marooska 07.10.25, 15:38 proszę. Nie potrzebuję dużego urządzenia, jeśli to możliwe, to wolałabym jak najmniejszą, ale jednocześnie z prostym sposobem czyszczenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princy-mincy Re: Wyciskarka wolnoobrotowa - polećcie 07.10.25, 16:12 Hej A jakie soki chcesz w niej robic? Jesli same owoce to mysle, ze wystarczy zwykly tefal czy philips. Jesli soki z twardych warzyw np burak to jednak polecam marki produkujace strikte wyciskarki- np hurom czy kuvings. Sama mam hurom, kupilam go bo robie sok z burakiem a walek slimakowy ma dozywotnia gwarancje. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Wyciskarka wolnoobrotowa - polećcie 07.10.25, 16:14 Dopisze jeszcze, ze kupilam konkretny model bo zalezalo mi na robieniu napojow roslinnych, np kokosowego. Moja wyciskarka ma trzy sitka o roznej wielkosci oczek. Wiem, ze niektore nowsze modele w ogole nie maja sitek, wiec pewnie sa latwiejsze do mycia. Moja myje sie dobrze, o wiele lepiej niz sokowirowka. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wyciskarka wolnoobrotowa - polećcie 07.10.25, 16:32 A Philips nie wyciska z warzyw? Dziwne rzeczy mowisz. To raczej do super miekkich owoców sa masticating, wolny. A Buraki itd to wlasnie szybkie. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Wyciskarka wolnoobrotowa - polećcie 07.10.25, 22:40 Wyciska ale nie jest aż tak trwały. Ich ślimaki mają gwarancję np na 5 lat. Mojej mamie ślimak Tefal popsuł się w 6 roku użytkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_evka Re: Wyciskarka wolnoobrotowa - polećcie 07.10.25, 22:26 Też mam Hurom, nie pamietam dokladnie modelu, ale nie ma sitka, tylko taki tłok dzieki czemu czyszczenie trwa na prawdę 3 minuty. Odpowiedz Link Zgłoś