bulzemba 18.07.25, 16:11 Jak używacie? Od razu byłem wydać czy czekacie aż będziecie czegoś potrzebować? Aż w końcu się okazuje że termin za chwilę mija i kupujecie byle co? A może oddajecie i bierzecie kasę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca007 Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 16:18 Ja nie dostaję kart podarunkowych. Dzieciaki tak. I zwykle to jest wypośrodkowane. Nie lecą jak kot z pęcherzem wydać w pierwszym wolnym terminie. Ani nie czekają do ostatniej chwili. Raczej sprawdzają na stronie co tam im się może podobać, co jest potrzebne, planują i kupują. Odpowiedz Link Zgłoś
anajustina Re: Karty podarunkowe 19.07.25, 10:28 A ta data ważności jest zgodna z prawem? Obiło mi się o uszy, że są wyroki unieważniające jakieś daty ważności. W końcu ktoś te karty za gotówkę kupił. Co innego prezenty czy zniżki za punkty. Te mogą przepaść. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 16:21 Ja nawet nie wiem, jak taka karta wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
summerland Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 16:22 Chyba nie można karty oddać zeby dostać kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 16:30 Nie spotkałam się z tym, że sklep daje kasę za oddana kartę Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 18:00 Sklep nie, ale można komuś. Ja kiedyś dostałam kartę na jakąś kwotę do sklepu, w którym nic nie chciałam kupić, odkupiła ją ode mnie koleżanka, za dużo niższą kwotę niż tam była nabita, wszyscy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 16:38 Gdzie oddaje się kartę za pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 17:12 A gdzie można oddać i wziąć kasę? Nie słyszałam.o czymś takim. Niedawno dostałam z pracy taką kartę ale akurat to galerii, która jest mi ewidentnie nie po drodze. Raz dostałam kartę do HY na 200 zł do tuż przed samym terminem ważności ją zrealizowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 17:44 O, przypomniałaś mi 😀 Dostałam taką kartę (do Arkadii) wśród innych prezentów od współpracowników, z okazji emerytury. Na śmierć zapomniałam o niej ! Nawet nie wiem gdzie wetknęłam. Muszę poszukać i sprawdzić czy jeszcze ważna 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 18:11 uważam je za najgorszy z możliwych prezentów. Wolę nic nie dostać Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Karty podarunkowe 19.07.25, 01:38 aankaa napisała: > uważam je za najgorszy z możliwych prezentów. Wolę nic nie dostać > Love gift cards! Szczegolnie do knajp, ktorych jeszcze nie znam badz znam bardzo dobrze & lubie ale tez do IKEA, Chapters (ksiazki), do jakichs wineries/breweries na tasting etc. Jedyne, ktore podaje dalej to te do spas choc takie dostaje nader rzadko, bo wszyscy Krewni i Znajomi Krolika, ktorzy mnie znaja, wiedza ze ja w spas nie bywam BTW, u nas jest prawo wuedlug ktorego gift cards sa wazne tak dlugo jak dlugo dziala dany business, ktory je wystawil. Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 18:20 zazwyczaj dostaję karty do sklepów w których i tak kupuję. W ten sposób mam np. większość przewodników z Empiku. Ja akurat lubię karty podarunkowe. Nie tak dosłowne jak pieniądze a jednocześnie zostawiają jakąś tam swobodę wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 19:22 nenia1 napisała: > zazwyczaj dostaję karty do sklepów w których i tak kupuję. W ten sposób mam np. większość przewodników z Empiku. Ja akurat lubię karty podarunkowe. Nie tak do > słowne jak pieniądze a jednocześnie zostawiają jakąś tam swobodę wyboru. Ja też lubię. Dostaję karty i sama też daję w prezencie. Nie wszystkim wypada dać kasę, a kartę wypada dać. Te karty które ja daję i dostaję mają rok ważności i są do sklepów w których i tak kupuję i wiem, że ci którym daję też tam kupują. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 18:43 Jakoś mi się nie sprawdzają. Idę kupić coś na siłę, często w ostatniej chwili. Mało udany prezent jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Karty podarunkowe 18.07.25, 20:10 Nie znoszę. Naprawdę wolę bukiet kwiatków z 🐞 albo wino. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Karty podarunkowe 19.07.25, 10:17 🤣 ematka jednak nie przestaje zadziwiac. Normalnie, uzyje gdy chce cos kupic. Te karty maja dlugie terminy wiec nie ma pospiechu. Bardzo lubie gift cards. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Karty podarunkowe 19.07.25, 10:21 Dalam partnerowi jako jeden z prezentow na Christmas, do jednego z jego ulubionych sklepow, wlasnie kupil sobie kilka rzeczy wykorzystujac gift card. Lubie dostawac gift card i pieniadze, zwlaszcza od osob ktore nie koniecznie wiedzialyby co kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Karty podarunkowe 19.07.25, 14:52 Nie wiem jakie terminy mają w UK, w Polsce to zwykle rok albo dwa od daty zakupu. A zdarza się, że ktoś kupi wcześniej niż data wręczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Karty podarunkowe 19.07.25, 15:16 W uk niektore gift cards nie maja expire date a inne maja, zalezy od firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Karty podarunkowe 19.07.25, 10:21 Z reguły idę od razu na zasadzie teraz mam urodziny to teraz zrobie sobie prezent. Odpowiedz Link Zgłoś