kozica111 29.11.25, 15:03 Dziewczyny, któraś farbuje brwi farbą do włosów? Jeśli tak dajcie patenty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bazia_morska Re: Farba na brwi 29.11.25, 15:52 Czytałaś kiedykolwiek ulotkę farby do włosów? Odpowiedz Link Zgłoś
pleszkazlasu Re: Farba na brwi 29.11.25, 16:41 Ja czytałam i zawsze piszą, żeby nie farbować brwi i rzęs. Zawsze się zastanawiałam dlaczego, ale nigdy nie spróbowałam Mówię o brwiach tylko, rzęs bym się nie odważyła 🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Farba na brwi 29.11.25, 21:43 AI na to: Farbą do włosów nie wolno farbować brwi, ponieważ skóra wokół oczu jest bardzo delikatna i wrażliwa, a substancje chemiczne zawarte w tych produktach mogą powodować silne podrażnienia, a nawet poparzenia. Poza ryzykiem dla skóry i oczu, używanie farby do włosów do brwi może dać nieestetyczny, zbyt intensywny lub nienaturalny efekt, a w skrajnych przypadkach prowadzić do trwałych przebarwień na skórze, a nawet negatywnie wpłynąć na wzrok. Kluczowe powody, dla których nie można farbować brwi farbą do włosów: Uszkodzenie skóry: Skóra wokół oczu jest cieńsza i bardziej podatna na uszkodzenia. Substancje chemiczne w farbach do włosów mogą spowodować podrażnienia, pieczenie i zaczerwienienia. Ryzyko dla wzroku: Bliskość oczu sprawia, że istnieje ryzyko przypadkowego dostania się produktu do oka, co może prowadzić do poważnych uszkodzeń wzroku. Odpowiedz Link Zgłoś
pleszkazlasu Re: Farba na brwi 29.11.25, 21:48 Dzięki, ale odpowiedzi AI mnie nie satysfakcjonują. Podczas farbowania włosów na głowie też farba może spłynąć do oka. Może wypowie się ktoś wiedzący coś więcej, niż sztuczna inteligencja. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Farba na brwi 29.11.25, 16:31 Rany boskie, nie. Tobie tez odradzam. Henna? Robię sama w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
trina45 Re: Farba na brwi 29.11.25, 20:47 najlepsze sa starodawne henny w fiolkach,mozna kupic w niektorych drogeriach prywatnych Odpowiedz Link Zgłoś
eagle.eagle Re: Farba na brwi 29.11.25, 22:00 Używam henny pudrowej, można ją kupić w drogeriach. Jest super bo nie farbuje skóry a jedynie włoski, trzeba tylko dokładnie ją rozśmieszać aby nie było grudek. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Farba na brwi 29.11.25, 23:01 Rozśmieszanie henny, podoba mi się 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Farba na brwi 29.11.25, 22:13 osobiscie nie, uzywam henny zelowej ale lata temu, moja rodzicielka raz uzyla farby, coz dlugo jej brwi odrastaly Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Farba na brwi 29.11.25, 23:23 zmyla farbe razem z brwiami ale jak pislam to bylo dawno dawno temu wiec i farby byly bardziej agresywne niz teraz Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Farba na brwi 29.11.25, 23:21 Wiele razy pisałam, że farbuje brwi farbą do włosów. Efekt jest milion razy lepszy- można uzyskać kolor taki jaki się chce , w przeciwieństwie do henny. Która tak naprawdę jest przecież rodzajem prymitywnej farbki do włosów ( tak tak!) ale ematka myśli inaczej ... Nie potrzeba żadnych patentów - zwyczajnie klade na brwi i trzymam ( wmoim przypadku) krocej niż instrukcja każe, żeby uniknąć efektu "chciałam sredni blond a wyszedł czarny " bo mam bardzo jasne brwi. Jak każda farba- kolor po jakimś czasie blednie ,ale w przeciwieństwie do henny - równomiernie, więc nie mam efektu wyłysialego Breżniewa. Odpowiedz Link Zgłoś
trina45 Re: Farba na brwi 30.11.25, 00:18 Brezniew to mial brwi...ale mlode nie pamietaja Odpowiedz Link Zgłoś