Dodaj do ulubionych

Ford g...no wort

15.10.25, 20:41
Czytaliście na Fb o współpracy Ford Polska i ... prezesa Naczelnej Rady Łowieckiej?

Więc: Ford Polska podarował Możdżonkowi samochód:
„ten wyjątkowy pick up będzie testowany w codziennym użytkowaniu, ale przede wszystkim w wymagających warunkach związanych z gospodarką łowiecką i AKTYWNYM UDZIAŁEM W POLOWANIACH”.

No to weszłam sobie w profil Ford Polska, oj, ludzie mocno komentują, bardzo mocno.
Również pod postem z 4 października (światowy dzień zwierząt).

Pod każdym postem Ford Polska wkleja komentarz
Szanowni Państwo, nie znamy szczegółów tej współpracy. Zapewniamy, że wyjaśnimy jej okoliczności i poinformujemy Państwa o nich.

BEZCZELNI HIPOKRYCI

Sprawę nagłośnił Łukasz Litewka.
www.facebook.com/llitewka/posts/pfbid02DoQJb6aVXvTR3G5syiKvEFEpdhFcXwpDm8adt6kn9rSyEXvEco1Bd35GnYKZKUyhl
U Roberta MAślaka też jest już post o tym.
www.facebook.com/MaslakRobert/posts/pfbid03g58mc9p2recEddRjDPMMzS6KpzNDj8LmqKiu4bbXWsCsqkV4g2ihsQFNmSQExigl
Obserwuj wątek
    • marecky81 Re: Ford g...no wort 15.10.25, 21:01
      Skąd wniosek o współpracy?
      • pepsi.only Re: Ford g...no wort 15.10.25, 21:14
        OJP przecież wkleiłam pełen cytat, skąd wiadomo.

„ten wyjątkowy pick up będzie testowany w codziennym użytkowaniu, ale przede wszystkim w wymagających warunkach związanych z gospodarką łowiecką i AKTYWNYM UDZIAŁEM W POLOWANIACH”.

https://scontent.flcj1-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/559518307_1447639010701243_1224425455206562510_n.jpg?stp=cp6_dst-jpg_s720x720_tt6&_nc_cat=1&ccb=1-7&_nc_sid=833d8c&_nc_ohc=Xlu0TAjj7ZMQ7kNvwFUUybL&_nc_oc=Admr9jBa9qxSCQj7bqJOgAFbmc2-Vh-DeQAGOBUSN-mVKdC-EOa-8gBFf-TuhjM4L24&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.flcj1-1.fna&_nc_gid=MuKjujOrAQqLQb4Vk6gntQ&oh=00_AfdESVl3oItQsx1ybHEM2vRTK_QrKgjyidvre3EXzzJO9g&oe=68F5C2EC
        • marecky81 Re: Ford g...no wort 15.10.25, 21:15
          Czy dealer Rad Ford to Ford Motors Polska?
          • marecky81 Re: Ford g...no wort 15.10.25, 21:19
            Radmotors
            • profes79 Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:18
              Dealer jest oficjalnym przedstawicielem marki; jego działania na tą markę rzutują.
              • marecky81 Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:22
                Ale marka nie ma wpływu na inicjatywy dealera. Poza tym skąd przekonanie, że coś będzie negatywnie rzutować?
                • dramatika Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:25
                  marecky81 napisał(a):

> Poza tym skąd przekonanie, że co
                  > ś będzie negatywnie rzutować?

Przychylam się do pytania. Może bardziej by negatywnie rzutowało, gdyby teraz Ford ten samochód odebrał lub przepraszał? smile Tak czy inaczej dział marketingu ma na pewno więcej wątpliwości, niż przeciętny lewo - liberał tongue_out
                  • katriel Re: Ford g...no wort 16.10.25, 17:38
                    > Może bardziej by negatywnie rzutowało, gdyby teraz Ford ten samochód odebrał

Tu akurat chyba masz rację. Widać, że są negatywne reakcje (jasne że nie we wszystkich środowiskach, ale jest ich wystarczająco dużo, żeby było się czym martwić), ale odbieranie samochodu tylko by zaszkodziło. No przecież wszyscy wiedzą, że "kto daje i odbiera..."

> lub przepraszał?

A tu nie sądzę. Myślę, że dałoby się sformułować przeprosiny tak, żeby nie zaszkodzić marce, a nawet trochę pomóc. Byłoby to trudne, ale po coś tych fachowców od PR chyba mają.
                    • dramatika Re: Ford g...no wort 16.10.25, 18:09
                      katriel napisała:

> Myślę, że dałoby się sformułować przeprosiny tak, żeby nie zasz
                      > kodzić marce

Ja myślę, że nie dałoby się. Bambiniści i lewacy to raczej nie jest target marki Ford.
                • alicia033 Re: Ford g...no wort 16.10.25, 08:14
                  marecky81 napisał(a):

> Ale marka nie ma wpływu na inicjatywy dealera.

no idiota.

> Poza tym skąd przekonanie, że coś będzie negatywnie rzutować?

napisałabym, żebyś pomyślał, stavros, ale niestety, z pustego to i Salomon nie naleje.
                • tania.dorada Re: Ford g...no wort 16.10.25, 16:34
                  marecky81 napisał(a):

> Ale marka nie ma wpływu na inicjatywy dealera.

Oczywiście że ma.

Poza tym skąd przekonanie, że co
                  > ś będzie negatywnie rzutować?

Noooo choćby z feedbacku jaki mają w SM?
        • agnes_gray Re: Ford g...no wort 15.10.25, 21:51
          Ale dziwne zdjęcie, pan z salonu wygląda jakby miał 3 m wzrostu, a całość sprawia wrażenie jakby była zrobiona w jednym z tych pomieszczeń, które celowo usiłują oszukać wzrok 😲
          • elinborg Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:02
            Ten wielki to Możdżonek.
        • majenkirr Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:01
          Ten po lewej to jakiś gigant!
          • asia-loi Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:04
            majenkirr napisała:

> Ten po lewej to jakiś gigant!
            >

To były siatkarz Marcin Możdżonek. Ma ponad 2 metry wzrostu.
          • pepsi.only Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:04
            Google mówi, że ma 2,12 m , to były sportowiec.
            • majenkirr Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:08
              To dla niego ten pickup? Ja bym mu raczej jakiś kabriolet dała😉
          • princy-mincy Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:18
            No siatkarz Marcin Mozdzonek.
    • dramatika Re: Ford g...no wort 15.10.25, 21:08
      Dlaczego hipokryci? Raz, że mają prawo dawać samochodu komu chcą, dwa, że mogą się później tego żałować w obawie, że im jacyś agresywni antifiarze zrobią krzywdę.
      • iwles Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:04
        "żałować w obawie, że im jacyś agresywni antifiarze zrobią krzywdę."

Tiaaaaa, i dlatego włączają się w różne działania proekologiczne ?
        🤣
        Jak widać, pieniądze nie śmierdzą, a reklamować się trzeba.
        • dramatika Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:15
          iwles napisała:

> "żałować w obawie, że im jacyś agresywni antifiarze zrobią krzywdę."
          >
          >
          > Tiaaaaa, i dlatego włączają się w różne działania proekologiczne ?

Dlatego. Greenwashing, żeby im oszołomy biznesu nie niszczyły.
    • agnes_gray Re: Ford g...no wort 15.10.25, 21:52
      Sami podarowali, a teraz "nie znają szczegółów współpracy"??
      • marecky81 Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:04
        Kto podarował?
    • elinborg Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:05
      Pepsi, to chyba prywatna inicjatywa salonu.
      Dlatego firma tak pisze.
      Ale i tak strzał w stopę.
      • marecky81 Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:08
        Bo?
        • elinborg Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:17
          Bo firma się tłumaczy
          Bo mysliwi syrzelają sobie w stopy
          Bo sobie wybierz
          • marecky81 Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:24
            Czym strzelają? Twoja i Litewki banieczka jest malutka. Pojedź do do ludzi w gminach i powiatach, bardzo się zdziwisz.
            • elinborg Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:31
              O wsiach zapomniałeś.
              Siedź w swojej banieczce i się nie wychylaj.
    • boggi_dan Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:08
      Całą zadymę zrobił Litewka-święty z Zrzutka po. "Z wezwaniem, aby „napisać firmie Ford Polska co sądzicie o tej współpracy”. Co sądzi Łukasz Litewka, nie trzeba zgadywać – w swoim komentarzu ujął on to tak: „martwe, zakrwawione zwierzę będzie pięknie prezentować się na pace samochodu. Duma i szacun." Oczywiście wezwanie zadziałało i wkrótce fanpage Ford Polska został zalany setkami wściekłych reakcji i komentarzy, napisanych pod zupełnie niewinnymi postami na inny temat, niemających nic wspólnego z polowaniami. Innymi słowy, za sprawą posła Litewki odbył się internetowy lincz.
      • boggi_dan Re: Ford g...no wort 15.10.25, 22:11
        Zrzutka pl. Raczej Hejtewka.
      • pepsi.only Re: Ford g...no wort 16.10.25, 08:52
        Taaak, czego nie zrozumiałeś w poście startowym, że aż musiałeś cały post startowy przetłumaczyć "z polskiego na nasze", a nawet musiałeś to samo zacytować.
        Spróbuję na następny raz napisać bardziej czytelnie, drukowanymi literami, żeby było bardziej zrozumiale,
        i żebyś nie musiał tego robić, a jedynie ( ewentualnie) odniósł się do tego co już napisałam.
        I nie obchodzi mnie twoje zdanie na temat Pana Posła.
        Wątek jest o czymś innym- napisz co sądzisz o tej współpracy? Jakie jest twoje zdanie na ten temat. Bo JA uważam, że to hipokryci, w dodatku bezczelni. Z jednej strony podkreslając, że są tacy pro-zwierzęcy, (np. vide post na Fb z 4października) a z drugiej strony wspierając myśliwych.
    • 152kk Re: Ford g...no wort 16.10.25, 15:11
      Czy to reklama czy antyreklama Forda, to jeszcze można mieć różną opinię, ale na pewno nie jest to inicjatywa dealera z Koziej Wólki, przepraszam - z Radomia.
      Bo nie dość, że Panu Mozdżonkowi samochód zasponsorowali, to jeszcze mu darmową reklamę zrobili.
      A Pan Możdżonek to, co ustaliłam z wikipedii, bo wcześniej nie miałam pojęcia kto zacz, to nie jakiś tam sobie były piłko-odbijacz czy obecny prezes milosników dzikich zwierząt, ale przede wszystkim działacz Konfusi naszej kochanej. Zdziwiłam się, że dramatika nagle wjechala rejtanem bronić dealera samochodów, ale - jak widać czujna i gotowa nawet wieczorem. Podziwiam sprawność i szybkość działania farmy trolli Konfy, post już niewiele ponad półtorej godziny po publikacji wątku (który z tytułu w ogóle nie wskazywał na jakiekolwiek treści polityczne), no no no🤣
      • dramatika Re: Ford g...no wort 16.10.25, 15:19
        152kk napisała:

> Podziwiam sprawność i szybkość dzi
        > ałania farmy trolli Konfy, post już niewiele ponad półtorej godziny po publikac
        > ji wątku

Masz spiskową paranoję. Dłużej nie popieram Konfy niż ją popierałam, o czym wielokrotnie pisałam, ale to już twój przenikliwy umysł węszący "farmy trolli" jakoś z trudem przyswaja big_grin Już nie mówiąc o tym, że nie miałam zielonego pojęcia, że gość ma coś wspólnego z konfą.
        • 152kk Re: Ford g...no wort 16.10.25, 16:57
          "Dłużej nie popieram Konfy niż ją popierałam, o czym wielokrotnie pisałam"
          No tak, jak już wiele razy napisałaś, to na pewno jest prawda🤣🤣🤣
        • iwles Re: Ford g...no wort 16.10.25, 17:05

Trudno za tobą nadążyć, tak często zmieniasz poglądy 🤣
      • pepsi.only Re: Ford g...no wort 16.10.25, 15:28
        Rzeczywiście nie napisałam tego w poście startowym, wiedziałam, że to konfederata i i popierał memcena w wyborach.
        Tyle, że współpraca nie jest z członkiem partii, czy członkiem rady miejskiej, a z prezesem Naczelnej Rady Łowieckiej, do testowania podczas polowań
        (ups, działań związanych z gospodarką łowiecką)
        • dramatika Re: Ford g...no wort 16.10.25, 15:43
          pepsi.only napisała:

> Tyle, że współpraca nie jest z członkiem partii, czy członkiem rady miejskiej,
          > a z prezesem Naczelnej Rady Łowieckiej

Co jest złego we współpracy, czy podarunku dla legalnie działającego w Polsce stowarzyszenia? Podejrzane i warte sprawdzenia to są prędzej aktywności rozmaitych fanatyków, którym przeszkadza to, że ktoś coś robi nie łamiąc prawa.
          • iwles Re: Ford g...no wort 16.10.25, 16:31
            Nie zwywazyles dramatik, że mowa nie jest o paragrafach, a o moralności?
    • pani_libusza Re: Ford g...no wort 16.10.25, 16:28
      Mam mieszane uczucia co do Litewki ale bardzo dobrze że to nagłośnił
    • bywalec.hoteli Re: Ford g...no wort 16.10.25, 18:07
      Nie jestem fanem używania broni palnej, polowań ani Forda, ale:
      1. Łowiectwo jest legalne w Polsce jeśli przestrzega się przepisów i zasad bezpieczeństwa
      2. Nie jest tajemnicą, że producenci samochodów adresują swoje samochody także do myśliwych, są nawet wersję specjalne "Hunter"
      3. Miałem okazję jeść stek z jelenia albo sarny z dziczyzny w odpowiedniej restauracji i bylo to bardzo smaczne
      4. Mięso z dziczyzny jeśli jest przebadane jest znacznie lepsze niż u bydła hodowlanego, nie ma też niezdrowych substancji którymi są faszerowane zwierzęta hodowlane
      5. Taki pickup jak na zdjęciu prawdopodobnie nada się by przewieźc zastrzelone duże zwierzę do odpowiedniej masarni
      6. Można być ogólnie przeciwko zabijaniu zwierząt, ale myślicie, że w rzeźniach zwierzęta są traktowane lepiej niż na wolności i zabijane w sposób bardziej humanitarny niż przez zastrzelenie przez mysliwego? Raczej nie moim zdaniem
      7. Pamiętajcie że gospodarka łowiecka to też kontrola populacji poszczególnych zwierząt
      8. Ford zwłaszcza taki duży kojarzy się z Ameryka, przestrzenią, bizonami, preria, ranczami a przecież tam jest sporo takich co poluje (sporo też takich co strzela do ludzi co jest bardzo zle, ale to niekoniecznie ci sami)

Więc dlaczego uważacie, że przyniesie to fordowi antyreklamę? Jakbym chciał kupić takiego dużego pickupa to nie przeszkadzałoby mi to, że przekazano to Mozdzonkowi w użytkowanie, który nota bene był wybitnym, znakomitym siatkarzem, a jednocześnie jest znakomicie operującym językiem polskim, elokwentnym człowiekiem.
      • bywalec.hoteli Re: Ford g...no wort 16.10.25, 18:09
        ... Ogólnie nie bądźcie hipokrytami ci, którzy jecie mięso. Chcecie być lepsi dla zwierząt to zrezygnujcie z jedzenia mięsa i ryb oraz weźcie sobie psa ze schroniska ale dbajcie by się nie rozmnażał
      • dramatika Re: Ford g...no wort 16.10.25, 18:14
        bywalec.hoteli napisał:

> 6. Można być ogólnie przeciwko zabijaniu zwierząt

Rzekomy sprzeciw wobec zabijania zwierząt jest tu tylko zasłoną dymną. Myślistwo jest formą zrzeszania się konserwatystów i prawaków i to właśnie to jest solą w oku dla lewactwa - faceci (głównie) w swoim gronie spotykają się, strzelają, rozmawiają o polityce, planują jakieś działania. To jest bardzo, bardzo nieładne i "niedemokratyczne".
        • bywalec.hoteli Re: Ford g...no wort 16.10.25, 18:18
          No właśnie wydaje mi się to prawdopodobne
          Ogromny kwik lewactwa
          Ciekawe czy właśnie w sklepie nie wkładają do swoich koszyków mięsa albo nie zamawiają go w knajpie do jedzenia?

I czy dla swoich piesków i kotkow nie kupują mięsnych pokarmów?

Bo przecież "dobre" mięso produkowane jest w sklepie a myśliwi to mordercy zwierząt?
          • dramatika Re: Ford g...no wort 16.10.25, 18:28
            bywalec.hoteli napisał:

> Ciekawe czy właśnie w sklepie nie wkładają do swoich koszyków mięsa albo nie za
            > mawiają go w knajpie do jedzenia?

Nie, to nie wegetarianom najbardziej przeszkadza myślistwo.
            Prawacy mogą się zrzeszać co najwyżej w partie polityczne, bo tam można jeszcze ich jakoś kontrolować. Natomiast kameralne spotkania w wyselekcjonowanym gronie, gdzieś w jakimś lesie, to rzecz oczywiście niedopuszczalna, bo nikt z prawomyślnych nie wie, co ci ludzie tam sobie ustalają i o czym gadają, a to przecież faszyzm.
            Tak samo "faszystowskie" i "niemoralne" są środowiska kibicowskie.
            • bywalec.hoteli Re: Ford g...no wort 16.10.25, 20:30
              hihi, taka hjest logika lewaxka
        • iwles Re: Ford g...no wort 16.10.25, 18:51

Alkohol, kolesiostwo, naładowana broń palna i dyskusję polityczne. Oto wizja "prawdziwego" faceta wg prawaka.
          Nic dziwnego, że na polowaniach tyle pomyłek dzika z człowiekiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka