Dodaj do ulubionych

Prezydentka???

03.11.03, 09:45
Co sądzicie nt. kandydowania Jolanty Kwaśniewskiej na urząd prezydenta? Moim
zdaniem prezydentura to jednak coś innego niż "klub różowej wstążeczki", czy
honorowy patronat nad jakąś akcją/imprezą kulturalną, czy charytatywną.
Szczerze mówiąc nie widzę jej w tej roli.
Obserwuj wątek
    • koszysta Re: Prezydentka??? 03.11.03, 09:54
      Moim zdaniem Pani Prezydent, jeśli już. Osobiście nie mam nic przeciwko takiej
      kandydaturze. Nie dostrzegam w osobie kandydatki tego, co mnie najbardziej razi
      u polityków, a mianowicie oszołomstwa i zacietrzewienia, a to już moim zdaniem
      dużo.
      • thomasch Re: Prezydentka??? 03.11.03, 10:07
        koszysta napisał:

> Moim zdaniem Pani Prezydent, jeśli już.

Chciałem tu pokazać niekonsekwencję języka polskiego (od jednych nazw zawodów
        tworzy się formy żeńskie, od innych nie).

> Osobiście nie mam nic przeciwko takiej

> kandydaturze. Nie dostrzegam w osobie kandydatki tego, co mnie najbardziej
        razi
        >
        > u polityków, a mianowicie oszołomstwa i zacietrzewienia, a to już moim
        zdaniem
        > dużo.

To,że nie ma tych wad to jedno, ale jakie ma zalety by tę funkcję sprawować?
        Wydaje mi się, że i tak o wszystkim decydowałby wtedy de facto Kwaśniewski,
        sprawujący tę funkcję już dwie kadencje. A może będzie to posada "dynastyczna" -
        każdy po dwie kadencje - najpierw mąż, potem żona, a następnie córka? wink
      • sloggi Re: Prezydentka??? 03.11.03, 10:07
        Osoba, której krytykować nie będę - nie mniej zgadzam się z zasłyszanym
        tekstem: "Rządy Olka, rządzi Jolka".
        Pani Jolanta niestety stanie się kukiełką SLD - niestety.
        • geograf Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:08
          czemu tak uważasz?
          • sloggi Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:10
            Uważam tak, bo trudno oczekiwać aby żona lewicowca nie była lewicowa.
            • geograf Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:12
              ale czemu od razu kukiełką?
              Czy Kwasniewski jest kukiełką SLD?
              o to własnie pytanie mi chodziło...
              • sloggi Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:14
                Kwaśniewski jest w SLD, jego żona nie.
                • geograf Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:17
                  jednak nadal nie odpowiedziałeś na główne pytanie: skąd pewność, ze Kwasniewska
                  da się kukiełkować?

poza tym-SLD niedługo odchodzi ze sceny rządzenia...
                  na kogo zagłosowałbyś, gdsybyś decydował o przyszłej prezydenturze Polski?
                  • sloggi Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:22
                    Geo, każdy człowiek nie będący z ramienia jakiejkolwiek partii, aby mieć
                    popacie "gabinetu" musi optować za jakąś frakcją. Nie słyszałem o apolitycznym
                    prezydencie kraju.
                    • geograf Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:28
                      no dobrze, już dobrze.Nie będę dalej głupawo pytał o to.
                      ale i tak: na kogo tu głosowac?!
                      • sloggi Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:31
                        Czemu uważasz, że głupawo - każdy ma swoje zdanie i już.
                        Nie ma na kogo, zatem na nią.
                        • geograf Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:36
                          sloggi napisał:

> Czemu uważasz, że głupawo - każdy ma swoje zdanie i już.

ale chyba już zacząłem niepotrzebnie długo wypytywac o to samo.nie ważne. może
                          Jola wpadnie łapy SLD, może-na co liczę-będzie umiała skutecznie lawirowaćna
                          granicy wpadnięcia, a opanowania...

> Nie ma na kogo, zatem na nią.

i chyba to "mniejsze zło" jest najbardziej przerażające patrzc na polska politykę..
                          bo w wyborach prezydenckich jeszcze są jacyś faworyci, a w wyborach do
                          Parlamentu? POPiS? A kto po nich? strach myślec o przyszłości tego krajuuncertain
                          • sloggi Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:37
                            Straszne to jest to, na kogo zagłosują mieszkańcy wsi.
                            • geograf Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:45
                              wiesz-wbreww pozorom UOGÓLNIAĆ nie warto..
                              głosyu i wsi i miasta podzielą się pewnie po połowie..
                              i na wsi i w mieście są zwolennicy radykalnych,ale i "spokojniejszych" opcji...

ech...Samoobrona już się wypaliła-tylko o LPR strachuncertain
                              • sloggi Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:49
                                Samoobrona się wypaliła? Co Ty piszesz Geo.
                                • geograf Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:53
                                  mam coraz większe wrażenie,że mają coraz mniej pomysłów na pokazanie i
                                  zaszokowanie sobą..
                                  ale mogę się mylić...nie jestem ich "targetem" ani nikt z mojego otoczenia, a
                                  oni pewnie i tak zaskoczną nas przed wyborami...
                                  ech...

i na jaka partię zagłosować?
                                  uncertain
                                  • sloggi Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:55
                                    Oni nie muszą mieć pomysłów - zgodnie z zasadą:
                                    tak było od króla Piasta, chłop potęgą jest i basta.
                                    • geograf Re: Prezydentka??? 03.11.03, 18:03
                                      hmmmm...
                                      w między czasie szlachta była panem,ale kto by się tym przejmował..wszka
                                      szlachtą oni nie sąwink
                                  • frunze Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:56
                                    W przeprowadzonych jakiś czas temu badaniach Lepper był na drugim miejscu za
                                    Kwaśniewską w walce o fotel prezydencki. Ja stąd wyjeżdżam jak on zostanie
                                    prezydentem. O ile mi się uda, wszak zboże na torach lub blokada na drodze
                                    może mi to uniemożliwić...
                                    • sloggi Re: Prezydentka??? 03.11.03, 18:00
                                      Zawsze mogą przerobić samoloty pasażerskie na rolnicze do sypania nawozu, a
                                      pociagami wozić bydło i zboże.
                                    • geograf Re: Prezydentka??? 03.11.03, 18:06
                                      Tyle,że w tym sondażu między Jolą, a Lepperem była spora przepaść..na szczęście..

Ech...kolej i tak ma stanąc 13 listopada,więc może nie będa mieli co
                                      zatrzymywać? a nóż PKP szybciej upadnie??wink
      • maniek2000 Re: Prezydentka??? 03.11.03, 10:24
        no ale jesli nawet Pani Kwasniewska nie posiada cech o ktorych piszesz, to czy
        zgodzi sie aby popierali ja taka a nie inna "klasa" polityczna, jaka jest
        SLD... a o tym jaka ona jest slychac na codzien troszke... a jesli sie
        zgodzi... to czy tego tym samym nie popiera i godzi sie z tym faktem.
        osobiscie mysle, ze jesli wygralaby wybory, to bylaby Pania "Prezydentka" (jak
        to metaforycznie ujal autor watku)
        maniek
    • geograf Re: Prezydentka??? 03.11.03, 17:08
      mimo wszystko chyba gorsze - nawet dla tych, którzy krytykują sympatie Polaków
      do Kwaśniewskiej w tym względzie- jest pytanie:
      jeśli nie Jolanta, to kto?
      Niestety nie widzę zbytnio nikogo innego..Pani Kwaśniewska ma prezencję,
      niezszarganą opinię, a do tego-jest lubiana...
    • owca Re: Prezydentka??? 05.11.03, 21:49

polecam dzisiejszą Politykę
      i artykuł "Alicja opuszcza krainę czarów"

pozdrawiam
      owca

_,,,٢ة إ ة٦,,,_

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka