miurielamirsa 03.07.25, 08:36 Nie wyspałam się więc życzę wam tylko molego i robota co chętna dzisiaj z powodu upałów lub ich braków 😝 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miurielamirsa Re: Czwartek 03.07.25, 09:40 Właśnie wypiłam kawę i widzę co się wpisało. Nie wyspałam się więc życzę tylko miłego dnia i róbta co chce ta z powodu upałów lub ich braków Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Czwartek 04.07.25, 22:11 A kto to jest "ta z powodu" i dlaczego mam robic to, co ona chce? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czwartek 03.07.25, 08:53 Ja sie też nie wyspałam. Wróciłam z "Aidy" z Wawelu o północy. Zanim się położyłam była pierwsza. Spaaaać Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czwartek 03.07.25, 10:35 😀mialam bardzo kulturalny tydzień A na "Aidzie" bylam już w marcu normalnie w budynku, ale przecież nie darowałam sobie wyjścia na Wawel Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Czwartek 03.07.25, 11:07 Żałuje ze nie mogłam jechac na Aidę do St Margarethen. Znajomi jechali mieli wolny bilet . Widziałam zdjęcia i film, bosko było Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czwartek 03.07.25, 08:54 A ja się wyspałam cudownie dziś:p Wczoraj wieczorem przeszła mała burza, ale na tyle duża, żeby w 15 minut obniżyć temperaturę z 33 na 23. Teraz jest 17 stopni i cudownie świeżo po tych upałach, aż zimnawo się wydaje. Wczorajsze chmury: Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Czwartek 03.07.25, 12:34 Jeśli ten widok na port i port house Zahy Hadid na pierwszym zdjęciu to widok z twoich okien to fajny. Wiesz, że można zwiedzic ten dom portowy z przewodnikiem? Podobno widok z góry jest niesamowity. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czwartek 03.07.25, 12:36 Oba widoki to widok z moich okien, mam na różne strony I szczerze mówiąc, to kiedy się z tej wieży wyprowadzimy, widoku mi będzie bardzo brakować... Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czwartek 03.07.25, 09:30 Wydaje mi się, że " miłego i róbta co chceta". Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Czwartek 03.07.25, 09:55 primula.alpicola napisała: > Czego nam życzysz?? Tobie? Wszystkiego dobrego. I uważaj na słoneczko. Pij dużo wody i wypoczywaj, pani nauczycielko😊 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Czwartek 03.07.25, 10:38 Primula, guano się do Ciebie przykleiło! Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Czwartek 03.07.25, 10:04 U nas leje od rana 🫤 W każdym razie po wielu latach prób i błędów w końcu udało mi się usmażyć naleśniki typu crepes. Dziewczyny- nigdy się nie poddawajcie! Cokolwiek robicie, uda wam się, tylko czasami potrzebny jest czas ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
milka43 Re: Czwartek 03.07.25, 10:16 Spałam bardzo dobrze, u mnie 19 stopni i ma padać dziś, póki co załatwiam sprawy urzędowe, i małe zakupy potem.Milego dnia dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Czwartek 03.07.25, 10:16 Też się nie wyspałam. W nocy było 25 stopni, zdecydowanie za ciepło. Zdjęcia rabatki różanej i jeża Jerzego (tak mam nie koszony trawnik). Nie podchodziłam zeby go nie stresować Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Czwartek 03.07.25, 10:34 Ale klasyk- lawenda i róże. Bardzo lubię to zestawienie Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Czwartek 03.07.25, 10:17 nie wyspalam sie, przedostatni raz wyslalam rano bombelki na autobus szkolny i mialam nadzieje na mala drzemke a tu akurat na rogu naszej ulicy zaczeli jakies intensywne roboty drogowe i robia straszny halas. Jade zaraz po zakupy. Za to mam zabukowane wszystkie hotele na lato, zaraz moge sie brac za dokonczenie zimy Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Czwartek 03.07.25, 11:01 ooo, u nas na działce dawno temu mieszkał jeż Kleofas był to kawał jeża, miał miejscówkę pod agrestem i wyłaził na porę karmienia kotów - szedł na werandę, wypijał nieco mleczka, przekąszał co ciekawsze propozycje w miseczkach, po czym odwracał się do grzecznie czekających na schodach kotowatych, dając znak, że mogą przystąpić do śniadania. on wracał na drzemkę pod agrest Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Czwartek 03.07.25, 10:32 Ja odsypiałam nockę poprzednią, i nie czuję się dość wypoczęta. Zbyt duzo mam zaległości, niestety. I fajnie, że akurat mam na te dni zaplanowane siedzenie przed kompem. Tak to mogę pracować, zwłaszcza, że wiatrak chodzi, wszystko pozasłaniane, i w między czasie mogę sobie iść pod zimny prysznic, czy zjeść lody, jak mnie najdzie ochota, Aż do ok godziny 19.00 nie muszę dziś wysuwać nosa poza mieszkanie. Buch — jak gorąco! Uch — jak gorąco! Puff — jak gorąco! Uff — jak gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Czwartek 03.07.25, 10:36 Też się nie wyspałam i trzy minuty próbowałam odczytać co tu jest napisane. Miłego! Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Czwartek 03.07.25, 10:58 Piwonio, jeszcze tylko tydzien do wyplaty renty, bedzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Czwartek 03.07.25, 11:03 Gorąco koszmarnie, z psami poszłam wcześnie rano, bo w ciągu dnia raczej nie da rady - zwłaszcza że względu na staruszkę Manię. Piję kawę w towarzystwie grzywaczy i synogarlic, zaraz pójdę powymieniać wodę we wszystkich poidłach, a może jeszcze jakieś dostawię. Na pewno dziś będzie duże zapotrzebowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: Czwartek 03.07.25, 11:11 Ostatni pełny dzień urlopu, leżę nad jeziorem, jest przyjemne 29 stopni. Kolejne 3 dni to podróż 2 tys km rozłożone na 2 dni jazdy i 1 dzień odpoczynku pomiędzy. Na obiad resztki z lodówki do zjedzenia przed wyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czwartek 03.07.25, 12:10 szarmszejk123 napisał(a): > Jaka dupka malutka :p No widzisz,Ziuta miała rację 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Czwartek 03.07.25, 14:08 Chciałam przypomnieć, że moje pisanie o tyłku Wapahy, było przeklejaniem wypowiedzi wyżej wymienionej o własnym tyłku, a nie wyrażeniem mojej opinii. :p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Czwartek 03.07.25, 14:20 A poza tym to łapcie. Macie zielone światło na mówienie o moim tłustym dupiszczu. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Czwartek 03.07.25, 14:07 szarmszejk123 napisał(a): > Jaka dupka malutka :p Jezu cicho! Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Czwartek 03.07.25, 14:57 piataziuta napisała: > szarmszejk123 napisał(a): > > > Jaka dupka malutka :p > > Jezu cicho! 🤭🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Czwartek 03.07.25, 11:31 nie wyspałam się, dogorywam przed kompem...jeszcze miałam spotkanie jak się okazało z alimenciarzem i jego nową lubą, chętną by ratować z biednym misiem pieniądze przez eksharpią... Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czwartek 03.07.25, 12:25 Ja spałam dobrze, tylko za krótko 😩 U nas dziś burzowo. Mogłoby popadać, bo deszcz już bardzo potrzebny, ale jest tylko pochmurno i strasznie duszno 🥵 Za to wschód słońca był ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czwartek 03.07.25, 13:18 Mój groszek pachnący się załapał na fotkę ☺️ Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Czwartek 03.07.25, 13:06 Upał! Nie ma czym oddychać. Ufff... Ma być burza w nocy i ma się zrobić zimno. Wkurza mnie to, gorąc okropny albo chłód, nic po środku. Jeszcze zakupy nas czekają, dzieci na oboz trzeba obkupić. Na obiad coś lekkiego, nie wiem co, zjadłam miskę czereśni, mam fasolkę szparagową, może ugotuję, ale nie chce mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Czwartek 03.07.25, 19:55 Śmiejemy się, że jak z dawnych imieninowych kartek pocztowych 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Czwartek 03.07.25, 20:21 O tak! Przypomnialas mi o tych starych kartkach pocztowych Kiedys moj dziadek wyslal mi kartke ze szczeniaczkami, byla super - ale te z rozami to taki klasyk Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Czwartek 03.07.25, 19:59 Się nie znam, ale też mam (na fotce, bo to nie moje niestety, ale rodzinne) taką z zawijasami i jeszcze dwukolorową. Jak sztuczne 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czwartek 03.07.25, 13:43 Słuchajcie, co się stało temu olejowi? 🤔 Dlaczego bon tak zbielał? To nie miód przecież:p Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Czwartek 03.07.25, 13:49 Może mnie chemiczki wyśmieją, strzelam: dostala się do niego woda i zrobila się emulsja? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czwartek 03.07.25, 13:53 To by się rozwarstwilo po czasie a to w sklepie takie całe białe stało. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czwartek 03.07.25, 13:55 A jesteś pewna, że to olej i nikt nie wlał czegoś innego do butelki po oleju? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czwartek 03.07.25, 14:01 W Lidlu? To w sklepie było :p widać inne oleje z tyłu w normalnej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Czwartek 03.07.25, 14:19 I kupiłaś caly karton tego oleju łącznie z tym zmetnialym. Następnie postawiłaś na biurku obok ksero, żeby zrobić zdjęcie i wkleić na forum? Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czwartek 03.07.25, 14:59 Zrobiłam zdjęcie w sklepie, geniuszu 🤣 żadnego oleju dziś nie kupiłam, jeśli cię to interesuje:p Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Czwartek 03.07.25, 19:26 A nie, w sklepie to raczej mało prawdopodobne. Może po prostu źle przechowywany? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czwartek 03.07.25, 21:32 No tak, tylko zastanawiam się co mu się przytrafiło żeby sam jeden z palety taki dziwny był :p Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Czwartek 03.07.25, 21:34 To jest coś w stylu "Dull men's club", tylko banana nie miałam pod ręką;p Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Czwartek 03.07.25, 13:59 Dołączam do niewyspanych Wstałam o 4.00 i jestem za Hanowerem. Nie piszę, że już bo półtorej godziny mamy w plecy z powodu kosmicznego korka 🤬 Jeszcze 2,5 godziny zanim dotrzemy do Arnhem....Za to nie jest gorąco. Przyjemne 24 stopnie. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Czwartek 03.07.25, 19:19 Widok na podwarszawskie korytko, zwane "lago di zegrze". Wokół świnki. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Czwartek 03.07.25, 19:27 U nas w koncu da sie oddychac. Ale i tak dzien do dupy🙄 Na oslode - Cola z Fantą. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Czwartek 03.07.25, 19:31 Zamówiłem nowy monitor. Ma przyjść do wtorku. Nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś