Dodaj do ulubionych

Dług w siłowni

14.08.25, 17:08
Dziewczyny, wiem że w poniedziałek powinnam pojawić się na siłowni i wyjaśnić sprawę, ale potrzebuję wypisania się. W lutym zapisałam córkę do siłowni, dużej sieciówki. Chciałam ją zapisać tylko na miesiąc, bo od marca miałam załatwić karnet z pracy (na luty nie mogłam tego zrobić, bo osoba która to ogarnia była na urlopie). Chciałam więc opłacić tylko jeden miesiąc, ale poinformowano mnie, że muszę wykupić na minimum 2.miesiące, bo taki jest okres wypowiedzenia umowy. Wobec tego opłaciłam 2 miesiące z góry. Potem córka korzystała już z karnetu pracowego. Jakos wiosną ktoś z tej siłowni do mnie zadzwonił, i poinformował że mam rzekomo jakieś długi.Uznałam, że mają bałagan w dokumentach. Wytłumaczyłam tę sytuację, że opłaciłam 2 miesiące z góry na początku lutego i jednocześnie rozwiązałam umowę z końcem kwietnia. Uważałam że sprawa załatwiona. Po jakichś dwóch tygodniach znowu telefon z siłowni. Po raz drugi wytłumaczyłam to samo. Nie mam żadnego zadłużenia. A tymczasem dziś wchodzę na swoją pocztę, a tu mail od jakiej firmy windykacyjnej. Zdenerwowałam się. W poniedziałek podejdę do tej siłowni, ale może któraś z was miała podobną sytuację?
Obserwuj wątek
    • freja08 Re: Dług w siłowni 14.08.25, 17:45
      Czy rozwiązałaś umowę na piśmie?
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Dług w siłowni 14.08.25, 17:55
        Tak, od razu w dniu kiedy ją podpisałam. Ale nie mam kopii, wszystkie dokumenty zostały w tej siłowni.
        • kadfael Re: Dług w siłowni 14.08.25, 18:01
          Jak to nie masz kopii?!
    • black.emma Re: Dług w siłowni 14.08.25, 17:59
      Znam osobę, która podpisała umowę na rok, ze zobowiązaniem do płatności na ten okres, przestała chodzić po miesiącu i uważała, że sprawa załatwiona. Niestety, musiała zapłacić za rok, skończyło się komornikiem. Jaką ty podpisałaś umowę?
    • mocca25 Re: Dług w siłowni 14.08.25, 18:01
      Byłam w podobnej sytuacji tylko bez windykatora. Nie pamiętam szczegółow, ale sprawę załatwiłam z siłownią. (trudno nazwac , ze polubownie, bo chyba trafiłam na listę 'tych klientów nie obsługujemy")

Od tamtej pory trzymam się z daleko od sieciówek - jak potrzebowałam to chodziłam do zwykłej osiedlowej.

Podejrzewam, że mają wielu klientów "słomiany zapał" i na siłę usiłują ich wmanewrować w niekorzystne warunki
      • mocca25 Re: Dług w siłowni 14.08.25, 18:05
        w razie czego uokik.gov.pl/pomoc-dla-konsumentow

• palczak.madagaskarski Re: Dług w siłowni 14.08.25, 18:01
      bylam.stara.mostowiakowa napisała:

Wytłumaczyłam t
      > ę sytuację, że opłaciłam 2 miesiące z góry na początku lutego i jednocześnie ro
      > związałam umowę z końcem kwietnia.

To są chyba trzy miesiące (luty, marzec, kwiecień) - rozwiązałaś umowę z końcem marca czy może tu się kryje ten tajemniczy dług?
      • bylam.stara.mostowiakowa Re: Dług w siłowni 14.08.25, 18:06
        Źle napisałam, umowę rozwiązałam z końcem marca.
        • alpepe Re: Dług w siłowni 14.08.25, 18:21
          Nie masz potwierdzenia rozwiązania umowy. Koniec kropka.
          • bylam.stara.mostowiakowa Re: Dług w siłowni 14.08.25, 18:34
            Jednak mam to potwierdzenie rozwiązania umowy. Zalogowałam się w aplikacji tej siłowni i tam są wszystkie dokumenty zeskanowane. A córka ma potwierdzenia, że blikiem opłaciła za te 2 miesiące. Niepokoi mnie to, że 2 razy dokładnie to tłumaczyłam przez telefon, myślałam że sprawa załatwiona, a dziś mail od firmy windykacyjnej.
            • alpepe Re: Dług w siłowni 14.08.25, 18:39
              Firma windykacyjna może ci zrobić dokładne zero. Jedynie upierdliwe telefony i poczta. Nic więcej.
            • never.surrender7 Re: Dług w siłowni 14.08.25, 18:43
              na wszelki wypadek wydrukuj te zeskanowane dokumenty
            • mayaalex Re: Dług w siłowni 14.08.25, 18:44
              zrob sobie na wszelki wypadek screeny z tej aplikacji jesli nie masz swoich kopii dokumentow. A silownia beznadziejna, pojdziesz i wyjasnisz ale oczywiscie szkoda straconego czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka