Dodaj do ulubionych

Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu?

23.01.26, 16:01
Na własny użytek? Przymierzam się żeby kupić taki sprzęt na użytek domowy- ostrogi piętowe. Tutaj gdzie mieszkam seria jednych zabiegów przekracza koszt takiego sprzętu.
Ma ktoś i izytkuje w domu?
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 16:06
      Nie mam, ale chodziłam na zbiegi fala i nic sad
      Pomogła mi dopiero spersonalizowana wkładka.
    • eliszka25 Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 16:14
      Nie mam takiego sprzętu i nie miałam takiej rehabilitacji, ale mam ostrogę piętowa. A właściwie to chyba miałam? Pomogły mi ćwiczenia i masaże na piłeczce, rozciągające ścięgna stopy. Natomiast odkąd chodzę w skechersach z wkładką arch fit problem zniknął zupełnie. Nie mam żadnych dolegliwości, a wcześniej bolało tak, że nie mogłam chodzić. Wkładka dobrana indywidualnie do stopy napewno jest jeszcze lepsza.
    • alpepe Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 16:26
      A ta seria, to ile zabiegów u ciebie?
    • aankaa Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 19:07
      sama fala niewiele da. Trzeba zrobić wkładki dopasowane do twojej stopy (może się okazać, że na każdą jest inna), nie jakieś sklepowe badziewie
    • ardzuna Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 19:24
      Ona likwiduje ostrogi czy dolegliwości z nimi związane?
    • iberka Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 19:26
      Jesssssoooooosie, jak mnie to bolało....tzn.zabiegi falą....uciekałam z gabinetu. Później musiałam brać leki na uspokojenie i p.bólowe żeby przetrwać sad(. Płakałam z bólu przy najniższej częstotliwości fali.
      Jesteś pewna, że tego chcesz?
      • default Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 19:34
        Bez przesady, zabieg jest bolesny, ale to raptem kilka minut - idzie wytrzymać, nagrodą jest całkowite ustanie dolegliwości 🙂
        Mnie pomogło całkowicie, już prawie nie chodziłam, a od czasu fali, czyli już z 7 lat - zero bólu.
        • iberka Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 21:02
          Nie przesadzam. Dla mnie to był potworny ból.
          • alpepe Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 21:10
            Miałam wczoraj, pytano mnie, czy nie za bolesne, bo powinno być na granicy bólu do wytrzymania. Ciebie nie pytano?
            • default Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 24.01.26, 11:50
              alpepe napisała:

> Miałam wczoraj, pytano mnie, czy nie za bolesne, bo powinno być na granicy bólu
              > do wytrzymania. Ciebie nie pytano?
              >
              No właśnie - mnie też pytano, ale ja trochę oszukiwałam 😉 mówiłam, że jest ok, mimo że bolało jak diabli, ale przecież jak boli to znaczy, że fala uderza we właściwe miejsce i rozbija te cholerne ostrogi 🙂 I o to chodzi !
            • iberka Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 24.01.26, 22:17
              Pytano. Miałam urządzenie ustawione na minimum. Ta terapia była konieczna więc zrobili co mogli a mnie bolało bardzo i tak.
        • alpepe Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 21:10
          Default, ile miałaś tych zabiegów na jedną ostrogę?
          • kanna Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 22:58
            Ludzie różnie odczuwają ból... dla mnie było odczuwalne, ale tak na 5 (na skali 0-10)
          • default Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 24.01.26, 11:43
            alpepe napisała:

> Default, ile miałaś tych zabiegów na jedną ostrogę?
            >
            Na pierwszą ostrogę miałam 10 i po zakończeniu cyklu nie było poprawy od razu, dopiero po kilku tygodniach ból ustąpił całkowicie. Ale wtedy długo (prawie rok) zwlekałam z pójściem na falę - próbowałam najpierw ćwiczeń, wkładek, lasera. Więc ostroga była już bardzo zaawansowana.
            W zeszłym roku poczułam to samo w drugiej pięcie - tym razem nie czekałam, poszłam od razu i wystarczyło 5 zabiegów, poprawa była już po trzech, a całkiem minęło zaraz po zakończeniu cyklu.
      • zorzaa_polarnaa Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 21:35
        To dla męża. Już nie raz miał robioną falę na ostrog także wie z czym to się je
        Tutaj w Niemczech jest zabieg to koszt minimum 50-60 euro. Zabiegów trzeba z kilka 5-6.
        • alpepe Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 23:20
          No to tanio. Ale może kasa częściowo finansuje. Mnie coś na świstku pokazali, że prawie 200 euro. Ale ja jestem ubezpieczona prywatnie.
        • bezmiesny_jez Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 24.01.26, 13:11
          >Tutaj w Niemczech jest zabieg to koszt minimum 50-60 euro. Zabiegów trzeba z kilka 5-6.

To przecież nie taki znów majątek. W Polsce też zabieg ok. 200 zł.
          • default Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 24.01.26, 13:51
            Gdzie? Na ogół to ok. 70 zł za jeden zabieg, za pakiet pięciu - 300 zł.
      • dracaria Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 24.01.26, 12:07
        iberka napisała:

> Jesteś pewna, że tego chcesz?

Boli jak cholera, ale warto wytrzymać. Miałam robione na łokieć i przedramię, pomogło.
    • klementynka1974 Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 23:14
      Miałam zabiegi (chyba 6 co tydzień). Bolało straszliwie - nie ma szans, że sama sobie to zrobisz. Mi pomogło. 1 zabieg kosztował około 50 zł.
    • mikams75 Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 23.01.26, 23:54
      A próbowałaś ćwiczenia? Rozciąganie? Ale tak uczciwie, po 3 razy dziennie krótkie serie?
      • ardzuna Re: Sprzęt fala uderzeniowa ma ktoś w domu? 24.01.26, 15:14
        Podbijam pytanie.
        Ja mam ostrogi, ale ćwiczę jogę i nigdy mnie nic nie bolało, z wyjątkiem oczywiście sytuacji, kiedy miewałam obcierające buty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka