berber_rock 26.06.26, 16:45 www.politico.eu/article/eu-commission-heatwave-hq-forced-shut-down-air-conditioning-europe/ w sumie to nie wiem, co myslec ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weronika_ozankowa Re: airco shut down - hmmm ... 26.06.26, 16:58 No cóż. Budynki ze szkła, a potem AC i ogrzewanie cały rok… Jakoś bardzo ich nie żałuję. Nikt się specjalnie nie lituje nad nauczycielami, uczniami, lekarzami i pacjentami gotującymi się w szpitalach i szkołach, ani nad tysiącami innych osób, których nie stać na założenie i użytkowanie klimy. Dlaczego niby miałoby mi być szkoda urzędników unijnych? Odpowiedz Link Zgłoś
swinka-morska Re: airco shut down - hmmm ... 26.06.26, 16:59 Dzisiaj jest piątek, mają częściową pracę zdalną a ci co są w biurze mogą się wymiksować już koło 15:30 - obstawiam, że biuro było i tak w większości puste. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: airco shut down - hmmm ... 26.06.26, 22:19 W domu też nie każdy ma klimatyzację, a tzw. core hours są do 16.00. Zazwyczaj, wbrew obiegowym opiniom ludzi z zewnątrz, urzędnicy pracują w większości dużo i długo. Czesto do 18.00 a nawet dłużej. Nawet w piątki. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkirr Re: airco shut down - hmmm ... 26.06.26, 17:00 Haha, pomyślałam to samo, zanim dotarłam do “It’s like feudalism,” a Commission official working on a lower level of the Berlaymont, granted anonymity to speak freely, told POLITICO on Friday, referring to the fact that upper floors housing commissioners got to keep their AC on”. Boją się, że jak “korki wyskoczą” to bossom będzie cieplutko?😏 Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: airco shut down - hmmm ... 26.06.26, 22:40 Ty się nie śmiej. U mnie w chałupie jest od kilku dni ok. 30°C i kurz na skraplaczu śmierdzi spalenizną. Prawdopodobnie chodzi nieomal bez przerwy. Mam nadzieję, że nie zdechnie. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: airco shut down - hmmm ... 26.06.26, 22:41 Znaczy o lodówkę chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: airco shut down - hmmm ... 26.06.26, 23:17 Wyłączyła się! Dooobry Sharpunio, dooobry. Odpocznij sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: airco shut down - hmmm ... 26.06.26, 22:23 U mnie wczoraj w biurze było 30°C. W moim budynku nie ma klimatyzacji z prawdziwego zdarzenia. Można sobie zamówić wiatraczek 🤣 więc ludzie nie przychodzą do biura. Na szczęście mam pod tym względem elastycznych managerów. Nawet sami sugerują żeby zostać w domu. Odpowiedz Link Zgłoś