zorzaa_polarnaa 23.01.26, 16:01 Na własny użytek? Przymierzam się żeby kupić taki sprzęt na użytek domowy- ostrogi piętowe. Tutaj gdzie mieszkam seria jednych zabiegów przekracza koszt takiego sprzętu. Ma ktoś i izytkuje w domu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanna Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 16:06 Nie mam, ale chodziłam na zbiegi fala i nic Pomogła mi dopiero spersonalizowana wkładka. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 16:14 Nie mam takiego sprzętu i nie miałam takiej rehabilitacji, ale mam ostrogę piętowa. A właściwie to chyba miałam? Pomogły mi ćwiczenia i masaże na piłeczce, rozciągające ścięgna stopy. Natomiast odkąd chodzę w skechersach z wkładką arch fit problem zniknął zupełnie. Nie mam żadnych dolegliwości, a wcześniej bolało tak, że nie mogłam chodzić. Wkładka dobrana indywidualnie do stopy napewno jest jeszcze lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 16:26 A ta seria, to ile zabiegów u ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 19:07 sama fala niewiele da. Trzeba zrobić wkładki dopasowane do twojej stopy (może się okazać, że na każdą jest inna), nie jakieś sklepowe badziewie Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 19:24 Ona likwiduje ostrogi czy dolegliwości z nimi związane? Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 19:26 Jesssssoooooosie, jak mnie to bolało....tzn.zabiegi falą....uciekałam z gabinetu. Później musiałam brać leki na uspokojenie i p.bólowe żeby przetrwać (. Płakałam z bólu przy najniższej częstotliwości fali. Jesteś pewna, że tego chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 19:34 Bez przesady, zabieg jest bolesny, ale to raptem kilka minut - idzie wytrzymać, nagrodą jest całkowite ustanie dolegliwości 🙂 Mnie pomogło całkowicie, już prawie nie chodziłam, a od czasu fali, czyli już z 7 lat - zero bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 21:02 Nie przesadzam. Dla mnie to był potworny ból. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 21:10 Miałam wczoraj, pytano mnie, czy nie za bolesne, bo powinno być na granicy bólu do wytrzymania. Ciebie nie pytano? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 24.01.26, 11:50 alpepe napisała: > Miałam wczoraj, pytano mnie, czy nie za bolesne, bo powinno być na granicy bólu > do wytrzymania. Ciebie nie pytano? > No właśnie - mnie też pytano, ale ja trochę oszukiwałam 😉 mówiłam, że jest ok, mimo że bolało jak diabli, ale przecież jak boli to znaczy, że fala uderza we właściwe miejsce i rozbija te cholerne ostrogi 🙂 I o to chodzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 24.01.26, 22:17 Pytano. Miałam urządzenie ustawione na minimum. Ta terapia była konieczna więc zrobili co mogli a mnie bolało bardzo i tak. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 21:10 Default, ile miałaś tych zabiegów na jedną ostrogę? Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 22:58 Ludzie różnie odczuwają ból... dla mnie było odczuwalne, ale tak na 5 (na skali 0-10) Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 24.01.26, 11:43 alpepe napisała: > Default, ile miałaś tych zabiegów na jedną ostrogę? > Na pierwszą ostrogę miałam 10 i po zakończeniu cyklu nie było poprawy od razu, dopiero po kilku tygodniach ból ustąpił całkowicie. Ale wtedy długo (prawie rok) zwlekałam z pójściem na falę - próbowałam najpierw ćwiczeń, wkładek, lasera. Więc ostroga była już bardzo zaawansowana. W zeszłym roku poczułam to samo w drugiej pięcie - tym razem nie czekałam, poszłam od razu i wystarczyło 5 zabiegów, poprawa była już po trzech, a całkiem minęło zaraz po zakończeniu cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
zorzaa_polarnaa Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 21:35 To dla męża. Już nie raz miał robioną falę na ostrog także wie z czym to się je Tutaj w Niemczech jest zabieg to koszt minimum 50-60 euro. Zabiegów trzeba z kilka 5-6. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 23:20 No to tanio. Ale może kasa częściowo finansuje. Mnie coś na świstku pokazali, że prawie 200 euro. Ale ja jestem ubezpieczona prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bezmiesny_jez Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 24.01.26, 13:11 >Tutaj w Niemczech jest zabieg to koszt minimum 50-60 euro. Zabiegów trzeba z kilka 5-6. To przecież nie taki znów majątek. W Polsce też zabieg ok. 200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 24.01.26, 13:51 Gdzie? Na ogół to ok. 70 zł za jeden zabieg, za pakiet pięciu - 300 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
dracaria Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 24.01.26, 12:07 iberka napisała: > Jesteś pewna, że tego chcesz? Boli jak cholera, ale warto wytrzymać. Miałam robione na łokieć i przedramię, pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
klementynka1974 Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 23:14 Miałam zabiegi (chyba 6 co tydzień). Bolało straszliwie - nie ma szans, że sama sobie to zrobisz. Mi pomogło. 1 zabieg kosztował około 50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 23:54 A próbowałaś ćwiczenia? Rozciąganie? Ale tak uczciwie, po 3 razy dziennie krótkie serie? Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 24.01.26, 15:14 Podbijam pytanie. Ja mam ostrogi, ale ćwiczę jogę i nigdy mnie nic nie bolało, z wyjątkiem oczywiście sytuacji, kiedy miewałam obcierające buty. Odpowiedz Link Zgłoś