Dodaj do ulubionych

Temu- zwrot

30.07.25, 21:58
Witajcie,
przeczytałam sumiennie wątek o temu, ale brakło i informacji o zwrotach. Czy nie ma z tym problemu? Jak długo się czeka na pieniądze? Plecak, który przyszedł, jest taki se. Chciałabym go zwrócić, ale gdyby mieli nie oddać pieniędzy, to już lepiej zostawić...
Obserwuj wątek
    • sitniczek Re: Temu- zwrot 30.07.25, 22:08
      Oddają. Robisz normalnie zwrot, wybierasz czy kasa na konto bankowe czy na temowe i za parę dni masz kasę. A czasem i towar, bo nie chcą żeby odsyłać.
    • jeste_m_sobie Re: Temu- zwrot 30.07.25, 22:34
      Dzięki! Ktoś jeszcze się podzieli doświadczeniami?
      • gajmal Re: Temu- zwrot 30.07.25, 23:26
        Nie ma żadnego problemu
      • gryzelda71 Re: Temu- zwrot 31.07.25, 07:37
        Kupiłam stroj kąpielowy nie podobał mi się, zgłosiłam zwrot, wybrałam jako kupon na następne zakupy. I już. Nie odsyłałam. Chyba musiałam zrobić zdjęcie i wysłać. Tyle. Kwotę odjęto od następnych zakupów.
    • nieboraczek-raczek Re: Temu- zwrot 31.07.25, 07:46
      który plecak taki se?
      też ogladam, mały, damski, miejski ze schowkiem na plecach
      • bezmiesny_jez Re: Temu- zwrot 31.07.25, 08:02
        Przecież ma tek dziadowskiej platformie wszystko będzie takie se. W najlepszym wypadku. Najtańszy plastikowy szajs.
        • sitniczek Re: Temu- zwrot 31.07.25, 09:13
          Nieprawda.
        • nieboraczek-raczek Re: Temu- zwrot 31.07.25, 14:16
          o tam, tam

byłam w podstawówce gdy dostałam skórkowy portfel na gwiazdkę,
          miałam go długo, długo, cerowałam po kilka razy
          w koncu zgubiłam specjalna nitkę i musiałam wymienić (po 37 latach),
          kupiłam u polskiego kaletnika ...

.... k.... mmmać ....
          napa nie działa, kaletnik pracuje w tych samych godz. co ja i bez urlopu nie naprawię

kupiłam se w Chinach, sztywny, telstylny i działa

• awf-33 Re: Temu- zwrot 25.12.25, 12:57
          bezmiesny_jez napisała:

> Przecież ma tek dziadowskiej platformie wszystko będzie takie se. W najlepszym
          > wypadku. Najtańszy plastikowy szajs.

Nie wszystko. Trzeba czytać opinie, szczegółowy opis oraz oglądać realne zdjęcia, które wrzucają kupujący.
          Jak idziesz do galerii to masz lepszej jakości towar? Niestety nie.
    • afro.ninja Re: Temu- zwrot 31.07.25, 08:12
      Raz zwracałam ubranie na aliexpress. Musiałam im napisać powód zwrotu i wysłać zdjęcia produktu.
      • sitniczek Re: Temu- zwrot 31.07.25, 09:13
        Na temu niby chcą powód, ale można wpisać choćby o i leci zwrot. Nie ma to znaczenia. Łykają wszystko
    • smoczy_plomien Re: Temu- zwrot 31.07.25, 13:03
      Nie kupuj tam nic. Chińczyk wyprodukuje, a potem Europa musi utylizować te toksyczne śmieci.
      • sitniczek Re: Temu- zwrot 31.07.25, 13:05
        A jak kupię to samo na allegro, tylko drożej, coś to zmieni?
        • mava12 Re: Temu- zwrot 31.07.25, 16:17
          >A jak kupię to samo na allegro, tylko drożej, coś to zmieni?

dokładnie.
          Juz nie pierwszy raz odkryłam, że to co jest na allegro, jest także na temu, z tym ze cena 3 razy nizsza.
          Dokładnie ten sam towar.
          Ja jakos specjalnie nie kupuję na Temu drogich (cennych) rzeczy, nigdy ubrań, ale kilka drobiazgów kupiłam i jestem zadowolona.Różne spinki do włosów naprawdę bardzo dobrej jakosci. I malutki młynek np. do cebuli. Kiedy muszę pokroić 3-4 (i więcej) cebule, w kostkę, to ten "młynek" doskonale sobie radzi a ja go potem tylko opłukuję pod kranem.
          Są rzeczy , które nie do końca się sprawdziły ale są tak tanie, że nie chciałoby mi sie tyłka zawrać zwrotem.
          • aankaa Re: Temu- zwrot 31.07.25, 20:23
            Juz nie pierwszy raz odkryłam, że to co jest na allegro, jest także na temu, z tym ze cena 3 razy nizsza.
            Dokładnie ten sam towar

mało tego, nawet nie wysilają się żeby zrobić swoje zdjęcia, wklejają z temu (gdzie, nb, robią zakupy big_grin )
            • memphis90 Re: Temu- zwrot 01.08.25, 10:04
              Najlepsze są te, gdzie płacisz sprzedawcy extra za wysyłkę towaru, który ten sprzedawca zamawia potem na twoje dane z AliExpress z wysyłką darmową… Nie ponosząc za nic odpowiedzialności, bo za ew zwroty sprzedawca też nie odpowiada i każe się bujać z Chinami. Wszystkie te aukcje „towar zostanie wysłany bezpośrednio przez naszego partnera z Azji” - to ja podziękuje, sama sobie mogę z Ali czy temu zamówić.
        • bezmiesny_jez Re: Temu- zwrot 01.08.25, 10:11
          Wystarczy sprawdzać, od kogo kupujesz na allegro.
      • bei Re: Temu- zwrot 01.08.25, 11:53
        Zależy co kupujesz, len, bawełna, drewno, skóra, papier, żeliwo, wełna, stal- również jest tam sprzedawana .
    • czarna_kita Re: Temu- zwrot 31.07.25, 13:32
      Bez problemu dostajesz zwrot kasy nawet w ciągu kilku minut. Opisujesz co jest nie tak, robisz zdjęcie (ale nie jest to wymagane) I zaznaczasz czy chcesz zwrot kasy na konto bankowe czy na konto temu. Jeśli wybierzesz ze na konto temu to w ciągu kilku chwil masz już zwrot. Czasami nawet nie chcą zwracanego produktu.
      I nie, nie wszytko jest tam szajsem. Trzeba czytać opis i komentarze ludzi żeby wiedzieć co sie kupuje. Ja kupiłam bardzo ładne koszulki synowi bawełniane. Nie żadne poliestrowe.
      • sitniczek Re: Temu- zwrot 31.07.25, 13:38
        Mają kupę fajnych rzeczy, np.szmery bajery do domu, to samo co w sklepie. Różni się ceną, przesyłką i możliwością zwrotu. Dokładnie to samo co w galeryji ZT
        • nieboraczek-raczek Re: Temu- zwrot 25.12.25, 10:45
          wyświetlaja mi sie reklamy sinsay z tym samym towarem co oglądałam na temu

• bona.sforza Re: Temu- zwrot 19.12.25, 15:48
        Mhm, i jesteś pewna, że produkcja tamtej bawełny uzyskałaby certyfikat w UE i nie zawiera szkodliwych pestycydow i chemikaliów? 100% bawelny - jak to sprawdziłaś? A co z używanymi barwnikami?
    • debbiena Re: Temu- zwrot 19.12.25, 15:35
      Podpinam się pod wątek. Wypełniłam wszystkie formularze odnośnie zwrotu ( spódnica i sweter mi się nie podobają), dostałam ten jakby paragon zwrotny. Rozumiem, że wystarczy zapakować towar ( czy może być zaklejona torba foliowa?) wydrukować ten paragon, nalepić na opakowanie i zostawić w Żabce?
      • aankaa Re: Temu- zwrot 19.12.25, 15:56
        chodzi ci o etykietę? 4 x tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka