homohominilupus 01.07.26, 10:31 Oto moja kochana staruszka. Jeszcze daje radę. Bawimy sie na plaży 💚🐕 Proszę wrzucać psie fotki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca007 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 10:57 Wszystkiego dobrego dla ematkowych piesków 😘 Kenzo, 4 i pół miesiąca. Na ostatnim zdjęciu - umieram na 3 metry przed furtka więc stój i czekaj aż mi się zachce wstać 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 15:50 Jaki on jest śmieszny z tą za dużą głową 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 18:16 Twój pies jest albo bardzo smutny, albo bardzo poważny Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 18:52 On ma taką minę. W rzeczywistości cały czas sprawdza na ile sobie może z nami pozwolić. Obserwuje nasze reakcje i ciągle się uczy. Jest bystry i pojętny ale też niestety bardzo uparty i ciągle próbuje przesunąć granice Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 11:05 homohominilupus napisała: > Oto moja kochana staruszka. Jeszcze daje radę. Bawimy sie na plaży 💚🐕 Ale ona ma cudny uśmiech Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 11:19 Zawsze tak sie usmiecha do piłeczki 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 11:34 Gdzie tak pięknie? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:24 Hiszpanski Kraj Basków 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 11:13 pies o wielu imionach (Żurek! - woła mąż, Bury! - wołam ja, Miły! - woła syn), kiedy był dzieciakiem i wychowywał się z przybranym bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 11:19 tu się bawią w ganianego Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 11:21 To zdjęcie z teraz? Sarniak został u Was? Super zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 11:31 nie, to była jesień 2023, i wtedy sarniak żył na swobodzie, ale intensywnie nas odwiedzał, bo dostawał jeszcze codziennie mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 13:24 A teraz wiecie co u niego? Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 16:25 homohominilupus napisała: > A teraz wiecie co u niego? > z tego co pamietam to nie chcesz wiedziec ale moze zle pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 16:31 wiemy niestety. następnej wiosny (gdy miał rok i różki zaczynały przebijać scypuł), przyszedł nagle do ogrodu. rzadko już się pokazywał, byliśmy pewni, że zapoznał w lesie jakieś fajne koleżanki. wyszłam do niego, a on pozwolił się pogłaskać, poczochrać... przytulił się, jak w dzieciństwie. to było zaskakujące. tego samego dnia ktoś z nas zobaczył, że leży w krzakach przy furtce. nie żył. dotąd nie wiemy, co się stało, bo nie był potłuczony, pogryziony ani postrzelony. nie miał żadnych obrażeń, w ogóle wyglądał zdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 17:57 😣 Strasznie to dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 02.07.26, 10:01 najbardziej prawdopodobne wyjaśnienia są dwa, pierwsze, że się otruł, bo przecież wychowywał się bez matki, więc może nie umiał omijać świństw. drugie, że po prostu na starcie był słabszy, może przez matkę w ogóle odrzucony. tak czy owak, to dla mnie niewiarygodne, że udało się odchować oseska, że przeżył zimę... i padł wtedy, gdy wydawało się, że wyszedł na prostą. inna sprawa, że on unikał ludzi, ale się ich nie bał, i wraz z pierwszą rują mógłby pojawić się poważny problem, gdyby zrobił się agresywny. te kozły są absurdalnie silne i mają naprawdę ostre poroże. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 18:03 Moze cos go potrąciło na tyle lekko, że nie było widać, ale na tyle mocno, żeby spowodować jakieś obrażenia wewnętrzne. Co by to nie było, strasznie to smutne Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 11:29 teraz w szczycie psiej wspaniałości Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 11:33 Dziś rano kiedy byłam na spacerze z psem podszedł do nas facet z łzami w oczach i pytaniem, czy może go pogłaskać, bo jest identyczny, jak jego zmarły pies, którego ku bardzo brakuje.. Pozwoliłam oczywiście, wzruszył mnie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:25 Zieleń i pies, to jest to, co kocham Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:34 To jeszcze taki kwietny Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 02.07.26, 08:14 No ja tu tylko zostawię serduszko ❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 11:41 Ej, wygląda jakby chciał powiedzieć - "fajna woda, ale zimna i słona, idź do niej, jak chcesz, ale beze mnie". Niżej odważniejsze psy. Ale nie moje. Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 11:48 Moje kochane brudasy Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:03 Na co one tam tak patrzą na pierwszej focie? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:25 Pewnie na cos polują 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:52 celandine napisała: > Moje kochane brudasy Hej, a jak się ma ta Twoja piesia z odmrożoną pupką? Myślę o niej czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 13:10 Zrobiliśmy operację, odmrożenia wycięte z obu stron, usunęliśmy wybite zęby-nie chcę nawet myślć, co jej się stało, poza tym schudła 10 kg biegając na wolności, jest wspaniała, trochę nieśmiała ale cały czas się przytula, mimo przeszłości jest bardzo zrównoważona i łagodna. Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 13:31 Dziękuję. Jest przepiękna i nawet na zdjęciach widać tę łagodność i zrównoważenie, sama nie wiem, czy moje serce bardziej rwie się do niej czy do Ciebie, za to co dla niej zrobiłaś 🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 13:32 Ależ ona miała ogromne szczęście że ją znalazłaś Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 15:41 astomi25 napisała: > Kocham ze szok! > astomi zajumalas mi psa ? ten czarny to sobowtor mojego Odpowiedz Link Zgłoś
czekamnawiatr Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 11:56 Uwielbiam bulki. Kiedyś taki był przyjacielem mojego owczarka. Jak bawili się w ganianego, to drań chował się w trawie i wyskakiwał, jak mój już wracał😄 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:36 Widzę bulka i natychmiast mi sie Kraina Chichów przypomina Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:45 Identycznie! Kraina Chichow - pierwsze skojarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:54 Matko, mnie też Tak już do końca życia będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 13:25 A ja mam autograf Carrolla specjalnie dla mnie 🤩 Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:00 Witaj piękna,o to mój Przyjaciel,kocham Go nad życie 🌻🌹🌺🪻🌷 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:02 Przyjaciel się kładzie na macie, mądry pies. Mój kretyn położy się obok, za cholerę na macie nie chce 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:20 "Mój kretyn położy się obok, za cholerę na macie nie chce" O, to tak jak moja. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:31 Jak go zawołalam i kazałam się położyć, myśląc, że zalapie że to dla niego dobre patrzył na mnie tak, jakby nie wiedział co zrobił źle że ma karę 😐 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 16:11 Pozbyły się problemu 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 21:00 szarmszejk123 napisał(a): > mądry pies. Mądry! I nauczył Francuzów jeść widelcem! Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 13:28 Cudny ten Twój Przyjaciel. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:21 Najlepsze życzenia dla wszystkich piesełków - zdrówka, pysznych smaczków i fajnych spacerów z Waszymi opiekunami życzy moje czterołapne szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 13:28 Cudne, ufne spojrzenie Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 13:45 Na zdjęciu z matą węchowa ma taki wzrok, jakby chciał powiedzieć " i co ja mam z tym niby zrobić, człowieku??" 😁 Cudny ! Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 15:39 Początki z matą były zabawne, trafiłaś Ale jak już załapał, to posznupał parę razy, po czym - chyba zirytowany tym, że to tyle czasu zabiera - chwycił za brzeg maty i wytrząsł jej zawartość na podłogę, cwaniaczek Mądre mam psisko, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 16:13 Mój tak zrobil jako szczeniak, od początku nie poszło nam z matą:p Ale sprawdza się karton z jakimiś papierami czy szmatami i zabawkami do których się chowa smaczki, kartonu nie wytrząsa Odpowiedz Link Zgłoś
login-zajety321 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 03.07.26, 21:43 Mój to samo! Dlatego musi tylko jedna mate, już wiedziałam że to bez sensu kupować kolejne smaczki do kartonu zawsze, ja rzucam też smaczki w trawę w ogródku Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:27 Mój chłodzi podwozie 🙂 W upałach wyjątkowo nie śpi w łóżku... Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:40 O, to dokładnie tak jak mój! Odkąd zaczęły się te ostatnie upały przychodzi, co prawda, położyć się jak zawsze obok, ale wytrzymuje może kwadrans i zmyka na podłogę obok łóżka. A nad ranem często przenosi się do przedpokoju, bo tam nie dociera poranne słońce Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 02.07.26, 03:23 Chłodzenie podwozia też obserwujemy 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
pursuedbyabear Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 02.07.26, 08:16 Tak trzeba żyć! Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:30 Piekne sa wszystkie, głaski i najlepszosci dla Waszych futrzaków Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 12:31 Wszystkie psiaki absolutnie cudne. bardzo ale to bardzo mi przykro, ze swojego futrzaka miec nie moge wiec chociaz naciesze wzrok Waszymi. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 16:40 Imię dobrane doskonale! Patrzysz na niego i myślisz Forest! Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 13:40 Moja ślicznotka pilnuje mi Kindla. Odpowiedz Link Zgłoś
czekamnawiatr Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 15:53 Ależ ma oczyska😍 Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 18:36 czekamnawiatr napisała: > Ależ ma oczyska😍 No! Zawsze czujna, odpoczywa tylko jak zostanie sama w domu. Dużo się udało zmienić, już nie taka histeryczka, ale jednak trauma bezdomności i schroniskowości wciąż gdzieś tam się tli. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 16:15 Nasza japonka. Wszędzie robi furorę. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 16:31 Też mamy starowinkę Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 18:13 boziu, jaka słodzinka. Psy staruszki są takie wzruszające. Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 04.07.26, 08:10 nangaparbat3 napisała: > Też mamy starowinkę Codziennie oglądam to zdjęcie, w oczach ma mądrość i ufność, kochana. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 18:11 Tak, święto psa, były dzisiaj ekstra puchy i smaczki. Pani sprzedawała z tej okazji z 10% upustem. "Moje" psy schroniskowe, jestem ich wolontariuszem. Pierwszy siedzi w schronisku od 2024, chodzimy razem od półtora roku, teraz się kochamy choć wcześniej dziabnął mnie 3 razy. W sobotę jedzie do nowego domu. Drugi odebrany interwencyjnie. Młody jeszcze, szalony Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 18:12 Oba wyglądają na charakterne Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 18:24 wiesz miałam całe życie koty, w zasadzie uczę się psów, trochę intuicyjnie, obserwując, rozmawiając z innymi itd. Gadam więc sobie z czatusiem jak rozwiązać pewne problemy (np. drugi bardzo ciągnie, nie cały czas oczywiście ale często). No i piszę "ten ciągnie, ten warczy, ten na mnie szczeka, tamten wymusza jedzenie". A czatuś "widzę, że lubisz trudne psy" Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 18:47 Haha, ja, szczerze mówiąc, też tak pomyślałam😁 Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 18:44 nenia1 napisała: > "Moje" psy schroniskowe, jestem ich > wolontariuszem. Pierwszy siedzi w schronisku > od 2024, chodzimy razem od półtora roku, > teraz się kochamy choć wcześniej dziabnął > mnie 3 razy. W sobotę jedzie do nowego domu. Ten pierwszy, co znalazł dom, piękny. Będziesz tęsknić? W ogóle super robotę zrobiłaś, wyprowadziłaś pieska na prostą i adoptujący przychodzi na gotowe 😋 Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 04.07.26, 19:48 Ja tez Gryzule polubilam, , mam nadzieje , ze juz nie wroci do schroniska ,ze znalazl 'swoj dom' . A tobie neniu - szacunek za to co robisz . Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 04.07.26, 20:14 dzięki a74, ale czasem nie wiem, kto na tym dealu bardziej korzysta, ja czy psy. Odpowiedz Link Zgłoś
zytagil Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 01.07.26, 21:50 Nasza czekoladowa piękność Odpowiedz Link Zgłoś
miaumia Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 03.07.26, 22:30 Łaskotek przed chorobą. Na teraz w rekonwalescencji, później wrzucę najnowszą. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 03.07.26, 23:25 wakacyjna mordka i odwiedziny u rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 04.07.26, 10:36 Widać, że atrakcyjne spotkanie z innymi pieskami. Psy są niezwykle społeczne, zauważyłam to na spacerach. Fajna mordka Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 04.07.26, 13:51 nenia1 napisała: > Widać, że atrakcyjne spotkanie z innymi pieskami. Psy są niezwykle społeczne, z > auważyłam to na spacerach. Fajna mordka tak, to było miłe spotkanie, psy mojej kuzynki przyjęły go serdecznie u siebie ale ogólnie to są psy bardzo miłe i grzeczne, chyba trochę dlatego, że dostały tu szansę na dobre życie - parę lat temu na mała brązowa suczka, teraz niedawno ten czarny - przyszły znikąd, wybrały sobie dom i zostały przyjęte tam każdy jest witany merdaniem ogona, otwartymi ramionami, może liczyć na miskę i schronienie Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 04.07.26, 18:15 ojej, co za historia. Piękne te psiaki, to miały duże szczęście w nieszczęściu. Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 28.07.26, 12:12 Dwa pyski, Madzia relaksuje się w łóżku, i ulubiona kałuża w lesie Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 28.07.26, 12:26 Zdrowia dla wszystkich forumowych psow! Nie mam psa ale wczoraj wytarmosilam corgine seniorke, ktora woza we wozeczku bo ma artretyzm😢 Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 28.07.26, 12:37 A! To ja musze tu opisac niesamowita historie: Kolezanka pojechala z mezem na urlop do Rumunii. Nieopodal zamku Draculi jest lasek, strumyk. Kolezanka uslyszala dziwne piski, zobaczyla reklamowke ruszajaca sie przy strumyku. Uratowali Siedem szczeniakow- caly urlop do konca spedzili na karmieniu i znalezieniu im domow. Jeden ze szczeniakow, dziewczynka, jest teraz ich psem.❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 28.07.26, 12:41 To jest bardzo wzruszająca historia, ale niestety dość częsta w Rumunii, Bułgarii czy np. Albanii. Znam dziewczynę która jak raz pojechała tam na wakacje to nie mogła przestać o tych porzucanych zwierzętach myśleć i teraz od kilku lat jest wolontariuszka w jakimś Rumuńskim stowarzyszeniu zajmującym się bezdomnymi zwierzętami. Mówiła, że są stale miejsca,gdzie ludzie praktycznie codziennie wyrzucają psy z samochodu, które oni też codziennie patrolują i odławiają. Codziennie, wyobrażasz sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 28.07.26, 12:49 Jesli ta dziewczyna jest z pochodzenia Niemka to duza szansa, ze jeden ze szczeniakow trafil wlasnie do niej😃 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 28.07.26, 12:58 Nie, jest Włoszka 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 28.07.26, 13:05 A to albo ja cos pokrecilam z pochodzeniem albo to dwie rozne osoby. Fajniej sie zyje z wiedza, ze sa tacy ludzie na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: 1 lipca - Dzień Psa. Fotowątek 28.07.26, 13:07 Jest ich tam na pewno o wiele więcej, to stowarzyszenie w którym ona działa składa się w większości z obcokrajowców z różnych części Europy. Odpowiedz Link Zgłoś