mizantropka65 24.05.26, 17:45 Freddiego Mercury, macie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 17:52 Z kochaniem niezupełnie, niemniej taka Janis Joplin, Billie Holiday ... Jeszcze parę by się znalazło. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 18:22 Janis tak, Billie tak, ale Freddie rządzi! Chociaż Jim Morrison i Edith Piaf też kocham. Pokłoniłam się im na Père-Lachaise. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 18:32 Eee tam, to sobie przypomnij. music.youtube.com/watch?v=X1zFnyEe3nE Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 18:49 Na grobie Jima sporo strzykawek było, choć ponoć nie wolno. Oczywiście Fryderykowi też zasalutowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 18:08 Staraj się nie myśleć o nim jak o nieboszczyku, bo to wybitnie deprymujace jest. On i cała rzesza sà wiecznie żywi jak nie powiem kto Oglàdałam niedawno stary film i fatalnie się oglàdało z myślà: o, jaki to piękny nieboszczyk Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 18:27 Ja non stop odpalam Live Aid. No ale jakby nie patrzeć, Freddy niestety odszedł Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 18:38 Mam cały koncert na VHS, transkrybowany na CD, transkrybowany na Pendrive. Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 20:54 Nie nadążam jak się transportuje na pendrivie?? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 21:41 Doucz się, nie transportuje Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 01:00 Znaczy chodziło ci o zapisany / skopiowany na pendrivie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 12:43 Chodziło mi o transkrypcję z CD na pendrive. Tak to nazwałam, choć nie chodzi mi o zamianę na nagrania na tekst, tylko o przeniesie (nagrania) z jednego nośnika na drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 22:03 Kiedyś się mówiło "przegrany". A teraz po prostu skopiowany. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 18:15 dziwne by było gdyby nieplatonicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 18:29 Freddiego uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nieobiektywnie Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 18:32 Ja również a moja młodsza córka jest zakochana w michaelu jacksonie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 18:37 O weź, moja też! Zamęcza mnie tym Jacksonem, wczoraj w nocy z koleżanką na dwa głosy śpiewały Billie Jean I nawet wydawały z siebie to Jacksonowe 'u-hu!" Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 18:39 szarmszejk123 napisał(a): > I nawet wydawały z siebie to Jacksonowe 'u-hu!" 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 18:52 No, I robiły zawody której wychodzi lepiej. A dziś rano na spacerze nawet pies zgłupiał jak zaczęły "chodzić" tyłem... Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 18:52 A księżycowy krok? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 19:24 Też, rano nas spacerze.. Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: A księżycowy krok? 05.06.26, 17:23 Here you are AYA RL - KSIEZYCOWY KROK (official audio) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 19:32 A ja Miszela Żaksą nienawidzę. Kompletnie. Cały jego "ymydż", popiskująca maniera śpiewania, podrygi, zabandażowana, chuda rączka, patetyczne, kiczowate odloty w rodzaju "Earth song", czy jak to się nazywa. Jedynie "Bilie Jean", mimo popiskiwania i podrygów, nie wiem dlaczego, lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 19:35 Ja za dziecka uwielbiałam video do " Black or white", bardzo lubiłam też okładkę jego podwojnego winylu który mieli moi rodzice. Poza tym też nie kocham specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 21:46 Uwielbiam Earth Song Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 22:31 Cóż, nie rozwiodę się z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 22:49 Cóż, jakoś to zniosę Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: kiczowate odloty 05.06.26, 17:42 No, było tego trochę na późniejszych etapach życia i kariery; ciekawsze są jego starsze nagrania, jeszcze sprzed statusu globalnej mega gwiazdy michael jackson off the wall full album Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 18:35 Czy mam tak, że kocham Freddiego czy jakiegoś innego nieboszczyka? U mnie i tak żadna z tych opcji:p doceniam jako artystę, ale jako człowiek, to on był taki sobie do kochania jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 18:55 Ja tam kocham pomimo wszystko. Chociaż o jego biografii wiem chyba (prawie) wszystko. Biedny człowiek o zwichrowanym życiorysie Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 21:30 mizantropka65 napisała: > Ja tam kocham pomimo wszystko. Freddiego akceptuję bezwarunkowo. A kocham za głos, za muzykę, za poczucie humoru. I za piękną oprawę oczu Mam dużo starsze rodzeństwo i wychowałam się na muzyce rockowej A Queen zawsze najważniejszy Nawet peregrynowałam w 1994 do Londynu😀 byłam na Logan Place, żeby zobaczyć jego dom Garden Lodge Oczywiście, mury zapisane przez fanów w stylu - Freddie, ty nie umarłeś, bo bogowie nie umierają Też się podpisałam - metalowym pilnikiem do paznokci😄 Biedny człowiek o zwichrowanym życiorysie > The Great Pretender - choć to cover - pasuje do niego, jakby śpiewał o sobie Podobno powiedział menadżerowi/"Miami"/ - z moją muzyką rób, co chcesz. Tylko nie rób ze mnie nudziarza Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 19:25 A kogo obchodzi artysta jako człowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 19:37 No nie wiem, mnie? 🤔 Już o tym rozmawialiśmy ostatnio, kiedy pytałeś czy nienawidzimy innego artystę:p Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 20:32 I dlatego odrzucisz geniusz Chaplina, czy maestrię Palańskiego? I wielu innych? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 20:47 Ale czy ty czytasz, co ja piszę? Dla mnie artysta to dwie sprawy: on jako człowiek oraz jego sztuka. Niektórych artystów nie poważam jako ludzi ale sztuka mi się może podobać, albo odwrotnie. Polańskiego i jego wytworów akurat nigdy nie lubiłam, więc tu się jedno zgrało z drugim. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 19:48 Ty się nigdy nie przestaniesz dziwić, że ludzie mają inaczej niż ty, co? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 19:25 Nawet za życia go nie kochałam. Nie rozumiałam fenomenu. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 19:32 Elvisa , wielbie cala dusza i sercem, od 49lat , na wylacznosc, bo to wielki glos byl ale zeby kochac? to nie, zdecydowanie nie Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 21:54 Z Elvisem mam problem Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 23:01 rwac szat z tego powodu nie bede ps EPiC sobie ogladnij, moze problem zniknie Odpowiedz Link Zgłoś
pytajacakinga Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 20:35 Jejku tego geja który zmarł na aids nie masz luz lepszych kandytatow Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 20:58 pytajacakinga napisał(a): > Jejku tego geja który zmarł na aids nie masz luz lepszych kandytatow Fredi to biseksualista jeśli jusz, a nawet jeśli gej, to mi w niczym mu nie ujmowałoby i tym bardziej na co zmarł, dodatkowo w cierpieniu. Okropne to jest co napisałaś. Muzykę Freddiego uważam za jedną z najlepszych. Słłucham od dawna i za każdym razem zachwyt. Kochać nie ale lubię jego postać. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 21:53 Wolę geja i zmarłego na aids niż.... Odpowiedz Link Zgłoś
dwa_kubki_herbaty Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 20:39 Tęsknię za Anthony'm Bourdain 😭 Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 22:23 dwa_kubki_herbaty napisała: > Tęsknię za Anthony'm Bourdain 😭 Ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 20:56 Jasne. David Bowie Marianne Faithful Dawno temu John Lennon Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 22:09 nowel1 napisała: > David Bowie Voila! Queen i Bowie 😀 Under Pressure Queen & David Bowie - Under Pressure live [;1981]; sounds better Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 22:54 Tak, idealna ilustracja 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 16:48 I tak! Dopiszę jeszcze Evę Cassidy, zmarła tak młodo. Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 27.05.26, 16:31 Eva Cassidy miała piękny głos Odpowiedz Link Zgłoś
alex.vause.is.back Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 21:39 Zawsze uważałam i uważam, że byłabym doskonałą bestie dla Sylvii Plath. Odpowiedz Link Zgłoś
hailey_bieber2004 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 21:46 Eee tam, umarł idol, niech żyje idol. Ja się teraz kocham w Bad Bunnym i Damiano. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 21:57 Nie znam ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 21:57 Ze wzgledu na raczej upodobania w Panach on nie odwzajemnialby Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 22:03 Ostatnio forum mnie zdemaskowało. Więc przyznaję, jestem facetem🤣 Zatem kto wie? Tylko jak mi się kuźwa udało dziecko urodzić? Ale z autorytetami się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 22:20 Ah stad to obsesyjne lazenie za kims. Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 22:23 Za tobą? Błagam Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 00:02 Przypomne ci Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 12:46 Przecież to ty wypowiadasz się w moim wątku, więc? Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Tylko jak mi się kuźwa udało dziecko urodzić? 05.06.26, 17:45 Cóż, nikt nie jest doskonały Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 22:23 Jak tak kochasz to może się chociaż naucz pisać i odmieniać poprawnie jego imię i nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 22:24 Postaram się, podpowiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 23:07 mizantropka65 napisała: > Postaram się, podpowiesz? > Nie. Wyguglaj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 12:09 Proszę: M: Freddie Mercury D: Freddiego Mercury’ego C: Freddiemu Mercury’emu B: Freddiego Mercury’ego N: Freddiem Mercurym M: Freddiem Mercurym W: Freddie Mercury Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 13:27 A to Freddie Mercury występuje w liczbie mnogiej? Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 24.05.26, 22:46 Mam podobnie, ale moją miłością zawsze był George Michael i to się nie zmieniło, nawet po jego śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 12:03 Nie mamy. Mogę doceniać muzykę, czy ogólnie twórczość, ale nie kocham żadnych obcych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 12:04 Ale jak kochasz? Po prostu kochasz jak ulubionego artystę czy masz z nim w głowie wymyślone życie? Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 12:47 Jak ulubionego artystę Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 12:51 Eeee to żaden big deal 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 13:47 Bo to się mieści w normie Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 12:54 Nie, nie mam tak. W wieku nastoletnim nie miałam MTV, muzykę znałam z radia i kaset, czyli w wersji audio. Queen dość lubiłam, bez uwielbienia, ale lubiłam (oprócz Bohemian Rhapsody, ten utwór to wyjątkowo nie moja bajka) Ale kiedy po raz pierwszy zobaczyłam, jak wygląda Freddie - to żałowałam, że nie mogę odzobaczyć. Wyjątkowo nieapetyczny. I nie mówię to o schyłku jego życia, kiedy był chory. W pełni zdrowia i sił był nieapetyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 26.05.26, 23:18 Aż tak. Byłam wtedy romantyczną nastolatką i wygląd artysty był ważny. Nie wiem, czego się spodziewałam, ale rozczarowanie przeżyłam, bo muzyka piękna, głos wspaniały - a tu taki napakowany wąsacz w czymś w rodzaju żonobijki, w dodatku eksponujący krzaczory pod pachami No, ale taki był styl ówczesnych gejów, to się miało podobać facetom, a nie polskim licealistkom Odpowiedz Link Zgłoś
mizantropka65 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 26.05.26, 23:50 Jestem zdruzgotana😢 Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 27.05.26, 00:06 Mnie te zarośnięte pachy też zawsze wkurzały😂 IMO napakowany nie był, raczej ładnie zbudowany Odpowiedz Link Zgłoś
hailey_bieber2004 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 05.06.26, 17:49 la_felicja napisała: > a tu taki napakowany wąsacz w czymś w rodzaju żonobijki, w dodatku > eksponujący krzaczory pod pachami > Ja bym brała 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: ale taki był styl ówczesnych gejów 05.06.26, 18:04 Nie generalizowałbym, geje - i wtedy, i dziś - mieli i mają wiele stylów; wysportowany wąsacz, to raczej mniejszość, taka gra z super-męskim wizerunkiem macho. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 12:59 Nie kocham się w żadnym artyście. Ani żywym, ani martwym. Jako wczesna nastolatka kochałam się w wokaliście zespołu Europe, ale z tego wyrosłam. Natomiast Freddy i w ogóle Queen, to kawał naprawdę dobrej muzyki. Jeden z moich ulubionych wykonawców, ale żeby aż kochać, to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 27.05.26, 11:00 eliszka25 napisała: > Nie kocham się w żadnym artyście. Ani żywym, ani martwym. Jako wczesna nastolat > ka kochałam się w wokaliście zespołu Europe, ale z tego wyrosłam. > A ja w Kurcie Cobainie, miałm jego plakat obok łozka i codziennie orano ptzryłam jak na kochanka. Śmierć jego była ciosem ale nie tylko dla mnie, moja koeżanka w histerię popadła. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 14:16 mizantropka65 napisała: > macie tak? > Nie Odpowiedz Link Zgłoś
healios Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 15:47 Oczywiscie ze macie, od ponad 30 lat kocham niezmiennie. Tyle ze nie tylko platonicznie, ten facet to sex god i ja to doceniam😄 Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Platonicznie kocham nieboszczyka 25.05.26, 22:35 David Bowie wiecznie żywy! Odpowiedz Link Zgłoś