci się.

Ja wiem, że zasługujemy na lepszego prezydenta niż KN. I w ideanym świecie tak by było. Ale wiem taż, że nie zasługujemy na RT. I szczerze, ta kampania oszczerstw rozpętana przeciw KN, mnie osobiście tylko zmotywowała do głosu na KN.

I wklejam jeszcze okładkę faktu z czasu kampanii Dudy. Prawda jaka miła? To Fakt - ten sam pryncypał, co Onet.
                      • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:25
                        Przepraszam, ale przestaje wierzyc w te bajki z mchu i paroci o Nawrockim. Sorry.
                        • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:36
                          Dokładnie. Przedobrzyli. Odpalili by jedną rzecz, to można byłoby się zastanawiać🤷‍♀️ A tak to rzucają g... na oślep i czekają, co się przyklei.
                          • pani.asma Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:42
                            Dzisiejsza afera o ochroniarzu Nawrockiego

Czy jutro będzie o sprzątaczce Karola ?
                            • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:05
                              pani.asma napisała:

> Dzisiejsza afera o ochroniarzu Nawrockiego
                              >
                              > Czy jutro będzie o sprzątaczce Karola ?
                              >
                              O psie. Ze ma sr@czkę i krzywy zgryz.
                              • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:12
                                Razprozak już ładnie na X rozpisał wszystkie możliwe afery😉

* Jest zamieszany w tak zwaną aferę Pegasusa. Chodzi o to, że w dzieciństwie,. w szóstej klasie nie przygotował się do klasówki z gegry więc żeby nie iść do szkoły powiedział mamie, że głowa go boli. ABW dotarła do jego starego Pegasusa, trzymanego w domu rodziców w piwnicy przecinek i na podstawie analizy historii funkcjonariusze ustalili, że tego dnia kiedy matka wystawiła mu usprawiedliwienie i poszła do pracy – mały Karol przez cztery i pół godziny grał w Super Mario i Tetris. Czy ktoś kto posunął się do takiego jawnego oszustwa nadaje się na urząd prezydenta Rzeczpospolitej? Wnioski zostawiam każdemu we własnym zakresie.
                                • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:13

* Szacuje się, że osobiście ponosi 20-25% odpowiedzialności za światową inflację. Jak do tego doszło? Na razie jeszcze oficjalnie nie ustalono, ale na razie masz pamiętać tyle, że kiedy kupujesz masło w supermarkecie i wydaje ci się za drogie – to byłoby o 25% tańsze gdyby nie ten człowiek. Na razie się nad tym nie zastanawiaj, na razie po prostu bądź wk*****ny.

* Kiedyś w towarzystwie, po wypiciu kilku piw za dużo, wymsknęło mu się, że na zlecenie Jokera zamordował Batmana. ,,Bzdury" - parsknął siedzący obok szef mafii pruszkowskiej. ,,Przecież Batman nie istnieje". Karol tylko uśmiechnął się złowieszczo, pociągnął ostatni łyk browara i odparł: ,,No, teraz to już faktycznie nie istnieje..." Po czym wstał, rozbił pusty kufel na głowie barmana (niepełnosprawnego przedstawiciela mniejszości narodowej i seksualnej, w dodatku będącego w jedenastym miesiącu ciąży), i opuścił lokal w towarzystwie kilku prostytutek. Choć druga wersja wydarzeń głosi, że nie były to prostytutki tylko dziennikarze mainstreamowych mediów. A pomylić się nietrudno...

A to tylko część prawdy o tym przerażającym człowieku
                              • margit49 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 21:50
                                yenna_m napisała:

> O psie. Ze ma sr@czkę i krzywy zgryz.

I astmę
                          • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:43
                            Tyle, że każda z tych rzeczy z osobna moze i uszłaby szaremu człowiekowi, jednak od osób rządzących wymaga się wyższych standardów. A jeśli są to oszczerstwa i nieprawda, to mozna sprawę sprostować i wyjaśnić jak było, a nie brnąć w kilka roznych wersji jak z kawalerką, czy snusem/gumą.
                          • livia.kalina Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 00:18
                            Mieli ukrywać przestępstwa Nawrockiego, żeby ci się móżdżek nie przegrzał?
                        • mdro Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:52
                          Jaaasne, yenna. Nie ma podpisanego oświadczenia o łożeniu na utrzymanie "pana Jerzego". Nie ma przyćpania na oczach milionów widzów. Nie ma udziału w ustawkach kibolskich. Wszystko to bajki.

Za to Strajk Kobiet demolował kościoły, czego dowodem jest napis na elewacji pochodzący co najmniej z 2011 roku o treści "Za wrabianie św. Krzysztofa..."

Swoją drogą naprawdę się dziwię, że osoba, która pisze, że jej syna pobito, agituje za człowiekiem gloryfikującym przemoc...
                          • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:57
                            Ciekawe, że demolowanie kościołów powoduje bulwers, a śmierci kobiet w ciąży już jakoś niespecjalnie.
                          • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:13
                            No wiec zniszczenia kosciolow to wymysł

www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-10-29/wtargniecia-na-msze-zniszczone-elewacje-kosciolow-zatrzymania-dane-policji/

"W związku z organizowanymi demonstracjami policja odnotowała 22 wtargnięcia na msze i 79 uszkodzeń elewacji Kościołów - poinformował w czwartek rzecznik KGP insp. Mariusz Ciarka. Dodał, że tylko w związku ze wspomnianymi wydarzeniami zatrzymano ok. 80 osób, a w ponad 100 przypadkach policja wraz z prokuraturą prowadzą stosowne postępowania."

www.lublin112.pl/zdewastowane-sciany-i-drzwi-kosciolow-w-calym-kraju-msze-zaklocane-przez-uczestniczki-strajku-kobiet-i-czarnego-protestu-wideo-zdjecia/

Mozesz mi wytlumaczyc, dlaczego mozna niszczyc swuete miejsca katolikow a nie wolno swietych miejsc lewakow?

Swiete miejsce to swiete miejsce.
                            Nie ogarniam twojego systemu wartosci i twojego rozumienia dialogu, tolerancji oraz wyboru prezydenta wszystkich normalnych Polakow,, pod warunkiem, ze ci Polacy popierają Koalicje?
                            • mdro Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:33
                              Groby bliskich to są "święte miejsca lewaków"? Ty czytasz to, co piszesz?

Zaś elewacja kościoła to nie jest "święte miejsce". Gdyby jakiś kościół został zbezczeszczony, musiałby być rekonsekrowany. Był taki przypadek? (Ja akurat jestem chrześcijanką, z katolickimi korzeniami).
                              Poza tym, jak widzę, święcie wierzysz panu Ciarce. I czy to nie ty coś grzmiałaś o domniemaniu niewinności? Ile osób zostało skazanych za te "dewastacje"?
                              • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:48
                                mdro napisała:

> (Ja akurat jes
                                > tem chrześcijanką, z katolickimi korzeniami).

Wszystkie nagle jak nie "chrześcijanki", to "z katolickimi korzeniami", "wychowane w katolickiej rodzinie" etc - chwilowo "kościół katolicki jako mafię pedofilską" odwiesiły na kołku, bo wjechała mądrość etapu big_grin
                                Wyjątkowo się tu sprawdza powiedzenie "hipokryzja to hołd składany cnocie przez występek" smile
                                • margit49 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 21:46
                                  dramatika napisał(a):

> Wszystkie nagle jak nie "chrześcijanki", to "z katolickimi korzeniami", "wychow
                                  > ane w katolickiej rodzinie" etc

Bo tak jest 😀 większość jest ochrzczona w religii rzymskokatolickiej. Czy to się komuś podoba, czy nie.
                                  Taka tradycja. Zawsze miałam o to pretensje, że zdecydowano za mnie. Kościoła katolickiego po prostu nie lubię. Właśnie za hipokryzję.
                                  A wiesz jak to u katolików jest - semel catholicus, semper catholicus. Jak tłumaczył ekspert - w sutannie! nawet akt apostazji nic tu nie zmienia. Bo służy statystyce 😀 nie chcą usuwać danych
                                  Katolicyzm jest odłamem chrześcijaństwa. Można być dobrym chrześcijaninem i bez katolicyzmu, szczególnie tego instytucjonalnego
                        • droch Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:55
                          Przepraszam, ale przestaje wierzyc w te bajki z mchu i paroci o Nawrockim.

Nie "przestajesz wierzyć", ty masz na to wywalone.
                          • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 00:22
                            droch napisał:

> [i]Przepraszam, ale przestaje wierzyc w te bajki z mchu i paroci o Nawrockim.[/
                            > i]
                            >
                            > Nie "przestajesz wierzyć", ty masz na to wywalone.

Owszem. Bo 3,14erdolę te wybory. Nie idę glosowac. Rzygam tą kampanią.
                        • memphis90 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 07:10
                          Ziobro zaskoczenia 😂
                      • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:45
                        Życie polityczno - społeczne ulega ciągłej entropii. Kiedyś kalumnie sadził Fakt, dziś powazny portal Onet tongue_out

Pamiętam dobrze, jak na ematce tutaj powtarzano te rewelacje, że Duda "ułaskawił pedofila" rżnąc koncertowo głupa, że się nie odróżnia ułaskawienia od pedofilii od ułaskawienia od zakazu zbliżania.
                        Po latach człowiek jakoś przywykł do ich metod smile
                        • iwles Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:47

Pedofil nie może dostać zakazu zbliżania się do swojej ofiary???
                        • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:49
                          Niestety przywykł. Choć nie ukrywam, że we mnie się - mimo przywyknięcia - krew gotuje na taką bezczelność. A mental "ematki"? Nawet trudno to skomentować.
                          • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:54
                            mayolijka napisała:

> Niestety przywykł. Choć nie ukrywam, że we mnie się - mimo przywyknięcia - krew
                            > gotuje na taką bezczelność.

Mnie też się gotowała i zawsze tu zawzięcie walczyłam o prawdę, rozum i godność człowieka, ale to po pierwsze nie działa, bo one propagują łgarstwa i manipulują celowo, po drugie nie ma sensu się spalać i psuć sobie krwi. Lepiej jest wyśmiewiać smile
                            • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 00:13
                              dramatika napisał(a):

> Mnie też się gotowała i zawsze tu zawzięcie walczyłam o prawdę, rozum i godność, człowieka,

O co walczyłaś? big_grin Ty nawet nie wiesz, co te pojęcia oznaczają.

> ale to po pierwsze nie działa, bo one propagują łgarstwa i manipulują celowo,

Piszesz dokładnie o sobie, manipulantko. I milion razy miałaś udowodnione.

> po drugie nie ma sensu się spalać i psuć sobie krwi. Lepiej jest wyśmiewiać

Bo dyskusja na argumenty jest wymagająca, łatwiej rzucać gó...em i naubliżać, co robisz na okrągło i w tym komentarzu również.
                            • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 00:28
                              dramatika napisał(a):

> mayolijka napisała:
                              >
                              > > Niestety przywykł. Choć nie ukrywam, że we mnie się - mimo przywyknięcia
                              > - krew
                              > > gotuje na taką bezczelność.
                              >
                              > Mnie też się gotowała i zawsze tu zawzięcie walczyłam o prawdę, rozum i godność
                              > człowieka, ale to po pierwsze nie działa, bo one propagują łgarstwa i manipulu
                              > ją celowo, po drugie nie ma sensu się spalać i psuć sobie krwi. Lepiej jest wyś
                              > miewiać smile

Trzeba miec do tego dystans. Panie nie rozumieja podstawowych pojec z zakresu praw i wolnosci czlowieka.

Zacytujny taką

KON
                              STY
                              TUC

Art. 54.

1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
                              2. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej.
                              • angazetka Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 01:17
                                Yenna, błagam, Dramatiś? Nie było lepszych sojuszników?
                                • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 01:37
                                  Ale ma rację. Przykro mi.
                      • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:33
                        A Ciebie nie bulwersował Pegasus?
                        Co kandydaci na prezydenta mają na sumieniu, to nikt z nas tak naprawdę nie wie. Wszystko co wiemy, wiemy z mediów.
                        I po raz kolejny napiszę to:
                        wolę być w niemieckim landzie, niż w rosyjskiej guberni.
                        Urodziłam się i żyłam pod ruskim butem i więcej nie chcę. Nie chcę biedy, dziadostwa, tak samo jak nie chcę faszyzmu.
                        Głosowałam za tym aby Polska była w UE, i nie chcę aby nas z UE wyprowadzono.
                        Nie rozumiem też tych, którzy nienawidzą UE, ale jeżdżą do pracy, na wakacje do tej "wstrętnej" UE.
                        • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:56
                          Asia, i myslisz, ze prawaki chcą do Rosji?
                          Moze warto pogadac z kims z drugiej strony zaniast sie dawac rozgrywać.
                          Zaręczam Ci, nikt nie chce do ruskich. Polacy nienawisc do ruskich wyssali z mlekiem matki big_grin
                          Gdybysmy jako narod chcieki do ruskich to wygralby Maciak big_grin
                          • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 21:11
                            yenna_m napisała:

> Asia, i myslisz, ze prawaki chcą do Rosji?

Albo Polska będzie w UE, albo pod ruskim butem. Innej drogi Polska nie ma.
                            Jesteśmy za słabym krajem, aby być bezpiecznym bez sojuszy. Popatrz z kim sojusze budował PiS, a z kim Tusk.
                            Duża kasa na zbrojenia idzie z UE. Polska zbroi się przeciwko Rosji, a nie przeciwko Zachodowi. To Rosja nam zagraża, a nie Zachód.
                            Jak liczyła się Polska w świecie i w Europie pod rządami PiS-u, a jak pod rządami Tuska. PiS był pokłócony ze wszystkimi w Europie. Bratali się z przyjacielami Putina - Orbanem, Le Pean, Salvinim, Fico, i innymi. Dla pisowskiego marszałka senatu prezydent Białorusi (Łukaszenka), to był/jest ciepły człowiek. Zwolennicy PiS- u uciekają na Białoruś lub na Węgry.
                            • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 21:24
                              Nie sadzę, aby chcieli nas wyprowadzic z UE. Ale Unia tez ma posr@ne pomysly. I warto w pewnych kwestiach miec wlasne zdanie i się postawić w waznych kwestiach. Tego oczekuję od polityków WSZYSTKICH opcji.
                              • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 21:27
                                Nie sądzisz? A nie pamiętasz protestów prounijnych w 2021 r.? Pewnie ludzie tak dla przyjemności na ulicę wychodzili.
                                • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:01
                                  marta.graca napisała:

> Nie sądzisz? A nie pamiętasz protestów prounijnych w 2021 r.? Pewnie ludzie tak
                                  > dla przyjemności na ulicę wychodzili.
                                  >
                                  Pamietam. Sama na nie zaiwanialam.

Ale do wyprowadzenia Polski z Unii potrzeba referendum. Lubie byc w Unii, zaglosuję za Unią.
                                  • margit49 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:14
                                    yenna_m napisała:

> Ale do wyprowadzenia Polski z Unii potrzeba referendum. Lubie byc w Unii, zaglo
                                    > suję za Unią.

Może być po herbacie. Wyjdzie tak, jak z Nawrockim. Grzanie tematu po prostu
                                  • tania.dorada Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:14
                                    yenna_m napisała:

> marta.graca napisała:
                                    >
                                    > > Nie sądzisz? A nie pamiętasz protestów prounijnych w 2021 r.? Pewnie ludz
                                    > ie tak
                                    > > dla przyjemności na ulicę wychodzili.
                                    > >
                                    > Pamietam. Sama na nie zaiwanialam.
                                    >
                                    > Ale do wyprowadzenia Polski z Unii potrzeba referendum. Lubie byc w Unii, zaglo
                                    > suję za Unią.

Miałam już z tobą nie dyskutować bo doszłam do wniosku że to jest strzelanie do ryb w beczce i triggerowanie osoby z PTSD, której się robi czerwono przed oczami jak jej się trigger odpala i traci zdolność logicznego myślenia.

Ale być może ktoś weźmie za dobra monetę te brednię, więc jednak skomentuję:

przecież Brexit był poprzedzony konkretną kampanią ktora doprowadziła do tego źe ludzie zagłosowali tak a nie inaczej. Czy tobie się serio wydaje ze to się nie stanie, jeśli wróci PiS? Trzaskowski mówił ze jest przeciwko TVP info bo jak wróci ktoś w rodzaju PiS to wróci tamten styl propagandy, kłamstw, szczucia. Podobno Kurski już przebiera nogami żeby wrócić do TVP. Karolek co prawda mówi ze po jego trupie, ale w dużym stopniu Kurskiemu zawdzięcza nominację, więc ten. Myślisz ze jaki będzie wynik referendum po kilku następnych latach TVP Kurskiego?
                                  • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 06:14
                                    Aha, i tylko twój glos wystarczy? Nieistotne, że antyunijnych jest coraz wiecej?
                                  • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 07:37
                                    yenna_m napisała:

> Ale do wyprowadzenia Polski z Unii potrzeba referendum.

Nie, nie potrzeba.
                              • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 21:59
                                yenna_m napisała:

> Nie sadzę, aby chcieli nas wyprowadzic z UE.

Brexit też miał być tylko straszakiem. A jak wyszło? Dzisiaj bardzo tego żałują.

Ale Unia tez ma posr@ne pomysly. I
                                > warto w pewnych kwestiach miec wlasne zdanie i się postawić.

Tu się zgadzam i Tusk się stawia, negocuje.
                                Na Zielony Ład zgodził się Morawiecki, a nie Tusk. Tusk to teraz musi odkręcać, co nie jest łatwe i trwa. Ale zapowiedział, że będzie odkręcał to, na co zgodził się Morawiecki.
                                Na napływ ukraińskiego zboża i innych produktów do Polski - zgodził się też Morawiecki, a nie Tusk. Dopiero chyba 5 lub 6 czerwca ten napływ będzie zatrzymany. Zatrzymał to Tusk, dopiero po 1,5 roku swoich rzadów, bo tak długo trwały negocjacje.
                                Polska przez rządy PiS straciła 8 lat rozwoju. Brak pieniędzy z KPO. Płaciliśmy pół miliona euro dziennie kary za brak praworządności, kary za Turów, miliardy zmarnowanych pieniędzy: 1-2 miliarda elektrownia Ostrołęka, przekop Mierzei, 1,5 miliarda za ropę której nie ma (szwinel Obajtka), sprzedaż Lotosu - też Obajtek, pilnowanie łąki CPK, i mnóstwo, mnóstwo innego złodziejstwa, które po podliczeniu daje wiele miliardów. Nie wymieniłam tu wszystkich nieudanych pisowskich inwestycji. Po nieudanymi inwestycjami i złodziejstwem była jeszcze demolka Polski. Zniszczenie dwóch stadni koni o światowej renomie, doprowadzenie do trudnej sytuacji Poczty Polskiej, PKP Cargo, Rafako. Za rządów PiS-u upadło 600 tysięcy firm w Polsce, znacznie wzrosła liczba ludzi żyjących w skrajnym ubóstwie. Długo bym mogła wymieniać. A najgorsze jest to, że bardzo dużo, bardzo dużo Polaków popiera tą nieudolność, złodziejstwo, demolkę Polski.
                                • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:00
                                  Asiu kochana, ale o Brexicie Brytyjczycy zaglosowali w referendum. Nikt ich siłą, w tajemnicy nie wyprowadził...
                                  • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:11
                                    yenna_m napisała:

> Asiu kochana, ale o Brexicie Brytyjczycy zaglosowali w referendum. Nikt ich sił ą, w tajemnicy nie wyprowadził...

No to u nas też będzie, jak Konfederacja dojdzie do władzy. Konfederacja jeszcze bardziej nienawidzi UE niż PiS. Choć euro bardzo lubią i nim nie gardzą. Wręcz bardzo zabiegali, aby euro na ich konta wpływało. Tylko liczba miejsc była ograniczona, bo chętnych było dużo (europosłowie).
                                    • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:21
                                      Asiu, ale na tym polega demokracja bezpisrednia, że wiekszość obywateli decyduje o istotnych sprawach w referendum.

Szczerze? Wątpię aby Konfa doszla do wladzy. Duopol i straszenie trzecimi opcjami nadal ma sie w Polsce dobrze. Chciaz Stanowski dośc mocno przykopał w stolik.

I jeszcze jedno. Obecny Parlament uchwalil co najmniej 125 ustaw, z czego 6 zawetował Duda. Pisy tez chcą zalatwiac rozne rzeczy dla swoich wyborcow i w sprawach waznych glosują "za" a Duda grzecznie podpisuje.

Trzeba się bedzie dogadywać. Tylko teraz, po tej brudnej kampanii będzie naprawdę cięzko. I tu Koalicja sobie narobiła pod gorkę. No ale chyba wiedzieli, co robią?

Postawili na konflikt zamiast na jakąś w miarę kulturalną wspolpracę. Bo, jak sie teraz okazuje, ten Duda-debil tu tez podpisywal grzecznie ustawy Koalicji (tylko 6 wet w istotnych dla niego sprawach wiec 119 ustaw uchwalono bez problemow), a i, jak sie okazuje, calkiem niezle sie z nim wspolpracowalo, bo to mily chlop był, i zalezalo mu na bezpieczenstwie Polski).

Szkoda, ze tak pluto na biednego Andrzeja. Chyba nie zasluzyl.
                                      • tania.dorada Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:34
                                        yenna_m napisała:

> Szczerze? Wątpię aby Konfa doszla do wladzy.

Bo jesteś głupia i naiwna. Od kilku dni jest mówione na tym forum (i nie tylko tu) w jaki sposób konfa dojdzie do władzy, oni chcieli rządzić od dawna i widać było ze konsekwentnie do tego dążą, zreszta jako jedyna partia niebędąca PiSem, bo reszta to im wystarczy ze są opozycją w parlamencie. Mogę się z tobą założyć ze dojdą do władzy a jeśli wygra Nawrocki to będą w koalicji za dwa lata.
                                        Memcen tę debatę zrobił nie po to żeby wylansować lub zniszczyć któregoś kandydata. To był początek kampanii Mentzen 2030. A jeśli Kaczyński zaniemoże do wyborów za dwa i pół roku, to Memcen będzie rządzić jeszcze wcześniej.

Pamiętasz gdzie oni byli dekadę temu a gdzie są teraz? Przecież mieli wyniki w okolicach maciaka, a teraz są trzecia siła w Polsce. Czy ty serio upadłaś na głowę? Nie chcesz duopolu - OK, ale następna w kolejce jest Konfa.

Duopol i straszenie trzecimi opcja
                                        > mi nadal ma sie w Polsce dobrze.

E, takie tam pierdolenie. Nikt nie mówi ze konfa będzie mieć za chwilę taki rząd jak pos prze 8 lat, ale PiS już takiego zwycięstwa jak wtedy nie dostanie, a konfa jest dla niego jedynym koalicjantem (No może jeszcze PSL ale oni są za mali i więksi nie będą).

> Szkoda, ze tak pluto na biednego Andrzeja. Chyba nie zasluzyl.

No w porównaniu z Nawrockim to on jest prawie spoko, tylko, ze nie wybierasz między duda a Nawrockim.
                                        • niemcyy Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 23:03
                                          Prośba do moderatorek o nieusuwanie postu tania.dorady z powodu jednego słowa.
                                          • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 23:19
                                            Prośba o usunięcie. Stop wulgarnym dyskutantom.
                                        • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 08:02
                                          tania.dorada napisał(a):

> Od kilku dni jest mówione na tym forum (i nie tylko tu) w jaki sposób konfa dojdzie do władzy,

no dojdzie, czemu miałaby nie dojść, przecież sikorski z trzaskowskim pokazali całej Polsce, że konfa jest spoko, nie? 🤮🤮🤮🤮🤮
                                          • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 08:36
                                            alicia033 napisała:
                                            >
                                            > no dojdzie, czemu miałaby nie dojść, przecież sikorski z trzaskowskim pokazali całej Polsce, że konfa jest spoko, nie? 🤮🤮🤮🤮🤮
                                            >
                                            Zgadzam się, że kiedyś, może całkiem niedługo Konfa dojdzie do władzy. I nie z powodu wypitego piwa.
                                            Dojdzie, bo popierają ją młodzi ludzie, którzy nie znają ruskiego buta i zamordyzmu. Widać każde pokolenie Polaków musi tego doświadczyć.
                                            Młodym się wydaje, że jak Konfa dojdzie do władzy, to oni też zaraz będą tak bogaci jak Mentzen, zaraz będzie ich stać na mieszkania. A kobiety to już w ogóle będą miały super. Otóż tak nie będzie, ale sami muszą się przekonać.
                                          • tania.dorada Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 12:52
                                            alicia033 napisała:

>
                                            > no dojdzie, czemu miałaby nie dojść, przecież sikorski z trzaskowskim pokazali
                                            > całej Polsce, że konfa jest spoko, nie? 🤮🤮🤮🤮🤮
                                            >
                                            No niestety polityka polega też na tym że trzeba rozmawiać z ludźmi których się nie szanuje. Na przykład z Putinem. Owszem, mogli robić „na Zandberga” i mieliby te twarde 30% głosów tylko to jakby nie te wybory, bo w tych jest „wszystko albo nic”. Grają takimi kartami jakie mają.
                                            • angazetka Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:16
                                              Rozmawiać tak, chodzić z nimi na piwo - nie. Nie można w ciągu tygodnia mówić, że Konfa to faszyści i pić piwa z faszystami.
                                              • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:30
                                                angazetka napisała:

> Nie można w ciągu tygodnia mówić,
                                                > że Konfa to faszyści i pić piwa z faszystami.
                                                >

Nie no, jak cała Polska mogła to zobaczyć, jak najbardziej można. Tylko biorąc potem na klatę, że ooops! to nie tak miało być!!!
                                            • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:26
                                              tania.dorada napisał(a):

> No niestety polityka polega też na tym że trzeba rozmawiać z ludźmi których się
                                              > nie szanuje.

I przegrywać przez to wybory. No, ma sens!🤣 Głęęęęęęęęęęęboki!🤣🤣🤣
                                              • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 14:28
                                                alicia033 napisała:

> I przegrywać przez to wybory. No, ma sens! Głęęęęęęęęęęęboki

Znalazł się wizjoner polityczny. 🤣
                                                Nie słyszałam żeby ktokolwiek z głosujących na Trzaskowskiego, a mam takich w otoczeniu sporo, czytam też na forach i portalach, miał jakiś większy problem z tym piwem, tym bardziej taki żeby zmieniać swoje preferencje wyborcze, nawet jak pokręci nosem. Jeżeli Trzaskowski przegra, to na pewno nie przez piwo.
                                                • pani.asma [...] 29.05.25, 14:37
                                                • angazetka Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:16
                                                  A to szkoda. Powinno się mieć z tym piwem problem. Tak jak z ewentualną koalicją PO-konfa.
                                                  • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:28
                                                    angazetka napisała:

> A to szkoda. Powinno się mieć z tym piwem problem. Tak jak z ewentualną koalicją PO-konfa.

Co do piwa to się zdecydowanie nie zgodzę. A jeśli dla kogoś wypicie piwa = koalicja PO-konfa, to raczej się nie dogadamy.
                                                    Jeżeli w sejmie będzie np. wigilia to poseł PO nie może podać ręki posłowi Konfederacji czy PiSu? Absurd.
                                      • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:48
                                        yenna_m napisała:

> Asiu, ale na tym polega demokracja bezpisrednia, że wiekszość obywateli decyduje o istotnych sprawach w referendum.

Już dawno zostało oficjalnie potwierdzone, że Brexit i pierwsza prezydentura Trumpa, to robota ruskich trolli.

>
                                        > Szczerze? Wątpię aby Konfa doszla do wladzy.

Mam nadzieję, że nie dojdzie.
                                        Nie kumam jak Konfę mogą popierać kobiety.

Duopol i straszenie trzecimi opcjami nadal ma sie w Polsce dobrze.

A jaka jest alternatywa dla Duopolu?
                                        Faszyzm, ruski but, pozbawienie kobiet praw.

Chciaz Stanowski dośc mocno przykopał w stolik.

😂😂😂
                                        Może sobie poczytaj jaką kasę Stanowski dostawał od PiS- u za pisowskich rządów.

>
                                        > Szkoda, ze tak pluto na biednego Andrzeja
                                        🫣

A kto jak nie biedny Andrzej łamał Konstytucję. Kto się przyczynił do demolki Polski, kto brał udział w zniszczeniu tróǰpodziału władzy, kto brał udział w zniszczeniu TK, kto doprowadził do bajzlu w sądownictwie zaprzysięgając neosędziów. Do dzisiaj ich zaprzysięga.
                                        • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:56
                                          Kasa Stanowskiego? Niezbyt duza, serio.
                                          Produkcja kosztuje. Nie za wiele mu zostalo.

Trojpodzial wladzy? Asiu, pan Bodnar do sądow wsadza prezesow, ktorzy nie wygrali wyborow w samorzadzie sedziowskim big_grin Czyli dokladnie robi to samo, co PIS.

Gdyby sędzia Piebiak czy Sedzia Schab (nie wiem, na kogo glosuja i nie sadze, aby robili takie rzeczy) uczestniczyl w pochodzie wyborczym Nawrockiego, to media by podniosly krzyk.

A jak sedziowie chodzą w manifestacjach wyborczych Trzaskowskiego, prezentujac publicznie swoje poglady polityczne, to jest super.

Przypomne, że sad na telefon to w Gdansku, za PO.

W temacie sadow moge dlugo.
                                          Tak samo jak o TK.
                                          • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 23:08
                                            yenna_m napisała:

> Kasa Stanowskiego? Niezbyt duza, serio. Produkcja kosztuje. Nie za wiele mu zostalo.

Nie tak mało mu zostawało. A jakie miał programy w szczujni? W reżimowej telewizji był krytyczny wobec PiS-u?
                                            >
                                            > W temacie sadow moge dlugo.
                                            > Tak samo jak o TK.

No to ile teraz płacimy kary, za brak praworządności, skoro jest tak samo?
                                            • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 23:16
                                              Asiu, nie ogladalam i nie ogladam szczujni. Wiec trudno mi sie do tego odniesc. Ja jestem wdzieczna Stanowskiemu bo on dal przestrzen kazdemu kandydatowi, by mogl się zaprezentowac. I dzieki temu moglam posluchac kandydatow inpiznac ich z trochę innej strony. Teraz Stanowski daje przestrzen na materialy wyborcze obu kandydatow i pilnie ogladam wszystkie bo dochod idzie na Ignasia.

O wymiarze sprawiedliwosci moge dlugo. Nic sie nie zmienilo a nawet jest gorzej. I to nie zalezy od Dudy, glosowan tylko od zaangazowania i organizacji pracy tych na gorze.
                                              • tania.dorada Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 12:58
                                                yenna_m napisała:

> Asiu, nie ogladalam i nie ogladam szczujni. Wiec trudno mi sie do tego odniesc.
                                                > Ja jestem wdzieczna Stanowskiemu bo on dal przestrzen kazdemu kandydatowi, by
                                                > mogl się zaprezentowac.

TAaaak i sprytna zagrywka z Maciakiem która wynikała z tego, że Maciak jest nie tylko onucą ale też nudną onucą. I z jednej strony wywinął się od rozmowy z nim a z drugiej puścił w eter info, że Braun (o Mentzenie nie mówiąc) onucą nie jest, bo gdyby był to by nie rozmawiał. Co jest oczywistą nieprawdą i dezinformacją.

I dzieki temu moglam posluchac kandydatow inpiznac ich
                                                > z trochę innej strony.

How sweet. Tylo że Stanowski żadna miara nie jest obiektywny.
                                          • tania.dorada Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 01:07
                                            yenna_m napisała:

> Trojpodzial wladzy? Asiu, pan Bodnar

Abopeło… 😂🤣
                                      • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 06:16
                                        Nie, nie zasłużył. Tylko tak odrobinę łamał prawo i konstytucję.
                                      • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 07:59
                                        yenna_m napisała:

> Szkoda, ze tak pluto na biednego Andrzeja. Chyba nie zasluzyl.

znaczy sędziowie-dublerowie w TK to było spoko i ich mianowanie absolutnie nie łamało konstytucji, tak? Wywalenie KRS i KRRiT w trakcie ich kadencji też było o.k., tak? To właściwie dlaczego mamy problem z tzw. "neosędziami"? Czyli ich wyroki absolutnie nie powinny wylatywać z systemu jako nieważne z artykułu o wydaniu przez osobę nieuprawnioną, tak? To ETPCz się myli i absolutnie niesłusznie przyznaje skarżącym je Polakom odszkodowania a Polska absolutnie niezasadnie je wypłaca, tak, yenna?
                                  • tania.dorada Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:16
                                    yenna_m napisała:

> Asiu kochana, ale o Brexicie Brytyjczycy zaglosowali w referendum. Nikt ich sił
                                    > ą, w tajemnicy nie wyprowadził...

Oj jaka ty jednak jesteś głupia…
                                • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:17
                                  Stawia się, że hej. Na razie wynegocjował tyle, że Urszula Wodęleję wstrzymuje się z decyzjami dotyczącymi Paktu Migracyjnego do czasu, aż Tusk wygra wybory, o czym pisał Le Monde. Tusk zdecydowanie zasłużył na harcerską odznakę Negocjator. Brawo!

asia-loi
                                  >
                                  > Tu się zgadzam i Tusk się stawia, negocuje.
                                  >
                                  >
                                  • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:29
                                    mayolijka napisała:

> Stawia się, że hej. Na razie wynegocjował tyle, że Urszula Wodęleję wstrzymuje się z decyzjami dotyczącymi Paktu Migracyjnego do czasu, aż Tusk wygra

A co wynegocjował PiS?
                                    Na co zgodził się Morawiecki pisałam wyżej.
                                    Rząd Tuska wynegocjował, aby dużo kasy z KPO, poszło na zbrojenia. Wcześniej załatwili dodatkową kasę z UE na zbrojenia. Tusk załatwił też dodatkową kasę z UE dla powodzian.
                                    Odblokował Fundusze Spójności, czego PiS nie potrafił zrobić.
                                    Ukraińskie produkty już za kilka dni nie będą zalewać Polski. To zasługa Tuska i jego rządu.
                                    Z paktem migracyjnym to zobaczymy jak będzie. Ja wierzę Tuskowi, a nie kłamiącym pisowcom.
                                    • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 23:18
                                      Trudno🤷‍♀️

asia-loi napisała:

> Z paktem migracyjnym to zobaczymy jak będzie. Ja wierzę Tuskowi, a nie kłamiący
                                      > m pisowcom.
                                      >
                                      >
                                • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 07:47
                                  asia-loi napisała:

> Na Zielony Ład zgodził się Morawiecki, a nie Tusk. Tusk to teraz musi odkręcać,
                                  🤣🤣🤣🤣🤣

> Polska przez rządy PiS straciła 8 lat rozwoju. Brak pieniędzy z KPO. Płaciliśmy pół miliona euro dziennie kary za brak praworządności, kary za Turów, miliardy zmarnowanych pieniędzy: 1-2 miliarda elektrownia Ostrołęka, przekop Mierzei, 1,5 miliarda za ropę której nie ma (szwinel Obajtka), sprzedaż Lotosu - też Oba
                                  > jtek, pilnowanie łąki CPK, i mnóstwo, mnóstwo innego złodziejstwa,

a przypomnij mi, asia, kto dostał zarzuty w związku z ww?
                                  Ojej, nikt? To, przepraszam, o jakim złodziejstwie mówimy? Tylko please, nie powtarzaj tych bredni, że "to wymaga czasu", bo naprawdę, czasu na przeprowadzenie postępowań do etapu wniesienia aktów oskarżenia to było dość.
                                  • ariathedevil Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 07:52
                                    A gdzie wspomnienie o Bodnarze alicjuszu ?
                                  • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 08:43
                                    alicia033 napisała:

>
                                    > a przypomnij mi, asia, kto dostał zarzuty w związku z ww?

Tu się z Tobą zgadzam, też wielokrotnie o braku rozliczeń tu pisałam, i uważam, że jak tych rozliczeń nie będzie, to PiS wróci do władzy.
                                    Natomiast faktem jest że na Zielony Ład jak i na napływ produktów z Ukrainy zgodził się Morawiecki, a nie Tusk.
                        • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 07:40
                          asia-loi napisała:

> A Ciebie nie bulwersował Pegasus?

a przypomnij mi, asia-loi, komu postawiono zarzuty za używanie pegasusa?
                          Ojej, nikomu? No właśnie. Więc wychodzi na to, że bulwersowałaś się bezpodstawnie.
                          • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 08:00
                            alicia033 napisała:

> asia-loi napisała:
                            >
                            > > A Ciebie nie bulwersował Pegasus?
                            >
                            > a przypomnij mi, asia-loi, komu postawiono zarzuty za używanie pegasusa?
                            > Ojej, nikomu? No właśnie. Więc wychodzi na to, że bulwersowałaś się bezpodstawn
                            > ie.
                            >
                            >
                            Ej, zrobiono cyrk dla the billi z komisjami, z ktorego nic nie wynika. Asia nie rozumie, że wynika to dopiero wtedy, gdy panstwo usadzą pupcie na lawie oskarżonych a nie na krzeselku na jakiejs komisji robionej pod nierozgarnietego wyborce, ktoremu telewizja potem powie, co ma myslec big_grin

Ktos chocby w areszcie jest za pegasusa? Jakis zarzut prokuratorski? Chocby jakis tuci-tyci, np taki, ze podsluchowano kota Brejzow, gdy chrupał chrupki z miski?

Lepiej. Pojawienie sie na politycznej manifestacji, popierajacej Trzaskowskiego, rozentuzazmowanej sędzi , ktora orzekala w sprawie Kaminskiego i Wąsika, akurat rowniez politycznych przeciwnikow Trzaskowskiego, ma szansę pozamiatac wydany przez nią wyrok na poziomie Strasburga. W ten sposob tyle lat pracy wymiaru sprawiedliwosci by chociaz do panoŵ przyczepić odpowiednią łatkę poszlo się kochać, jak krew w piach.

Wincyj takiego rozliczania! big_grin
                            • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 08:09
                              yenna_m napisała:

> Lepiej. Pojawienie sie na politycznej manifestacji, popierajacej Trzaskowskiego
                              > , rozentuzazmowanej sędzi , ktora orzekala w sprawie Kaminskiego i Wąsika, akur
                              > at rowniez politycznych przeciwnikow Trzaskowskiego, ma szansę pozamiatac wydan
                              > y przez nią wyrok na poziomie Strasburga.

yenna, sorry, ale skąd ty takie bzdury bierzesz?
                              • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 08:15
                                Alicia, bzdury w jakim sensie?
                                • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 11:10
                                  yenna_m napisała:

> Alicia, bzdury w jakim sensie?

zacytowanym.
                                  Skąd u Ciebie myśl, że udział sędziego w manifestacji miałaby spowodować przegranie przez Polskę procesu. Nie mam teraz czasu szukać, ale sporo o tym, czy sędzia może mieć poglądy polityczne i jak je manifestować mówił prof. Wróbel, tylko nie pamiętam, czy to było na kanale Jacka Pałasińskiego, czy takiego dziwnego młodego czlowieka, u którego on się regularnie pojawia.
                            • tania.dorada Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:26
                              Yenna to zdecyduj się może. Czy sądy działają dużo gorzej niż za PiS czy to, że jeszcze nikt nie siedzi, oznacza że są na tyle chyże i sprawne że gdyby tam były jakieś nieprawidłowości to już dawno by wszyscy winni siedzieli? You can’t have it both ways.
                          • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 08:48
                            alicia033 napisała:

>
                            > a przypomnij mi, asia-loi, komu postawiono zarzuty za używanie pegasusa?
                            > Ojej, nikomu? No właśnie. Więc wychodzi na to, że bulwersowałaś się bezpodstawnie.
                            >
                            Też jeszcze nikomu nie postawiono zarzutów, ale mam nadzieję że winni poniosą odpowiedzialność. A przy Batyrze na pewno nie poniosą żadnej odpowiedzialności, bo ich ułaskawi.
                            Ale mnie w przeciwieństwo do innych Pegasus i inne afery bulwersują, a nie udaję, że nic się nie stało.
                            • pani.asma Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 08:49
                              jak Donald powiedzial ze poniasa to poniosa i nie ma po co mu przypominac co dwa lata sad(((
                              • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 09:04
                                pani.asma napisała:

> jak Donald powiedzial ze poniasa to poniosa i nie ma po co mu przypominac co dwa lata sad(((
                                >

I tego się trzymajmy asma 😜
                            • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 08:55
                              asia-loi napisała:

> alicia033 napisała:
                              >
                              > >
                              > > a przypomnij mi, asia-loi, komu postawiono zarzuty za używanie pegasusa?
                              > > Ojej, nikomu? No właśnie. Więc wychodzi na to, że bulwersowałaś się bezpo
                              > dstawnie.
                              > >
                              > Też jeszcze nikomu nie postawiono zarzutów, ale mam nadzieję że winni poniosą o
                              > dpowiedzialność. A przy Batyrze na pewno nie poniosą żadnej odpowiedzialności,
                              > bo ich ułaskawi.
                              > Ale mnie w przeciwieństwo do innych Pegasus i inne afery bulwersują, a nie udaj
                              > ę, że nic się nie stało.
                              >
                              >
                              Asia, co Ty piszesz? Sprawa Kamińskiego i Wąsika trwala 9 lat. Batyr przestanie byc prezydentem a proces nadal bedzie sie toczyc.
                              • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 08:59
                                Jak wyliczyłaś te 9 lat, skoro afera wybuchła w 2007, a wyrok przeciwko Kamińskiemu i Wąsikowi zapadł w grudniu 2023?
                                • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 09:05
                                  A tak. Rzeczywiscie. Nieco dluzej big_grin Pierwsza instancja zakonczyla sie w 2015 roku nieprawomocnym wyrokiem.
                                  W zwiazku z tym mozna spodziewac sie, ze sprawa Pegasusa zakonczy zakonczy się za kadencji Batyra big_grin i Batyr zdaży ich ulaskawić big_grin
                                  • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 11:00
                                    yenna_m napisała:

>
                                    > W zwiazku z tym mozna spodziewac sie, ze sprawa Pegasusa zakonczy zakonczy się
                                    > za kadencji Batyra big_grin i Batyr zdaży ich ulaskawić big_grin

Ja tylko nieśmiało przypomnę, że oni JUŻ są objęci prawem łaski, byli jeszcze przed wyrokiem, który bezprawnie zapadł.
                                    Także ja zupełnie nie rozumiem obaw, że Nawrocki moze kogoś ułaskawiać - zawsze przecież salony mogą tego "nie uznawać" i sądzić ich tak jakby żadnego prawa łaski nie było.
                              • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 11:13
                                yenna_m napisała:

> Asia, co Ty piszesz? Sprawa Kamińskiego i Wąsika trwala 9 lat.

przecież ona tyle trwała, tylko dlatego, bo duda upierał się, że ich prawomocnie ułaskawił (a raczej "uniewinnił) w 2015.
                                Gdyby nie to, to sąd z II instancją uwinąłby się w kilka(naście) miesięcy.
                                • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 11:38
                                  alicia033 napisała:

> duda upierał się, że ich prawomocn
                                  > ie ułaskawił

Jakiś typ bez systemowej homologacji wyszedł i se powiedział, że kogoś ułaskawił - no ludzie big_grin
                                  • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 11:58
                                    dramatika napisał(a):
                                    >
                                    > Jakiś typ bez systemowej homologacji wyszedł i se powiedział, że kogoś ułaskawi ł - no ludzie big_grin

A nie było tak?
                                    Przecież PAD nie przestrzegał, ani prawa, ani Konstytucji. 😬
                                    • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 12:12
                                      asia-loi napisała:

> A nie było tak?
                                      > Przecież PAD nie przestrzegał, ani prawa, ani Konstytucji. 😬

Naturalnie. A o tym, czy przestrzegał, czy nie przestrzegał i czy w ogóle był/jest prezydentem, decydowała Janda, Bilewicz, Sadurski i Lis - elyta nadająca homologację do rządzenia big_grin
                                      • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 12:16
                                        dramatika napisał(a):

> asia-loi napisała:
                                        >
                                        >
                                        > > A nie było tak?
                                        > > Przecież PAD nie przestrzegał, ani prawa, ani Konstytucji. 😬
                                        >
                                        > Naturalnie. A o tym, czy przestrzegał, czy nie przestrzegał i czy w ogóle był/j
                                        > est prezydentem, decydowała Janda, Bilewicz, Sadurski i Lis - elyta nadająca ho
                                        > mologację do rządzenia big_grin

Poszło do pustej big_grin

Poczekam cierpliwie na orzeczenie Trybunalu Stanu 😎🙃
                                      • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 16:11
                                        "Homologacja do rządzenia" - podoba mi się!

dramatika napisał(a):

> Naturalnie. A o tym, czy przestrzegał, czy nie przestrzegał i czy w ogóle był/j
                                        > est prezydentem, decydowała Janda, Bilewicz, Sadurski i Lis - elyta nadająca ho
                                        > mologację do rządzenia big_grin
                            • niemcyy Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 10:12
                              asia-loi napisała:

> alicia033 napisała:
                              >
                              > >
                              > > a przypomnij mi, asia-loi, komu postawiono zarzuty za używanie pegasusa?
                              > > Ojej, nikomu? No właśnie. Więc wychodzi na to, że bulwersowałaś się bezpo
                              > dstawnie.
                              > >
                              > Też jeszcze nikomu nie postawiono zarzutów, ale mam nadzieję że winni poniosą o
                              > dpowiedzialność. A przy Batyrze na pewno nie poniosą żadnej odpowiedzialności,
                              > bo ich ułaskawi.
                              > Ale mnie w przeciwieństwo do innych Pegasus i inne afery bulwersują, a nie udaj
                              > ę, że nic się nie stało.

Przywoływanie przez samych pisowców (próbujących się zaowalować lub nie) tego, co pis- też podczas kampanii wyborczej- robił za pomocą pegasusa jako przykład #winytuska i argumentu za Nawrockim to już naprawdę najwyższy poziom absurdu. Za krótka spódniczka się chowa.
                              • niemcyy Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 10:13
                                *zawoalować
                              • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 11:15
                                niemcyy napisał(a):
                                > Przywoływanie przez samych pisowców (próbujących się zaowalować lub nie) tego,
                                > co pis- też podczas kampanii wyborczej- robił za pomocą pegasusa jako przykład
                                > #winytuska i argumentu za Nawrockim to już naprawdę najwyższy poziom absurdu.
                                > Za krótka spódniczka się chowa.

tja...
                    • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:24
                      No i masz prawo. Nikt tego prawa Ci nie zabiera.
    • wyprawa32768 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:39
      No i opinia Mentzena o Trzaskowskim że jest śliski, wreszcie ktoś zwrócił uwagę że jak Trzaskowski o czymś mówi to zawsze używa słów "w tym momencie", "w tej chwili", "w obecnej sytuacji" - co podważa całkowicie każde zdanie bo zawsze może je później zmienić bo "czasy się zmieniły".
      • maly_fiolek Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:45
        Trzaskowski jest śliski.
        Ale jest anty-pisowcem. To mi wystarczy
        • midge_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 12:26
          maly_fiolek napisała:

> Trzaskowski jest śliski.
          > Ale jest anty-pisowcem. To mi wystarczy

W którym punkcie na Chrystusa jest Trzaskowski śliski?
          • tania.dorada Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 12:47
            midge_m napisał(a):

> maly_fiolek napisała:
            >
            > > Trzaskowski jest śliski.
            > > Ale jest anty-pisowcem. To mi wystarczy
            >
            > W którym punkcie na Chrystusa jest Trzaskowski śliski?

No, nie jest samcem alfa z ustawek. To czyni go śliskim.
          • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:03
            midge_m napisał(a):

> maly_fiolek napisała:
            >
            > > Trzaskowski jest śliski.
            > > Ale jest anty-pisowcem. To mi wystarczy
            >

Bo Mentzen tak uważa, więc tak jest.
          • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 16:13
            Z tym wiecznym powtarzaniem "na chwilę obecną" na przykład. Prezydenta wybiera się na 5 lat, a nie na chwilę obecną.

midge_m napisał(a):

• tania.dorada Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:14
        No ale tak jest, w polityce za chwilę może stać się coś co sprawi że rozwiązania z poprzedniego dnia nie będą mieć sensu.
        • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:49
          Nie tylko w polityce, mogą się pojawić nowe okoliczności.
          • wyprawa32768 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:10
            dla ZASAD nie ma nowych okoliczności. ZASAD się nie zmienia, dlatego NIE dla Trzaska
            • 71tosia Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:20
              Zwłaszcza prawdziwe w stosunki do Nawrockiego - fakt zasad nie zmienił, nieuczciwy był i jest.
          • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 08:12
            marta.graca napisała:

> Nie tylko w polityce, mogą się pojawić nowe okoliczności.
            >

a, czyli może też się okazać, że to mentzen ma rację, że gwałt to tylko taka drobna nieprzyjemność.
            A nie, wróć, to już się okazało - cała Polska obejrzała, że typ z takimi poglądami jest spoko, można go na piwo zaprosić!🤮🤮🤮🤮🤮
            • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 10:54
              alicia033 napisała:

> a, czyli może też się okazać, że to mentzen ma rację, że gwałt to tylko taka dr
              > obna nieprzyjemność.

Przecież Mentzen jest w tym wypadku wzrocem z Sevres liberała. On tych swoich poglądów na aborcję nie zamierza wprowadzać w politykę, tego nie ma w programie Konfy, sam wyraźnie mówi, że to jego sprawa, nie zamierza niczego narzucać społeczeństwu. Czyli postępuje zgodnie z waszą instrukcją, że katol może sobie tam wyznawać jakieś mzimu, ale niech nie wchodzi w tym w przestrzeń publiczną. Jeszcze mało? big_grin
              • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 11:55
                Weź mi dramatik przypomnij, jak mentzen głosował przy projektach ustaw łagodzących warunki/depenalizujących aborcję.
                No właśnie. Więc tak, dramatik:, to mało.
                • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 12:08
                  alicia033 napisała:

> Weź mi dramatik przypomnij, jak mentzen głosował przy projektach ustaw łagodząc
                  > ych warunki/depenalizujących aborcję.
                  > No właśnie. Więc tak, dramatik:, to mało.

No ale to musielibyście zbanować demokrację i jest to logiczne, ponieważ liberalizm mocno gryzie się z demokracją. Niestety, póki udajcie, że jesteście demokratami, to musicie tolerować, że każdy może sobie głosować jak chce.
              • tania.dorada Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 12:46
                dramatika napisał(a):

> Przecież Mentzen jest w tym wypadku wzrocem z Sevres liberała. On tych swoich p
                > oglądów na aborcję nie zamierza wprowadzać w politykę, tego nie ma w programie
                > Konfy, sam wyraźnie mówi, że to jego sprawa, nie zamierza niczego narzucać społ
                > eczeństwu.

Obrzydliwy paździerzu, to twoje własne czy z instrukcji? on nie musi tego wprowadzać w politykę bo aborcja JEST nielegalna. Chodzi o to żeby to WYPROWADZIĆ z polityki i doskonale wiesz że on do tego nie dopuści. Nie podpisze żadnej ustawy dekryminalizujacej lub legalizującej.
                • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:02
                  tania.dorada napisał(a):

> Nie podpisze żadnej ustaw
                  > y dekryminalizujacej lub legalizującej.

No ale będzie miał do tego prawo w ramach procesu demokratycznego. Czy demokracja też wam nie pasuje? big_grin
                  • tania.dorada Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:05
                    Nie mówię o tym do czego będzie mieć prawo, przegniły pazdzierzu, tylko o tym, że twoja i jego narracja o tym że on jest wolnościowcem i nie będzie ducal zakazu, który już jest, jest zwyczajną manipulacją.
                    • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 13:15
                      tania.dorada napisał(a):

> twoja i jego narracja o tym że on jest wolnościowcem i nie będzie ducal zaka
                      > zu, który już jest, jest zwyczajną manipulacją.

Sracją, kwiatuszku pachnący big_grin Mentzen jest za całkowitym zakazem aborcji, w tym z przestępstw, a to jest obecnie legalne - i o te ciąże z gwałtów/kazirodztw przecież tak się pultacie. A zapowiada, że nie będzie aktywnie o to zabiegał - no postępuje według waszych instrukcji. Tyle że one, te instrukcie, zmieniają się wraz z prawdą etapu big_grin
                      • natalia.nat Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 15:56
                        dramatika napisał(a):

>Mentzen jest za całkowitym zakazem aborcji, w tym z przestępstw, a to jest obecnie legalne - i o te ciąże z >gwałtów/kazirodztw przecież tak się pultacie.

Tak, ciąże z gwaltów/kazirodztw spędzają nam sen z powiek i są tym co nas najbardziej zniechęca na Mentzena. big_grin

> A zapowiada, że nie będzie aktywnie o to zabiegał - no postępuje według waszych instrukcji.

Według swoich instrukcji. Bo cóż mu innego pozostaje niż się wycofać raczkiem. W Polsce coś takiego by nie przeszło, przede wszystkim dlatego, że jest to wprost niezgodne z prawem. Nie może ofiara ponosić winy za czyjeś przestępstwo na niej.

• mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 16:17
                    Nie od dziś wiadomo, że demokracja jest wtedy, kiedy lud wyznaje zatwierdzone poglądy. W przeciwnym razie to faszyzm. Z choinki się urwałaś?😉
    • pani.asma Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:51
      I super
      Będziemy mieć ładną panią prezydent i ładnego syna
      A nie chłopca w bluzie z myszką miki i okularnice
      • angazetka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 17:57
        Panią prezydent? Któryś migusiem poddał się korekcie płci?
        • pani.asma Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:00
          www.rp.pl/polityka/art42389161-sondaz-malgorzata-trzaskowska-czy-marta-nawrocka-polacy-wskazali-pierwsza-dame
          Zobacz też synka niezłe ciacho
          • iwles Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:11
            pani.asma napisała:

> Zobacz też synka niezłe ciacho

To bierz się za niego.
            Jak się wdał w tatusia nr 1, to cię zostawi w ciąży
            A jak w tatusia nr 2, to cie ogołoci z chałupy.

• pani.asma Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:15
              Czy dzieci Rafała rodzone w terminie ?
              • iwles Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:22

A twoje dziecko przestało już kłamać ze strachu przed własną matką?
              • asia-loi Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:07
                pani.asma napisała:

> Czy dzieci Rafała rodzone w terminie ?
                A co to ma za znaczenie 🤔
                Chodzi o to, że R.T. urodził się jako wcześniak?
                • angazetka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:08
                  Asma to przeżywa od kilku tygodni i nawet nie wie, jaką jest w tym obrzydliwa.
        • abria Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:01
          Panią prezydent? Któryś migusiem poddał się korekcie płci?

Nawrocka wygląda jak po korekcie płci.
          • panna_lila Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:17
            Chyba puci😉
            • aankaa Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:27
              a fe, świntucha!
    • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:20
      wizja stanowiska ministra finansów zaczęła mu odjeżdżać? 🤣🤣🤣
    • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:28
      Lepiej. Tego nie napisali w lewackich artykulach, ale Mentzen powiedzial

"Nie uwazam tego za nic złego, jezeli dorośli faceci chcą sie nawalać w lesie. To jest ich sprawa. Lepiej, żeby to robili w lesie niż na mieście czy na stadionie."

O kawalerce. Poza tym Slawek ze nie kupuje tlumaczen Nawrockiego (co media podaly i mogliscie przeczytać) , to

"Moje zdanie jest takie. Nawrocki w mlodosci robił błedy, robił rzeczy, ktorych zaden kandydat na prezydenta by nie zrobil (...). Mlodosc Karola Nawrockiego, uważam, że jest świetnym tematem. To znaczy, że być może to być może nie służy kampanii wyborczej, ale ja chciałbym, żeby kiedyś powstał jakiś rzetelny dokument o młodości Karola Nawrockiego. Co on robił w tym Grand Hotelu w Sopocie, co on robił na tym osiedlu, co on robił na tych ustawkach, z kim on sie znał, kiedy trenował ten boks. To jest świetna historia. To znaczy wyobrazmy sobie, że mamy faceta, który ociera się o swiat przestępczy w mlodości a potem z tego wyszedł, zrobil doktorat, skonczył studia wczesniej, zostal najpierw dyrektorem Muzeum, potem prezesem IPNu a potem kandyduje w wyborach na prezydenta i ma sporecszanse te wybory wygrać. To jest po prostu fascynujaca filmowa historia".

Jprdl. Ale orka 😂😂😂🙃
      • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:36
        Sławek się chyba bardzo wkurzył, ze go Sikorski wsadził na minę big_grin
        • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:39
          Zaoral ich po calosci. Nawet nie bede pisac , jak pojechal po Trzaskowskim big_grin bo mi sie nie chce odsluchiwac filmu i zapisywac tego na telefonie, w tym maciupkim okienku na ematce big_grin
          • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:48
            Jak ktos chce konkretoów dlaczego #bylenietrzaskowski to warto przesluchac wczorajsza rozmowe Mazurka z Saryusz-Wolskim. Ja poleciłam przesłuchać swojej starszej dziatwie.
            • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:52
              Nawet nie wiem, kogo z tej dwójki bardziej NIE chcę usłyszeć.
              • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:32
                Przełam się, polecam. Ja słucham lewackich wysrywów i krzywda mi się nie dzieje.

A kto ma wiedzieć lepiej jak działa PO niż jej były przewodniczący? Kto ma wiedzieć lepiej jak działa w tej chwili UE niż wieloletni pełnomocnik ds integracji europejskiej w wielu rządach. Nie posłuchasz, bo nie? Boisz się, że poczujesz dyskomfort? Że usłyszysz coś, czego nie chcesz/boisz się słyszeć?
                • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:46
                  Bo nie trawię Mazurka, którego uważam za pisowskiego czopka, a do osób, które lawirują między partiami z założenia nie mam zaufania.
                  • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:34
                    Marta, jak chcesz miec wlasne zdanie skoro Twoje zdanie ksztaltuje prorządowy mainestreem? I myslisz to, co każą Ci myslec? Warto zajrzec za kurtynę i zobaczyc, co slychac u konkurencji. Wlasnie dlatego, zeby to bylo Twoje zdanie a nie dziennikarzy jednej opcji.

Boisz się, ze nie uniesiesz propagandy drugiej strony? Od tego sie nie umiera. To pozwala spojrzec dojrzalej na problem.
                    • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:55
                      Nie, nie myślę tego, co mi każą. Moje poglady się zasadniczo nie zmieniły, odkad chodzę na wybory, a polityką interesuję się dopiero od kilku lat. Myślisz, że nigdy nie słuchałam? Słuchałam Mazurka, Stanowskiego, nawet Republikę włączam czasami. Chyba nie uważasz, że serwują rzetelne dziennikarstwo?
                      • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:58
                        marta.graca napisała:

> Nie, nie myślę tego, co mi każą. Moje poglady się zasadniczo nie zmieniły, odka
                        > d chodzę na wybory, a polityką interesuję się dopiero od kilku lat. Myślisz, że
                        > nigdy nie słuchałam? Słuchałam Mazurka, Stanowskiego, nawet Republikę włączam
                        > czasami. Chyba nie uważasz, że serwują rzetelne dziennikarstwo?
                        >
                        Szczerze? Uwazam, ze nie mamy w Polsce rzetelnych mediow o standardzie BBC.
                        Chcialam, aby takim medium bylo tvp, ale niestety, bardzo się zawiodłam.
                    • elinborg Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:09
                      yenna_m napisała:

> Marta, jak chcesz miec wlasne zdanie skoro Twoje zdanie ksztaltuje prorządowy m
                      > ainestreem? I myslisz to, co każą Ci myslec? Warto zajrzec za kurtynę i zobaczy
                      > c, co slychac u konkurencji. Wlasnie dlatego, zeby to bylo Twoje zdanie a nie d
                      > ziennikarzy jednej opcji.
                      >
                      > Boisz się, ze nie uniesiesz propagandy drugiej strony? Od tego sie nie umiera.
                      > To pozwala spojrzec dojrzalej na problem.

Właśnie powyżej zachwycasz się Mentzenem. O jakim dojrzałym spojrzeniu mówisz?
                      Po prostu chloniesz prawicowa propagandę jak gąbeczka, w zasadzie co przeczytasz, to zachwyty, posty z buźkami, no szał.
                  • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 11:58
                    marta.graca napisała:

> a do osób, które l
                    > awirują między partiami z założenia nie mam zaufania.
                    >

Sikorski to lubi!🤣
                    • droch Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 12:03
                      Sikorski to lubi!

Sikorski był w rządzie PiS, ale nie w PiS.
                      Zresztą tamten rząd PiS z Sikorskim, Religą, Gilowską, Gęsicką, Mellerem był turbo kompetentny w porównaniu do rządu Szydło czy Morawieckiego
                    • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 12:12
                      Michał Kamiński, Paweł Kowal, Joanna Kluzik-Rostkowska i Paweł Poncyljusz, Giertych i Niesiolowski też lubią to.

• mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 16:18
                      A mecenas Koń? Fiu fiu.

alicia033
                      >
                      > Sikorski to lubi!🤣
                      >
                      >
            • iwles Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:09

Słynnego zwycięzcę 1:27? 😁
          • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:54
            To co piszesz, już serio zakrawa na trolling. Serio, zachwycać się Konfiarzem i jego wywodami?
        • wrota.do.lasu Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:54
          Sławka d...,zabolała jak go ru...li w jego pubiesmile)))
      • angazetka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:59
        Teraz jesteś fanką "Sławka"?
        • pani.asma [...] 28.05.25, 19:01
          • angazetka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:03
            Asmuś, no przykro mi, ale nie byłam. Wiem, że to łamie ci serce.
            • pani.asma Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:05
              Nie ma się trzeci wstydzić chodzi tylko o ciebie żeby wyciągnąć wnioski i dobrze ulokować uczucia
              • angazetka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:06
                Tak, to ważne, że Ty się tej miłości nie wstydzisz.
              • hrasier_2 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:19
                pani.asma napisała:

> Nie ma się trzeci wstydzić chodzi tylko o ciebie żeby wyciągnąć wnioski i dobrz
                > e ulokować uczucia
                >
                Co powiedział Mentzen: Na osiem punktów, Karol Nawrocki zgodził się ze wszystkimi i podpisał deklarację.To jest bardzo ważny gest. Jeżeli ktoś zgadza się z tymi ośmioma punktami, jeżeli to są dla niego ważne sprawy, to wybór w tym momencie powinien być oczywisty, bo mamy kandydata, który swoim podpisem zaświadczył, że będzie się do nich stosował.
                Trzaskowski zgodził się z trzema punktami jego deklaracji i odmówił jej podpisania.
                - Przyjmuję, że raczej nie można liczyć na to, żeby tych ośmiu punktów dotrzymał. Trzaskowski nie potrafił wprost powiedzieć, co się zmieni jeśli to on wygra wybory. Nie widzę żadnego powodu, żeby głosować na Rafała Trzaskowskiego. To jest człowiek, który reprezentuje tę lewicową agendę, z którą ja się nie zgadzam.
                No i smaczek na zakończenie:
                Otoczenie Nawrockiego było wybitnie kulturalne, moi pracownicy nie mieli z nimi żadnego problemu. Otoczenie Trzaskowskiego troszeczkę mniej... Syf, jaki zostawili po sobie w gabinetach, to jest coś dziwnego. Absolutnie się tego nie spodziewałem. Ja bym się w ten sposób nie zachował. U kogoś takiego syfu bym nie zostawił." Ale to był pewnie postępowy, europejski "syf"🤣
                • pani.asma Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:23
                  Ale o jakie gabinety chodzi ???

Może ośmiorniczek nie pisał i się zemścili
                  • hrasier_2 Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:28
                    U Mentzena.
        • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:08
          angazetka napisała:

> Teraz jesteś fanką "Sławka"?

Co złego jest w byciu fanem "Sławka"? Sławek przewodzi legalnie działającej partii politycznej, jest posłem. Marzy ci się prześladowanie myślących inaczej, niż ty? Wiesz jak to się nazywa?
          • iwles Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:12

Każde nie-fan jest z automatu prześladowcą? 😮
        • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:11
          A jak pisalam "Rafał " to bylam fanką Rafała.
          Tak, to musi byc to big_grin
          Jestem fanką calej polskiej sceny politycznej big_grin
          • angazetka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 23:28
            Nie, po prostu jesteś nim tak zachwycona. Mnie na przykład tak umiarkowanie ciekawi, co on dokładnie powiedział, bo jego głos nie jest dla mnie wyrocznią.
            • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 23:31
              A to sie mylisz. Ja jestem mocno lewicowa. Program Slawka jest dla mnie absolutnie nie do przyjecia.
              Ale szczerze doceniam rozrywkę, jaką mi zafundowal grillowaniem Koszmarnego Karolka Radosnego Rafałka big_grin
    • asiairma Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:51
      Sławomir Mentzen właśnie podał do publicznej widomości podsumowanie obu kandydatów i powiedział konkretne i wyraźne: "Karol Nawrocki ma problemy z wiarygodnością. Bardzo duży plus za podpisanie deklaracji, bardzo duży minus za problemy z wiarygodnością. Nie ufam mu w sprawie jego przeszłości. "
      • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 18:54
        No i nie tylko to powiedzial big_grin
        • kot.z.kosmosu Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:30
          Właściwie nie rozumiem, czemu jesteś taka ucieszona 🤔
          Przecież podobno nic a nic nie jesteś za PiSem, a tymczasem każda krytyka Trzaskowskiego powoduje u ciebie wyrzut radości godny asmy. Nawet Memcena cytujesz z nabożnością i rozanieleniem.
          No nie idzie ci ten symetryzm.
          • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:37
            Ej, ale przeciez dorobilyscie mi z kolezankami łatke pisówy, bo nie podoba mi sie bialoruski standard tych wyborow.
            Czego bym nie powiedziala, to przeciez wszystkie, jak jeden maz, beciecie walic we mnie jak w beben. Z tej oswieconej pizycji toleracyjnej elity intelektualnej. A jaka to tolerancja to widac.

Co mam ci udowadniac? Ze nie jestem wielbladem? A w zyciu! Jestem wielbladem z 6 nogami, 5 garbami i łbem Kurskiego.

Tak, rozbawilo mnie to bo te wybory to cyrk, ktory nie ma nic wspolnego z demokracją.
            • niemcyy Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:41
              Jedź na Białoruś i zobacz sobie.
            • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:47
              Ale właściwie czego się spodziewałaś, że wrzucanie wyszczerzonych emotek z wypowiedziami Konfederaty wywoła wiele ciepłych emocji? Mentzen to jakiś idol dla ciebie?
              • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:23
                marta.graca napisała:

> Ale właściwie czego się spodziewałaś, że wrzucanie wyszczerzonych emotek z wypo
                > wiedziami Konfederaty wywoła wiele ciepłych emocji? Mentzen to jakiś idol dla c
                > iebie?
                >
                Moze po prostu szacunku?
                Ja szanujeę Twoje poglady i nie agituję w zadna stronę. To forum dyskusyjne. Tu sie dyskutuje i przedstawia się rozne poglady.

Nadal zastanawiam sie, co zrobić ze Złotym Głosem Yenny w panstwie, gdzie wybory przebiegają wg bialoruskich standardow demokracji.
                • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:30
                  To tylko tobie się wydaje, że nie agitujesz, bo twoje posty są odrobinę bardziej zawoalowane, niż asmy czy taniego. Pytanie, czy chcesz mieć więcej Białorusi, czy wiecej Europy.
                  • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:38
                    To jest największy odlot, że uwierzyłyście wszystkie, że to jest właśnie ten wybór🤷‍♀️

marta.graca napisała:

>Pytanie, czy chcesz mieć więcej Białorusi,
                    > czy wiecej Europy.
                    >
                  • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:42
                    Demokracja, gdy caly aparat panstwowy jest zaprzegniety do tego, by niszczyc kandydata opozycji to jest standard bialoruski. Przykro mi.
                    • mdro Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:46
                      Jaki "aparat państwowy"? Onet, GW, TVN to jest "aparat państwowy"? Czym jest wobec tego Republika czy rozmaite w tym i tamtym?
                      • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:54
                        A że Onet w sprawie tej publikacji najwyraźniej kontaktował się z Tuskiem nie jest dla Ciebie dziwne? Serio? Nie dziwi Cię, że koncern medialny którego właścicielem jest obcy narodowościowo kapitał planuje paszkwil mający pogrążyć opozycyjnego kandydata na prezydenta z urzędującym premierem to są Twoim zdaniem te zachodnie standardy? Mnie również bardziej wyglądają na białoruskie.
                        • iwles Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:57

Ja pierdzielę, ale propaganda. Goebbels byłby z ciebie dumny.
                          • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 21:28
                            🤣🤣🤣🤣
                        • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:58
                          "Najwyraźniej"? A co na to wskazuje? Jak GW przez całe 8 lat pisała krytycznie o PIS, to też Tusk to zatwierdzał?
                        • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 21:00
                          Nawet jesli bylyby to polskie media, to serio premier polskiego rządu angazuje siebie i aparat panstwa, aby rozgrywac wybory?
                          • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 21:04
                            A kiedyś tak nie było? Morawiecki nawet pandemię odwoływał, zeby ludzi do urn wysyłać.
                            • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 21:42
                              marta.graca napisała:

> A kiedyś tak nie było? Morawiecki nawet pandemię odwoływał, zeby ludzi do urn w
                              > ysyłać.
                              >
                              I podobalo Ci się to?
                  • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:48
                    marta.graca napisała:

> To tylko tobie się wydaje, że nie agitujesz, bo twoje posty są odrobinę bardzie
                    > j zawoalowane, niż asmy czy taniego. Pytanie, czy chcesz mieć więcej Białorusi,
                    > czy wiecej Europy.
                    >
                    I przepraszam. Jaka agitacja? Raczej ofiarą chamskiej agitacji ja jestem. Od szantazy, poprzez wyzwiska, wyciaganie kompromatow na forum, wysmiewanie, ponizanie. Ja uniosę, mnie to bawi bo na mnie juz nawet grozby sniercinnie robià wrazenia. Ale pimysl, czy gdybym byla delikatną, wrazliwą osobą, to czy bym nie wylądowala po tym wszystkim z traumą i ptsd u psychiatry?

Forum sluzy do wymiany pogladow. Chyba, ze ty agitujesz wiec oceniasz mnie przez pryzmat swoich wyborow. To wtedy przepraszam 🤷‍♀️ Zle Cię ocenilam 🤷‍♀️
                    • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:48
                      Grozby smierci*
                    • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:51
                      To nie ja zakładam kolejny już wątek wyborczy...
                      • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:52
                        marta.graca napisała:

> To nie ja zakładam kolejny już wątek wyborczy...
                        >
                        No i? Jest jakiś limit?
                        • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:59
                          Ależ do ciszy wyborczej zakładaj do woli, tylko nie bądź zdziwiona, że ktoś ci pisze o agitacji.
                          • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 23:01
                            marta.graca napisała:

> Ależ do ciszy wyborczej zakładaj do woli, tylko nie bądź zdziwiona, że ktoś ci
                            > pisze o agitacji.
                            >
                            Czyli rozumiem, ze osoby, ktore zakladaja watki pro Trzaskowski agitują?
                            • kot.z.kosmosu Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 23:04
                              yenna_m napisała:

> marta.graca napisała:
                              >
                              > > Ależ do ciszy wyborczej zakładaj do woli, tylko nie bądź zdziwiona, że kt
                              > oś ci
                              > > pisze o agitacji.
                              > >
                              > Czyli rozumiem, ze osoby, ktore zakladaja watki pro Trzaskowski agitują?

Jeśli zachowują się jak trolle w manii, to z pewnością. A ty wystawiłaś sobie odpowiednie świadectwo w ostatnim tygodniu.
                              • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 23:08
                                Uwazasz, ze zachwujęvsie jak troll w manii? Szczerze? Mam luzniejszy czas w tym tygodniu, nudze sie, temat mnie interesuje, niektore rozmowy wydają mi sie ciekawe. To naprawdę taki grzech?

Skonczą się wybory i na ematce znow zrobi sie nudno. I znow będę sie odzywac jedynie w wątkach psio-kocich. Co robię od 2014 roku.
                              • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 23:10
                                kot.z.kosmosu napisała:

> yenna_m napisała:
                                >
                                > > marta.graca napisała:
                                > >
                                > > > Ależ do ciszy wyborczej zakładaj do woli, tylko nie bądź zdziwiona,
                                > że kt
                                > > oś ci
                                > > > pisze o agitacji.
                                > > >
                                > > Czyli rozumiem, ze osoby, ktore zakladaja watki pro Trzaskowski agitują?
                                >
                                > Jeśli zachowują się jak trolle w manii, to z pewnością. A ty wystawiłaś sobie o
                                > dpowiednie świadectwo w ostatnim tygodniu.

Jakie swiadectwo? Bo mam inny poglad? A jak myslisz? Bardzo przejelam sie tym "swiadectwem"? big_grin

Coz za szantaz emocjonalny.

A to swiadectwo to z paskiem? big_grin
                                • kot.z.kosmosu Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 23:19
                                  yenna_m napisała:

> kot.z.kosmosu napisała:
                                  >
                                  > > yenna_m napisała:
                                  > >
                                  > > > marta.graca napisała:
                                  > > >
                                  > > > > Ależ do ciszy wyborczej zakładaj do woli, tylko nie bądź zdzi
                                  > wiona,
                                  > > że kt
                                  > > > oś ci
                                  > > > > pisze o agitacji.
                                  > > > >
                                  > > > Czyli rozumiem, ze osoby, ktore zakladaja watki pro Trzaskowski agi
                                  > tują?
                                  > >
                                  > > Jeśli zachowują się jak trolle w manii, to z pewnością. A ty wystawiłaś s
                                  > obie o
                                  > > dpowiednie świadectwo w ostatnim tygodniu.
                                  >
                                  > Jakie swiadectwo? Bo mam inny poglad? A jak myslisz? Bardzo przejelam sie tym "
                                  > swiadectwem"? big_grin
                                  >
                                  > Coz za szantaz emocjonalny.
                                  >
                                  > A to swiadectwo to z paskiem? big_grin

Świadectwo wystawiłaś sobie nie innym poglądem, a połączeniem:
                                  - sraczki wątków wyborczych
                                  - głupkowato - zaczepnego stylu
                                  - winy Tuska (za wszystko, nawet apartamenty miłości Nawrockiego to wina Tuska)
                                  - rechotania i ekscytacji każdym cytatem krytycznym wobec Trzaskowskiego
                                  - whataboutisu
                                  - tego, że gdyby zasłonić nicki, to miałabym problem wskazać, który wpis jest twój, a który dramatiki, mayoliki albo asmy. Rozumiesz, stałaś się nieodróżnialna na tle koleżanek trollic.
                                  A jak obiekt wygląda jak troll, śmierdzi jak troll i pisze jak troll... To wiesz.
                                  • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 23:26
                                    Podziwiam biedne dziewczeta nie potrafiace wygasic denerwujacych tresci i tak mocno cierpiace za milijony, czytajac durne wypociny jakiejs durnej 3,14py.
                                    Nie szkoda Ci czasu?
                                    Ja niewartosciowe tresci wygaszam bo szanuję swoj czas. Polecam.
                                  • ariathedevil Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 07:46
                                    Przecież ona dołączyła do chóru: asma, tani, ten obrzydliwy troll od obrońcy pedofila, gwałciciela pałowania kobiet, ciągniecia psa za samochodem- drama. Faszol Waluś również zachęca do głosowania na gangusa. Doborowe towarzystwo. Wygaszam, myślałam że może ta obrona gangusa i bratanie się z najgorszym elemantem na tym forum to z niewiedzy, ale to jest świadome i celowe. Plus kolportowanie ruskiej propagandy. Na argumenty nie ma sensu. Szkoda prądu.
                                    • kot.z.kosmosu Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 08:03
                                      ariathedevil napisała:

Wygas
                                      > zam, myślałam że może ta oborona gangusa i bratanie się z najgorszym elemantem n
                                      > a tym forum to z niewiedzy, ale to jest świadome i celowe. Plus kolportowanie
                                      > ruskiej propagandy. Na argumenty nie ma sensu. Szkoda prądu.

Ja od razu wiedziałam, że to troll. Ale wszystkie ematki do niej tak grzecznie, jakby pisała na serio, niby stary nick, dużo osób ją zna, te sprawy.
                                      A jednak trollisko, wyszło na moje.
                                      Też wygaszam, ujadanie z trollami to nie moja bajka.
                                      • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 11:22
                                        kot.z.kosmosu napisała:

> ariathedevil napisała:
                                        >
                                        > Wygas
                                        > > zam, myślałam że może ta oborona gangusa i bratanie się z najgorszym elem
                                        > antem n
                                        > > a tym forum to z niewiedzy, ale to jest świadome i celowe. Plus kolporto
                                        > wanie
                                        > > ruskiej propagandy. Na argumenty nie ma sensu. Szkoda prądu.
                                        >
                                        > Ja od razu wiedziałam, że to troll. Ale wszystkie ematki do niej tak grzecznie,
                                        > jakby pisała na serio, niby stary nick, dużo osób ją zna, te sprawy.
                                        > A jednak trollisko, wyszło na moje.
                                        > Też wygaszam, ujadanie z trollami to nie moja bajka.

Tylko dlatego, ze ktos pokazuje, ze dochodzi do naruszen? Serio?

Brawo!

Zaprzeczylas swpjej walce o wolnosci obywatelskie, sloneczko.
                                        Tez zegnam bez zalu.
                                        Papatki kiss
                  • kot.z.kosmosu Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:50
                    marta.graca napisała:

> To tylko tobie się wydaje, że nie agitujesz, bo twoje posty są odrobinę bardzie
                    > j zawoalowane, niż asmy czy taniego.

Właśnie, w jej rzucawce najśmieszniejsze jest to, że się uważa za inteligentniejszą niż reszta forumek i oczekuje, że uwierzymy w jej symetryzm i rozterki.
                    A ta betonowa agitacja podszyta tępym whataboutizmem budzi tylko politowanie. Ona tego przy swojej nieprzeciętnej inteligencji nie widzi 😅 albo udaje
                    • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 23:00
                      Dlaczego uwazasz, ze sie uwazam za inteligentniejszą?
                      Nie sadzę, aby rak bylo.
                      Bo co?

No to zmartwię cie. Od wielu lat gospodyni domowa, kilkanascie lat hodowca kotow. I niestety, hodowanie w duzej mierze polega na byciu konserwatorem powierzni plaskich i czyscicielem kocich kuwet big_grin

Zdecydowanie poczulam sie lepsza big_grin

Nadal mnie bawi to, jak swoje kompleksy projektujecie na obcą osobę.
                  • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 12:07
                    marta.graca napisała:

> Pytanie, czy chcesz mieć więcej Białorusi,
                    > czy wiecej Europy.
                    >

youtu.be/ucshkEqBZns?si=2iYGgmrBilWxQF84
                    Znaczy tak wygląda "więcej Europy"? o_o

• elinborg Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 22:17
              Oj,wjeżdża syndrom oblężonej twierdzy, wszyscy biedną, jedyną sprawiedliwą atakują, może pokaż dalszej rodzinie dyskusję, może jeszcze więcej na Nawrockiego zagłosuje?
              Oczekuję w przeddzień wyborów posta:
              Dobra, przekonalyscie mnie, głosuję na Nawrockiego (i pięć uśmiechniętych buziek).
              Nie zawiedź!
          • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:47
            kot.z.kosmosu napisała:

> Nawet Memcena cytujesz z
            > nabożnością i rozanieleniem.

Nie wiem jak Yenna, ale mnie, mimo że na Mentzena nie głosowałam, cieszy to, że moje hejterki trafia szlag big_grin
            • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 19:54
              10/10

Trzeba mieć jakąś radość w tym smutnym (politycznie) życiu😉
              • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:18
                mayolijka napisała:

> Trzeba mieć jakąś radość w tym smutnym (politycznie) życiu😉

Ano trzeba. Łap na rozweselenie, bo moim zdaniem i w temacie, i śmieszne big_grin
                • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:23
                  😅
                • iwles Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:30

Nawrocki puszcza kaczki? Z torbami?
                  Jarosław musi trząść portkami.
                  • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:42
                    iwles napisała:

>
                    > Nawrocki puszcza kaczki? Z torbami?

Nie znasz słowa jaczejka, nie kojarzysz określenia "puszczać kaczki", to ja już chyba wiem, od kogo wy są big_grin
                    • iwles Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:46

W twoim wypadku pasuje raczej puszczać bąki.
                      Ale to raczej, gdyby o Bąkiewicza chodziło, nie Kaczyńskiego
                      • mayolijka Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:59
                        Brakowało nam tutaj Twojego światłego wkładu☺️ Witaj!

iwles napisała:

>
                        > W twoim wypadku pasuje raczej puszczać bąki.

>
                        >
                        • iwles Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 21:10

No cóz, czasami zniżam się do poziomu dramatiki. Mea culpa.
            • yenna_m Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:26
              Tez się swietnie bawię.
      • 71tosia Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 20:25
        Katol Nawrocki nie tylko miał, on ma nadal problem z wiarygodnością.
    • ivaz Re: Mentzen - i wszystko jasne 28.05.25, 21:16
      czyli szykuje się kolejna przystawka do wydymania
    • ariathedevil Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 06:44
      tongue_out
      • marta.graca Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 07:01
        Pisał też coś o wizerunku tępego osiłka.
        • alicia033 Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 12:21
          marta.graca napisała:

> Pisał też coś o wizerunku tępego osiłka.
          >

Na miejscu mentzena temat wizerunku omijałabym szerokim łukiem...
    • niemcyy Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 11:38
      Mentzen w poniedziałek o KN:
      "Adam Bielan próbuje mnie szantażować moralnie, twierdząc, że to ja będę odpowiedzialny za ewentualną wygraną Trzaskowskiego.

Bzdura. Nie ja wam wybierałem kandydata, nie ja mu prowadziłem kampanię, nie ja zbudowałem mu wizerunek niezbyt lotnego osiłka, nie ja kręciłem i zmieniałem wersję w sprawie kawalerki. To wy za to wszystko odpowiadacie.

Próba zmuszenia mnie do poparcia Nawrockiego pokazuje, jak PiS widzi Konfederację. Jako przystawkę która musi robić to, czego chce PiS.

Po moim trupie. Na to nigdy nie możecie liczyć. Nie zamierzam skończyć jak Lepper, Giertych, Gowin czy Hołownia.

Im prędzej to w PiS zrozumiecie, im prędzej zaakceptujecie rzeczywistość, tym łatwiej będzie wam uniknąć takich kretyńskich wypowiedzi, jak ta Bielana."

x.com/SlawomirMentzen/status/1926928376486326556
      • dramatika Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 11:47
        Czynownik z ematki bardzo stara się udowodnić, że Konfa nie lubi Pisu. Nowość big_grin
      • tania.dorada Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 16:34
        Ach, wiesz, on nie napisał że nie popiera Batyra tylko że nie chce bycia przymuszanym do poparcia Batyra. Innymi słowy, on go popiera tak po prostu, z głębi serca, a nie dlatego że ktoś mu każe.
    • ariathedevil Re: Mentzen - i wszystko jasne 29.05.25, 16:29
      Nie dajcie się trollom zniechęcaczom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka