siedemkropek82 12.02.26, 15:55 U mnie w pracy po 7 zł. W cukierni Buczek po 4,95zl -przepyszne. W osiedlowym sklepiku po 4,50 zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
raczek47 Re: Cena pączka 12.02.26, 15:58 15 zł w najlepszej piekarni w moim mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Cena pączka 12.02.26, 16:00 11 zł, lotniskowy, nawet niezły Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Cena pączka 12.02.26, 16:32 A w Lidlu 60 groszy za 12 pączków, czyli 5 gr za pączek. Jaki to musi być syf, bleee. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Cena pączka 12.02.26, 16:48 no niekoniecznie... Jesli ktoś płaci za paczek 5 gr to inny klient dopłaca do niego kupujac np. marchewke. W marketach to troche inaczej sie liczy a ważny jest raczej koncowy efekt (zysku). Ja kupiłam pączki w swojej piekarni/cukierni. 4,50 zł/sztuka. Na co dzień sa po 6,50 więc tu raczej działanie na ilosc bo nie sądzę, żeby nagle recepturę zmienili. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Cena pączka 12.02.26, 20:40 Umówmy sie, że nawet jeśli zamysł jest taki, że wejdziesz do sklepu i kupisz coś oprócz pączków, to i tak skład takiego pączka jest kiepski Odpowiedz Link Zgłoś
przepio Re: Cena pączka 13.02.26, 06:24 princy-mincy napisała: > Umówmy sie, że nawet jeśli zamysł jest taki, że wejdziesz do sklepu i kupisz co > ś oprócz pączków, to i tak skład takiego pączka jest kiepski Ja to niby wiem, ale nic nie poradzę, że wlasnie te lidlowe po 5 gr smakują mi najbardziej. A jadłam i z cukierni i samodzielnie zrobione Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Cena pączka 13.02.26, 12:15 >Umówmy sie, że nawet jeśli zamysł jest taki, że wejdziesz do sklepu i kupisz coś oprócz pączków, to i tak >skład takiego pączka jest kiepski ja tam nie wiem...receptaura pączków nie jest zbyt skomplikowana więc nie sadzę. Mąka to mąka, co tam mozna zmienić? mleko, cukier, drozdże itd też. No zamiast jajek dodaje się "masę jajeczna", jak i pewnie w wielu/wszystkich cukierniach. Dla mnie to raczej "ciąg produkcyjny" wzudza pewną nieufnosc, a nie sam wypiek. Szczególnie pieczywa, gdzie wypiek odbywa się w markecie z ciasta mrożonego. No i czas, kiedy to pączki/chleb często kupowało się jeszcze ciepłe. Teraz nigdy mi sie nie zdarzyło. Pamietam jeszcze z czasów tego złego prlu, pod koniec którego zaczęłam pracować. Otóż w tłusty czwartek nasza bufetowa jechała z wózkiem jeszcze ciepłych pączków, którymi potem wszyscy się zajadali. A jako dziecko często udawało sie kupić w pobliskim sklepie, jeszcze ciepły chleb, który znikał w połowie, zanim dzieciaki dotarły do domu. Teraz paczki smaży od kilku dni "przed" więc jak maja być smaczne? Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Cena pączka 13.02.26, 12:32 A widziałaś składy tych "pączków"? Cała tablica Mendelejewa. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Cena pączka 13.02.26, 15:42 a ty widziałas? bo wystawione w markecie są luzem. Przy czym ja nie kupuję marketowych wypieków ale składu tych z pobliskiej piekarni/cukierni tez nie widzę, bo też są luzem. Moge mieć tylko nadzeiję, że są lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Cena pączka 13.02.26, 11:35 Ksizulo mówił, że z lidla za 5gr lepsze niż z biedry za 5gr. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Cena pączka 12.02.26, 16:47 Mój tato kupował Nad Piekarnią, 14/15/16 za sztukę, zależy od wypełniania. Mogę naprawdę polecić. W Sowie około 6 zł i to są zdecydowanie moje ulubione pączki. Generalnie kolejki były tam, gdzie najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Cena pączka 12.02.26, 16:48 Znajoma mówiła mi, że w kupiła sklepie domowy wypiek po 9zł/szt , i że ponoć faktycznie były jak domowe... nie wiem, nie jadłam. Innych cen nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Cena pączka 12.02.26, 16:49 U nas 7,5 zł w cukierni. A w sklepie kawałek dalej od 5,5 do 9,5 w zależności od wypełnienia i posypki. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Cena pączka 12.02.26, 17:16 Od 4, 40 w sieciowej cukierni do 14 zl w cukierni rzemieslniczej. W zadnej z nich nie bylo kolejki, raczej sporo zostanie na nastepny dzien. Ciekaw jestem, po ile beda czerstwe. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Cena pączka 12.02.26, 17:17 Jednego kupiłam za 4,50, drugiego w innej cukierni za 12 zł, ale w tej cukierni były też po 24 i 16 zł ( zależy z czym). Pączki duże i byłyby dobre gdyby nie były wczorajsze lub nocne. Tam gdzie chciałam kupić to już nie było. Ja nie lubię pączków w tłusty czwartek dlatego, że nie są świeże, bo smażone w nocy lub poprzedniego dnia. Najlepsze są wtedy, kiedy nie ma tłustego czwartku. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Cena pączka 12.02.26, 18:07 asia-loi napisała: > były też po 24 i 16 zł były po 14 i 16 zł (nie po 24 zł). Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Cena pączka 13.02.26, 11:37 W mojej lokalnej cukierni smażone są na bieżąco (ten sam budynek) i wjeżdżają do sklepu jeszcze gorące. 😍😍😍 Odpowiedz Link Zgłoś
partytura2026 Re: Cena pączka 13.02.26, 12:55 Kupiłam wczoraj ciepłe, przywiezione z piekarni Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Cena pączka 12.02.26, 17:19 W sieciowej cukierni po 7 zł. W rzemieślniczej - od 15 do 18 zł w zależności od nadzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Cena pączka 12.02.26, 17:20 Jest to jedyny dzień w roku gdy smażę własne - nie licząc kosztów prądu i własnej pracy, a same koszty produktów (detaliczne ceny sklepowe), wychodzi mi ok. 3 zł/za sztukę (nadzienie różane i wiśniowe) Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Cena pączka 12.02.26, 17:31 ja robię własne na ostatki. albo dzień przed i jemy w poniedziałek i kolejne - świeże we wtorek. środa popielcowa dba o braki wybrzuszeń, hamuje apetyt skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ekstereso Re: Cena pączka 12.02.26, 17:45 Kupiłam w mojej ulubionej cukierni, po 7,5 ale kupowałam sportu bo w pracy postawiłam dla klientów. Nie chciało mi się jechać tam gdzie rok temu, tam były po 15, ale moje były pyszne, nie żałuję. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Cena pączka 12.02.26, 17:47 Nie mam pojecia ile kosztują, nie kupilam żadnego, nie zjadłam ani jednego. Obiadu też nie zjadłam. Obchodzę Chudy Czwartek Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Cena pączka 12.02.26, 18:13 Oo, odbijesz sobie w najbliższy wtorek może..? Wszak OSTATKI..! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Cena pączka 12.02.26, 18:40 Nie no. Juz zjadłam i obiad i pączka. Jednego. Niedobry. Nie wiem za ile, ale ten dżem w środku to nawet koło dżemu nie stał. A wiem co mówię... I know jam. Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Cena pączka 12.02.26, 17:52 W sieciowej pączkarni 8.50 zł. Są genialne, leciutkie, puszyste, w ogóle nie tłuste. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Cena pączka 12.02.26, 17:58 U mojego dentysty były dziś za darmo. "Proszę się poczęstować po zabiegu". Ale mnie tak wymęczył, że nie chciało mi się po wyjściu z gabinetu nawet na nie popatrzeć. Za to teraz usmażyłam sobie racuchy. Prawie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Cena pączka 12.02.26, 21:00 Chodzisz do polskiego dentysty, czy tam u was to jest tradycja jak w Polsce? Bo jednak ja znam pączki tu w Niemczech na Sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Cena pączka 13.02.26, 11:28 Halo???? Ja mieszkam w Nadrenii. To jest karnawałowe centrum Niemiec i tu się naturalnie jada w czwartek pączki. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Cena pączka 12.02.26, 18:12 7.50 pln - różne nadzienia, w tym - uwaga.. - pistacjowym, nie dubajskim! Nareszcie Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Cena pączka 12.02.26, 20:49 Dziś kupowałam w putce po 6-7pln w zależności od smaku, pączusie były po 42pln/kg... Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Cena pączka 13.02.26, 09:24 Pączki jem dla tradycji i nie lubię innych niż z marmoladą. Te w Putce były po 4.60. Kupiłam w środę byly smaczne. W czwartek byłam po południu w Putce po pieczywo. Zero kolejki a za to pączków pełno. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Cena pączka 12.02.26, 23:24 Ja dziś wciągnęłam 7, wczoraj 3 + 7 pączusiów. Jutro też będzie jedzone, bo mam jeszcze kilka na kwadracie... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Cena pączka 12.02.26, 20:59 Dziś w kauflandzie wzięłam jeden z ajekoniakiem i jeden z salted caramel, właśnie oba zjadłam, szutka po 69 ct. Były ok. Tradycji stało się zadość. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Cena pączka 13.02.26, 01:09 Kupiłam w Biedronce, 60 gr sztuka o ile kupić co najmniej 2 szt. Te z marmoladą , te z budyniem po 2.50 Całkiem smaczne, choć - jak dla mnie , za dużo marmolady, a już na pewno za dużo lukru, te z budyniem za to niedobre. Ludzie masowo kupowali na kartony ( nie wiem 20 chyba w takiej paletce ?) W mojej ulubionej cukierni 8-12 ale nie kupiłam dziś , bo nie miałam czasu. Zjadłam 2 ,Man pożarł 5 albo 6, jeszcze kilka zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Cena pączka 13.02.26, 09:10 Jadłam z tej kultowego zakładu na warszawskiej Woli, co się stoi po nie 3 h. Ceny nie pamiętam, ktoś przyniósł. Dobry, rzetelny paczek, ale nie rozumiem tego pędu... Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Cena pączka 13.02.26, 11:10 Czytam wasze wpisy i wygląda na to, że przepłaciłam. Z różą kosztował 10 zł, a z kremem pistacjowym - 12 zł. To chyba taka moda teraz, że nadzienia pcha się bardzo dużo. Mnie jednak bardziej smakują domowe, takie bardziej suche, bo te, które kupiłam były takie ciężkie, jakby mokre wręcz w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Cena pączka 13.02.26, 11:34 W mojej piekarni były po 8-10zł (kwestia nadzienia), to chyba podobnie jak w zeszlym roku. Bardzo smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Cena pączka 13.02.26, 12:24 W Lukullusowi płaciła po 12,90-14,90 w zależności od nadzienia, w Blikle za klasyka z różą 9,90, matcha z maliną 12,90 Odpowiedz Link Zgłoś