skat_0 14.07.25, 19:29 Czym pachniecie w tym roku? Jakieś nowości warte sprawdzenia? Szukam inspiracji na coś nowego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabek81 Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 19:41 Gypsy water by redo, buongiorno Aqua di parma. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 20:01 Z zeszłego roku - sea salt caramel, w tym nic "letniego" nie umiem sobie dopasować. Z jesienno-zimowymi mi łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 20:21 Kilka naprzemiennie- When the Rain Stops i From the Garden MM, Hydra Figue MH, Gucci Bloom, woda kolońska Clean. Staram się zużyć zaległe buteleczki. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 20:44 Costa Azzura TF na zmianę z piątką Chanel. Odpowiedz Link Zgłoś
presens Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 20:47 Ja ciągle kupuję Chance Chanel zielone i Acqua di Gio to stare z lat 80 Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 20:49 Mąż ma zawsze na półce Aqua di Gio lubię jak od czasu do czasu nim pachnie Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 22:35 Ona wg mnie jest bardziej męska. Dostałam ją 4 /5 lat temu i nie polubiłam. Źle na mnie leżała. Jakos tak płasko i jednocześnie zbyt ostro. W tym roku psiknęłam się pewnego dnia rano raz i po południu czuję coś przyjemnego. Jakby lekki tytoń, taki jak lubię… wącham nadgarstek, a tam plaża! Rozgrzana słońcem. I niby drewno, niby tytoń w takim dobrym wydaniu. Najwyraźniej coś mi się ze skórą / hormonami / ph / czy nie wiem co zadziało, bo zapach się zaczął zupełnie inaczej układać. Odpowiedz Link Zgłoś
pffpffpff Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 22:36 I przez dwa miesiące wykończyłam 30tke 🫣 Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 22:41 Biotherm l’eau (pachnie jak ich balsam do ciala, lekki i cytusowy - moj absolutnie ulubiony, pomyslalam, ze fajnie bedzie czuc go dluzej/wachac sobie na nadgarstku w ciagu dnia Lancome Tresor (moje marzenie z czasow nastoletnich, nie bylo mnie wtedy stac na Lancome ale mialam jakas podrobke - i niedawno do nich wrocilam). Clinique Happy in Bloom (zawsze na wiosne/lato) I chyba kupie Bronze Goddess bo mam ochote na taki plazowy zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 22:42 Kończę Paris - Riviera Chanel. Straszna wtopa,.czuć może 5 min. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 22:43 Guerlain Aqua Allegoria Forte Mandarine Basilic oraz Eau de Rochas - Orange Horizon. Chętnie znalazłbym bym coś melonowego i od lat szukam zapachu podobnego do Fa Zen - tego z ogórkiem i melonem. Odpowiedz Link Zgłoś
musktherapy Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 22:51 Moje letni tegoroczny ulubieniec to Aqua di Gioia Intense. Taki przyjemniaczek, nic odkrywczego. Oprócz tego Molecule 01, Le Jardin de Monsieur Li, stara dobra Roma-to taki żelazny zestaw od kilku lat. Testuję Blue Talisman, ale na mnie brzmi dosyć męsko. Z cytrusów testowałam też Loewe Aire Sutileza i Gritti Pomelo Sorrento- przyjemnie się nosiło. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 23:06 Z moich nowości to kupiłam Jesus del Pozo Nightology Wild Temptation Eau de Parfum . Niesamowicie mi się podobają i są to chyba pierwsze perfumy, w których wymieniane nuty zapachowe nijak się mają do tego, co ja czuję i otoczenie😂. Dawno mi się nic tak nie spodobało. Nasza forumowa Kura by mnie rozumiała, bo to coś w stylu Dzongkha L'Artisana, którymi mnie zaraziła. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 23:19 Lancome Tresor Midnight Rose z nutą porzeczki albo Lancome La Vie Est Belle oba uwielbiam😊 Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Perfumy na lato 2025 16.07.25, 19:27 Ludzie którzy używają tego latem zwłaszcza jeśli jeżdżą komunikacją miejską, powinni być powoli przypiekani palnikiem do creme brulee. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Perfumy na lato 2025 17.07.25, 23:55 A ludzie, który chcą przypiekać innych palnikiem do creme brulée z powodu noszonych przez tych drugich perfum powinni trafić do chłodni dla ostudzenia nastroju! Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Perfumy na lato 2025 21.07.25, 18:07 Ja chętnie! Dziś 30 stopni. Kostnica lub chłodnia wydaje się uroczą alternatywą. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 23:41 Moje dwa odkrycia lata: Skins x Juliette has a gun (czyli limitowana wersja dla holenderskiej sieci sklepów z perfumami) i Essential Parfums Bois Imperial. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Perfumy na lato 2025 14.07.25, 23:42 skat_0 napisała: > Czym pachniecie w tym roku? Jakieś nowości warte sprawdzenia? Szukam inspiracji > na coś nowego Bez wachania, wylacznie based on description zamowilam BRUNELLO CUCINELLI Pour Femme Eau de Parfum - maja przyjsc w srode - who knows co z tego wyniknie Albo sie zachwyce, albo cos z nimi trzeba bedzie zrobic ... hmmm ... to be continued ... Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Perfumy na lato 2025 15.07.25, 00:00 No.10 Linde Berlin Frau Tonis - czysty zapach kwiatów lipy ☀️🫠💗 Odpowiedz Link Zgłoś
aadrianka Re: Perfumy na lato 2025 15.07.25, 07:16 Maison Matine Into the Wild. Moja przyjaciółka z tej samej serii ma Nature Insolente, wibrujący świeżak. Tradycyjnie ogródki Hermesa, mam Nil i śródziemnomorski. Na największy upał, którego w tym roku u mnie jeszcze nie bylo, Aqua Allegoria Herba Fresca. Co jakiś czas próbuję, czy Acqua di Parma Ginepro di Sardegna da na mnie efekt inny, niz jakbym opiła się ginu. Niestety, nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Perfumy na lato 2025 16.07.25, 11:08 U mnie na zmianę Kaszebsci Las, Aqua Allegoria Bergamot Calabria, Zadig & Voltaire This Is Really Her, L'Occitane Citrus Verbena, nieśmiertelny Lanvin Eclat d'Arpege i psikadełka Sol de Janeiro. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Perfumy na lato 2025 16.07.25, 15:35 Kupiłam sobie z początkiem lata w lotniskowym sklepiku za niewielkie pieniądze AnaisAnais l'original i mimo że są dość krótkotrwałe to bardzo je polubiłam i używam. Wcześniej miałam AA premier delice i te mnie zdecydowanie odrzuciły, wręcz sądziłam że są zepsute. Flakoniki bardzo podobne, można się pomylić. Odpowiedz Link Zgłoś
ironia_losu_od-nowa Re: Perfumy na lato 2025 16.07.25, 18:34 Barenia Hermesa, miłość od pierwszego wejrzenia, drugą flaszkę w tym sezonie już mam. Vanilka Tobacco Forda, mało letnie, ale na deszczowe dni mi pasuje. Green Tea Elizabeth Arden. I stara letnia edycja Dune Summer Diora. Odpowiedz Link Zgłoś
trina45 Re: Perfumy na lato 2025 16.07.25, 22:41 Apteczne perfumy z Wloch ,polecam wejsc do aptek sa tam rozne ,piekne zapachy ,wloskie niszowe.To samo w Hiszpanii,piekne swieze i trwale zapachy hiszpanskie. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda.a Re: Perfumy na lato 2025 17.07.25, 22:17 Polecisz coś hiszpańskiego? Zaraz tam będę. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda.a Re: Perfumy na lato 2025 17.07.25, 22:19 Dune miało letnia edycję? Można gdzieś jeszcze ja znaleźć? Dune jest moja wielka miłością od ponad 20 lat, zawsze wracam do tych perfum, a były okresy, kiedy używałam ich przez kilka lat non stop. Płakałam po reformulacji. A Dune Summer przegapiłam jak się okazuje... Odpowiedz Link Zgłoś
ironia_losu_od-nowa Re: Perfumy na lato 2025 18.07.25, 17:42 Bo to staroć, chyba ze 20 lat wypuścili na rynek, albo i dawniej. Oficjalnie to się nazywa Dune Sun. Kupowałam co roku stacjonarnie w Sephorze, potem już nie widziałam , ale kilka lat temu wyczaiłam gdzieś w świecie na lotnisku. Kupiłam, i mam jak świętość , na szczęście nie wietrzeją. Pachnie prawie tak samo, jak klasyk, tylko jednak lżejsze, z czymś wakacyjnym, takie właśnie letnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda.a Re: Perfumy na lato 2025 19.07.25, 09:34 Będę się rozglądać na lotniskach i w internecie, może mi się uda znaleźć. Jak mogłam to przegapić? Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Perfumy na lato 2025 21.07.25, 22:11 Namówiłas. Czekam właśnie na próbkę Hermesa i drżę z emocji. Poczytałam Fragrantice i tam ludzie nie wiedzą, do czego ten zapach porównać. Intrygujące. Odpowiedz Link Zgłoś
skat_0 Re: Perfumy na lato 2025 17.07.25, 07:21 Dziękuję za polecajki, muszę jednak dodac że będą to raczej zapachy półki " mainstream":czas na promie szybciej mija 🤪 w ubiegłym roku kupiłam moschino funny podoba się innym obok mnie Generalnie większość moich perfum to takie słodkie i moze chciałabym coś innego sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Perfumy na lato 2025 17.07.25, 07:33 Tom Ford Mandarino Di Amalfi. p.s. za normalną cene raczej bym nie kupiała (raczej), ale miałam możliwość kupienia taniej. I mam nadzieję, że znowu się pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Perfumy na lato 2025 18.07.25, 21:54 Replica "Walk on the beach". Odpowiedz Link Zgłoś