Dodaj do ulubionych

Porady modowe dla sąsiadki

• ga-ti Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 18:23
      Wczoraj rano spotkałam znajomą osobę stomatologiczną na spacerze z psem. Miała sportowe kolorowe leginsy i zwykły tiszert. I tak się zadumałam, bo zwykle widuję ją w pracowym "mundurku" (spodnie I koszula) pięknie odprasowanym, na stopach klapki drewniaki fensy niestukające za bardzo, ma nawet gumkę do włosów dobraną kolorem.
      I teraz mam dylemat, czy osoba stomatologiczna do pracy ubiera się tak profesjonalnie a w innych sytuacjach chodzi jak lump, czy tylko skoro świt na wyjścia z psem tak lumpowato, bo normalnie utrzymuje elegancki luk, podobnie jak w pracy?

Ale ja doradzać nie będę, bo sama jestem ubraniowym niechlujem.

A tak poważniej, podobają mi się niektóre Twoje sukienki, pasują do Ciebie. Ale znów nie mogę powiedzieć, że chciałabym się wzorować modowo na Tobie, no bo nie 🙂
      • qrka Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 20:27
        😂
    • sitniczek Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 20:10
      Jprdl.. pisz jak człowiek a nie księżna Walii. Osoba prawnicza, stroll (co to ku.. jest?). I nie wpieprzaj się ludziom w życie na każdym kroku
      • raczek47 Re: Porady modowe dla sąsiadki 01.07.26, 20:48
        Przecież to są baaardzo wielkie kompleksy, które każą jej maskować się drogimi ciuchami.
        Rozpaczliwie próbuje zaistnieć jako osoba,na której można się wzorować, stąd te pomysły ingerowania w życie innych.
        • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 06:07
          Szmaty z inditexu nie są drogimi ciuchami 🙄
      • healios Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 09:58
        Zaprawde powiadam ci, ksiezna Walii tak glupio jak alexsis sie nie wypowiada. Nie obrazaj kobiety z klasa tym porownaniem
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 06:07
      Dedykowane outfity, aha
    • pani.asma Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 08:20
      Wydaje mi się że nie kumasz że osoba prawnicza ma trochę inny dres code od twojego i nie pójdzie raczej na spotkanie w futerku misiu, ugg czy tam klapeczkach z wystającymi palcami

proponuję poduczyć się i pooglądać seriale typu Magda m. czy Ally mc beal to załapiesz szybciutko o co chodzi
      O jest też teraz Chyłka szkoda że nie oglądałaś bo tam też są prawnicze stroje
    • bujakajamajka Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 18:39
      Bardzo cieszy mnie to, że z postawy "mieć" przechodzisz powoli w postawę "być" smile A jeśli chodzi o porady modowe, to szukam sweterka z rękawem na jedno ramię - wiesz może, gdzie go dostać?
      • raczek47 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 20:02
        Nie możesz sobie obciąć jednego w już posiadanym? Jak się brzegi postrzepią to nawet będzie bardziej stylowo , jak z jakiejś Balenciagi.
      • glasscraft Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 20:08
        Prosisz - to masz: Tekst linku
      • alexis1121 Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 06:37
        Dziękuję, że to zauważyłaś, ale ja zawsze w pierwszej kolejności myślę o ludziach. Typowa Waga.
        Jeżeli jesteś ze Szczecina to mogę ci oddać swój miętowy sweterek na jedno ramię, bo ani razu w nim nie wyszłam 😅
    • nenia1 Re: Porady modowe dla sąsiadki 02.07.26, 20:55
      alexis1121 napisała:

> Jak odebrałybyście taką propozycję? Bo wiadomo, nie chcę nikogo urazić 🙃

szczerze? Odebrałabym taką propozycję jako wyraz szablonowego sztywnego myślenia zakompleksionej dziewczynki, dla której wygląd i "co ludzie sobie o mnie pomyślą" ma tak duże znaczenie, że musi się stroić nawet na spacer z psem.
      • miaumia Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 15:31
        A może zwyczajnie kocha piękno i jest wysmakowaną estetką ? wink
        • pursuedbyabear Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 16:19
          A ty na którym wydziale studiujesz, miłośniczko świeżej krwi?
          Gdyby była estetką i kochała piękno, to chodziłaby po wystawach, galeriach sztuki, cieszyła się architekturą. A dla niej estetyką są ciuchy. Ja to ciuchy zawsze będę kochać u Iris Apfel, ale nie u pani, która wychodzi na stroll w dedykowanym outficie. I do tego ma baaaardzo zachowawczy gust. O ile rzecz jasna to w ogóle są jej zdjęcia.
          • miaumia Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 22:07
            Na inżynierii dusz na teraz.
            Nie oceniam nikogo, nie osądzam, od każdego można się czegoś nauczyć.
            Mięsny etap dawno jest już za mną, ewoluowałam i wolę świeże kąski wink
            • pursuedbyabear Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 23:01
              A już ustaliłoś, ile masz lat?
        • alexis1121 Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 19:45
          Dziękuję Miumia, dokładnie tak się widzę, jako estetkę. Mam to zapisane zarówno w znaku zodiaku, jak i w genach, po mamie. Buziaki dla Łaskotka 🐶 ❤️
          • glasscraft Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 19:48
            Zmien sobie lustro w premium dziurze, bo z ciebie taka estetka, jak z koziej dudy trabka. Pustak - jak najbardziej.
          • miaumia Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 21:10
            Dzięki serdeczne ;* Buziaki dla Tess! <3 ;*
    • alexis1121 Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 06:36
      Dziewczyny, dziękuję wam za wszystkie odpowiedzi, uśmiałam się 😅 Szykuję się właśnie na stroll i jeżeli sąsiadka będzie się znowu nade mną rozpływać, to powiem prosto z mostu że mam czas tego i tego i możemy iść razem na shopping.
      • pursuedbyabear Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 06:50
        No i znowu wyjdziesz na osobę, która wyżej s*ra niż dudę ma, ale widocznie to lubisz.
        Najlepieć wciśnij jej od razu siatę ciuchów z metkami.
        • pursuedbyabear Re: Porady modowe dla sąsiadki 03.07.26, 06:51
          *Najlepiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka