Dodaj do ulubionych

Studia WAT

23.03.26, 23:05
Jw.
Dziecko bierze pod uwagę . Warto? Może macie jakieś doświadczenia? Czy lepiej rozważyć inną politechnikę ? Wrocław Poznań ?
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: Studia WAT 24.03.26, 05:10
      Zależy od kierunku i bombelka. Imho są lepsze miejsca.
    • ga-ti Re: Studia WAT 24.03.26, 06:36
      Nie wiem, ile w tym prawdy, ale jak staliśmy z bombelkiem przed wyborem WAT czy PW to dostaliśmy info od kilku osób, że kierunki wojskowe są faktycznie porządnie dofinansowane i warto, ale pozostałe lepiej na politechnice.
    • qrka Re: Studia WAT 26.03.26, 12:14
      Studia cywilne czy wojskowe?
      • scarlett74 Re: Studia WAT 26.03.26, 14:20
        I takie i takie
        • qrka Re: Studia WAT 26.03.26, 14:31
          Na wojskowych jest jak w armii - skoszarowanie, rygor, mundur i całe oprzyrządowanie, dostaje żołd a zakwaterowanie i wyżywienie jest darmowe. Skreślenie z listy studentów za to może skutkować koniecznością zwrotu kosztów poniesionych przez armię na kształcenie takiego studenta.
          Na cywilnych - jak na normalnych uczelniach.
          Poziom studiów jest ok.
          Generalnie to jeśli ktoś ma predyspozycje do wojaczki, to studia wojskowe są dobrym, choć bywa że wyczerpującym fizycznie i psychicznie, wyborem.
          Nie wiem niestety, jak są postrzegani cywilni studenci, bo z takimi nie miałam do czynienia.
      • paskap Re: Studia WAT 26.03.26, 23:36
        Wojskowe
        • nick_z_desperacji2 Re: Studia WAT 27.03.26, 11:20
          To podstawowa różnica: podpisze lojalkę, koszty przerwania studiów albo rezygnacji z wojska tuz po będą duże.
          • qrka Re: Studia WAT 27.03.26, 13:35
            No smile
            Dwa lata temu liczyli sobie sto kilkadziesiąt tysięcy za rok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka