primula.alpicola 17.07.25, 23:40 Co za ironia losu. Wykinał skok ze stratosfery, a zginął przez banalną paralotnię Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hrasier_2 Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 06:23 Co się stało, że stracił panowanie nad lotnią. Lubił sporty ekstremalne. Szkoda podziwiałem go. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 06:32 Podobno nagły ból, zawał serca? spowodował że stracił panowanie nad sprzętem. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 16:02 Podobno w momencie wypadku już nie żył. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 16:09 lauren6 napisała: > Podobno w momencie wypadku już nie żył. Zostawił żonę i dzieci? Jeśli nie, to miał prawo umrzeć jak chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 16:20 Gugiel nie gryzie. Facet nie był żonaty i nie miał dzieci, aczkolwiek związany był kolejno w stałych związkach z dwoma kobietami, które same raczej nie prowadziły nudnego trybu życia. Może być? Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 16:28 snakelilith napisała: > Gugiel nie gryzie. Facet nie był żonaty i nie miał dzieci, aczkolwiek związany > był kolejno w stałych związkach z dwoma kobietami, które same raczej nie prowad > ziły nudnego trybu życia. Może być? Czyli nie zależało mu na tych stałych związkach z dwiema kobietami. A może dlatego chciał się zabić? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 16:38 wybitniemondry napisał: > Czyli nie zależało mu na tych stałych związkach z dwiema kobietami. > A może dlatego chciał się zabić? A kto powiedział, że chciał się zabić? Codziennie czyta się o wypadkach. Wczoraj np. jakiś niemiecki turysta utopił się we Francji, bo źle przewidział czasy odpływu i przypływu, różnica w poziomach wody bywa tam nawet w okolicach 7m. Na plaży był z trójką dzieci, w tym dwójką własnych. Dzieci zostały uratowane przez jakąś lokalną emerytkę (tyle o starych niedołężnych ludziach), dla tatusia, lat 40 plus pomoc przyszła za późno. Samobójca? Raczej nie. Baumgartner raczej też nim nie był i jak stwierdzono, przy upadku serce już nie biło, więc był to nieszczęśliwy, medyczny wypadek. Mógł zdarzyć się też na autostradzie, albo przy domowej jodze. I może żył tak szybko i ryzykownie, bo wiedział, że ma coś z sercem i długo nie pożyje? Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 10:13 On miał 56 lat. W tym wieku to powinien siedziec na fotelu bujanym i bawic wnuczeta przy kominku, a nie bawic sie paralotnia jak 18 latek. Upadek cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 10:14 A nie czolgac owiniety w calun w kierunku cmentarza? Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 10:25 W zasadzie to już powinno się parę lat tam leżeć. Co za fanaberie żyć w takim wieku! Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 11:24 Gdy ktoś ćwiczy to jest sprawny do późnego wieku. Także psychicznie. Co za bzdury napisała abria. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 17:09 abria napisała: > On miał 56 lat. W tym wieku to powinien siedziec na fotelu bujanym i bawic wnuc > zeta przy kominku, a nie bawic sie paralotnia jak 18 latek. Upadek cywilizacji. spracowany kuń! Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 11:32 O nie Faktycznie ironia losu. Niedawno w słowackich Tatrach zginęła polska himalaistka, mocno już wiekowa pani. Wspinała sie na ośmiotysięczniki a zginęła w Tatrach... Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 12:19 homohominilupus napisała: > O nie > > Faktycznie ironia losu. > > Niedawno w słowackich Tatrach zginęła polska himalaistka, mocno już wiekowa pan > i. Wspinała sie na ośmiotysięczniki a zginęła w Tatrach... > Wspinała się na ośmiotysięczniki 40 lat temu. Zaczęła 50 lat temu. Jak się ma 77 lat, to można zachowując dużą ostrożność wieszać firanki na drabince a nie łazić w Tatry. Odpowiedz Link Zgłoś
gru.u Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 15:41 Myślę że ona wolała umrzeć w Tatrach niż w czasie wieszania firanek Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemondry Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 16:00 gru.u napisała: > Myślę że ona wolała umrzeć w Tatrach niż w czasie wieszania firanek A ja myślę, że nie chciała. Przeceniła swoje siły i spadła w przepaść. Starzy ludzie często przeceniają swoje siły. Nawet przy wieszaniu firanek. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 15:35 Bywa. Reinhold Messner, jeden z najbardziej znanych himalaistów na świecie, który zdobył chyba wszystkie 8 tysięczniki bez dodatkowego tlenu i przeżył przeróżne sytuacje, które mogłyby się zakończyć tragicznie, złamał sobie nogę spadając z murku przy własnym domu, na który wspinał się zabawowo z kilkuletnim synem. Miał przy tym dopiero 50 lat. Sam skomentował, że gdyby stało się to podczas jednej z jego samotnych wspinaczek w Himalajach, czy gdziekolwiek indziej, to by już nie żył. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 20:40 On spadając uszkodził kogoś na ziemi. W tym kontekście te jego wyczyn wygląda inaczej, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 21:00 demodee napisała: > On spadając uszkodził kogoś na ziemi. > > W tym kontekście te jego wyczyn wygląda inaczej, nieprawdaż? Czy to był wyczyn. Śledztwo pokaże. Żył jak chciał. Zginąć też na pewno nie chciał. I tyle. Przeszedł do historii. Ale grymasić można. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 21:01 Podobno jak spadał to był już prawdopodibnie nieprzytomny. Jak to przeczytałam to pomyślałam, że facet umarł robiąc ro co lubi - właściwie niezła śmierć- ale szkoda mi tej animatorki w hotelu, która ma coś podobno uszkodzone w kręgosłupie szyjnym. I tych dzieci, które były świadkami jego śmierci też mi szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Felux Baumhartner 18.07.25, 21:46 Ja nie wiem, co trzeba mieć w głowie, żeby człowiek nie mógł żyć bez skakania po ludziach... I przypomniała mi się historia sprzed lat, jak jeden samobójca skoczył z dachu wieżowca, a dołem przechodziła dziewczyna i wylądował na niej. Młoda dziewczyna, fizjoterapeutka zresztą, nigdy nie odzyskała sprawności i nie wstała z wózka... Odpowiedz Link Zgłoś