Dodaj do ulubionych

Farba na brwi

29.11.25, 15:03
Dziewczyny, któraś farbuje brwi farbą do włosów? Jeśli tak dajcie patenty.
Obserwuj wątek
    • bazia_morska Re: Farba na brwi 29.11.25, 15:52
      Czytałaś kiedykolwiek ulotkę farby do włosów?
      • pleszkazlasu Re: Farba na brwi 29.11.25, 16:41
        Ja czytałam i zawsze piszą, żeby nie farbować brwi i rzęs. Zawsze się zastanawiałam dlaczego, ale nigdy nie spróbowałam smile

Mówię o brwiach tylko, rzęs bym się nie odważyła 🙈
        • taki-sobie-nick Re: Farba na brwi 29.11.25, 21:43
          AI na to:

Farbą do włosów nie wolno farbować brwi, ponieważ
          skóra wokół oczu jest bardzo delikatna i wrażliwa, a substancje chemiczne zawarte w tych produktach mogą powodować silne podrażnienia, a nawet poparzenia. Poza ryzykiem dla skóry i oczu, używanie farby do włosów do brwi może dać nieestetyczny, zbyt intensywny lub nienaturalny efekt, a w skrajnych przypadkach prowadzić do trwałych przebarwień na skórze, a nawet negatywnie wpłynąć na wzrok.
          Kluczowe powody, dla których nie można farbować brwi farbą do włosów:

Uszkodzenie skóry: Skóra wokół oczu jest cieńsza i bardziej podatna na uszkodzenia. Substancje chemiczne w farbach do włosów mogą spowodować podrażnienia, pieczenie i zaczerwienienia.
          Ryzyko dla wzroku: Bliskość oczu sprawia, że istnieje ryzyko przypadkowego dostania się produktu do oka, co może prowadzić do poważnych uszkodzeń wzroku.
          • pleszkazlasu Re: Farba na brwi 29.11.25, 21:48
            Dzięki, ale odpowiedzi AI mnie nie satysfakcjonują. Podczas farbowania włosów na głowie też farba może spłynąć do oka.

Może wypowie się ktoś wiedzący coś więcej, niż sztuczna inteligencja.
    • homohominilupus Re: Farba na brwi 29.11.25, 16:31
      Rany boskie, nie. Tobie tez odradzam.

Henna? Robię sama w domu.
      • trina45 Re: Farba na brwi 29.11.25, 20:47
        najlepsze sa starodawne henny w fiolkach,mozna kupic w niektorych drogeriach prywatnych
    • eagle.eagle Re: Farba na brwi 29.11.25, 22:00
      Używam henny pudrowej, można ją kupić w drogeriach. Jest super bo nie farbuje skóry a jedynie włoski, trzeba tylko dokładnie ją rozśmieszać aby nie było grudek.
      • homohominilupus Re: Farba na brwi 29.11.25, 23:01
        Rozśmieszanie henny, podoba mi się 😅
    • mysiulek08 Re: Farba na brwi 29.11.25, 22:13
      osobiscie nie, uzywam henny zelowej ale lata temu, moja rodzicielka raz uzyla farby, coz dlugo jej brwi odrastaly
      • pleszkazlasu Re: Farba na brwi 29.11.25, 23:04
        Ale co, wypadły?!
        • mysiulek08 Re: Farba na brwi 29.11.25, 23:23
          zmyla farbe razem z brwiami ale jak pislam to bylo dawno dawno temu wiec i farby byly bardziej agresywne niz teraz
    • konsta-is-me Re: Farba na brwi 29.11.25, 23:21
      Wiele razy pisałam, że farbuje brwi farbą do włosów.
      Efekt jest milion razy lepszy- można uzyskać kolor taki jaki się chce , w przeciwieństwie do henny.
      Która tak naprawdę jest przecież rodzajem prymitywnej farbki do włosów ( tak tak!) ale ematka myśli inaczej ...
      Nie potrzeba żadnych patentów - zwyczajnie klade na brwi i trzymam ( wmoim przypadku) krocej niż instrukcja każe, żeby uniknąć efektu "chciałam sredni blond a wyszedł czarny " bo mam bardzo jasne brwi.
      Jak każda farba- kolor po jakimś czasie blednie ,ale w przeciwieństwie do henny - równomiernie, więc nie mam efektu wyłysialego Breżniewa.
      • trina45 Re: Farba na brwi 30.11.25, 00:18
        Brezniew to mial brwi...ale mlode nie pamietaja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka