ritual2019 Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 13:58 Nie, nie uzywam takiej torby, nie mam ani nie mam zamiaru miec. Dla mnie bylaby zupelnie bezuzyteczna. Robie zakupy w supermarkecie, przekladam jej z trolley do bagaznika. Nie robie zakupow w miejscach w ktorych nie moge zaparkowac w miare blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 14:00 A jesli takie zakupy robie to kupije kilka produktow ktore zmieszcza sie do tote bag. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 14:10 Mam, życia sobie bez niego nie wyobrażam. Obecnie od 2 lat ten że zdjęcia, zero problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 14:11 A któraś ma może wózek "schodowy", taki z potrójnymi kółkami? Odpowiedz Link Zgłoś
mania_222 Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 01:55 Pisałam o nim wyżej. Mam i u mnie nie sprawdził się, bo w starej kamienicy stopnie są wyższe niż w późniejszych domach i blokach. Te moje 3 kółka nie łapią następnego schodka i trzeba całość wciągać z dużym hałasem. Może na płytszych schodach są dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Wozki na zakupy 28.04.26, 16:39 mania_222 napisała: > Pisałam o nim wyżej. > Mam i u mnie nie sprawdził się, bo w starej kamienicy stopnie są wyższe ... Też pisałam wyżej. Mam i też się nie sprawdził, a mieszkam w bloku. Ciężko go się ciągnie jak trochę zakupy ważą i robi dużo hałasu na klatce. Trochę to kilka kilogramów. Poza tym źle się ciągnie ten wózek, bo co chwila jest jakiś krawężnik czy dziura, trawnik, itd. I ten wózek o trzech kołach nawet pusty trochę waży i zajmuje miejsce. Rozważam zakup małego, lżejszego, może o jednym kole, ale większym. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Wozki na zakupy 28.04.26, 16:40 Ciężko po schodach się ciągnie do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenka12 Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 14:30 Ja mam z Ikei, w kropeczki, na takim stelazu jak te ktore wrzuciłaś. Bardzo wygodny i trwaly Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 14:45 nie używam, nie kupuję wielkich i ciężkich rzeczy w miejscach, gdzie nie da się podjechać autem, bo chyba nie ma u mnie takich miejsc, parkingi mam pod sklepami i obok targu Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 14:47 Ale dyskusja wózkowa To ja napiszę dlaczego ja rozważam ten mój i dlaczego jeszcze nie kupiłam. Zaczne od tego drugiego: niekupiłam bo sie waham - na "moich" bazarach bywa wąsko i czasami trudno podjechac pod samą ladę, bo jest "ścieżka" obudowana skrzyniami z owocami i warzywami. A dlaczego w ogóle chcę? Ponieważ w sezonie kupuję tam raz w tygodniu co najmniej 10-15 kg (z tych cięższych to ziemniaki, kapusta, buraki, marchew, pietruszka seler itd). Model, nad którym myślę, ma takie proporcje podstawy i wysokości, że wydaje się, że bardzo wygodnie się go ładuje i rozładowuje. Inaczej niż w wózkach o wąskiej podstawie łatwo na bieżąco reorganizować ułożenie tak żeby maliny czy pomidory nie wyladowały pod ziemniakami. Dodatkowo ten wózek można po prostu pchac a nie ciągnąc jedną ręką. Wiem, że wszystko można sobie wszystko ładnie rozkładać w plecaku, przy każdym stoisku ten plecak zdejmowac i przeładowywać i tak 10 razy, a na koniec nosić ten plecak z pióropuszami jak przyjdzie nam do głowy pokupowac jakieś zioła w doniczkach. O jajkach nie wpsominając. p.s. teraz robimy to tak, że jedno z nas jest bazą na ławeczcze a drugie lata po bazarze i stopniowo znosi zakupy, Dopiero potem do samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 09:44 Co do mieszczenia się wózka w wąskiej alejce, my robimy tak że np ja wybieram i kupuje, a mąż czeka z wózkiem przed stoiskiem, żeby nie pchać się w wąskie alejki. Robię duże zakupy warzywne i owocowe raz na 2-3 tygodnie, przy okazji wizyty na bazarze robię tez zakupy u rzeźnika i kupujemy też sery. Jak mam gości na dłużej, to zakupy robię częściej. Może to kwestia gdzie i jak robi się zakupy, ja nie kupuję warzyw, mięsa i serów w supermarketach i nie lubię marnować czasu na chodzenie do sklepu codziennie lub co drugi dzień, dla mnie to uciążliwość a nie wygoda. Nie ma szans żeby wsadzać to wszystko do plecaka, zresztą plecaki mamy albo turystyczne albo „biurowe” z wieloma przegródkami i miejscem na laptopa, więc nie nadają się na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 10:20 andace napisała: > Co do mieszczenia się wózka w wąskiej alejce, my robimy tak że np ja wybieram i > kupuje, a mąż czeka z wózkiem przed stoiskiem, żeby nie pchać się w wąskie ale > jki. > Robię duże zakupy warzywne i owocowe raz na 2-3 tygodnie, przy okazji wizyty na > bazarze robię tez zakupy u rzeźnika i kupujemy też sery. Jak mam gości na dłuż > ej, to zakupy robię częściej. > > Może to kwestia gdzie i jak robi się zakupy, ja nie kupuję warzyw, mięsa i seró > w w supermarketach i nie lubię marnować czasu na chodzenie do sklepu codziennie > lub co drugi dzień, dla mnie to uciążliwość a nie wygoda. > > Nie ma szans żeby wsadzać to wszystko do plecaka, zresztą plecaki mamy albo tur > ystyczne albo „biurowe” z wieloma przegródkami i miejscem na laptopa, więc nie > nadają się na zakupy. Ja jeszcze poszukam "mojego" wózka w sklepie stacjonarnym- chciałabym zobaczyć go na żywo, zobaczyc jak wygląda złozony i jak to się ma do naszego bagaznika. Akceptuję już fakt, że druga osoba się mocno przydaje. p.s. oczywiście też jak już jestem na bazarze (a w sezonie jestem mniej więcej raz na tydzień) to kupuję też inne rzeczy, które często kupuję gdzie indziej. I bardzo lubię większy niż w innych miejscach wybór praktycznie każdego produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
sztalugi1234 Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 15:13 Poczytałam dyskusję, było doskonale! 🤣 Z każdego bulszitu bitwa, szanuję to Ad rem, bo nigdzie nie widziałam: moja mama zwraca uwagę (poza pojemnością, ciężarem i łatwością pokonywania krawężnika czy schodka) na stabilność wózka (przerabia już chyba szósty). Czy ciągnięty nie kolebie się na boki i czy kiedy się na nim oprze, to jej podstepnie nie odjedzie. I to jest w trójce najważniejszych czynników. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 16:32 Mam Andersena (solidny, pojemność 45l, maksymalny udźwig 60 kg), polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 22:13 No wlasnie myslalam o tej marce ale 4 kolowym. Odpowiedz Link Zgłoś
minivini Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 19:23 Nie. Zakupy zamawiam online z dowozem do domu. Mam więcej czasu na inne aktywności. Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 20:37 Nie, nie robię aż tak dużych zakupów i jakoś te wózki kojarzą mi się ze starszymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 21:26 kachaa17 napisała: > Nie, nie robię aż tak dużych zakupów i jakoś te wózki kojarzą mi się ze starszy > mi ludźmi. Bo one sa glownie uzytkowane przez starszych ludzi ktorzy sa wciaz w miare aktywni ale nie prowadza auta a zakupy robia w malych sklepach, zazwyczaj w malych miastach/miejscowosciach. Starsi ludzie zazwyczaj nie robia duzych zakupow wiec zmieszcza je w takich torbach na kolkach i jest im wygodniej sie z nimi przemieszczac na nieduzych odleglosciach. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 22:11 W UK starsi ludzie nie prowadza samochodow? Tobie sie chyba z Polska pomylilo. Jesli ktos ma dobry wzrok to jezdzi samochodem. Moja tesciowa lat 85 ma samochod, tesc ma 87 i jezdzi samochodem. Moja sasiadka grubo po 70 tce jezdzi samochodem. Ja nie znam nikogo na mojen ulicy kto nie bylby dzieckiem a nie jezdzilby samochodem. Pelno wozkowi na Oxford Street w Londynie. Po prostu ludzie jezdza tam underground i laza miedzy sklepami wrzucajac do wozkow Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 22:38 W Polsce starsi ludzie też prowadzą auta. Oczywiście jeśli zdrowie im pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 22:55 No to tym bardziej nie wiadomo o czym ona właściwie mowi Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 13:53 Ja ani starsza ani bez samochodu, ale jak idę na targ, to z wózkiem, bo jest na tyle blisko, że samochodem aż głupio ( no i zwykle w dzień targowy jest problem by zaparkować) a na tyle daleko, że nie chce mi się taszczyć siat:p Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 21:58 Używam. Głównie po to żeby przewieźć zakupy z punktu A do samochodu, np. z bazaru. Ale też jeśli idę na małe zakupy do marketu to też, zamiast koszyka sklepowego, biorę swój wózek. Nie muszę potem przepakowywać zakupów do bagażnika, po prostu wstawiam tam wózek. Mam reisenthel Ma składana rączkę (wsuwana) oraz wyjmowana wyściółkę, którą można wyprac. Z możliwością zamknięcia całości np. jeśli pada deszcz Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Wozki na zakupy 26.04.26, 22:02 aaaa... i dodatkowo ma pasek, który umożliwia wniesienie wózka jak np. torbe. Na ramieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 14:00 Znaczy wiesz... mnie wystarczają. Tak żeby podejść z samochodu na bazarek i kupić tam +/- tygodniowe zakupy warzywne. Albo żeby zrobić niewielkie zakupy w małym markecie (do Lidla często biore). Potem ten wózek wstawiam do bagażnika, z zawartością. Z dużymi zakupami w supermarkecie to podjeżdżam wózkiem sklepowym pod samochód. Trzeba też pamiętać, że taki wózek, ten czy inny , trzeba potem wnieść do mieszkania - często po schodach. Czy też, jak mój, na ramieniu więc ten wsad, w kg, też ma znaczenie. Natomiast jeśli chodzi o samo "pakownanie" to akurat on jest nadzwyczaj wygodny. Albowiem jest sztywny, nic się nie przewraca i nie lata luzem. Dodatkowo ma zawiązywany "kapturek" i jak coś wystaje ponad, to można to zakryć i ściągnąć daszek sznurkiem. Nic się nie wysypie z wózka. Ja jestem bardzo zadowolona, jest bardzo wygodny. Zapewne nie na olbrzymie zakupy tygodniowe wyłącznie na piechotę. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 17:51 Na kolanach tam się wkłada i wyciąga ? Nikt normalny nie zegnie się tak Chyba że to dla baletnic Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 18:03 >Na kolanach tam się wkłada i wyciąga ? nie, trzeba się czołgać. tak jak do trumny... Skoro nie jesteś w stanie zgiąć się do wózka to chyba już pora dps? gdzie będzie full obsługa. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 18:24 Nie wiem czy bardziej ładne czy bardziej niepraktyczne ? Że w takim fikuśnym jajka i musztardę przewozić ? Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 18:47 przynajmniej jaja sie nie stłuką. Bo, jak wcześniej napisałam, to nie jest "latająca torba na stelażu" a sztywny wózek i jak sobie poustawiasz, tak się będzie wiozło. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 18:58 No nie można odmówić że jest piękny i pasuje instagramerkom i przewieźć w nim Pęczek sałaty to musi być fajnie Wdowa z chorymi plecami która musi przewieźć całe jedzenie tu nie porządzi Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 19:48 na szczęście ani nie jestem wdową, ani nie mam chorych pleców. Poza tym... wdowa chyba aż tak duzo nie je... sama tylko Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 08:05 imho odnoga dotycząca wieku, zdrowia itd powstała z powodu skojarzeń. Najpierw jest skojarzenie ze starością A potem - nie poddam się, będę zdrowa, silna do setki. Spoko można byc zdrowym i silnym do setki i dłużej. Tylko to nie ma nic wspólnego z używaniem lub nie wózka. Miłego dnia i sezonu Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 13:51 Ja tam kocham mój wózek i się go nie wstydzę! Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 09:23 Utworzę kolejną gałązkę z prośbą, by wisywały się tu forumki z konkretną informacją i radą. Tak- używam i będę używała wózka nadal. Jakiej firmy i jaki model mogą polecić by wózek miał duże koła i wysoki uchwyt? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 10:27 Ja na powaznie rozważam Andersen Shopping www.andersen-shopper.de/en/ Sa takie i z kolami 27 cm a wiele ma 25cm. Ja myslie o 4 kolowym ale jeszcze nie jestem na 100 procent pewna tego Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 12:19 Estetyczne są i solidne. Uwaga co do uchwytu: radzę wybrać taki, by składał się z dwóch połączonych u góry ramion, na nim torba jest stabilniejsza i ma mniejszą możliwość zachwiania się na boki. Te wózki z uchwytem na jednym „kiju” łatwiej dokonują przypadkowego skrętu wokół osi „kija” na nierównej nawierzchni, zwłaszcza gdy są mocniej obciążone. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 12:22 Masz na mysli jeden kij jak u walizek? Nie takiego bym nie kupila. Zdecydowanie 2 Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 12:30 Tak, właśnie takiego ( jeden kij) rozwiązania gorąco nie polecam. Miała koleżanka i klęła żywym słowem. — Jeśli stelaż twojego wózka nie ucierpiał, to można zmienić inne, uszkodzone części na nowe akcesoria - dokupić nową torbę i ew. kółka. Ja tak robię, mój stelaż wytrzymał już trzy wymiany i jest OK. Teraz chcę dokupić drugi wózek wyłącznie dla celów spożywczych. Stary będzie woził inne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 12:51 Fajny, poczytny wątek, sporo się w nim dzieje. Ja niestety na temat napiszę; mam Rolsera, to wózek nie do zdarcia, zwłaszcza, że oprócz zakupów w pobliskim supermarkecie* używam do zwożenia (windą i po rampach) do samochodu różności (np. ciuchy, książki i zabawki po moich dla dzieciaków z rodziny, gotowe potrawy na imprezy rodzinne, narzędzia, które ktoś chce pożyczyć itp mnóstwo zastosowań, żeby nie nosić tego w torbach) Nie piorę, przecieram. Znosi duże obciążenie i wypchanie. Nie ciągam go, to jest model, który można pchać przed sobą. Kółka po 12 latach są jak nowe. *u mnie w każdym supermarkecie są łańcuchy na kluczyk, jak ktoś ich nie chce zostawić zupełnie bez opieki przy wejściu. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 16:25 totutotam.org napisała: > Fajny, poczytny wątek, sporo się w nim dzieje. > > Ja niestety na temat napiszę; Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 16:28 "*u mnie w każdym supermarkecie są łańcuchy na kluczyk, jak ktoś ich nie chce zostawić zupełnie bez opieki przy wejściu." U mnie też : Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 22:45 totutotam.org napisała: > Fajny, poczytny wątek, sporo się w nim dzieje. > > Ja niestety na temat napiszę; mam Rolsera, to wózek nie do zdarcia, zwłaszcza, > że oprócz zakupów w pobliskim supermarkecie* używam do zwożenia (windą i po ram > pach) do samochodu różności (np. ciuchy, książki i zabawki po moich dla dziecia > ków z rodziny, gotowe potrawy na imprezy rodzinne, narzędzia, które ktoś chce p > ożyczyć itp mnóstwo zastosowań, żeby nie nosić tego w torbach) > Nie piorę, przecieram. > Znosi duże obciążenie i wypchanie. > Nie ciągam go, to jest model, który można pchać przed sobą. > Kółka po 12 latach są jak nowe. > > *u mnie w każdym supermarkecie są łańcuchy na kluczyk, jak ktoś ich nie chce zo > stawić zupełnie bez opieki przy wejściu. Ja jestem pełen podziwu dla Princessy ile ona ma cierpliwości, by wszystkim tłumaczyć. Cudowna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 13:50 Mam wózek marki Brabantia dostany w spadku od sąsiadki, która już na zakupy nie chodzi, bo ma prawie 100 lat, kocham go miłością wielką. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 16:27 szarmszejk123 napisał(a): > Mam wózek marki Brabantia Brabantia to dobra firma. Przynajmniej tak mi się kojarzy. Kupuję z Brabantii pojemniki do przechowywania żywności. Szklane, szczelne, do tego ładne się prezentują. Bardzo fajne są też metalowe z "okienkami". Bardzo solidne są i przemyślane. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 16:31 O, o tej firmie nie pomyślałam. jako ze to holenderska marka powinny być lepsze dla wysokich osób, bo mój chiński jest za niski dla męża. Mam od nich kosze na śmieci i absolutnie genialny stojak na suszenie prania, najlepszy jaki w życiu miałam. Teściowa ma swój od 30 lat i nadal działa. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 16:33 Ja miałam kosz na pranie, teraz mam inne rozwiązanie. Ale kosz był taki właśnie w ich stylu - przemyślany, elegancki, solidny. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 16:33 Tak to jest solidna firma. Moze to i trop. Ja mam 174 cm i tez przydalby sie taki dla wyższych, wygodniej by bylo Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wozki na zakupy 27.04.26, 16:37 Solidna na pewno. Ten mój wózek ma że 20 lat pewnie a nie wygląda. Dizajn bardzo overtime, że tak powiem. Jest z ciemno szarego, grubego płótna z elementami z brązowej skóry, bardzo ładny :p Odpowiedz Link Zgłoś
greatbarrierreef Re: Wozki na zakupy 28.04.26, 10:37 Nie. Do małych zakupów używam plecaka, do standardowych potrzebny mi już bagażnik w aucie. Wózek byłby dla mnie zbędnym gratem, ale może to dlatego, iż do najbliższego sklepu mam 30 min na piechotę (dziurawym poboczem). Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Wozki na zakupy 28.04.26, 14:20 Nie używam, jest mi zupełnie zbędny. Zamawiam z dowozem i już od ponad 6 lat nie pchałam ani nie ciągnęłam żadnego wózka. Czasami na spacerze z psem kupuję coś w piekarni albo w żabce, najczęściej kawę. A jak czegoś zabraknie to mąż dokupi, bo on zawsze chętny do sprawunków Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wozki na zakupy 29.04.26, 18:11 Jesteście szczęściary w tej Polsce u mnie zakupy z dostawą do domu w ogóle jakby nie istnieją Nie opłaca się bo kosztuje to miliony monet Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wozki na zakupy 29.04.26, 18:17 Tzn jakis to sa koszta? Tu tez kosztuje albo wcale. Zalezy od godziny. Jak wieczorem to albo za darmo albo £2. Tez zalezy jaki dostawca Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wozki na zakupy 29.04.26, 18:19 No właśnie to pamietam z Polski że duże zakupy były za darmo A u mnie to jakieś koszta 20 funtów dodatkowo tylko za dostawę Jakaś zmowa marketów czy co Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 10:12 W "moim" sklepie jest gratis powyżej 270 zł, zamawiam co tydzień. A teraz dodatkowo od poniedziałku do czwartku dostawa gratis powyżej 100 zł. Zgadzam się, szczęściary z nas. Ale nawet w czasach "przedonlajnowych" nie taszczyłam 15 kg marchwi ani zgrzewki wody do samochodu. W żadnym rodzaju wózka Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 10:43 Ja mam filtr RO i nie kupuje wody. Marchew tez przyjezdza z dostawa ale jak chodzę po sklepach to kupuje duzo roznych rzeczy i nie mam zamiaru chodzic z plecakiem. To zakupy z plecakiem robia glownie faceci ze wsch Europy. Serio. Nie mowie, ze inni nie uzywaja plecakow, jak najbardzidj uzywaja ale nie w warzywniakach itd Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Wozki na zakupy 28.04.26, 14:29 Nie używam, bo jeżdżę na zakupy autem. Moja babcia miał taki wózek, ale kupiła go na targu, pewnie jakiś no name. Niestety nie widziałam na żywo takich ładnych jak te zalinkowane. Te w PL to jakieś granatowe, ciemna zieleń lub bordowe, same praktyczne kolory. Ale przyznam że nie rozglądam się też za bardzo 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Wozki na zakupy 28.04.26, 18:11 Tak mi sie skojarzylo ... 😄Gdy Grażyna wraca z udanych zakupów😄 Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Wozki na zakupy 29.04.26, 12:08 Ładne te wózki, szczególnie przedostatni mnie się podoba. Ale ileż kontrowersji o wózek na zakupy w tym wątku! Ja sama mam, nie taki ładny ale też całkiem fajny. Kupiłam jak jeszcze byłam młoda, w moim otoczeniu mnóstwo młodych kobiet chodzi na zakupy z wózkami i to żaden obciach, starość czy niedołężność. Ja kupiłam, bo zakupy z maluchem u boku stały się uciążliwe. Niby wyszłam po parę drobiazgów a później wychodziło więcej i obładowana wracałam. Siaty z zakupami i maluch do kompletu to nic przyjemnego, z wózkiem było o wiele prościej. I tak już został ten wózek. Nie biorę na każde zakupy ale używam regularnie mimo iż zgrzewek napojów nie kupuje, to zawsze się zbierze - warzywa, owoce, nabiał, kilka innych rzeczy i wózek jest pełen. Za to coraz mniej zamawiam z dowozem, polikwidowalam różne zapasy. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: Wozki na zakupy 29.04.26, 18:07 mikams75 napisała: > Ale ileż kontrowersji o wózek na zakupy w tym wątku! Prawda? EMama nigdy nie zawodzi😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wozki na zakupy 29.04.26, 18:03 Co za wątek mnie ominął Princesss ty serio sama dźwigasz zakupy w takim wózku ? Gdzie Prince ? Wózek kojarzy mi się z wdowami ze smutnymi twarzami Mam nadzieję że nieprędko będę musiała taki kupić Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Wozki na zakupy 29.04.26, 18:09 Ależ stereotypowo. Wózki na zakupy, to nie tylko smętne torbiszcza z bazaru Odpowiedz Link Zgłoś
pani.asma Re: Wozki na zakupy 29.04.26, 18:21 Pani kustosz też sama z wózkiem zasuwa i mężczyźnie usługuje ?? No nie Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 10:52 >Ale postarzają o dekady! 😜 W Polsce. W zach Europie jest zupelnie inna percepcja takich wozkow i sa kolorowe i modne Np tutaj jak facet w warzywniaku wsadza zakupy do plecaka to od razu wiadomo ze jest ze wsch Europy. Tu plecaki ludzie jak najbardziej uzywaja, nawet so pracy z nimi chodza ale tubylcy nie chodza z plecakami na zakupy do warzywniaka. Chodza z siatami z juta wielorazowego uzytku, z materialu albo reklamowkami, z wozkami albo w sklepach kupuja a w samochodzie wsadzaja do skrzynek. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 12:56 pursuedbyabear napisała: > Ale postarzają o dekady! 😜 > Postarza wyłącznie postawa ciała czyli ręce jak u orangutana i zgarbiony grzbiet kiedy masz po kilka kilo w każdej ręce. Ciężki plecak z którego wystaje por i marchewa też nie dodaje urody. Za to ciągnięty lub pchany bez wysiłku wózek na zakupy jest tak postarzający jak walizeczka na bagaż podręczny na lotnisku Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 13:10 O to to! W mojej ocenie wieku fizykalnego i mentalnego dodaje przygarbiona sylwetka pod ciężarem uwieszonych w rękach toreb i siat. To panie, do których nie dotarła info o możliwości poprawy komfortu przenoszenia zakupów lub fałszywie zafiksowały się na przekonaniu, ze wózek „ postarza”. Dla nich zapewne wózek na zakupy to rodzaj chodzika. Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 13:18 Ale w sumie to w życiu nie spodziewałabym się, że używanie lub nie wózka na zakupy okaże się palącą kwestią społeczną i wizerunkową Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 13:24 pursuedbyabear napisała: > Ale w sumie to w życiu nie spodziewałabym się, że używanie lub nie wózka na zak > upy okaże się palącą kwestią społeczną i wizerunkową No nie? Do głowy by nie przyszło, że przedmiot pozwalający zachować lekką sylwetkę i brak umęczenia na obliczu postarza. Zresztą jak ktoś chce się umęczać to nic mi do tego. Podobno kiedyś panie unikały okularów i mrużyły oczy żeby cokolwiek zobaczyć. Zapewne bardzo młodo wtedy wyglądały Odpowiedz Link Zgłoś
baletnicazielona Re: Wozki na zakupy 01.05.26, 09:42 aandzia43 napisała: > pursuedbyabear napisała: > > > Ale w sumie to w życiu nie spodziewałabym się, że używanie lub nie wózka > na zak > > upy okaże się palącą kwestią społeczną i wizerunkową > > No nie? Do głowy by nie przyszło, że przedmiot pozwalający zachować lekką s > ylwetkę i brak umęczenia na obliczu postarza. Zresztą jak ktoś chce się umęczać > to nic mi do tego. Podobno kiedyś panie unikały okularów i mrużyły oczy żeby c > okolwiek zobaczyć. Zapewne bardzo młodo wtedy wyglądały > Żeby tylko. Mamy też mieszkanie na czwartym piętrze bez windy jako super opcję pozwalającą zachować siłę i zdrowie. Brakuje tylko poglądu, jakoby sąsiad żul palący na balkonie był wspaniałym treningiem przed nurkowaniem na bezdechu Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 13:27 >Ale w sumie to w życiu nie spodziewałabym się, że używanie lub nie wózka na zakupy okaże się palącą kwestią społeczną i wizerunkową No ale zobacz jaki fajny watek dzięki temu 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Wozki na zakupy 01.05.26, 09:37 princesswhitewolf napisała: > >Ale w sumie to w życiu nie spodziewałabym się, że używanie lub nie wózka n > a zakupy okaże się palącą kwestią społeczną i wizerunkową > > No ale zobacz jaki fajny watek dzięki temu 😂 > Piękny tylko dlaczego co niektórzy nie dorośli do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
pyra_w_kraku Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 08:17 princesswhitewolf napisała: > Czy ematka uzywa wozkow na zakupy. A jesli tak to jakie marki poleca. Pod slowe > m " wozek" mam na mysli tego typu na kolkach: Używam (choć rzadziej, niż wtedy, gdy kupiłam, bo praktycznie ni nie byłam w stanie nieść) torby na kółkach z Ikea. Odpinana, samego wózka czasem używam do przyniesienia większej paczki z paczkomatu. Walizkę podróżną też czasem woziłam na wózku od tej torby zakupowej, bo po prostu ma większe kółka. Teraz przeważnie zamawiam większe zakupy z dostawą do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca26 Re: Wozki na zakupy 30.04.26, 17:39 Oj , przez ten wątek jeszcze bardziej nie mogę się doczekać sezonu Zrobiłam dzisiaj gar ratatouille (oszukanego, bo nie z sezonowych, ale pysznie wyszło) Odpowiedz Link Zgłoś
wrota.do.lasu Re: Wozki na zakupy 01.05.26, 08:35 Emateczka sie starzeje. Co za wątaski. Odpowiedz Link Zgłoś