Dodaj do ulubionych

Karty podarunkowe

18.07.25, 16:11
Jak używacie? Od razu byłem wydać czy czekacie aż będziecie czegoś potrzebować? Aż w końcu się okazuje że termin za chwilę mija i kupujecie byle co? A może oddajecie i bierzecie kasę?
Obserwuj wątek
    • heca007 Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 16:18
      Ja nie dostaję kart podarunkowych. Dzieciaki tak. I zwykle to jest wypośrodkowane. Nie lecą jak kot z pęcherzem wydać w pierwszym wolnym terminie. Ani nie czekają do ostatniej chwili. Raczej sprawdzają na stronie co tam im się może podobać, co jest potrzebne, planują i kupują.
      • anajustina Re: Karty podarunkowe 19.07.25, 10:28
        A ta data ważności jest zgodna z prawem? Obiło mi się o uszy, że są wyroki unieważniające jakieś daty ważności. W końcu ktoś te karty za gotówkę kupił. Co innego prezenty czy zniżki za punkty. Te mogą przepaść.
    • krwawy.lolo Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 16:21
      Ja nawet nie wiem, jak taka karta wygląda. smile
    • summerland Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 16:22
      Chyba nie można karty oddać zeby dostać kasę.
    • malia Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 16:30
      Nie spotkałam się z tym, że sklep daje kasę za oddana kartę
      • 35wcieniu Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 18:00
        Sklep nie, ale można komuś.
        Ja kiedyś dostałam kartę na jakąś kwotę do sklepu, w którym nic nie chciałam kupić, odkupiła ją ode mnie koleżanka, za dużo niższą kwotę niż tam była nabita, wszyscy zadowoleni. big_grin
    • gryzelda71 Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 16:38
      Gdzie oddaje się kartę za pieniądze?
    • kachaa17 Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 17:12
      A gdzie można oddać i wziąć kasę? Nie słyszałam.o czymś takim. Niedawno dostałam z pracy taką kartę ale akurat to galerii, która jest mi ewidentnie nie po drodze. Raz dostałam kartę do HY na 200 zł do tuż przed samym terminem ważności ją zrealizowałam.
    • default Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 17:44
      O, przypomniałaś mi 😀 Dostałam taką kartę (do Arkadii) wśród innych prezentów od współpracowników, z okazji emerytury. Na śmierć zapomniałam o niej ! Nawet nie wiem gdzie wetknęłam. Muszę poszukać i sprawdzić czy jeszcze ważna 🙂
    • aankaa Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 18:11
      uważam je za najgorszy z możliwych prezentów. Wolę nic nie dostać
      • bi_scotti Re: Karty podarunkowe 19.07.25, 01:38
        aankaa napisała:

> uważam je za najgorszy z możliwych prezentów. Wolę nic nie dostać
        >

Love gift cards! Szczegolnie do knajp, ktorych jeszcze nie znam badz znam bardzo dobrze & lubie ale tez do IKEA, Chapters (ksiazki), do jakichs wineries/breweries na tasting etc. Jedyne, ktore podaje dalej to te do spas choc takie dostaje nader rzadko, bo wszyscy Krewni i Znajomi Krolika, ktorzy mnie znaja, wiedza ze ja w spas nie bywam wink
        BTW, u nas jest prawo wuedlug ktorego gift cards sa wazne tak dlugo jak dlugo dziala dany business, ktory je wystawil. Cheers.
    • nenia1 Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 18:20
      zazwyczaj dostaję karty do sklepów w których i tak kupuję. W ten sposób mam np. większość przewodników z Empiku. Ja akurat lubię karty podarunkowe. Nie tak dosłowne jak pieniądze a jednocześnie zostawiają jakąś tam swobodę wyboru.
      • asia-loi Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 19:22
        nenia1 napisała:

> zazwyczaj dostaję karty do sklepów w których i tak kupuję. W ten sposób mam np. większość przewodników z Empiku. Ja akurat lubię karty podarunkowe. Nie tak do
        > słowne jak pieniądze a jednocześnie zostawiają jakąś tam swobodę wyboru.

Ja też lubię. Dostaję karty i sama też daję w prezencie. Nie wszystkim wypada dać kasę, a kartę wypada dać. Te karty które ja daję i dostaję mają rok ważności i są do sklepów w których i tak kupuję i wiem, że ci którym daję też tam kupują.
    • kamin Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 18:43
      Jakoś mi się nie sprawdzają. Idę kupić coś na siłę, często w ostatniej chwili. Mało udany prezent jak dla mnie.
    • kropkaa Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 20:10
      Nie znoszę.
      Naprawdę wolę bukiet kwiatków z 🐞 albo wino.
    • ritual2019 Re: Karty podarunkowe 19.07.25, 10:17
      🤣 ematka jednak nie przestaje zadziwiac.
      Normalnie, uzyje gdy chce cos kupic. Te karty maja dlugie terminy wiec nie ma pospiechu. Bardzo lubie gift cards.
      • ritual2019 Re: Karty podarunkowe 19.07.25, 10:21
        Dalam partnerowi jako jeden z prezentow na Christmas, do jednego z jego ulubionych sklepow, wlasnie kupil sobie kilka rzeczy wykorzystujac gift card.
        Lubie dostawac gift card i pieniadze, zwlaszcza od osob ktore nie koniecznie wiedzialyby co kupic.
      • kropkaa Re: Karty podarunkowe 19.07.25, 14:52
        Nie wiem jakie terminy mają w UK, w Polsce to zwykle rok albo dwa od daty zakupu. A zdarza się, że ktoś kupi wcześniej niż data wręczenia.
        • ritual2019 Re: Karty podarunkowe 19.07.25, 15:16
          W uk niektore gift cards nie maja expire date a inne maja, zalezy od firmy.
    • ophelia78 Re: Karty podarunkowe 19.07.25, 10:21
      Z reguły idę od razu na zasadzie teraz mam urodziny to teraz zrobie sobie prezent.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka