Dodaj do ulubionych

co zmniejsza szanse znalezienie faceta

11.01.26, 17:03
ostatnio usłyszałam, z czy się zgadzam, że szanse znalezienia chłopaka/partnera znacząca zmniejsza wysoki wzrost u kobiety. jest niewiele związków gdzie kobieta jest wyża od faceta. czyli przy wzroście kobiety 180 plus pula kandydatów się bardzo zmniejsza, a wysocy często gustują w filigranowych kobietach. co myślicie?
Obserwuj wątek
    • ta.z.wroclawia Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 17:06
      Lepiej mieć 180 cm wzorstu niż metr w pasie.
    • abria Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 17:17
      ze lepiej miec coś w głowie a nie pustostan i kierowac się atawistycznymi, prymitywnymi odruchami
    • la_felicja Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 17:20
      Ale co ci da wiedza, że faceci wolą niskie/średnie/wysokie kobiety? Przecież na wzrost nie masz wpływu
      • samanta1010 Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 17:31
        po prostu stwierdzam fakt, że wysokie dziewczyny mają statystycznie dużo trudniej, żeby znaleźć faceta, bo pulą kandydatów jest dużo mniejsza
        • la_felicja Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 17:33
          Zapomnialosiehehe?
    • analoga_niet Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 17:32
      To zależy czy jej przeszkadza że facet jest równego wzrostu lub niższy
    • majenkirr Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 17:32
      Widziałam jakaś sondę ulicznà i dosłownie wszyscy faceci mówili, ze wolà niskie kobiety😳, co przyznam zdumiało mnie niezmiernie.
      • infinitypool Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 17:35
        Jak popytalam jeszcze na studiach kumpli to wszyscy zgodnym chórem tez mowili ze wola niskie kobiety
        • bywalec.hoteli Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 22:07
          infinitypool napisał(a):

> Jak popytalam jeszcze na studiach kumpli to wszyscy zgodnym chórem tez mowili z
          > e wola niskie kobiety

Na pewno nie wszyscy. Ja jestem średniego wzrostu i wolę kobietę o wzroście zbliżonym do mojego lub nawet nieco wyższa (ale szczupłą) niż niższą o 10-15 cm. Niskie kobiety nie podobają mi się za bardzo a jeśli różnica w parze wzrostu to ponad 20 cm to w ogóle wygląda komicznie jak ojciec z córką.
      • snakelilith Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 18:18
        Nie wiem. Taki Leonardo DiCaprio lubi wysokie modelki, przy których wygląda na kurdupla, choć sam ma podobno 183 cm, więc gustowanie w niskich uważam za ściemę.
        Może być, że wielu tak deklaruje, a potem wybiera i taki inaczej.
        Trudno mi jednak ocenić, bo mam 169cm, więc nie jestem ani niska, ani wysoka i mój wzrost nie był w tym kontekście nigdy tematem.
      • chatgris01 Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 18:27
        Nie wszyscy, z doświadczenia własnego (a i tak mam tylko 172 cm) zaryzykowałabym stwierdzenie, że niscy faceci wolą właśnie wysokie.
        • snakelilith Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 18:41
          chatgris01 napisała:

> zaryzykowałaby
          > m stwierdzenie, że niscy faceci wolą właśnie wysokie.
          >

Niski facet i niska kobieta mają zwykle niższe dzieci. Wysoka kobieta przy niskim faceci może to wyrównać i dać ewentualnemu męskiemu potomstwu większe szanse na rynku matrymonialnym. wink
          Inna sprawa, że czytałam, że niscy faceci nie mogą imponować siłą fizyczną więc próbują nadrabiać innymi cechami i są zwykle bardzo ambitni, oraz mają silne charaktery.
          • analoga_niet Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 19:11
            Niski facet jak najbardziej może być sprawny fizycznie i bardzo silny
            • snakelilith Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 19:19
              Serio jak nie dopiszę "do niscy faceci nie mogą imponować" przysłówka "zazwyczaj", "na ogół", "przeważnie", "z reguły", "często", to rozumiesz automatycznie to zaniechanie jako "zawsze" i w "każdym przypadku"?
              • analoga_niet Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 19:22
                Po prostu pisanie o sile fizycznej e czasach jak ponad połowa chłopów to najsilniejszy ma mięsień piwny jest lekko zabawne - mało kto może dziś imponować siłą fizyczną, a wśrod tych co mogą wzrost nie ma takiego znaczenia
                • snakelilith Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 20:07
                  analoga_niet napisała:

> Po prostu pisanie o sile fizycznej e czasach jak ponad połowa chłopów to najsil
                  > niejszy ma mięsień piwny jest lekko zabawne

Nie bardzo wiem, co chcesz mi przekazać, ale przypuszczam, że znowu pobrandzlowć odkrytą kilka lat temu namiętnością do fitnessu i pojechania sobie po leniach. Ok, twoje prawo. Ale ja pisałam raczej o statystycznych różnicach w grupie męskiej o podobnych parametrach wiekowo -fitnessowych. Tu więksi mężczyżni mają pewną (znowu statystyczną) przewagę, jeżeli chodzi o siłę, czy chociaż tylko o wrażenie siły, bo u samców chodzi często o imponowanie. Tak od razu nie dają sobie w mordę, by sprawdzić, kto ma dłuższego, tylko często ocenia się prostu wygląd i mniejszy, w domniemaniu słabszy, podkula ogon.
                  To, że wśród facetów są też kurduple z wyglądem i siłą napakowanego pitbulla, to bywa, ale zwykle niscy są też drobniejsi i raczej nie predysponują do podnoszenia ciężarów.
      • aandzia43 Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 21:48
        Mała próbka. Znałam kilku którym zdecydowanie podobały się wysokie kobiety.
    • baenzai Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 17:33
      Wiele wysokich kobiet jest mało zgrabna.

Jedne mają szerokie bary przez co wyglądają jak babochłopy.
      Inne są baaardzo szczupłe z wąskimi biodrami, płaskim tyłkiem i zerowym biustem (typ ,,żyrafy'').
      • zorza_123 Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 18:00
        Ja mam 175 wzrostu jestem wysoka dosyć w stosunku do koleżanek, eks był mojego wzrostu - z czasem się pewnie schodził i mniej.
        Nigdy nie miałam problemu ze wzrostem, ale też patrzę na facetów pow.180cm.
        No i takich jest zdecydowanie mniej.

• wroblica_cwir_cwir Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 18:37
          > Nigdy nie miałam problemu ze wzrostem, ale też patrzę na facetów pow.180cm.
          > No i takich jest zdecydowanie mniej.

No, mniej, ale z tym "zdecydowanie" to przesadziłaś. 50-ty centyl dla chłopców w wieku 18 lat to okolice 178-179 cm. Chyba że celujesz w mocno wiekowych wink W starszych pokoleniach mogło być inaczej, ale obecne siatki obowiązują już długo smile)
      • aandzia43 Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 21:47
        Niskie i średnie też bywają niezgrabne. Jedyny plus to to, że mniej się rzucają w oczy.
    • klaramara33 Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 18:27
      Wdg mnie czarne włosy ale wzrost???
    • dwa_kubki_herbaty Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 18:30
      To chyba logiczne, jesli masz 180 cm i kryterium facet równy lub wyższy to 50% facetów odpada jak nie więcej.
      Moja koleżanka tak ma, ładna, miła i jak przez neta kogoś poznaje to pierwsze pytanie ile masz wzrostu, jak nie podane.
      No ma tak że nie interesują jej faceci 178 cm, nawet na kawe.
    • pepsi.only Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 18:36
      Najbardziej zmniejsza szanse bycie zdesperowaną.
      Desperatka traci "na dzień dobry" szanse na kogoś. Ale oczywiście facetów również to dotyczy. Desperacja nie faworyzuje żadnej z puci. tongue_out A wzrost, i inne cechy wyglądu mają drugorzędne znaczenie, jeśli ktoś jest w miarę normalny pod względem charakteru i usposobienia
      • maly_fiolek Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 19:20
        Najbardziej zmniejsza szanse bycie zdesperowaną.
        Nie.
        Miałam koleżankę. bardzo brzydka, i niesamowicie zdesperowana aby mieć dzieci i męża (w tej kolejności).
        I cel osiągnęła.
        Najbardziej zmniejsza szanse księżniczkowatość i wygórowane wymagania. Przez zbyt gęste sito nic się nie przeciśnie.
      • simply_z Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 19:52
        Nie zgodze sie.Facet musi sie podobac, do mnie zawsze lgneli niscy (nie wiem czemu) ale konsekwentnie wybieralam wysokich.Raz umowilam sie z malenstwem 163...sama mam 169 no i nie jeszcze raz nie.
    • bugenwilla2025 Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 18:38
      Statystycznie do czlowiek i krowa mają 3 nogi.
      Jesli jestes brzydka i masz wredny charakter to sredni wzrost ci nie pomoze. Nadeaga tez swoje robi. Jedni lubia niskie inni wysokie.
      Dlugie nogi robią swoje. Teraz mlodziez jest wyzsza.
      Mysle ze niskie kobiety lubia dominatorzy. Fsceci ktorzy cenia partnerstwa są niesteotypowi nie boją sie wysokich kobiet.
      Patrz np mąż modelki Agnieszka Maviąg. Wysoka piękna a miała duzo nizszego faceta fotografa. Zgrana para! Mysle ze w Polsce jest za duzo stereotypow a za mało luzu miłosci.
      Wlosi bez problemu uderzają do wyzszych kobiet od siebie. Nie mają kompleksów
      • klaramara33 Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 18:54
        bugenwilla2025 napisała:

> Statystycznie do czlowiek i krowa mają 3 nogi.
        > Jesli jestes brzydka i masz wredny charakter to sredni wzrost ci nie pomoze. Na
        > deaga tez swoje robi. Jedni lubia niskie inni wysokie.

> Mysle ze niskie kobiety lubia dominatorzy. Fsceci ktorzy cenia partnerstwa są n
        > iesteotypowi nie boją sie wysokich kobiet.
        > para! Mysle ze w Polsce jest za duzo stereotypow a za mało
        > luzu miłosci.
        Dobre sobie, sama najpierw piszesz o steoretypach, a następnie je krytykujesz.
        > Wlosi bez problemu uderzają do wyzszych >kobiet od siebie. Nie mają kompleksów
        Słaby wzór. To ja wolę nieśmiałych Polaków niż podrywajacych wszystkie Włochów jeśli mam lecieć stereotypami. Mam Polaka, ktorego ideałem urody nie jestem, a wpatrzony we mnie już 20 rok bez zdrad.
        • simply_z Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 19:53
          Podrywaja, bo zwlaszcza ci z poludnia sa malency.
          • klaramara33 Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 20:04
            simply_z napisała:

> Podrywaja, bo zwlaszcza ci z poludnia sa malency.
            >
            No to już siłą rzeczy. Się przypomnialo mi jak kiedyś poznany Włoch z Sycylii się zapierał, że tam mafii na ma ale to kilka razy tak gadał, ł choć ja tylko napomknelam w rozmowie i dla niego wzór urody to Ukrainki bo wysokie
            • simply_z Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 20:42
              Moj znajomy Sycylijczyk ma 180 i jest rudy😅
              • chatgris01 Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 20:57
                Musi potomek Normanów....
                • simply_z Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 21:56
                  Mozliwe, chociaż twierdzi, że jest genetycznym wybrykiem, gen recesywny, bo nikt z rodziny nie jest rudy.
    • najbrzydszemiastowpl Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 18:47
      A ja uważam, że niskie dziewczyny się nie podobają, wysokie wyglądają jak modelki, a takie klasnalki, to jak z dzieckiem.
      • dni_minione Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 18:51
        Ale między krasnalami 150 a modelkami 180 jest jeszcze ocean możliwości.
    • dni_minione Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 18:50
      Bo chłopy u nas to kurduple, na tinderze co drugi po 40. ma 170-175 max. Więc wiadomo, że oni chcą niższe od siebie. Ale czy wysoka kobieta by ich chciała? Pewnie nie, więc są poza jej zainteresowaniem. Ona chce wysokiego, a dla wysokiego (np. 190) jej 180 będzie git w większości przypadków.
    • boggi_dan Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 18:51
      185 cm i lubię niższe, cukierkuwate blondynki. Kieszonkowe. Miłość nie stwarza problemów.
    • klaramara33 Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 18:59
      W łóżku wszystko się wyrówna
      • boggi_dan Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 20:48
        klaramara33 napisała:

> W łóżku wszystko się wyrówna
        Bingo dobra kobieto.
    • green.wild.wood Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 19:01
      wysokie kobiety maja wysokie wymagania, nie kazdy moze startowac do takiej. Nadwaga u obu plci to najwiekszy minus, wiek zmniejsza szanse, posiadanie dzieci pewnie tez, male miejscowosci, brak kontaktu z ludzmi
    • maly_fiolek Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 19:02
      Wzrost raczej nie, za to wykształcenie i majątek już tak.
      Takie jesteśmy, cytując e-matkę:
      'lepiej być samą niż z byle kim'.
    • ophelia78 Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 21:14
      Mam 181 cm
      Nigdy nie mialam problemow zeby znaleźć faceta, przy czym wszyscy absolutnie wszyscy faceci z którymi sie spotykałam, licząc od zamierzchłych czasów późnej podstawówki, byli co najmniej mojego wzrostu a z reguły wyzsi.

• bywalec.hoteli Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 22:09
        ophelia78 napisała:

> Mam 181 cm
        > Nigdy nie mialam problemow zeby znaleźć faceta, przy czym wszyscy absolutnie ws
        > zyscy faceci z którymi sie spotykałam, licząc od zamierzchłych czasów późnej po
        > dstawówki, byli co najmniej mojego wzrostu a z reguły wyzsi.
        >

A mąż niższy?
    • tanebo0001 Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 21:56
      To bzdura. Dla faceta wzrost kobiety nie ma znaczenia. Co innego wielkość miseczki. To nie nasz fetysz. Natomiast dlaczego na ulicach nie widzisz wysokich kobiet z niskimi mężczyznami? Bo wysoki facet to kobiecy fetysz...
      • konstancja16 Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 21:58
        inteligencja na pewno zmniejsza szanse.
        • tanebo0001 Re: co zmniejsza szanse znalezienie faceta 11.01.26, 22:12
          Dzięki za komplement.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka