Dodaj do ulubionych

Serialowo na lato

11.07.25, 21:33
dla wielbicieli Unforgotten - jest już 6 sezon

teraz oglądam Dept. Q - ale jakoś nie zachwyca, jest OK

Reservated (duński serial) - świetny i miły dla oka

no i absolutnie doskonały In Vogue: The 90s2024 cudowna podróż w przeszłość mody, panteon mody lat 90/20
Obserwuj wątek
    • bi_scotti Re: Serialowo na lato 11.07.25, 21:59
      mabel_mora napisała:

> teraz oglądam Dept. Q - ale jakoś nie zachwyca, jest OK
      >
      > Reservated (duński serial) - świetny i miły dla oka
      >

No to ja exectly the opposite: Secrets We Keep znudzil mnie juz pod koniec episode #1, episod #2 nie dalam rady skonczyc - totalne bleee uncertain Ale Dept. Q dalam rade obejrzec w calosci choc tam sie sporo details juz pod koniec nie kleilo (chyba napisalam juz w jakims review w innym watku, ze to co uchodzi w ksiazce/ksiazkach, na ekranie bywa nieprawdopodobne & niewybaczalne wink niemniej ruda & Syryjczyk byli super!).
      Probowalam ostatnio Under a Dark Sun - znudzilam sie choc glowna bohaterka nawet fajnie napisana ale za duzo probowano w ten serial wpakowac, nawet plantacja roz nie pomogla wink Nie dalam tez rady finish Waterfront - OMG, co za nudy. Natomiast bez bolu zaliczylam The Glass Dome. Moze sprobuje cos co sie nazywa Straw - opis brzmi okay ale nie nastawiam sie na cuda wink
      Uciekam od upalow! Wolalabym siedziec na backyard & cos sobie czytac ale so far no way, eh uncertain Cheers.
      • grey_delphinum Re: Serialowo na lato 11.07.25, 22:23
        Unforgotten? Super, dzięki za info.
        • mabel_mora Re: Serialowo na lato 11.07.25, 22:30
          tak, ten z Nicolą Walker (tzn. z 5 sezonie już nie była żywa,a w tym nie wiem czy sie pojawi, bo musze skończyć Dept. Q)
      • taje Re: Serialowo na lato 11.07.25, 22:50
        Dept Q był super. Natomiast z Secrets We Keep był taki, że tam nie było kogo lubić - główna bohaterka była bardzo irytująca.
    • kropkacom Re: Serialowo na lato 11.07.25, 22:46
      www.filmweb.pl/serial/%C3%89toile-2025-10075083
      • mabel_mora Re: Serialowo na lato 11.07.25, 22:59
        poddałam się po 2 odc.
      • lella_two Re: Serialowo na lato 12.07.25, 14:46
        Wyglada fajnie, zasadzę się😊
      • gryzelda.a Re: Serialowo na lato 13.07.25, 08:11
        Gdzie można obejrzeć?
    • marianna1960 Re: Serialowo na lato 12.07.25, 14:00
      Już obejrzałam Unforgotten 6 sezon polecam bardzo, jeżeli ktoś nie oglądał polecam serial Komisarz Maigret z 2016 w głownej roli Rowan Atkinson.
    • marianna1960 Re: Serialowo na lato 12.07.25, 14:04
      Polecam też Studio z Seth`em Rogen`em satyra na Hollywood, dawno się tak nie uśmiałam serial komediowy roku. www.filmweb.pl/serial/Studio-2025-10066117
    • aandzia43 Re: Serialowo na lato 12.07.25, 14:13
      Na SkyShowtime polecam Strefę gangsterów. Tom Hardy, Brosnan, Helen Mirren. Dobra sensacja.
      • alexis1121 Re: Serialowo na lato 12.07.25, 14:50
        Tak! Pierwszy serial od daaaawna, który oglądam w skupieniu 😅
    • ga-ti Re: Serialowo na lato 12.07.25, 15:05
      Obejrzałam ostatnio Bodyguard nie z Kostnerem 😉 dobry, sporo politycznych intryg.
      Teraz ogladam W cieniu słońca, ok.
      • ga-ti Re: Serialowo na lato 12.07.25, 15:07
        Wróć, "W mroku slońca" 🙈
    • bywalec.hoteli Re: Serialowo na lato 12.07.25, 19:01
      I w tym Unforgotten to przez 6 sezonów rozwiązują jedną sprawę morderstwa sprzed lat?
    • taje Re: Serialowo na lato 13.07.25, 10:57
      To ja dla odmiany powiem, że zaczęłam oglądać na Netflixie Too Much Leny Dunham, którą kiedyś bardzo lubiłam za Dziewczyny i niestety wielki rozczar. Zbyt manieryczne, z pretensjami i do tego nieznośnie amerykańskie, mimo że rzecz dzieje się w Londynie. Główna aktorka jest wybitnie irytująca, pretensjonalna, mało zabawna i w żaden sposób nie potrafię się dopatrzeć w niej tego magnetyzmu, który do niej przyciąga tłumy mężczyzn.
    • bi_scotti Re: Serialowo na lato 13.07.25, 19:04
      Zaczelam ogladac (stary?) serial "Young Wallander" ale jakos tak bez przekonania. Reviews wychwalaja aktora grajacego glowna role, mnie narazie nie zachwycil ... hmmm. Czy ktos ogladal? Czy to jest better & better? Jest jakis przelomowy odcinek? Upal tak straszny, ze tylko A/C, ice coffe & Netflix - nic innego sie nie chce, eh uncertain Life.
      • grey_delphinum Re: Serialowo na lato 14.07.25, 00:06
        Obejrzalam kiedyś serial o mlodym Wallanderze (sa juz dwa sezony?). Bez szału, ale nie taki zly w sumie. Ja jestem fanką zarówno książek Mankella, jak i serialu z Henrikssonem (filmy z K. Branaghiem tez nie najgorsze, ale wolę szwedzką wersję ), wiec wiele potrafię wybaczyć nawet takim "popłuczynom" 😉

Teraz ogladam serial ", Czarny ptak" (oparty na faktach). Na razie tylko dwa odcinki, ale całkiem, calkiem...

Niedawno ogladalam tez ostatni sezon Happy Valley, swietny. Przede mną jeszcze kolejjny sexon Shetland, ale juz bez glownego bohatera, buuuu...
        • bi_scotti Re: Serialowo na lato 14.07.25, 01:50
          grey_delphinum napisał(a):

> Przede mną jeszcze
          > kolejjny sexon Shetland, ale juz bez glownego bohatera, buuuu...

Agree 100% - bez Douglas Henshall what's the point wink Perez forever! BTW - bardzo mi sie podoba Twoj "Freudian slip" (?) - sexon big_grin Moze niekoniecznie w kontekscie DH ale ... hmmm ...maybe ... wink Cheers.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka