Dodaj do ulubionych

Kicię znalazłam

11.04.26, 19:50
I nie wiem co dalej robić
Zabezpieczyłam u siebie ale na stałe nie mogę przygarnąć.
Co się robi w takiej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Kicię znalazłam 11.04.26, 19:53
      Szuka domu lub kontaktuję z lokalnym tozem, fundacja, stowarzyszeniem, domem tymczasowym.
    • princy-mincy Re: Kicię znalazłam 11.04.26, 21:23
      Bez zdjęcia się nie liczy.

Skontaktuj się z lokalnym toz, poszukaj fundacji kociej.
      A może uznasz, że to dar losu i zostanie u Ciebie.
    • ardzuna Re: Kicię znalazłam 11.04.26, 22:58
      1. idzie do weta po odpchlenie i odrobaczenie oraz szczepienie i sczytanie chipa
      2. ogłasza, ze się znalazło, może właściciel się znajdzie
      2. niańczy
      3. kastruje, jeśli niewykastrowana (chyba że jest gó...arzem ponizej 2 kg) - można pytać o wsparcie lokalny TOZ, a w przypadku miasta karmicielki
      4. ogłasza wśród znajomych i szuka domu
      5. ostatecznością jest liczenie na to, że jakiś TOZ, schronisko pomoże znaleźć dom, bo oni z reguły mają masę swoich kotów do wydania i brak chętnych na każde pstrykniecie domów. Łatwiej jest znaleźć, rozpytując po rodzinie, znajomych, sąsiadach, kolegach z pracy, kolegach dzieci.
    • scarlett74 Re: Kicię znalazłam 12.04.26, 11:18
      I co tam z kicia Brenda?
      • brenda_bee Re: Kicię znalazłam 12.04.26, 14:26
        scarlett74 napisała:

> I co tam z kicia Brenda?

Ogłoszona gdzie się da. Dziś wieczorem odbierze ją fundacja. Ma czipa ale niezarejestrowanego...
        • pupu111 Re: Kicię znalazłam 12.04.26, 14:35
          Jak ma czipa niezarejestrowanego, to warto sprawdzać co jakiś czas, bo mozliwe ze właściciel go zarejestruje jak sie zorientuje ze kot zniknal.
    • alicia033 Re: Kicię znalazłam 12.04.26, 11:28
      Godzi się z losem, że w systemie dystrybucji kotów padło na Ciebiewink.
      • aankaa Re: Kicię znalazłam 12.04.26, 12:08
        big_grin
      • brenda_bee Re: Kicię znalazłam 12.04.26, 14:25
        alicia033 napisała:

> Godzi się z losem, że w systemie dystrybucji kotów padło na Ciebiewink.
        >
        >

Niestety z wielu względów nie mogę mieć kota a żałuję, bo kicia cudna.
    • pupu111 Re: Kicię znalazłam 12.04.26, 14:29
      Nie bierze się kota ot tak z ulicy, bo to może być wychodzący. Jak chcesz pomóc to się robi zdjęcie kota i ogłasza na lokalnej grupie zagubione zwierzeta, że w okolicy takiej a takiej błąka sie kot, i czy ktos nie szuka podobnego.
      • brenda_bee Re: Kicię znalazłam 12.04.26, 14:44
        pupu111 napisał(a):

> Nie bierze się kota ot tak z ulicy, bo to może być wychodzący. Jak chcesz pomóc
        > to się robi zdjęcie kota i ogłasza na lokalnej grupie zagubione zwierzeta, że
        > w okolicy takiej a takiej błąka sie kot, i czy ktos nie szuka podobnego.

Nie wzięłam ot tak z ulicy- skąd taki pomysł?
    • aankaa Re: Kicię znalazłam 12.04.26, 14:37
      skoro ktoś się zgłosi po kota wieczorem masz duuuuużo czasu na zrobienie mu sesji zdjęciowej i wstawienie tu. Wszak wątek o kocie bez foty to nie wątek!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka