paskap 23.03.26, 23:05 Jw. Dziecko bierze pod uwagę . Warto? Może macie jakieś doświadczenia? Czy lepiej rozważyć inną politechnikę ? Wrocław Poznań ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
berdebul Re: Studia WAT 24.03.26, 05:10 Zależy od kierunku i bombelka. Imho są lepsze miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Studia WAT 24.03.26, 06:36 Nie wiem, ile w tym prawdy, ale jak staliśmy z bombelkiem przed wyborem WAT czy PW to dostaliśmy info od kilku osób, że kierunki wojskowe są faktycznie porządnie dofinansowane i warto, ale pozostałe lepiej na politechnice. Odpowiedz Link Zgłoś
qrka Re: Studia WAT 26.03.26, 14:31 Na wojskowych jest jak w armii - skoszarowanie, rygor, mundur i całe oprzyrządowanie, dostaje żołd a zakwaterowanie i wyżywienie jest darmowe. Skreślenie z listy studentów za to może skutkować koniecznością zwrotu kosztów poniesionych przez armię na kształcenie takiego studenta. Na cywilnych - jak na normalnych uczelniach. Poziom studiów jest ok. Generalnie to jeśli ktoś ma predyspozycje do wojaczki, to studia wojskowe są dobrym, choć bywa że wyczerpującym fizycznie i psychicznie, wyborem. Nie wiem niestety, jak są postrzegani cywilni studenci, bo z takimi nie miałam do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Studia WAT 27.03.26, 11:20 To podstawowa różnica: podpisze lojalkę, koszty przerwania studiów albo rezygnacji z wojska tuz po będą duże. Odpowiedz Link Zgłoś
qrka Re: Studia WAT 27.03.26, 13:35 No Dwa lata temu liczyli sobie sto kilkadziesiąt tysięcy za rok. Odpowiedz Link Zgłoś