Dodaj do ulubionych

Bardzo duże rozstępy u nastolatki

09.03.26, 13:06
Dziewczyny, moja 15 letnia córka ma ogromne rozstępy pupa, biodra, uda, łydki. W ciągu roku przytyła 5 kg i urosła tylko 3 cm. Ma 172. Podkreślam, że mało, bo dla mnie to dziwne jakby były to rozstępy wzrostowe. Bardzo intensywnie trenuje koszykówkę 4 razy w tygodniu, w tym też, chodzą na siłownię. Oczywiście intensywnie ja smaruje różnymi specyfika mi. W zeszłym tygodniu byłyśmy pierwszy raz na laserze spróbować na jedną cześć ciała. Ale jest to agresywne leczenie i niestety kosztowne. Czy może Wasze dzieci miały maja/podobne problemy? Może znacie jakieś metody? Coś co. U Was pomogło? Czy polecacie ten laser? Jeśli tak, za pożyczę się, ale muszę jej pomóc. Młoda zaczyna mieć już kompleksy, nie chce chodzić na szkolny basen itp itd. Nie mam pojęcia skąd tak intensywnie ciągle pojawiające się nowe rozstępy sad
Obserwuj wątek
    • afro.ninja Re: Bardzo duże rozstępy u nastolatki 09.03.26, 14:31
      Rozstępy z czasem zbledną. Laser w tym wieku? I tak skóra wrażliwa. Czasem tak po prostu jest.
      Chyba cały czas stosować olejki, ale moim zdaniem i tak to ni nie da.
    • alpepe Re: Bardzo duże rozstępy u nastolatki 09.03.26, 14:40
      Taka uroda jej tkanki łącznej. Spróbowałabym z takimi tabletkami, ale trzeba długo stosować, no i to, co pękło, to pękło, tu bardziej chodzi o to, by nie było nic więcej: Abtei Starkes Bindegewebe. Pewnie są polskie odpowiedniki.
      Moje córki mają rozstępy, ich ojciec ma rozstępy, ja mam rozstępy. Największe chyba ma moja chudzina, młodsza córka. Za to moja matka przytyła w drugiej ciąży ponad 30 kg, odżywiała się zawsze wedle obecnego stanu wiedzy źle, i nie miała ani jedno rozstępu.
      • teneryfa1980 Re: Bardzo duże rozstępy u nastolatki 09.03.26, 14:58
        Dziękuję!!
    • czarna_kita Re: Bardzo duże rozstępy u nastolatki 09.03.26, 15:32
      Moja córka tez ma rozstępy. Na brzuchu i udach i na biodrach. Jest szczupła wiec obstawiam ze to wzrostowe. Nic z tym nie robi, olewa to totalnie. Mowi ze u nich w klasie większość dziewczyn ma i żadna z tego nie robi problemu.
      Syn ma na plecach.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Bardzo duże rozstępy u nastolatki 09.03.26, 20:58
      Mi się zrobiły we wczesnym dzieciństwie, najpierw się ich wstydziłam, potem walczyłam różnymi metodami (kremami, laserem, mikrodermabrazją), a w końcu je olałam. Są to są, w nosie je mam. Nigdy nie byłam gruba, szybko nie rosłam, po prostu taka uroda.
    • pytajacakinga Re: Bardzo duże rozstępy u nastolatki 09.03.26, 21:20
      A tarczyce zbadalas jej?
      Moja córka też ma gdzieś od 12 go roku życia spowodowane choroba Hashimoto.
      W ogóle się tym nigdy nie przejmowała .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka