Dodaj do ulubionych

Wyciskarka wolnoobrotowa - polećcie

07.10.25, 15:38
proszę. Nie potrzebuję dużego urządzenia, jeśli to możliwe, to wolałabym jak najmniejszą, ale jednocześnie z prostym sposobem czyszczenia
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: Wyciskarka wolnoobrotowa - polećcie 07.10.25, 16:12
      Hej
      A jakie soki chcesz w niej robic? Jesli same owoce to mysle, ze wystarczy zwykly tefal czy philips.
      Jesli soki z twardych warzyw np burak to jednak polecam marki produkujace strikte wyciskarki- np hurom czy kuvings.
      Sama mam hurom, kupilam go bo robie sok z burakiem a walek slimakowy ma dozywotnia gwarancje.
      • princy-mincy Re: Wyciskarka wolnoobrotowa - polećcie 07.10.25, 16:14
        Dopisze jeszcze, ze kupilam konkretny model bo zalezalo mi na robieniu napojow roslinnych, np kokosowego.
        Moja wyciskarka ma trzy sitka o roznej wielkosci oczek.
        Wiem, ze niektore nowsze modele w ogole nie maja sitek, wiec pewnie sa latwiejsze do mycia.
        Moja myje sie dobrze, o wiele lepiej niz sokowirowka.
      • princesswhitewolf Re: Wyciskarka wolnoobrotowa - polećcie 07.10.25, 16:32
        A Philips nie wyciska z warzyw? Dziwne rzeczy mowisz. To raczej do super miekkich owoców sa masticating, wolny. A Buraki itd to wlasnie szybkie.

• grey_delphinum Re: Wyciskarka wolnoobrotowa - polećcie 07.10.25, 19:48
          Kuvings
        • princy-mincy Re: Wyciskarka wolnoobrotowa - polećcie 07.10.25, 22:40
          Wyciska ale nie jest aż tak trwały. Ich ślimaki mają gwarancję np na 5 lat. Mojej mamie ślimak Tefal popsuł się w 6 roku użytkowania.
      • eva_evka Re: Wyciskarka wolnoobrotowa - polećcie 07.10.25, 22:26
        Też mam Hurom, nie pamietam dokladnie modelu, ale nie ma sitka, tylko taki tłok dzieki czemu czyszczenie trwa na prawdę 3 minuty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka